Ο Μίστερ Νο & οι άλλοι – τεύχος 3

MISTER NO & OI ALLOI 3 COVER ct

Με μια μικρή καθυστέρηση τεσσάρων ημερών (λόγω του γνωστού πλέον φόρτου εργασίας) επιστρέφουμε στον Mister No και το τρίτο τεύχος του νέου αυτού περιοδικού του κ. Λ. Ανεμοδουρά. Μια έκδοση που κέρδισε τους αναγνώστες(νέους και παλιούς), από το πρώτο κιόλας τεύχος πριν 4 μήνες. Ο λόγος είναι απλός: σύγχρονη Ιταλική σχολή κόμικς, σε καταξιωμένους ήρωες. Ένα μοντέρνο περιοδικό, που ενώνει το χθες με το σήμερα και που έχει για σημαιοφόρο του έναν πολύ αγαπημένο ήρωα στο Ελληνικό κοινό, τον Μίστερ Νο. Εξ ολοκλήρου έγχρωμο, με πολύ καλή δουλειά στις μακέτες, το στήσιμο και τον χρωματισμό και επιπλέον, με ακυκλοφόρητες ιστορίες. Δεν είναι άσχημη και η ιδέα της δημοσίευσης των ιστοριών σε συνέχειες. Προσωπικά μου θυμίζει τα χρόνια της δεκαετίας του ’70, στις αγαπημένες εκείνες εκδόσεις κόμικς. Ας δούμε τι περιέχει το τρίτο αυτό τεύχος.

MISTER NO & OI ALLOI 3 INSIDE 1 ct

Η ένταση κορυφώνεται στο τρίτο και τελευταίο μέρος της ιστορίας του Μίστερ Νο με τίτλο «Κατηγορία δολοφονίας». Η πλεκτάνη. που οδήγησε τον ήρωα μας στις φυλακές. αποκαλύπτεται, ενώ οι στιγμές, που βιώνει, είναι αγωνιώδεις και με έντονο το στοιχείο της δράσης, κάτι που δικαιολογεί άλλωστε και ο τίτλος του επεισοδίου («Να συλληφθεί ζωντανός»). Το σκίτσο είναι ένα flash back για τους σημερινούς άνω των 40 αναγνώστες. Φέρνει στο νου έντονα τις περιπέτειες του Ζαγκόρ. Κοινό σημείο των δύο χάρτινων ηρώων ο σχεδιαστής Franco Bignotti. Να θυμίσουμε ότι το σενάριο υπογράφει ο Alfredo Castelli και είναι εξαιρετικό. Τα τεύχη, που περιείχαν την ιστορία αυτή στην πρώτη της έκδοση στην Ιταλία, ήταν τα 57 & 58 (Ιανουάριος / Φεβρουάριος 1980). Να δώσω ένα 9 στην επιστροφή του φίλτατου Μίστερ Νο στην χώρα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα μας προσφέρει πολλές ακόμη συγκινήσεις. Υπάρχουν δυνατές ιστορίες και, όπως φαίνεται, θα διαβάσουμε αρκετές από αυτές. Ευχή μου, προσωπικά, να τις διαβάσουμε όλες!

MISTER NO & OI ALLOI 3 INSIDE 2 ct
Ο Dylan Dog εξακολουθεί να βολοδέρνει στον εφιάλτη, που κλήθηκε να ζήσει, στο τρίτο και τελευταίο τμήμα της δικής του ιστορίας («Ο μπόγιας των ονείρων»). Για το σενάριο είχαμε μιλήσει στο πρώτο τεύχος του περιοδικού. Είναι πολύ καλό. Όπως και η μετάφραση, κάτι που πρέπει να το τονίσουμε, και που αφορά στο σύνολο του περιοδικού. Φευγάτο το σκίτσο. Ταιριάζει με την κλιμακούμενη ένταση. 9 και εδώ.

COLORI TEX 4 ITALY MISTER NO & OI ALLOI 3 INSIDE 3 ct
Το τεύχος κλείνει με τον Tex Willer, γνωστό σαν Τεξ στο Ελληνικό κοινό. Ο ρέηντζερ με τις ινδιάνικες ρίζες εκπροσωπείται και εδώ με μια αυτοτελή ιστορία. Προέρχεται από το Color Tex #4 ( Δεκέμβρης 2013). Είναι μια από τις τέσσερις ιστορίες που φιλοξένησε εκείνη η ειδική έκδοση. «Ο τελευταίος στη λίστα» (L’ultimo della lista), είναι μια συνεργασία των Gianfranco Manfredi (σενάριο), Stefano Biglia (σκίτσα), Oscar Celestini (χρώματα). Ο Biglia είναι πολύ ταλαντούχος σχεδιαστής. Το σκίτσο του διακρίνεται για τον ρεαλισμό, με μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια. Τα πλάνα του είναι εξαιρετικά (δείτε το δεύτερο από τα αριστερά της σελίδας, που παραθέτουμε, με τον ήρωα να βαδίζει πάνω στο φωτισμένο είδωλο του παραθύρου). 9,5, αφού και το σενάριο ήταν πολύ καλό.

MISTER NO & OI ALLOI 3 BACK COVER ct
Ραντεβού στις αρχές Οκτωβρίου με το τέταρτο τεύχος του περιοδικού και καινούργιες περιπέτειες για τους τρεις ήρωες, που φιλοξενεί.

Τις παρουσιάσεις των τευχών αυτών μπορείτε να τις βρίσκετε συγκεντρωμένες εδώ.

Για το Comics Trades 2014–2015

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 10 Αυγούστου 2015, in Arts, Bonelli, Comics, Comics & Crosswords Publications Ε.Ε., Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, Dylan Dog, Gallieno Ferri, Gian Luigi Bonelli, Greek Comics, Greek Magazines, Italian Comics, Απόψεις, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Βινιέτες, Γουέστερν Κόμικς, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Comics & Crosswords, Ενημέρωση, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίστερ Νο, Ντύλαν Ντόγκ, Νέες Κυκλοφορίες Κόμικς, Παρουσίαση: Ο Μίστερ Νο & οι άλλοι, Σκίτσο, Τέχνες, Τέξ, Tex and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

 1. Μετά από προσεκτική παρατήρηση διαπίστωσα τα εξής:
  1. Το χρώμα στα Κόμιξ αποδίδει καλύτερα και φαίνεται πιο ζωντανό εφόσον τυπωθεί σε illustrasion (γυαλιστερό) χαρτί.
  2. Το σενάριο και το σκίτσο της ιστορίας του Mr No (νέα επεισόδια), όπως και ο χρωματισμός της είναι κορυφαία επειδή όμως τυπώνονται σε απλό χαρτί χάνουν σε ζωντάνια και αμεσότητα – θα ήταν προτιμότερο να τυπωνόταν σε ασπρόμαυρο.
  3. Θεωρώ ότι οι αρχικές εκδόσεις του Mr No (τεύχη – τόμοι) είναι καλύτερες από τις τωρινές λόγω του ότι είναι τυπωμένες σε άσπρο – μαύρο και αποδίδουν καλύτερα την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος του Mr No.
  4. Στο Νέο Μπλεκ, η έγχρωμη ιστορία του Μπλεκ είναι χαμηλότερης ποιότητας όσον αφορά το χρώμα και το χαρτί σε σχέση με τον Συλλεκτικό Μπλεκ – το χρώμα »ξεχυλώνει» και μειώνει την ίδια την ποιότητα του σκίτσου.
  5. Θεωρώ ότι αν γίνουν κάποιες ειδικές εκδόσεις στις οποίες θα περιέχονται αυτοτελώς οι καλύτερες ιστορίες του Μπλεκ τυπωμένες σε διχρωμία (ροζ) σε απλό ή illustrasion χαρτί με χοντρό εξώφυλλο – κάτι ανάλογο με το περιοδικό ΚΟΜΙΚ που προσφέρει η Καθημερινή της Κυριακής – θα ήταν μεγάλη προσφορά για τους Συλλέκτες και τους παλιούς αναγνώστες.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: