Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 55 — RACEWORLD

001

Ο Μίκυ Μάους επανέρχεται στο περιοδικό του, κοιτάζοντάς μας πολύ περίεργα. Πάμε να δούμε τι άλλο μάς επιφυλάσσει το νέο τεύχος τού Μίκυ Μάους.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

006

Το τεύχος ξεκινά με ένα σύντομο εισαγωγικό άρθρο με τίτλο Raceworld, για την ομώνυμη ιστορία σε συνέχειες, που ξεκινά αυτήν την εβδομάδα.

012

Raceworld μέρος πρώτον λοιπόν, με τίτλο Νερό, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Claudio Sciarrone.

Δύο μυστηριώδεις τύποι, που ο ένας εκπροσωπεί τη φαντασία και τη δημιουργία και ο άλλος το χάος, οργανώνουν αγώνες σε διάφορους πλανήτες, με έπαθλο την κυριαρχία τού σύμπαντος για έναν από τους δύο. Ο τελευταίος αγώνας, που θα κρίνει το αποτέλεσμα, διεξάγεται στη γη, σε πέντε γύρους. Συμμετέχουν δέκα ομάδες, με τα παπιά, τα ποντίκια και κάποιους νέους χαρακτήρες, η ταυτότητα ενός από τους οποίους παραμένει ακόμα άγνωστη, Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε πέντε τεύχ… γύρους.

Στο σημερινό τεύχος διαβάζουμε το στήσιμο τής ιστορίας και βλέπουμε τον πρώτο αγώνα, ο οποίος εστιάζει στον Μίκυ, που έχει συνοδηγό τον Μαύρο Πητ και εκπροσωπεί την ομάδα τού χάους! Παρ’ όλον ότι δεν καταλαβαίνει γιατί, ο Μίκυ παίρνει το πράγμα πολύ ζεστά και προσπαθεί να νικήσει. Όμως, κάποιος άγνωστος θα παρέμβει, και τελικά θα νικήσει κάποιος άλλος.

Το σχέδιο είναι ταυτόχρονα εξαιρετικό και άσχημο. Εξαιρετικό ως προς τα υπόβαθρα, άσχημο, όμως, ως προς το πώς είναι σχεδιασμένοι οι χαρακτήρες. Ως προς το σενάριο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Η πρώτη άσχημη ένδειξη ήταν η βαθμολογία τής ιστορίας στο I.N.D.U.C.K.S. Θα πείτε και με το δίκιο σας, ότι η ναθμολογία αυτή δεν έχει και πολύ νόημα, αφού όλες οι ιστορίες έχουν βαθμολογία επτά και κάτι. Ακριβώς. Αυτή η ιστορία έχει βαθμολογία έξι και κάτι! Αν και δεν δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω στους οργανωτές των αγώνων τον μαύρο και τον λευκό φρουρό από το Doctor Who, από το επεισόδιο Enlightenement του οποίου φαντάζομαι ότι πήραν την ιδέα των αγώνων, ώστε να καταλαβαίνω τα κίνητρά τους, δεν καταλαβαίνω (όπως δε καταλαβαίνει και ο Μίκυ, βέβαια) γιατί οι ήρωες δέχτηκαν να πάρουν μέρος στους αγώνες, συνεργαζόμενοι καλοί με κακούς και αγωνιζόμενοι για πλευρές στις οποίες δεν πιστεύουν. Όσο για τους ίδιους τους αγώνες, η διεξαγωγή τους θυμίζει τους άθλους τού Γκουφακλή, όπου τελειώνουν με το που αρχίζουν. Αδιάφορη και μπερδεμένη ιστορία, λοιπόν, που δεν αξίζει πάνω από το εξάρι, άντε και το «και κάτι», που της βάλανε στο I.N.D.U.C.K.S.

Παρ’ όλα αυτά, να επισημάνουμε και κάποια ενδιαφέροντα. Στους αγώνες συμμετέχουν όχι μόνον οι Λύκοι, αλλά και μια γυναικεία συμμορία, σε ένα από τα μέλη της οποίας αρέσουν τα ξερά δαμάσκηνα. Έρωτας κεραυνοβόλος, λοιπόν, από τον αντίστοιχο Λύκο, οπότε βλέπουμε και ένα από τα λίγα φιλιά, που έχουμε δει στο περιοδικό. Άλλο ενδιαφέρον είναι ότι συνοδηγός του Ντόναλντ είναι ο Φάντομ Ντακ. Θα μου πείτε «μα… μα… μα…». Το ίδιο είπε και ο Ντόναλντ! Τέλος, η ιστορία περιλαμβάνει ένα δισέλιδο καρέ, ίσως το πρώτο τέτοιο που έχουμε δει στο Μίκυ Μάους. Βέβαια, δισέλιδες εικόνες χαραμίζονται σε ένα τυπωμένο περιοδικό, όπου η ράχη κρύβει και παραμορφώνει τη μέση τους, αλλά θα περάσει πολύς καιρός, μέχρι να δούμε ηλεκτρονική έκδοση του Μίκυ Μάους.

Στα μείον, βέβαια, το ότι τελικά δεν πρόκειται για μια σειρά με τον Μίκυ, ο οποίος έχει μικρή μόνο συμμετοχή σ’ αυτήν, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος.

042

Ακολουθεί ένα ακόμα σύντομο άρθρο, με θέμα τις ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες τής ιστορίας αυτής.

044

Συνεχίζουμε με την ιστορία ιστορία επιστροφή στις ρίζες, σε σενάριο Vito Stabile και σχέδιο Alessia Martusciello.

Ο Σκρουτζ χάνει την ικανότητα να κολυμπά στο χρυσάφι. Ο γιατρός τού λέει ότι μόνο το ισχυρό σοκ της ανακάλυψης ενός μεγάλου θησαυρού θα τον θεραπεύσει. Ξεκινάει, λοιπόν για να εντοπίσει ένα τέτοιο θησαυρό στη Σκωτία, τον οποίο και θα βρει με τη βοήθεια μιας ιδιοκτήτριας καταστήματος μουσικών οργάνων και της εγγονής της, αλλά και μιας σχεδόν μαγικής γκάιντας. Τελικά ο λόγος, που ο Σκρουτζ είχε χάσει την ικανότητα να κολυμπά στο χρυσάφι, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν αυτός που νόμισε ο γιατρός, αλλά κάτι άσχετο. Όμως έτσι ο Σκρουτζ είχε την ευκαιρία να ζήσει μια σπουδαία περιπέτεια, αλλά και να θυμηθεί κάτι απ’ τα νιάτα του, στο γλυκό, αν και κάπως άσχετο τέλος τής ιστορίας.

Σχέδιο σχεδόν κλασσικό, για ένα σενάριο που θυμίζει κλασσικές ιστορίες Cimino/Scarpa. Βέβαια, αν και όλα τα στοιχεία αυτών ιστοριών είναι εκεί, κάποια σπίθα λείπει, ίσως διότι αυτή βρίσκεται στο κάπως άσχετο, όπως είπαμε, τέλος τής ιστορίας. Επτάμισι με οκτώ εδώ.

075

Ακολουθεί η ιστορία το μυστήριο των αμαζόνων, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Massimo De Vita.

Ο Μίκυ και ο Ινδιάνα Γκούφυ πηγαίνουν στο μουσείο. Όσο ο Μίκυ συζητά με τον καθηγητή Ζάποτεκ για ένα ταξίδι στο παρελθόν, στην Αμαζονία, για να επαληθεύσουν μια παλιά μαρτυρία, ότι ίσως εκεί να ζούσαν οι Αμαζόνες, ο Ινδιάνα περιεργάζεται το μουσείο, βρίσκει τη χρονομηχανή και, άθελά του, βρίσκεται στην Αμαζονία, στη θέση τού Μίκυ. Τελικά θα μπορέσει να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης ή μη των Αμαζόνων, χωρίς ποτέ να καταλάβει ότι είχε ταξιδέψει με χρονομηχανή.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο για μια ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα, χωρίς άλλες αξιώσεις. Επτά με επτάμισι.

109

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία μαθητευόμενοι ήρωες, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Francesco Guerrini.

Τρεις επίδοξοι υπερήρωες ζητάνε από τον Φάντομ Ντακ να τους διδάξει τα μυστικά τού επαγγέλματος. Όμως δεν είναι αυτό που δείχνουν…

Κι εδώ κακοσχεδιάσμένοι χαρακτήρες για ένα μάλλον προβλέψιμο σενάριο. Εξήμισι και εδώ.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το δεύτερο μέρος τής ιστορίας Raceworld, πάντα σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Claudio Sciarrone.

mickey

Επιτέλους, μια ιστορία με τον Μίκυ, αν και τη μοιράζεται με τα παπιά, που, απ’ ό,τι φαίνεται, θα πρωταγωνιστούν στο δεύτερο μέρος. Κατά τα άλλα, το τεύχος περιέχει μια επιλογή από ιστορίες από το 2014, με την πιο πρόσφατη να έχει κυκλοφορήσει στην Ιταλία πέρσι τον Σεπτέμβριο. Σιγά σιγά συγχρονιζόμαστε με το Topolino!

Ένα μάλλον μέτριο τεύχος, με μια πρώτη ιστορία που απογοητεύει, μια δεύτερη που κάπως πάει να ξεχωρίσει, ακολουθούμενες από δύο μέτριες ιστορίες. Συνολικά θα βάλουμε στο τεύχος γύρω στο επτά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 3 Ιουλίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 55.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: