Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 62 — ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο Μίκυ Μάους, με τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους, στέλνοντας τον Μίκυ από εκεί που ‘ρθε. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το μαργαριτάρι τού φεγγαριού, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Carlo Limido.

Ο Ντόναλντ μαθαίνει για έναν μύθο, που μιλάει για ένα τεράστιο μαργαριτάρι σε ένα νησί τής Μελανησίας, και ξεκινάει με τα ανιψάκια, για να το βρει. Όμως, κάποιος τον παρακολουθεί. Θα μπορέσει να το βρει;

Όμορφος ο μύθος τού μαργαριταριού, όμορφη και η αποκάλυψη της φύσεως του μαργαριταριού, που αφήνει κάποια πράγματα να παραμείνουν στη σφαίρα τής φαντασίας, ενδιαφέρουσα η δράση και οι ανατροπές. Το σχέδιο μας τα χαλάει, όχι τόσο ως προς τα τοπία, που είναι απλά σχεδιασμένα μεν, αλλά όμορφα δε, όσο ως προς τους χαρακτήρες, που όχι μόνο είναι σχεδιασμένοι σύμφωνα με τις επιταγές τής σχολής τής μίας και μοναδικής χαζοχαρούμενης έκφρασης, αλλά είναι σχεδιασμένοι και άσχημα. Θα βάλουμε γύρω στο επτά με επτάμισι.

041

Ακολουθεί η ιστορία ένας ήρωας μελετηρός, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Lucio Leoni.

Ξέρατε ότι το Μίκυ Σίτυ, εκτός από τον Σούπερ Γκούφυ, έχει και ένα κάρο άλλους υπερήρωες (για να μη μιλήσουμε και για τα υπερ-ανίψια τους και γίνουμε υπερβολικοί) ο καθένας με τις δικές του απίθανες και όχι απαραίτητα χρήσιμες υπερδυνάμεις; Όχι μόνον τους έχει, αλλά σ’ αυτήν την ιστορία τους βλέπουμε όλους μαζί, να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν έναν επιστήμονα, που εφευρίσκοντας μια στολή, η οποία απορροφά και του μεταφέρει τις ιδιότητες όποιου την ακουμπά, μπορεί επιτέλους να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία του να γίνει υπερ-κακός. Τη λύση θα τη δώσει στο τέλος ο σούπερ-Φράνκυ, αφού αφήσει τους υπερήρωες να παιδεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, επειδή προείχε να τελειώσει τα μαθήματά του!

Καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια ιστορία που γράφτηκε για την πλάκα τής υποθέσεως, ισορροπώντας επικίνδυνα ανάμεσα στο αστείο και στο γελοίο. Εδώ θα βάλουμε γύρω στο επτά.

067

Συνεχίζουμε με την ιστορία το θαύμα τού 3D-$, σε σενάριο Casty και σχέδιο Stefano Zanchi.

Ενθουσιασμένος ο Σκρουτζ, από τις επιδόσεις ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, αλλά καθόλου ενθουσιασμένος από τις τιμές των «μελανιών», οι οποίες, λόγω περιορισμένης χρήσεως αυτού του είδους των εκτυπωτών, είναι στα ύψη, αποφασίζει να γεμίσει την αγορά με τρισδιάστατους εκτυπωτές, ώστε οι τιμές να πέσουν, αλλά και ο ίδιος να πλουτίσει, από τη μεγάλη ποσότητα εκτυπωτών, που θα πουλήσει. Όμως, οι Λύκοι θα βρουν τρόπο να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία, για να τον ληστέψουν.

Πρωτότυπη υπόθεση, μια και είναι βασισμένη σε σύγχρονη τεχνολογία, που ακόμα δεν έχει μπει στα σπίτια μας, που κι αυτήν, όμως, την χαλάει το σχέδιο. Παραλλάσσοντας τον χαρακτηρισμό που δίνω συχνά σε ιστορίες με μοντέρνο σχέδιο, θα έλεγα ότι σ’ αυτήν την ιστορία είχαμε κακό, μοντέρνο σχέδιο! Επτά με επτάμισι και εδώ.

103

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η εισβολή των ουλτρακράκερ, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Nicola Tosolini.

Ένα διαστημόπλοιο επισκέπτεται τη γη, για να σπείρει ένα ειδικού τύπου στάρι, το οποίο, εκτός από σπόρους σταριού παράγει και… έτοιμα κράκερς, που είναι το αγαπημένο φαγητό των συγκεκριμένων εξωγήινων! Οι γήινοι αρχικά το υποδέχονται καλά, καθώς δεν χρειάζεται φροντίδα, ενώ το αλεύρι που παράγεται από αυτό είναι εξαιρετικής ποιότητος. Όταν, όμως, συνειδητοποιούν πως οτιδήποτε φτιάξουν με αυτό, έχει γεύση από κράκερς, όλα θα αλλάξουν!

Ενδιαφέρουσα και πλακατζίδικη υπόθεση, που για πολλοστή φορά τη χαλάει το άσχημο σχέδιο. Γύρω στο επτά και εδώ.

Αν η ιστορία δεν ήταν τόσο πλακατζίδικη, θα έλεγα ότι είχε επιρροές από την κλασική ιστορία επιστημονικής φαντασίας The Day of the Triffids τού John Wyndham, η οποία έγινε και ταινία, όπου και εκεί φυτρώνουν στη γη εξωγήινα φυτά με περίεργες ιδιότητες.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία η μηχανή που σταματάει τον χρόνο, μια ιστορία τού Τζούνιορ Ντακ σε δύο μέρη, σε σενάριο Francesco Monteforte Bianchi και σχέδιο Nicola Tosolini. Πρωτότυπος τίτλος: la macchina per fermare l’estate (η μηχανή που σταματάει το καλοκαίρι), μια μηχανή που όλοι θα θέλαμε να είχαμε μικροί, βλέποντας το καλοκαίρι να πλησιάζει προς το τέλος του.

mickey

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε δυο ιστορίες από το Topolino 3055, που κυκλοφόρησε στις 17 Ιουνίου 2014 και δυο ακόμα ιστορίες, μία που κυκλοφόρησε λίγο αργότερα το ίδιο καλοκαίρι και μία από το προηγούμενο καλοκαίρι, για ποικιλία.

Καλές ιστορίες, χωρίς, όμως κάτι το εξαιρετικό, που τις περισσότερες τις χαλάει το ατυχές σχέδιο.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 21 Αυγούστου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

 1. Η τελευταία ιστορία είναι του 2013.

  Μου αρέσει!

 2. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 62.

  Μου αρέσει!

 3. Απόλυτη – σχεδόν – ταύτιση βαθμολογίας & άποψης! Αν εξαιρέσουμε την πρώτη ιστορία, στην οποία προσωπικά θα έδινα ένα 8 ελαφρά τη καρδία, σε όλες τις υπόλοιπες συμφωνώ μαζί σου, Κρίτων. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν από τα καλά τεύχη και αυτό εδώ. Να προσθέσω ότι κατά την δική μου οπτική, τα σκίτσα εδώ και 3-4 τουλάχιστον εβδομάδες είναι πολύ μέτρια έως κακά. Η επιλογή των ιστοριών θα έπρεπε να έχει πιο αυστηρά κριτήρια. Το έχω ξαναπεί και σε παλαιότερες μου τοποθετήσεις. Μου δίνεται η αίσθηση πως επικρατεί μια προχειρότητα στον σχεδιασμό του περιοδικού.

  Μου αρέσει!

 4. Τα τελευταία πέντε τεύχη του Μίκυ Μάους, αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. Οι ιστορίες που δημοσιεύνται στο Μίκυ Μάους, είναι κακές. Απαξίωση του περιοδικού; Απαιτητικοί οι Ιταλοί εκδότες που ζητούν συνέχεια ιστορίες και τις δημοσιεύουν άκριτα; Τα περιοδικά ντίσνευ, μπορεί στην πλειοψηφία, να απευθύνονται σε παιδιά, όχι όμως σε χαζά παιδιά. Εγώ ούτε σαν παιδί δεν θα γέλαγα με τα ανεκδιήγητα,τρόφιμα με γεύση κράκερ. Θεω΄ρω πως οι μόνες ιστορίες, που μπορούν να διαβαστούν και να προσφέρουν είναι αυτές στο κόμιξ. Να αναφέρω, απλά την ιστορία με το εξαιρετικό σχέδιο του Τζόρτζιο Καβατσάνο στο κόμιξ του Αυγούστου. Απλά, κρίμα για το Μίκυ Μάους

  Μου αρέσει!

  • Θα συμφωνήσω ότι οι ιστορίες των τελευταίων τευχών (όχι μόνο, βέβαια τα 2 τελευταία είναι καλά) αλλά και η δεκάδα 50-59 είναι χαμηλά τεύχη για το ΜΜ…. Προσωπικά πιστεύω ότι το Ντόναλντ τα πηγαίνει πολύ καλύτερα αλλά και ότι έχω πάρα πολύ καιρό να δω κάποιο τεύχος (ολοκληρωμένο) του ΜΜ που είτε να πλησιάζει τα πρώτα του τεύχη η τα το τοπ 10 τεύχη της νέας σειράς.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: