Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 67 — ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΙΟΝΕΩΝ

001

Κυκλοφόρησε το τεύχος 67 τού Μίκυ Μάους, με τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ να παριστάνουν τους δημοσιογράφους στο εξώφυλλο. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία τα μυστήρια των παπιονέων, σε σενάριο Federico Buratti και σχέδιο Fabio Pochet.

Ο Σκρουτζ αναθέτει στον Ντόναλντ και στον Φέθρυ να γράφουν τη στήλη με τα ανεξήγητα (ούφο κλπ.) στην εφημερίδα του. Μη βρίσκοντας υλικό, οι δύο ευσυνείδητοι δημοσιογράφοι θ’ αρχίσουν να γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, μέχρι που το πιο απίθανο απ’ όλα, όσα σκαρφίστηκαν, αποδεικνύεται αληθινό.

Άσχημο σχέδιο για μια ιστορία που γράφτηκε για την πλάκα τής υποθέσεως, αλλά δεν καταφέρνει να βγάλει ιδιαίτερο γέλιο. Έξι.

Άσχετο: μπορεί ο τίτλος Παπιονέα να είναι πιο κοντά στο πρωτότυπο Papersera, αλλά εγώ προτιμώ τον παλιό τίτλο Τενεκές τής Λιμνούπολης!

033

Ακολουθεί η ιστορία τα μεταλλαγμένα τσουρέκια, σε σενάριο Casty και σχέδιο Lorenzo Pastrovicchio.

Ο Μίκυ και ο Μπιπ Μπιπ πηγαίνουν μαζί με τον καθηγητή Ενίγκμα σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Τεργέστη, όπου συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Κάθε φορά που βάζουν στο σύγχροτρον (με νι στο τέλος, κύριε αρχισυντάκτα, που το κόψατε…) τού κέντρου ένα τσουρέκι με γέμιση σοκολάτα, η γέμιση μετατρέπεται σε κρέμα. Και όχι μόνον αυτό· μελετώντας τα άτομα του τσουρεκιού, οι επιστήμονες βρήκαν μια μικροσκοπική εικόνα με μια καρικατούρα τού Μίκυ και μία έκκληση για βοήθεια. Έτσι, ο Μίκυ και ο Μπιπ Μπιπ θα σμικρυνθούν, με ένα μηχάνημα αντίστοιχο αυτού που μεγάλωσε τον Μπιπ Μπιπ στην περίφημη διάσταση δέλτα (πότε, επιτέλους, θα την διαβάσουμε στην Ελλάδα;) και θα περιπλανηθούν στον κόσμο τού ατόμου.

Το σχέδιο έχει κάποια μικρά προβληματάκια στο πώς είναι σχεδιασμένος ο Μίκυ, αλλά φαντάζει αριστουργηματικό, μετά απ’ όσα είδαμε τον τελευταίο καιρό. Η ιστορία ακολουθεί τη φόρμουλα τού Γκότφρεντσον (αλλά και του Σκάρπα), όπου στην αρχή τής ιστορίας έχουμε μια αλληλουχία από αστείες βινιέτες. Η συνέχεια, με την περιπέτεια μέσα στο άτομο, μπορεί να μην διεκδικεί βραβεία επιστημονικής ακρίβειας ή, έστω, επιστημονικής φαντασίας, αλλά ο απίθανος κόσμος, στον οποίο εξελίσσεται, είναι σχεδιασμένος για να εξάψει την φαντασία των παιδιών, που θα τη διαβάσουν. Είναι άλλη μια ιστορία, που αν την είχα διαβάσει μικρός, θα είχε μείνει μέσα μου. Τουλάχιστον οκτώ γι’ αυτήν την ιστορία.

069

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο αντίζηλος του Φαντομία, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Massimo Asaro.

