ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 72 — ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το τεύχος 72 τού νέου Μίκυ Μάους, με τη Μάτζικα να χαμογελά πονηρά πάνω από τα τρομοκρατημένα παπιά. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το δαχτυλιδι των μεγάλων, μια ιστορία σε δύο μέρη, που δημοσιεύονται αμφότερα στο ίδιο τεύχος, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Giada Perissinotto.

Ο Σκρουτζ και τα ανίψια του κάνουν διακοπές στο Παρίσι. Σε ένα βιβλιοπωλείο ανακαλύπτουν ένα βιβλίο, που μιλάει για το «δαχτυλίδι των μεγάλων», ένα δαχτυλίδι που πολλαπλασιάζει τις ικανότητες του κατόχου του, κάνοντάς τον να μεγαλουργεί. Καθώς το βιβλίο δεν λέει τι απέγινε το δαχτυλίδι, τα παπιά σπεύδουν να βρουν τον συγγραφέα…

029

…ο οποίος αποδεικνύεται ότι είναι ένας μαθητευόμενος μάγος, ο οποίος κάνει την πρακτική του εξάσκηση με τη Μάτζικα!. Η Μάτζικα στέλνει τα ανίψια τού Σκρουτζ στη διάσταση τής μαγείας, για να εκβιάσει τον Σκρουτζ να βρει το δαχτυλίδι για λογαριασμό της, καθώς με αυτό μπορεί να αποκτήσει περισσότερες ικανότητες απ’ όσες θα της έδινε το φυλαχτό που ήθελε να φτιάξει με την πρώτη δεκάρα τού Σκρουτζ. Θα τα καταφέρει ο Σκρουτζ να γλυτώσει από τον εκβιασμό;

Όμορφη, πρωτότυπη ιστορία, που σου τραβάει το ενδιαφέρον. Καλό μοντέρνο σχέδιο, που ήθελε, όμως, να είναι λίγο καλύτερο στα μεγάλα καρέ τής ιστορίας τού δαχτυλιδιού. Ένα περιποιημένο οκτάρι θα το βάλουμε.

051

Ακολουθεί η ιστορία μυστικές σκέψεις, σε σενάριο Jacopo Cirillo και σχέδιο Massimo De Vita.

Ο Μαύρος Πητ ανακρίνεται, για να αποκαλύψει πού έχει κρύψει τα σχέδια, που έκλεψε από τον καθηγητή Ενίγκμα, αλλά εκείνος αρνείται πεισματικά. Έτσι, ο καθηγητής και ο Μίκυ, χρησιμοποιώντας μια εφεύρεση του καθηγητή, μπαίνουν στις σκέψεις τού Πητ, για να ανακαλύψουν την κρυψώνα!

Μέτριο σχέδιο που, σε συνδυασμό με το ότι ήρωας της ιστορίας είναι ο Μαύρος Πητ, προδιαθέτει αρνητικά. Όμως, η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη. Χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πλοκή, οι συνειρμικές καταστάσεις, που ο Μίκυ και ο καθηγητής συναντούν στο υποσυνείδητο του Πητ, τραβούν το ενδιαφέρον και εξάπτουν τη φαντασία. Είναι από αυτές τις ιστορίες που, αν την είχα διαβάσει μικρός, θα την διάβαζα και θα την ξαναδιάβαζα, για να δω όλες τις λεπτομέρειες του αλλόκοτου αυτού κόσμου. Επτάμισι με οκτώ, λοιπόν, παρά το σχέδιο.

083

Συνεχίζουμε με την ιστορία έρχεται η Μ.Α.Μ.Α., σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Marco Palazzi.

Η Μ.Α.Μ.Α. τού τίτλου είναι ένας οργανισμός πιστοποίησης μπάτλερ, που έρχεται στο θησαυροφυλάκιο για την περιοδική επαναπιστοποίηση του Παντάξιου. Τι να πιστοποιήσουν, όμως, που οι απαιτήσεις τού Σκρουτζ από τον Παντάξιο είναι σχεδόν ανύπαρκτες, για λόγους οικονομίας; Έτσι, στέλνουν τον Παντάξιο σε ένα άλλο σπίτι, όπου εκεί θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές του και να διαπρέψει. Στο τέλος, ο Παντάξιος θα πρέπει να διαλέξει σε ποιο σπίτι θα θέλει να μείνει: στο καινούργιο, όπου όλα είναι ιδανικά, όπως θα τα ήθελε, ή στου Σκρουτζ, με τον οποίο τον συνδέει κάτι παραπάνω από μια τυπική σχέση εργοδότη-εργαζομένου;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία που μας γνωρίζει τον Παντάξιο, με το να δείχνει όχι το τι κάνει στο θησαυροφυλάκιο, αλλά το τι δεν κάνει, όσο οξύμωρο και να φαίνεται αυτό. Άλλο ένα επτάμισι, λοιπόν.

110

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία δύσκολοι ενοικιαστές, σε σενάριο Jacopo Cirillo και σχέδιο Michele Mazzon.

Ο Σκρουτζ κάνει έξωση στον Φέθρυ, επειδή δεν πληρώνει το ενοίκιο. Έτσι, ο Φέθρυ αναγκάζεται να ψάξει για καινούργιο σπίτι. Οι προτάσεις στο διαδίκτυο είναι τόσες πολλές, ώστε δεν ξέρει από πού ν’ αρχίσει. Έτσι, επιστρατεύει τη βοήθεια του Γκαστόνε. Όμως, οι δελεαστικές προτάσεις τού διαδικτύου αποδεικνύονται επιεικώς ανακριβείς, οπότε ο Φέθρυ και ο Γκαστόνε αναγκάζονται να απευθυνθούν σε μεσιτικό γραφείο. Καθώς το γραφείο ανήκει στον Σκρουτζ, και η προμήθειά του δεν είναι ευκαταφρόνητη, τα δυο παπιά αποφασίζουν να κάνουν τα λεφτά τους να πιάσουν τόπο, αναζητώντας το τέλειο σπίτι, απασχολώντας όλο το μεσιτικό προσωπικό τού Σκρουτζ, καθώς δεν υπάρχει κάποιο σπίτι, που να μην έχει έστω και ένα αμελητέο κουσούρι. Σε ποιο σπίτι θα καταλήξει, τελικά, ο Φέθρυ;

Μέτριο σχέδιο και μέτρια υπόθεση, που μπάζει από κάποιες μεριές και με μάλλον προβλέψιμο τέλος. Έξι με εξήμισι εδώ.

027

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε:

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 3076, που κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου 2014, και δύο νεώτερες ιστορίες, που κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Μάρτιο του 2015, αντίστοιχα.

Τρεις καλές ιστορίες και μια μάλλον αδιάφορη, σε ένα τεύχος που συνολικά θα του βάλουμε ένα επτάμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 30 Οκτωβρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 72.

    Μου αρέσει!

  2. Εξώφυλλο εξαιρετικό από Καβατσάνο!! Μετά από καιρό θα γράψω 2 λόγια την κύρια ιστορία του τεύχους που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής! Την βρήκα πραγματικά υπέροχη και ότι καλύτερο έχω διαβάσει στο ΜΜ εδώ και πάρα πάρα πολύ καιρό! (μπορεί και χρόνο) Το εξώφυλλο με το σχέδιο του Καβατσάνο απλά υπέροχο και άμα ήταν σχεδιασμένη έτσι και υπόλοιπη ιστορία θα ήταν ένα μικρό διαμαντάκι! Το σχέδιο ήταν πολύ καλό αλλά είχε κάποια προβληματάκια σε κάποια καρέ… Ο θρύλος του Δαχτυλιδιού μου άρεσε πολύ!

    Έξυπνη ιστορία που ήταν σε 2 μέρη και δεν κούραζε. Ακόμα μου αρέσει που συνδέει όμορφα με την ιστορία την τεχνολογία.. Σίγουρα θα έχει και συνέχεια! Ήδη εγώ κάτι έχω σκεφτεί.. Η συνέχεια θα μπορούσε να οδηγεί στον μαθητευόμενο της Μάτζικα να χάνει το δαχτυλίδι, με κάποιο τρόπο και να το αποκτάει ο Σκρουτζ και να μη θέλει να το δώσει πίσω και μετά να το παίρνει η Μάτζικα αλλά στο τέλος να την ξεγελάνε και ο Σκρουτζ θα πρέπει ή να το καταστρέψει ή να το δώσει πίσω στον μαθητευόμενο… Με το ηθικό δίδαγμα να είναι ότι πρέπει να τα καταφέρνουμε με τις δικές μας δυνάμεις και όχι με το Δαχτυλίδι..

    Θα βάλω 8,5/10. Την καταευχριστήθηκα! Πόσο θα ήθελα να είχα το εξώφυλλο σε αφίσα και ήμουν στο Thessaloniki Con για να μου την υπογράψει ο Καβατσάνο γιατί πραγματικά είναι υπέροχο το εξώφυλλο. Το καλύτερο από τα φετινά του ΜΜ σίγουρα!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: