Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 74 — ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

001

Κυκλοφόρησε εκτάκτως χθες, Πέμπτη, το τεύχος 74 του νέου Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ και τον Γκούφυ να ταξιδεύουν με άμαξα, συνοδεύοντας τον αυτοκράτορα του τίτλου τής κύριας ιστορίας τού τεύχους. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το δολλάριο του αυτοκράτορα, σε σενάριο Francesco Artibani και σχέδιο Alessandro Perina.

Ο Μίκυ και ο Γκούφυ ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο Σαν Φρανσίσκο του 1866, για να συναντήσουν τον Τζόσουα Νόρτον, τον αυτοαποκαλούμενο «αυτοκράτορα των Ηνωμένων Πολιτειών», έναν τρελό, που ίσως να τα είχε τετρακόσια, μια και οι διάφορες εξωφρενικές του προτάσεις, όπως η γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο, τελικά υλοποιήθηκαν. Αναζητώντας να μάθουν περισσότερα για κάποιες αναφορές για ένα φορτίο χρυσού, που ανήκε στον Νόρτον, τον ακολουθούν σε ένα ταξίδι στο Μεξικό, όπου βοηθάνε στο ξεκίνημα της επανάστασης εναντίον του επίσης αυτοανακηρυγμένου αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού, όπου ο Νόρτον αποδεικνύει ότι είναι πραγματικός ευγενής.

Ωραίο μοντέρνο σχέδιο, εξαιρετική ιστορία, που συνδυάζει πραγματικά γεγονότα με εικασίες, όπως στις ιστορίες τού Rosa. Λιγότερο από δέκα δεν μπορούμε να βάλουμε.

043

Ακολουθεί η ιστορία το αυτοπλεκόμενο μαλλί, σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Marco Palazzi.

Ο Σκρουτζ ανακαλύπτει στις Άνδεις ένα ειδικό μαλλί, το οποίο, με τη συνοδεία τής κατάλληλης μουσικής, πλέκεται μόνο του. Από την άλλη, ο Ντόναλντ ανακαλύπτει ότι έχει ταλέντο στο να φτιάχνει όμορφες συσκευασίες και διαπρέπει στην νέα του δουλειά. Τι θα συμβεί όταν συνδυαστεί μια ιστορία εύθραυστης δεξιοτεχνίας τού Ντόναλντ με μία ιστορία από εκείνες όπου ο Σκρουτζ ρίχνει στην αγορά ένα προϊόν, χωρίς να λογαριάσει τις συνέπειες και αψηφώντας τις προειδοποιήσεις;

Μέτριο σχέδιο σε μια ιστορία 2-σε-1, όπου η πρωτοτυπία της είναι ακριβώς αυτό. Αν και οι δύο συνιστώσες τής ιστορίας δεν το αξίζουν, θα βάλουμε, λόγω αυτής τής πρωτοτυπίας, επτάμισι με οκτώ.

075

Συνεχίζουμε με την ιστορία το χωριό που δεν υπάρχει, σε σενάριο Valentina Camerini και σχέδιο Andrea Lucci.

Τα παιδιά βρίσκουν ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από ένα περίεργο μέρος, που μοιάζει να είναι κάπου κοντά στο χωριό τους, αλλά δεν το έχουν δει ποτέ τους. Ως μεγάλοι, αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για παλιές φωτογραφίες τού χωριού, τα παιδιά όμως, που γνωρίζουν μόνο το παρόν, πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιο άλλο μέρος, και ξεκινάνε να ψάξουν να το βρουν. Στο δρόμο, ο καθένας θα δώσει τη δική του εκδοχή για το πώς φαντάζεται ότι εξαφανίστηκε αυτό το χωριό, μέχρι που κάποιος θα τους φανερώσει την αλήθεια, η οποία φαντάζει το ίδιο παράξενη στα μάτια τους, καθώς δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα αλλάζουν με τον καιρό.

Ως προς το σχέδιο, οι χαρακτήρες τού Τζούνιορ είναι σχεδιασμένοι μια χαρά. Η γιαγιά Ντακ είναι ολίγον χάλια, αλλά εμφανίζεται μόνο στην αρχή τής ιστορίας, όποτε γρήγορα την ξεχνάμε, καθώς μας απορροφά το κύριο μέρος τής ιστορίας. Άλλη μια πανέμορφη ιστορία τού Τζούνιορ, ιδωμένη μέσα από τα παιδικά μάτια των ηρώων της, κάνοντάς σε να γυρίζεις χρόνια πίσω, και αφήνοντάς σε με ένα γλυκό χαμόγελο στο τέλος. Εννέα ακατέβατα.

097

Ακολουθεί η ιστορία ο λογαριασμός, σε σενάριο Jacopo Cirillo και σχέδιο Lara Molinari.

Ο Ντόναλντ, ο Φέθρυ και ο Γκαστόνε τρώνε μαζί σε ένα εστιατόριο. Περιέργως, έχουν όλοι τους χρήματα, οπότε αρχίζουν να τσακώνονται για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. (Φαίνεται ότι, εκτός από εμάς, το έχουν αυτό το χαρακτηριστικό και οι Ιταλοί.) Ο καυγάς τους δεν θα βγει σε καλό για κανέναν τους ή, μάλλον, σχεδόν κανέναν τους.

Αρκετά καλό σχέδιο, αλλά μάλλον αδιάφορη υπόθεση, για μια πεντασέλιδη ιστορία, που μπήκε για να συμπληρώσει τον αριθμό των σελίδων τού τεύχους. Ας είμαστε επιεικείς και ας της βάλουμε εξήμισι με επτά.

103

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το μυθικό καλαμπόκι, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Carlo Limido.

Η γιαγιά Ντακ χάνει για πρώτη φορά στο διαγωνισμό τούρτας, καθώς οι διάφοροι μικροπαραγωγοί, από τους οποίους προμηθευόταν τα υλικά της, έχουν σταματήσει να παράγουν, ελλείψει ενδιαφέροντος από τον κόσμο. (Τι θα πει ότι τα υλικά τής γιαγιάς προέρχονται όλα από το κτήμα της; Και πώς οι αντίπαλοί της στον διαγωνισμό, που ούτε αυτοί είχαν καλά υλικά και, επιπλέον, δεν είχαν και την τέχνη τής γιαγιάς, κατάφεραν να κάνουν καλύτερες τούρτες;)

Με τη συμβουλή τού Κύρου, η γιαγιά διοργανώνει ένα διαγωνισμό με αντικείμενο την εύρεση του καλαμποκιού τού Κορνήλιου Κουτ. Σκοπός της είναι να γνωρίσει ο κόσμος, ψάχνοντας για το καλαμπόκι, τα ωραία προϊόντα των μικροπαραγωγών. (Μη ρωτάτε πού θα τα βρουν, αφού δεν παράγονται πια.) Ο διαγωνισμός έχει τεράστια επιτυχία, καθώς όχι μόνον ο κόσμος μαθαίνει για την ύπαρξη των διαφόρων προϊόντων, αλλά βρίσκεται και το ίδιο το μυθικό καλαμπόκι, το οποίο τελικά αποδεικνύεται ότι υπήρχε.

Μέτριο σχέδιο για μια ιστορία γεμάτη τρύπες, που προσπαθεί να είναι γλυκιά. Εξήμισι με επτά και εδώ.

042

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε τις ιστορίες:

mickey

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε δύο καλές ιστορίες από το Topolino 3074, που κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου 2014, συνοδευόμενες από δύο παλιότερες ιστορίες τής ίδιας χρονιάς και από άλλη μία της προηγούμενης χρονιάς.

Από αυτές, οι δύο ήταν εξαιρετικές. Συνοδεύονται από μία πρωτότυπη ιστορία και από άλλες δύο δευτέρας διαλογής. Οι δύο εξαιρετικές νομίζω ότι είναι αυτές που χαρακτηρίζουν το τεύχος, στο οποίο θα βάλουμε ένα ξεγυρισμένο εννέα, κι ας είναι ο μέσος όρος των πέντε ιστοριών χαμηλότερος.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 13 Νοεμβρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Σχόλια.

 1. Υπέροχο τεύχος. Συμφωνώ απόλυτα με την κριτική! Η οποία κριτική μου έκανε την ανάγνωση του τεύχους ακόμα πιο ευχάριστη αφού είχα διαβάσει την αναφορά στον Αυτοκράτορα Νόρτον. Η βασική ιστορία αλλά και η ιστορία του Τζιούνορ είναι για 9 με 10. Βέβαια στον Τζούνιορ δεν είμαι αντικειμενικός. Ολες του οι ιστορίες μου αρέσουν απίστευτα. Επιστρέφω στην αρχική ιστορία. Εκτός από όλα τα ωραία που διάβασα στην κριτική έχω να γράψω επιπλέον τον παραλληλισμό με την ιστορία «Ο Αυτοκράτορας Σμιθ» που διάβασα στο Λούκυ Λουκ 35. Ψεύτικος – καλοκάγαθος αυτοκράτορας με τον οποίο διασκεδάζει η πόλη. Μόνο που εκεί η κατάλληξη είναι διαφορετική. Αντε σε εμένα θα τύχει την άλλη Παρασκευή το τελευταίο ραπανάκι. Νέος Τζιμ Τρομερός με νέο Φάντομ Ντακ???Ωχ ωχ ωχ ωχ…:D

  Μου αρέσει!

  • Μπορεί το εξώφυλλο να αναφέρεται στο τελευταίο ραπανάκι, αλλά η κύρια ιστορία είναι μάλλον η συμμορία των φαντασμάτων, που είναι η πρώτη στο υπόβαθρο της διαφημίσεως και η οποία φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Και πρώτο να είναι το ραπανάκι, όμως, θα είναι απλώς για να μας ανοίξει την όρεξη!

   Αρέσει σε 2 άτομα

  • Πώς έκανες «like» στο σχόλιό μου, τη στιγμή που τα likes στα σχόλια ήταν απενεργοποιημένα;!;!;

   Ούτε ήξερα ότι υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Φαίνεται ενδιαφέρουσα, οπότε την ενεργοποίησα.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: