Εκδήλωση παρουσίασης του τεύχους 1220 τού Μικρού Κάου-Μπόυ

front

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2015 έγινε η παρουσίαση τού τεύχους 1220 τού Μικρού Κάου Μπόυ, που επιμελήθηκε ο Χρήστος Νάστος. Η παρουσίαση έγινε στα γραφεία τής Λέσχης Φίλων Κόμικς, και το Comics Trades, όπως και την προηγούμενη φορά, ήταν εκεί.

DSCN8570

Έγινε μια απόπειρα να διακοσμηθεί ένας γυμνός τοίχος τής αίθουσας εκδηλώσεων με διάφορες αφίσες, αλλά αυτές δεν θέλανε να σταθούν στον τοίχο με τίποτα. Με το ζόρι έμειναν αρκετά στον τοίχο αυτές οι δύο, ώστε να προλάβουμε να τις φωτογραφίσουμε, πριν πέσουν κι αυτές κάτω.

DSCN8571_stitch1

Οι υπόλοιπες αφίσες ήταν σχέδια τού Βαγγέλη Σαΐτη με μονοσέλιδες ιστορίες του με τον Πεπίτο, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Frog τής Θεσσαλονίκης. Για να τα φωτογραφίσουμε, τα αραδιάσαμε τελικά σε ένα γραφείο, καθώς φαίνεται ότι τα κλώτσαγε από πίσω ο Πελεγκρίνο, και όλο πέφτανε από τον τοίχο. Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για πρωτότυπα ή αντίγραφα.

Ο Βαγγέλης μάς έστειλε σαρώσεις των σχεδίων αυτών, συν ενός ακόμη, οπότε μπορεί ο τοίχος να έμεινε κενός κατά τη διάρκεια της παρουσιάσεως, όμως εμείς μπορούμε να τα απολαύσουμε.

DSCN8585-DSCN8587

Το τραπέζι τών ομιλητών ήταν πιο συνεργάσιμο και δέχτηκε αγόγγυστα τις αφίσες με εικόνες από εξώφυλλα του Μικρού Κάου-Μπόϋ.

DSCN8597

Η εκδήλωσε άρχισε με αρκετή καθυστέρηση. Δικαιολογημένα, όμως, καθώς περιμέναμε τον επίτιμο προσκεκλημένο τής εκδηλώσεως, τον Κώστα Ραμπατζή, εκδότη και καλλιτεχνικό διευθυντή τού Μικρού Κάου-Μπόυ.

DSCN8596

Ο κύριος Ραμπατζής έφερε μαζί του τέσσερις πίνακες με θέματα παρμένα από το περιοδικό. Τον πρώτο, με τον Τζιμ Άνταμς, τον είχαμε δει και στην προηγούμενη παρουσίαση, ενώ είχαμε ακούσει ότι ο κύριος Ραμπατζής ετοίμαζε τότε τον δεύτερο, με την Ντιάνα. Εκτός από αυτούς τους δύο, ζωγράφισε και άλλους δύο, με τον Τσιπιρίπο και με τον Πεπίτο. Όπως μάθαμε, οι πίνακες αυτοί πωλούνται. Όσοι διαθέτετε το ανάλογο βαλάντιο, μπορείτε να αποκτήσετε ένα από αυτά τα έργα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αρκεστούμε σ’ αυτές τις φωτογραφίες.

DSCN8598

Εκτός από τον Κώστα Ραμπατζή, στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Βαγγέλης Σαΐτης, που σχεδίαζε τα κόμικς με τον Πεπίτο, αλλά και τα σχεδιάζει ακόμα, απ’ ό,τι φαίνεται, μια και σχεδίασε όχι μόνο τις μονοσέλιδες ιστορίες, που αναφέραμε παραπάνω, αλλά και μία καινούργια οκτασέλιδη ιστορία, ειδικά για το καινούργιο τεύχος.

εκδηλωση (2)

Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος, περισσότερος, νομίζω, απ’ ό,τι την προηγούμενη φορά. Στην πρώτη, τιμητική σειρά βλέπουμε τον Κώστα Ραμπατζή με την οικογένειά του, ενώ πίσω από τον φακό δεν βλέπουμε τον γιο του Δημήτρη, που τράβηξε τη φωτογραφία! Σε δεύτερο πλάνο βλέπουμε τον Βαγγέλη Σαΐτη με τη σύζυγο του, ενώ δίπλα του κάθεται ένας καραφλός, τον οποίο θα τον ξανασυναντήσουμε σε λίγο!

DSCN8600 DSCN8601

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, από αριστερά προς τα δεξιά, ο συγγραφέας Νίκος Νικολαΐδης, Ο Παναγιώτης Πλαφουτζής από το κλαμπ φίλων τού Μικρού Σερίφη, ο Χρήστος Νάστος, εκδότης τού νέου τεύχους, ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς, εκδότης περιοδικών όπως τα Μπλεκ και Mr. No, και ο συγγραφέας Βαγγέλης Γεωργάκης.

DSCN8600_stitch

Εδώ βλέπουμε μια προσπάθεια συρραφής των δύο εικόνων σε μία. Με εξαίρεση ένα κομμένο χέρι, η συρραφή ήταν αρκετά επιτυχής, παρ’ όλον ότι οι δύο εικόνες δεν πολυταιριάζανε.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Χρήστος Νάστος, ο οποίος εξέφρασε την παρότρυνση να μην αφήσουμε τα παλιά περιοδικά να χαθούν. Μας είπε ότι σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια, κατά πάσαν πιθανότητα με ένα πανηγυρικό τεύχος τού Μικρού Κάου-Μπόϋ τα Χριστούγεννα, ενώ σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ανέφερε σχέδια και για την έκδοση ενός τεύχους τού Μικρού Αρχηγού.

Στη συνέχεια μίλησε ο Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αύρα και στις εικόνες από το παρελθόν, που δεν έχουν σβήσει.

Ακολούθησε ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς, ο οποίος βρήκε την προσπάθεια πάρα πολύ αξιόλογη, αναφέροντάς μας ότι μπορεί να μπει στα παπούτσια τού Χρήστου και του Παναγιώτη. Φαντάζομαι ότι εννοεί ότι κατανοεί τι τραβήξανε, για να εκδώσουν το τεύχος αυτό!

Στη συνέχεια μίλησε ο Βαγγέλης Γεωργάκης, με την ιδιότητα του φανατικού αναγνώστη τού περιοδικού, ο οποίος κατέβηκε από τα Γιάννενα ειδικά για την εκδήλωση. Μας μίλησε για τις περίφημες «οκτάδες» τού Γιώργου Μαρμαρίδη, αλλά και για την πρώτη ιστορία, που διάβασε στο τεύχος 901 γύρω στο 1985–86, που ήταν το δεύτερο μέρος τής ιστορίας τυφώνας στην πόλι, το πρώτο μέρος τής οποίας έπρεπε να περιμένει δέκα χρόνια, για να το βρει στο Μοναστηράκι και να το διαβάσει. Τελείωσε, διαβάζοντάς μας το τέλος μιας ιστορίας τού Γιώργου Μαρμαρίδη, που του είχε μείνει χαραγμένο μέσα του, όπου ο Τζιμ Άνταμς λέει ότι συνεχίζουν το έργο άλλων, που προηγήθηκαν, το οποίο στο μέλλον θα το συνεχίσουν κάποιοι άλλοι. Λόγια τα οποία, φαντάζομαι, θα είναι ακατανόητα για τις νεότερες γενιές τού «εδώ και τώρα».

Τις ομιλίες ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης Πλαφουτζής, ο οποίος είπε ότι αυτή η έκδοση ήταν ένα όνειρο για εκείνον και τον Χρήστο, καθώς το περιοδικό είναι η μεγάλη τους αγάπη. Πιστεύει ότι το περιοδικό έχει μέλλον. Χρειάζονται τέτοια έντυπα, καθώς η νέα γενιά δεν έχει τέτοια. Αναφέρθηκε και στην ιστορία κόμικς Μικρού Κάου Μπόϋ, στην οποία είχε αναφερθεί και την προηγούμενη φορά. Δυστυχώς, ενώ ιστορία ξεκίνησε να σχεδιάζεται, κόλλησε λόγω της κρίσεως.

κριτων

Αναφέραμε πιο πάνω έναν καραφλό τύπο στο ακροατήριο. Ο τύπος αυτός περιφερόταν και φωτογράφιζε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Εδώ τον συνέλαβε ο φακός τού Βαγγέλη Σαΐτη…

DSCN8594

…να φωτογραφίζει τον Βαγγέλη Σαΐτη!

εκδηλωση (3)

εκδηλωση (6)

Μετά το τέλος των ομιλιών, άρχισε να περιφέρεται και να παρεισφρέει ανάμεσα σε όσους προσπαθούσαν να φωτογραφηθούν. Εδώ τον βλέπουμε με τον Κώστα Ραμπατζή και τον Βαγγέλη Σαΐτη.

DSCN8602

Στο ακροατήριο ήταν και ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζίμμυ Κορίνης, γνωστός από την περίφημη Μάσκα. Εδώ τον βλέπουμε με τον Βαγγέλη Σαΐτη. Δίπλα τρύπωσε πάλι ο καραφλός!

Μετά τις ομιλίες και τα πηγαδάκια, που ακολούθησαν, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία κλήρωση, όπου κληρώθηκαν τρεις πίνακες τού Κώστα Φραγκιαδάκη (πώς του ξέφυγε τού φαλακρού;) με θέματα παρμένα απ’ τον Μικρό Κάου-Μπόϋ.

Τα σχέδια τού Βαγγέλη Σαΐτη, σύμφωνα με επιθυμία του, δεν κληρώθηκαν, αλλά αφέθηκαν να τα πάρει όποιος ήθελε. Για να μη θρηνήσουμε, υποθέτω, θύματα, αυτό δεν ανακοινώθηκε, οπότε δεν ξέρω αν τα πήρε κανένας ή αν έμειναν εκεί!

Μπορεί να μην κερδίσαμε κάποιον από αυτούς τους πίνακες, φύγαμε, όμως, με το πιο συλλεκτικό, ίσως, από τα αντίτυπα τού νέου τεύχους, καθώς περιέχει αφιερώσεις

page05

από τον Χρήστο Νάστο,

page06

τον Βαγγέλη Σαΐτη,

page15

και τον Κώστα Ραμπατζή.

back

Καλή ανάγνωση!

———

Από την εκδήλωση έχουμε και μία είδηση, άσχετη με τον Μικρό Κάου-Μπόυ. Σε ερώτησή μας προς τον κύριο Ανεμοδουρά, αν υπάρχουν σχέδια για δημοσίευση νέων ιστοριών τού Μπλεκ στο ομώνυμο περιοδικό, η απάντησή του ήταν λακωνική και σαφής: 15 Οκτωβρίου!

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 28 Σεπτεμβρίου 2015, in Comics Legends, Comics Trades, CT Exclusive, Greek Comics, Έλληνες Δημιουργοί, Ανδρεόπουλος, Βαγγέλης Σαΐτης, Επικαιρότητα, Εργασίες Μελών, Εκδηλώσεις Κόμικς, Ελληνικά Κόμικς, Κόμικς Εκδηλώσεις, Μικρός Καουμπόυ, Μικρός Σερίφης, Ραμπατζής, Members Articles and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Όλα πολύ ωραία σε αυτό το άρθρο -από κάλυψη, πληροφορίες, φωτογραφίες-, αλλά αυτός ο τύπος, που στριφογύριζε με τη φωτογραφική, υπήρξε ζημιάρης!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: