ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 70 — ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

001

Το Σταρ Τρακ συνεχίζεται, αλλά αυτό δεν πτοεί τον θείο Σκρουτζ, ο οποίος συνεχίζει να ταξιδεύει προς αναζήτηση περιπετειών, αυτή τη φορά με τη συνοδεία τής Νταίζυ. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ατρόμητοι ταξιδιώτες, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Vitale Mangiatordi.

Η Νταίζυ αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξιδιωτικό ιστολόγιο. Τι καλύτερο από το να ακολουθεί τον θείο Σκρουτζ στις περιπέτειές του στις τέσσερις γωνιές τής γης και να γράφει για τις εμπειρίες της; Παίρνει, λοιπόν, τη θέση τού Ντόναλντ, παρά τις αντιρρήσεις τού Σκρουτζ. Όμως, η Νταίζυ θα αποδειχθεί ένας πολύτιμος σύντροφος, πολύ πιο χρήσιμος από τον Ντόναλντ. Έτσι, τόσο οι αναζητήσεις τού Σκρουτζ, όσο και το ιστολόγιο τής Νταίζυ θα έχουν επιτυχία.

Το σχέδιο δεν μου άρεσε. Τα παπιά, πέρα από το ότι είναι άσχημα ζωγραφισμένα, δείχνουν και ψηλότερα. Όμως, η ιστορία είναι καλή. Αν και δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη περιπέτεια, έχει πολλές μικρές, κάτι που φαντάζομαι ότι θα ενθουσιάσει τα παιδιά, που είναι και το κυρίως κοινό τού περιοδικού. Είμαι βέβαιος ότι, αν είχα διαβάσει αυτή την ιστορία μικρός, θα με είχε ενθουσιάσει και εμένα. Επτάμισι, λοιπόν, παρά το σχέδιο.

039

Ακολουθεί το δεύτερο μέρος τού Σταρ Τρακ, επιγραφόμενο ο πλανήτης των επιθυμιών, σε σενάριο Bruno Enna και σχέδιο Marco Mazzarello.

Μετά από ένα επεισοδιακό ταξίδι μέσα από τη σκουληκότρυπα του πρώτου μέρους, το Enterplay φτάνει σε έναν πλανήτη όπου ο καθένας συναντά κάποιο πρόσωπο, που θέλει πολύ να δει. Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα. Τέλος πάντων, η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος, καθώς και μία νύξη για το πού θα βρεθεί η νέα πηγή ενεργείας, που έψαχνε το Enterplay. Έτσι, παρά το ότι η υπόλοιπη αρμάδα καταστράφηκε από τους Χάιμποργκ, το Enterplay ξεκινά για μια πενταετή αποστολή, για να τη βρει. Όμως, ο αρχηγός των Χάιμποργκ (τι είπαμε ότι έκανε νιάου νιάου στα κεραμίδια, στο προηγούμενο τεύχος;) έχει αντίθετη άποψη. Έτσι, θα επιστρατεύσει τον Πήτροκ, τον αρχηγό των Κλινγκ-Κλονγκ, να τον βοηθήσει.

Η συνέχεια στο επόμενο τεύχος.

Το σχέδιο συνεχίζει να μην μου αρέσει, κι ας είναι διαφορετικός ο σχεδιαστής. Όμως, η ιστορία ήταν ιστορία Star Trek. Κάπως πλατειάζει στην αρχή, με το ταξίδι στη σκουληκότρυπα (που είχε, όμως πολλή πλάκα—η φάση με το αριθμητήριο αξίζει από μόνη της τα 1,90€ του τεύχους!) καθώς και στο τέλος, με τη συζήτηση με τον Μαύρο Πητ. Το επτάμισι το βάζουμε άνετα.

073

Συνεχίζουμε με την ιστορία τρέξε, Ντόναλντ, τρέξε, σε σενάριο Pietro B. Zemelo και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Τόσες φορές, που τον έχει κυνηγήσει ο θείος του, ο Ντόναλντ έχει γίνει ειδικός στο να του ξεφεύγει. Όλα τα κόλπα, τις οδούς διαφυγής και τις κρυψώνες, που υπάρχουν στη Λιμνούπολη, τα έχει σημειωμένα σε ένα τετράδιο, το οποίο συμβουλεύεται. Τι θα γίνει, όμως, όταν το τετράδιο πέσει στα χέρια τού θείου του;

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και ωραία, πρωτότυπη ιδέα, για μια πλακατζίδικη ιστορία. Κι εδώ επτάμισι.

095

Ακολουθεί η ιστορία οι μελιτζάνες τής οργής, σε σενάριο Valentina Camerini και σχέδιο Ottavio Panaro.

Για να επισκευάσει το θερμοκήπιο, όπου καλλιεργεί μελιτζάνες, ο Τζιμ ο τρομερός αποφασίζει να κάνει τον στάβλο του πανδοχείο για αγροτοτουρισμό. Πρώτοι επισκέπτες είναι ο Φέθρυ με τον Ντόναλντ, που θέλουν να στήσουν ένα μετεωρολογικό σταθμό. Προσθέστε στη συνταγή μία κεραία, που υποτίθεται ότι τραβά τις ακτίνες τής σελήνης, για να μεγαλώνουν οι μελιτζάνες και μία αλλόκοτη καταιγίδα με κέντρο το αγρόκτημα του Τζιμ, και το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εκρηκτικό.

Σχέδιο μέτριο, με ψηλά και εδώ παπιά, αλλά υπόθεση που σε κάνει να μην το προσέχεις, μετά από τις πρώτες σελίδες. Ενδιαφέρουσα υπόθεση, παρά το ότι η ιστορία είναι με τον Τζιμ τον τρομερό, ίσως διότι οι πυροβολισμοί είναι αρκετά περιορισμένοι, αν και δεν λείπουν τελείως. Δεν το περίμενα, αλλά και εδώ επτάμισι θα βάλω.

119

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία επαγγελματίας άτυχος, σε σενάριο Alessandro Mainardi και σχέδιο Lara Molinari.

Μετά από συμβουλή τού Φέθρυ, ο Ντόναλντ δέχεται στο σπίτι του ανθρώπους που τους είχε συμβεί κάποια ατυχία, και τους φτιάχνει το κέφι, έναντι αμοιβής, με το να τους διηγηθεί πόσο χειρότερα δεινοπάθησε εκείνος, σε κάποια αντίστοιχη περίπτωση, αφού αυτός πάντα είναι πολύ πιο άτυχος. Πάντα. Μέχρι το τέλος.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο, για μια ιστορία πρωτότυπη μεν, αλλά μάλλον ρηχή δε. Βέβαια, για σύντομη ιστορία, που μπήκε, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των σελίδων, μια χαρά ήτανε, καθώς έχουμε διαβάσει άλλες πολύ χειρότερες. Ας της βάλουμε ένα εξήμισι.

037

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το τρίτο και τελευταίο μέρος τού Σταρ Τρακ, επιγραφόμενο χαμένοι στον χρόνο, σε σενάριο Bruno Enna και σχέδιο Andrea Freccero.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δύο ιστορίες από το Topolino 3080, που κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου 2014, μία ιστορία από το προηγούμενο τεύχος και μια ακόμα πιο πρόσφατη ιστορία, που κυκλοφόρησε φέτος τον Μάρτιο.

Συνολικά ήταν ένα ευχάριστο τεύχος, που δεν θα δυσκολευτούμε να του βάλουμε ως συνολική βαθμολογία τον μέσο όρο των ιστοριών του, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάλαμε από ένα επτάμισι.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 16 Οκτωβρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 70.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.