Κάποιος έκλεψε από το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων το ομοίωμα τού Αρσένιου Κλεφτρόν, του κλέφτη αντίζηλου τού Φαντομία, με τον οποίον ανταγωνιζόταν για την καρδιά τής Ντόλυ Πάπρικα. Όμως ο Αρσένιος συνελήφθη από την αστυνομία και πέρασε στην αφάνεια. Μετά την κλοπή τού ομοιώματος, όμως, ο Αρσένιος ξαναεμφανίστηκε και κάνει τη μία θεαματική κλοπή μετά την άλλη. Ζωντάνεψε το κέρινο ομοίωμα; Ο Φάντομ Ντακ θα αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση.

Το σχέδιο είναι… χμμμ, καθώς τα παπιά είναι κάπως περίεργα σχεδιασμένα. Όμως, σε σχέση με αυτό τής ιστορίας τής περασμένης εβδομάδας με τον Φάντομ Ντακ, φαντάζει εξαιρετικό, αφού δεν καθίσταται τροχοπέδη για την ανάγνωση της ιστορίας. Όσο γα την υπόθεση, έχουμε και αυτήν την εβδομάδα άλλη μια ιστορία με τον παλιό καλό Φάντομ Ντακ και όχι τον υπερήρωα, οπότε το οκτώ δεν το τσιγκουνευτούμε!

095

Ακολουθεί η ιστορία ο ατίθασος εκτυπωτής, σε σενάριο Roberto Moscato και σχέδιο Alberto Lavoradori.

Ο Ντόναλντ προσπαθεί να συνδέσει τον καινούργιο του εκτυπωτή. Ακόμη χειρότερα, θέλει και να τον κάνει να δουλέψει! Όσοι έχετε δοκιμάσει να το κάνετε, θα καταλάβετε πού έμπλεξε ο κακομοίρης: οδηγίες που δεν βγάζουν νόημα, ανύπαρκτη τεχνική υποστήριξη από τον κατασκευαστή, και το διαβολεμένο μηχάνημα δουλεύει χωρίς πρόβλημα για όλους όσους ξέρουν από υπολογιστές, αλλά όχι για σένα, υπενθυμίζοντάς μας ότι οι υπολογιστές είναι απολύτως ντετερμινιστικές μηχανές, απλώς δεν ξέρουμε πότε είναι!

Μέτριο σχέδιο, αλλά πολύ αστεία ιστορία, βγαλμένη απ’ τη ζωή που λένε. Ένα επτά με επτάμισι θα το βάλουμε.

106

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία για την καρδιά μιας ντίβας, σε σενάριο Vito Stabile και σχέδιο Andrea Lucci.

Ο Γκαστόνε αποφασίζει να κατακτήσει την καρδιά τής αγαπημένης του ηθοποιού. Έχει, όμως, αυτό που ζητάει η διάσημη ηθοποιός; Άσε που υπάρχει και ο θείος Σκρουτζ, που κάτι θέλει από αυτόν.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια πολύ αστεία ιστορία, με ωραίο ηθικό δίδαγμα, κι ας μην το έμαθε ο Γκαστόνε. Απολαυστικότατος και ο θείος Σκρουτζ, σε έναν κάπως εκτός χαρακτήρος ρόλο. Επτάμισι με οκτώ άνετα.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία ρεπορτάζ στο θησαυροφυλάκιο, σε σενάριο Vito Stabile και σχέδιο Giada Perissinotto.

mickey

Επιλογή ιστοριών από διάφορα περσινά τεύχη τού Topolino γι’ αυτήν την εβδομάδα, πλαισιωμένων από τέσσερις ολόκληρες μονοσέλιδες ιστορίες, μία μετά από κάθε μεγάλη ιστορία.

Με εξαίρεση την πρώτη ιστορία, που ήταν μάλλον αδιάφορη, το τεύχος ήταν πολύ καλό, με τρεις εξαιρετικές ιστορίες. Στο σχέδιο το σκορ ήταν κάπως πιο χαμηλό, με δύο μόνο καλοσχεδιασμένες ιστορίες, αλλά το επτάμισι με οκτώ, συνολικά για το τεύχος, νομίζω ότι μπορούμε να το βάλουμε. Η επιλογή ιστοριών από διαφορετικά τεύχη κατά μεγάλο μέρος απέδωσε!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 25 Σεπτεμβρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 67.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: