Advertisements

Walt Disney’s Comics and Stories #721

WDCS721a

Ολοκληρώνουμε την παρουσίαση των κόμικς τής Ντίσνεϋ, που κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα από την IDW, με άλλον ένα τίτλο, που προσθέτει η εταιρεία στο ρεπερτόριό της. Πρόκειται για το ιστορικό Walt Disney’s Comics and Stories, του οποίου την αρίθμηση δεν τόλμησαν να ξαναρχίσουν από το 1, οπότε το νέο τεύχος έχει τον αριθμό 721, κανονικά και όχι σε παρένθεση.

Πάμε να του ρίξουμε μια ματιά, με βάση την επίσημη προεπισκόπηση από την IDW.

Το τεύχος κυκλοφορεί με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα.

WDCS721e

Το τεύχος ξεκινά με το πρώτο μέρος τής ιστορίας The Search for the Zodiac Stone, σε σενάριο Bruno Sarda, σχέδιο Massimo De Vita και μετάφραση και διαλόγους από τον Jonathan H. Gray. Η ιστορία έχει δημοσιευτεί στη χώρα μας με τον τίτλο ζωδιακή πέτρα, αυτοτελώς στον ομώνυμο τόμο το 1991, σε συνέχειες στα Μίκυ Μάους 18231834 το 2001 και ξανά αυτοτελώς στα Μεγάλα Σήριαλ 23 το 2010.

WDCS721f

Ακολουθεί η ιστορία Bee-Wildered Banquet, σε σενάριο Merrill De Maris και σχέδιο Al Taliaferro, με τον Μπάκυ Μπαγκ. Η ιστορία δεν έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα.

WDCS721g

Συνεχίζουμε με την ολλανδική ιστορία Bet You Didn’t, σε (βαθιά ανάσα) σενάριο Ben Verhagen, Daan Jippes και Freddy Milton, σχέδιο Daan Jippes και Freddy Milton και μετάφραση και διαλόγους από τον Thad Komorowski. Η ιστορία δεν έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα.

WDCS721h

(Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.)

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία Gremlin Gus and the Widgets, σε σενάριο και σχέδιο Walt Kelly, όπου πρωταγωνιστούν τα Gremlins του.

DC

Αναβίωση του ιστορικού τίτλου, λοιπόν, στον οποίο δεν δημοσιευόντουσαν μόνο ιστορίες με παπιά και ποντίκια. Το περιοδικό συνήθως άρχιζε με μια δεκασέλιδη ιστορία με τον Ντόναλντ (σχεδιασμένη από τον Barks, στη χρυσή εποχή τού περιοδικού), τελείωνε με μια ιστορία με τον Μίκυ (σχεδιασμένη από τον Murry, σε συνέχειες, στη χρυσή εποχή) και ανάμεσα υπήρχαν ιστορίες με Τσιπ & Ντέηλ, Μπάκυ Μπαγκ, Λυκόπουλο, Σκάμπυ και διάφορους άλλους δευτερεύοντες ήρωες τής Ντίσνεϋ. Στην αναβιωμένη έκδοση της IDW, η φόρμουλα έχει αλλάξει. Η δεκασέλιδη ιστορία με τον Ντόναλντ μπήκε δεύτερη, η ιστορία σε συνέχειες, αν και όχι αποκλειστικά με τον Μίκυ, μπήκε πρώτη, ενώ οι ιστορίες με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, τέσσερις σελίδες όλες κι όλες, λες και μπήκαν για γέμισμα των σελίδων. Σίγουρα το τεύχος έχει ενδιαφέρον, αλλά είναι άλλος ένας τίτλος με παπιά και ποντίκια.

Ενδιαφέρον θα είναι επίσης να δούμε αν η ζωδιακή πέτρα θα κρατήσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών αναγνωστών, που θα πρέπει να περιμένουν έναν ολόκληρο χρόνο, για να δουν την ιστορία να ολοκληρώνεται. Νομίζω ότι το να διαβάζεις ένα κεφάλαιο την εβδομάδα επί τρεις μήνες, όπως έγινε με το ιταλικό πρωτότυπο, ήταν ήδη τραβηγμένο, και καλά έκανε ο Τερζόπουλος που την πρωτοδημοσίευσε αυτοτελώς. Αν διαβάζεις ένα κεφάλαιο το μήνα, δύσκολα θα μπορείς να θυμάσαι τι είχε γίνει στο προηγούμενο μέρος, πόσο, μάλλον, να θυμάσαι το πρώτο μέρος, όταν διαβάζεις το δωδέκατο! Ούτε νομίζω ότι έχει νόημα να βάζεις τα τεύχη στην άκρη για ένα χρόνο, ώστε να διαβάσεις την ιστορία μαζεμένη, όταν ολοκληρωθεί.

48 σελίδες στην προνομιακή τιμή των $3,99.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 24 Ιουλίου 2015, in American Comics, Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, IDW Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αμερικάνικα Κόμικς, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Παρουσίαση: Walt Disney's Comics and Stories, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Walt Disney, Walt Disney's Comics and Stories and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: