ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 56 — RACEWORLD

001

Η σειρά Raceworld συνεχίζεται, αυτή τη φορά με Σκρουτζ και Ρόμπαξ στο εξώφυλλο. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το νέο τεύχος τού Μίκυ Μάους.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Να επισημάνουμε ότι, τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, όλοι οι παρατιθέμενοι σύνδεσμοι προς το I.N.D.U.C.K.S. είναι ανενεργοί, κάτι που θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι την άλλη εβδομάδα, καθώς ο server τού I.N.D.U.C.K.S. είναι εκτός λειτουργίας.

006

Το τεύχος ξεκινά με ένα άρθρο τού Davide Catenacci με τίτλο Raceworld—Ο αγώνας συνεχίζεται, όπου συνοψίζονται τα όσα συνέβησαν στο πρώτο μέρος. Όπως θα δείτε, δεν είναι και πολλά!

011

Raceworld μέρος δεύτερο, λοιπόν, με τίτλο αέρας, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Claudio Sciarrone.

Άλλος ένας αγώνας, αυτή τη φορά στον πλανήτη τού αέρα, ό,τι κι αν είναι αυτό. Άλλος ένας αδιάφορος και μπερδεμένος αγώνας, διανθισμένος με τα κομμάτια τής πραγματικής δράσης, όπου ο Μίκυ (που τελικά δεν είναι απών από το δεύτερο μέρος τής ιστορίας) ανακαλύπτει πράγματα για το πώς είναι στημένος ο κόσμος, όπου διεξάγονται οι αγώνες, ενώ ο Σκρουτζ με τον Ρόμπαξ ανακαλύπτουν κι αυτοί κάποια πράγματα για τους οργανωτές των αγώνων. Το αποτέλεσμα του αγώνα, είπατε; Παρά τις προσπάθειες του Μίκυ να σαμποτάρει την ομάδα των κακών, αυτοί κατάφεραν να κερδίσουν. Υπήρχε καμία αμφιβολία για το αν θα φτάσουμε στον πέμπτο αγώνα με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες;

Όσα γράψαμε για το πρώτο μέρος, ισχύουν και για το δεύτερο. Έξι και πολύ τού είναι.

037

Ακολουθεί η λίστα με τις ομάδες, που συμμετέχουν στους αγώνες, για να την εμπεδώσουμε, αφού την είχαμε δει και στο προηγούμενο τεύχος.

039

Ακολουθεί η ιστορία η φωνή των φτερών των φτερών του, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Donald Soffritti.

Ο Ντοναλντ τσακώνεται με τον Σκρουτζ, που δεν του δανείζει ποτέ τίποτε, και του λέει ότι δεν θέλει πια τα λεφτά του. Έτσι, όταν μετά από κάποιες μέρες οι Λύκοι απαγάγουν τον Ντόναλντ, για να ζητήσουν λύτρα, ο Σκρουτζ αρνείται. Όμως, θα βρει τρόπο να γλυτώσει τον Ντόναλντ, χωρίς να δώσει μία. Στο τέλος, όταν όλα θα έχουν αίσια έκβαση, θα μας γίνει μια αναπάντεχη αποκάλυψη, που θα μας κάνει να εμπεδώσουμε το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας, στην περίπτωση που δεν είχαμε ήδη καταλάβει ποιο είναι.

Πάρα πολύ ωραία ιστορία, που την χαλάει το άσχημο σχέδιο. Όμως, ένα οκτάρι, τουλάχιστον, θα το βάλουμε.

067

Συνεχίζουμε με την ιστορία το μυστήριο της Προβηγγίας, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Giuseppe Zironi.

Ο Μίκυ και η Μίννι συναντάνε στην Προβηγγία τον Ινδιάνα Γκούφυ, ο οποίος, μαζί με μία συνάδελφό του, ψάχνει να βρει ένα χωράφι με λεβάντες με μαγικές ιδιότητες. Θα καταφέρουν να βρουν τις λεβάντες αυτές, ή θα τους προλάβει ο δόκτωρ Χλαπάτσας.

Σχέδιο μέτριο, με κάποια όμορφα τοπία, όπως αυτό στην πρώτη σελίδα τής ιστορίας. Το πρώτο μισό, με τις έρευνες για τηθέση τού χωραφιού, είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά στο δεύτερο μέρος, όταν εμφανίζεται ο δόκτωρ Χλαπάτσας, η ιστορία κάπου χάνει. Ας βάλουμε ένα επτάμισι.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η κόμησσα & ο καπετάνιος, σε σενάριο Gabriele Panini και σχέδιο Giuseppe Zironi, απ’ όπου, αν μη τι άλλο, θα μάθουμε πώς γράφεται η κόμησσα: με ήτα, σύμφωνα με το Μίκυ Μάους, αλλά και σύμφωνα με το λεξικό τής κοινής Νεοελληνικής τού Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη. Σύμφωνα με το λεξικό τής νέας Ελληνικής γλώσσας, του Μπαμπινιώτη, όμως, γράφεται με ιώτα. Άντε να βρεις άκρη.

Αρκκετά, ώμος, μαι τιν ωρθογραφεία. Τι γίνεται με την ιστορία;

Η ιστορία, λοιπόν, διαδραματίζεται στις αρχές τού δεκάτου ογδόου αιώνα. Ο Μίκυ είναι σταβλίτης στο στάβλο τού κόμη Μάουσμπορω και ερωτευμένος με την κόρη του τη Μίννιμπελ, Μίννι για τους φίλους της. Για να μπορέσει να την παντρευτεί, σαλπάρει σε ένα καράβι ως μούτσος. Μετά από κάποια χρόνια, καπετάνιος πια, ετοιμάζεται να επιστρέψει, όταν πέφτει από το πλοίο και καταλήγει σε μια παραλία, όπου τον βρίσκει ο Ρουρκ, ένας απατεώνας, που του μοιάζει και ο οποίος παίρνει τη θέση του. Θα καταφέρει ο Μίκυ να ξεσκεπάσει τον Ρουρκ, να εμποδίσει το γάμο του με τη Μίννι και να την παντρευτεί εκείνος;

Αν και το σχέδιο δεν με ενθουσιάζει, η υπόθεση ήταν εξόχως κινηματογραφική, οπότε ένα οκτώμισι θα το βάλω.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το τρίτο μέρος τής ιστορίας Raceworld, πάντα σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Claudio Sciarrone.

mickey

Βασική ιστορία από πέρσι τον Μάρτιο και συμπληρωματικές ιστορίες φρέσκες-φρέσκες, ούτε ενός χρόνου, από πέρσι τον Ιούλιο.

Η έκπληξη του τεύχους ήταν η δεύτερη και η τέταρτη ιστορία, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, παρά τα προβλήματα με το σχέδιο.

Αν εξαιρέσει κανείς την πρώτη ιστορία, το υπόλοιπο τεύχος είναι πολύ καλό, της τάξεως του οκτώ. Η πρώτη ιστορία, όμως, αναγκαστικά χαμηλώνει τον μέσο όρο. Άντε, τρεις και σήμερα, για να τελειώσει.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 10 Ιουλίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 56.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: