Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 64 — Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΟΓΚΩΝ

001

Κυκλοφόρησε το τεύχος 64 τού Μίκυ Μάους, με τον Μίκυ στο εξώφυλλο, απ’ όπου φαίνεται ότι τελικά δεν έλειπε, διότι τον έστειλαν τα παπιά από εκεί που ‘ρθε, αλλά διότι είχε πάει καθυστερημένες διακοπές σε τόπους εξωτικούς. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

005

033

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η εισβολή των φιόγκων, μια ιστορία σε δύο μέρη, που δημοσιεύονται στο ίδιο τεύχος, σε σενάριο και σχέδιο Silvia Ziche.

Μια φυλή εξωγήινων, που έχουν τη μορφή φιόγκων, γραβατών, φουλαριών, ζωνών και άλλων αξεσουάρ, σχεδιάζουν να κατακτήσουν τη γη. Επειδή είναι αδύναμοι, ο τρόπος, που διάλεξαν, είναι να ελέγξουν τους γήινους τηλεπαθητικά, δημιουργώντας τους την επιθυμία να αγοράσουν ένα καινούργιο κινητό έβδομης γενεάς, ώστε, όταν θα σπεύσουν όλοι, για να το αγοράσουν στα διαστημόπλοια, που είναι μασκαρεμένα σε κέντρα πωλήσεως κινητών, να τους στείλουν σε έναν πλανήτη τρίτης διαλογής. Όμως, η Μιννι θα ξεφύγει από τον τηλεπαθητικό έλεγχο και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να τους νικήσει.

Το πρωί είχα γράψει ότι, με το πρώτο ξεφύλλισμα, αισθάνθηκα ότι η ιστορία με απωθούσε, καθώς έβρισκα το σχέδιο φριχτό και το θέμα τής ιστορίας γελοίο. Ως προς το σχέδιο, δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό. Αυτή η γυναίκα ή δεν ξέρει πώς να σχεδιάσει τους ήρωες της Ντίσνεϋ ή δεν θέλει να τους σχεδιάσει σωστά. Όμως, η ιστορία, παρά το αλλόκοτο της υποθέσεως, είναι καλή. Κάπου στέκει το ότι οι εξωγήινοι είναι φιόγκοι και γραβάτες και όχι πράσινα ανθρωπάκια, καθώς η ιστορία το αξιοποιεί. Νομίζω ότι το σενάριο ένα οκτώ το αξίζει, παρά το ότι ο Μίκυ είναι ένας ανίκανος κομπάρσος σ’ αυτήν την ιστορία και παρά τη σημαντική τρύπα στην υπόθεση στο τέλος τής ιστορίας. (Αφού η Μίννι και η παρέα της νίκησαν τους εξωγήινους σε ένα μόνο διαστημόπλοιο, τα υπόλοιπα γιατί γύρισαν πίσω;)

(0 + 8) : 2 = 4, οπότε μέσο όρο δεν βγάζω.

065

Ακολουθεί η ιστορία η άγνωστη ατόλη, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Lucio Leoni.

Ο Σκρουτζ ναυαγεί στη μέση τού ωκεανού, και ο Ντόναλντ και τα παιδιά αναλαμβάνουν να τον εντοπίσουν. Επειδή τα $99,90, που είχε αφήσει ο Σκρουτζ στον Παντάξιο για τέτοιες περιπτώσεις, δεν φτάνουν για να νοικιαστεί το κατάλληλο σκάφος, αναγκάζονται να πάνε με το κρουαζιερόπλοιο που είχε κερδίσει ο Γκαστόνε. Συνεργαζόμενοι, αντί να τσακώνονται, για αλλαγή, μετά από πολλές περιπέτειες θα καταφέρουν να βρουν και να σώσουν τον Σκρουτζ.

Άλλη μια ιστορία σχεδιασμένη από κάποιον που δεν ξέρει ή δεν θέλει να σχεδιάσει τους ήρωες της Ντίσνεϋ σωστά, και άλλη μια καλή ιστορία, που χαντακώνεται ως εκ τούτου. Και είναι όντως καλή, με τις διάφορες περιπέτειες των παπιών, την ανατροπή στη μέση τής ιστορίας, αλλά και το ηθικό δίδαγμα για την αξία τής συνεργασίας.

Όπως είπαμε και παραπάνω, (0 + 8) : 2 = 4, οπότε ούτε εδώ θα βγάλουμε μέσο όρο.

099

Συνεχίζουμε με την ιστορία η ολέθρια σφαίρα, σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Ottavio Panaro.

Η Μάτζικα παίρνει ένα… αγχογράφημα (τηλεγράφημα που αγχώνει) το οποίο λέει ότι θα την επισκεφθεί η μάγισσα Μοτσαρέλα από το κεντρικό σωματείο μάγων. Φοβούμενη ότι θα έρθει για να την επιπλήξει, που δεν έχει καταφέρει να κλέψει τη δεκάρα τού Σκρουτζ, η Μάτζικα ζητά απεγνωσμένα συμβουλές από την… ψηφιακή της γυάλινη σφαίρα. Η σφαίρα την στέλνει σε ένα σωρό απίθανους μάγους, από τους οποίους, όμως, η Μάτζικα δεν καταφέρνει να πάρει τη βοήθεια, που θέλει. Το τέλος τής ιστορίας είναι εντελώς αναπάντεχο.

Μετά το απαράδεκτο σχέδιο των δύο προηγουμένων ιστοριών, το μέτριο σχέδιο αυτής τής ιστορίας φαντάζει αριστουργηματικό, αφού δεν βάζει εμπόδια στην ανάγνωση της ιστορίας. Η υπόθεση είναι κάπως ασυνήθιστη, οπότε ήδη βάζουμε κάποιους βαθμούς, λόγω πρωτοτυπίας. Επιπλέον, οι αλλόκοτοι κόσμοι των μάγων, που επισκέπτεται η Μάτζικα, είμαι σίγουρος ότι θα μου είχαν εξάψει τη φαντασία, αν είχα διαβάσει την ιστορία μικρός, και ότι η ιστορία θα ήταν μια από αυτές, που θα μου είχαν μείνει μέχρι σήμερα. Μικρός θα την διάβαζα και θα την ξαναδιάβαζα, για να αντλήσω μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια από αυτούς τους κόσμους. Έξι με επτά στο σχέδιο και τουλάχιστον εννέα στο σενάριο. Μέσο όρο πάλι δεν θα βγάλουμε.

119

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ο δύσκολος πελάτης, σε σενάριο Gabriele Panini και σχέδιο Giuseppe Zironi.

Ένας πωλητής, από αυτούς που μπορούνε να πουλήσουν οτιδήποτε σε οποιονδήποτε, βάζει στοίχημα ότι θα καταφέρει να πουλήσει κάτι στον Γκούφυ και θα καταφέρει να το κερδίσει. Από αυτήν την κατάληξη και μόνο, κόβουμε άπειρους βαθμούς από το σενάριο. Όσο για το σχέδιο, ενώ φαίνεται καλό αρχικά, όταν επιτέλους εμφανίζεται ο Γκούφυ στην τέταρτη σελίδα τής ιστορίας, βλέπουμε ότι είναι κι αυτός ζωγραφισμένος χάλια. Μέτρια υπόθεση, αφού ο πωλητής κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα, αντί να καταλήξει στον ψυχίατρο, άσχημο σχέδιο και εδώ, τουλάχιστον ως προς τον Γκούφυ. Πάνω από έξι δεν βάζουμε.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία δυο νταντάδες για ένα γιακ, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Stefano Intini. Τα πράγματα προμηνύονται άσχημα, καθώς όχι μόνον το σχέδιο είναι αυτό που βλέπετε, αλλά η ιστορία έχει και ως ήρωα τον Τζιμ τον τρομερό, προφανώς στην κακόγουστη σύγχρονη ιταλική εκδοχή του, μια και η ιστορία πρωτοδημοσιεύτηκε πέρσι τον Αύγουστο.

mickey

Δύο ιστορίες από το Topolino 3064, που κυκλοφόρησε στις 19 Αυγούστου 2014, συμπληρωμένες από μια κάπως παλαιότερη, από τον Νοέμβριο του 2013 και από μια αρκετά παλαιότερη, από το 2010.

Παρά τους αρχικούς μας φόβους, κυρίως λόγω του άσχημου σχεδίου, με εξαίρεση την τελευταία ιστορία, που μπήκε για γέμισμα, το τεύχος είχε ενδιαφέρουσες ιστορίες, που όλες, τους, όμως, έπασχαν σοβαρά ως προς το σχέδιο. Αξίζει να το διαβάσετε το τεύχος, αλλά εστιάστε στα μπαλονάκια και αδιαφορήστε για το σχέδιο.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 4 Σεπτεμβρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 64.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: