Advertisements

Mickey Mouse #1

Regular cover

Άλλος ένας τίτλος προστέθηκε χθες στα κόμικς τής Ντίσνεϋ, που κυκλοφορούν από την IDW. Πρόκειται για το Mickey Mouse. Το τεύχος έχει τον αριθμό 1, αλλά και τον αριθμό 310 σε παρένθεση, συνεχίζοντας την αρίθμηση του ιστορικού τίτλου. Όπως και με τους προηγούμενους τίτλους, η IDW κυκλοφόρησε επίσημη προεπισκόπηση του τεύχους, από την οποία μπορούμε να δούμε τα περιεχόμενά του. Πάμε, λοιπόν, να τους ρίξουμε μια ματιά.

Το τεύχος κυκλοφορεί με επτά διαφορετικά εξώφυλλα!

Mickey Mouse #1 - Page 3

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία The Lost Explorers’ Trail, σε σενάριο Andrea «Casty» Castellan, σχέδια Giorgio Cavazzano και μετάφραση και διαλόγους από τον Jonathan Η. Gray. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στο Αλμανάκο 198 με τον τίτλο Κλάρα Λοφτ, ένα όνομα που θυμίζει τη Λάρα Κροφτ, από την οποία φαντάζομαι η Ιταλίδα ηρωίδα Eurasia Tost έλκει από πολύ μακρυά την καταγωγή της. Οι Αμερικανοί, αλλάζοντας μόνο ένα γράμμα στο ιταλικό όνομα, κατάφεραν να κάνουν τη δική τους εκδοχή να θυμίζει και τα δύο ονόματα, ονομάζοντάς την Eurasia Toft.

mm1h

Ακολουθεί η ιστορία Introducing Ellsworth, σε σενάριο Bill Walsh και σχέδιο Manuel Gonzales, από ένα στριπ τού 1949. Ο Ellsworth είναι ο γνωστός μας Γκάντσο ή Γάτζος, που, όπως λέει και ο τίτλος, κάνει εδώ την πρώτη του εμφάνιση. Η ιστορία δεν έχει δημοσιευτεί στη χώρα μας.

mm1i

Συνεχίζουμε με την ιστορία Caws and Effect, μια αρχικά ατιτλοφόρητη ιστορία από το 1953 σε σενάριο Don Christensen και σχέδιο Paul Murry. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στη χώρα μας στις Χαρούμενες Ιστορίες Ντίσνεϋ 46 με τον τίτλο η Φιφή και η καρακάξα.

mm1j

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία The Great Escape, σε σενάριο Bill Walsh και σχέδιο Manuel Gonzales, από ένα στριπ τού 1951. Η ιστορία έχει δημοσιευτεί στη χώρα μας τρεις φορές: στο Μίκυ Μάους 348 με τον τίτλο ο Γκάντσο σπιτόγατος, στα Κλασικά Ντίσνεϋ 82 με τον τίτλο Γκάντσο ο σπιτόγατος και στο Μίκυ Μάους 2040 με τον τίτλο περιπέτειες με την σέσουλα. Και τις τρεις φορές δημοσιεύτηκε ως το πρώτο από μια αλληλουχία από στριπ, παρουσιασμένων σαν μια ιστορία.

Ο καινούργιος τίτλος ξεκινά με Casty, ο οποίος φαίνεται ότι έχει εντυπωσιάσει τους Αμερικανούς, καθώς η IDW τού έχει και αφιέρωμα στη σελίδα της για τα κόμικς τής Ντίσνεϋ, αναφέροντάς τον πρώτο πρώτο, ανάμεσα σε μια χούφτα δημιουργών, με τον Cavazzano και τον Scarpa να ακολουθούν!

48 σελίδες, στην πάντα προνομιακή τιμή των $3,99. Αν, όμως, δεν ανήκετε στον πτωχό λαουτζίκο, αλλά στην ανωτάτη κοινωνική υποστάθμη τού Κολωνακίου, η παραλλαγή για την Comic-Con Convention τού San Diego κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 500 αντιτύπων προς $5 έκαστον, για να μη ντρέπεστε, που αγοράσατε το τεύχος τόσο φτηνά. Ακόμα καλύτερα, αγοράστε και τις επτά παραλλαγές, μία για να τη διαβάσετε και έξι για να τις πετάξετε, όπως κάνετε με το καθημερινό σας αστακουδάκι.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 2 Ιουλίου 2015, in American Comics, Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, IDW Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Αμερικάνικα Κόμικς, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Παρουσίαση: Mickey Mouse, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

  1. Χαιρετίζω την σημαντική αυτή κυκλοφορία!

    Αφού έχει Murry το τεύχος περνάει αυτομάτως στο ράφι μου των εκδόσων εξωτερικού!

    Μπράβο, Κρίτων, για την παρουσίαση! Μπράβο και στην IDW και, καλό κουράγιο της εύχομαι!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: