Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 45 — ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ

001

Η επέλαση της υψηλής τεχνολογίας συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα στο Μίκυ Μάους, τόσο με τα καλά της, όσο και με τα προβλήματά της, αφού η τεχνολογία μάς επιτρέπει όχι μόνο να διαμορφώνουμε τα τεύχη ενός περιοδικού πολύ πριν να κυκλοφορήσουν, αλλά και να τα μπερδεύουμε, καθώς η διαφήμιση για το τεύχος αυτής τής εβδομάδας αρχικά περιέγραφε το τεύχος τής επόμενης! Ευτυχώς, το σφάλμα διορθώθηκε, οπότε πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το σημερινό τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία οι πρωταθλητές τού κυβερνοχώρου, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Marco Gervasio.

Κατά τη διάρκεια διακοπών στη Ρώμη, τα ανιψάκια μπλέκονται σε μια υπόθεση απαγωγής κορυφαίων ποδοσφαιριστών. Ένας τρελός επιστήμονας τους μεταφέρει στον κυβερνοχώρο, με σκοπό να τους χρησιμοποιήσει, για να εκπαιδεύσει μια ομάδα από ιδεατούς ηλεκτρονικούς ποδοσφαιριστές. Τα ανιψάκια θα πρέπει να σταματήσουν τον επιστήμονα από μέσα απ’ τον κυβερνοχώρο.

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και μία υπόθεση που δεν είχε τίποτα σε σχέση με αυτό που φαντάστηκα από τον τίτλο τής ιστορίας. Γενικά ωραία ιστορία, αν και κάπως μπερδεμένη όσον αφορά στα κίνητρα τού επιστήμονα, που δεν κατάλαβα ούτε τι τους ήθελε τους παίκτες, αφού πίστευε ότι οι δικοί του ήταν καλύτεροι, ούτε τι θα τους έκανε τους ηλεκτρονικούς παίκτες, μετά την εκπαίδευσή τους. Θα μου πείτε, τρελός ήτανε, και αντίστοιχα ήταν και τα κίνητρά του, οπότε ας βάλουμε στην ιστορία ένα οκτώ.

041

Ακολουθεί η ιστορία η υπόθεση του 1421, σε σενάριο Massimiliano Valentini και σχέδιο Nicola Tosolini.

Για να επαληθεύσουν κάποιες ενδείξεις, ότι οι Κινέζοι αποβιβάστηκαν στην Αμερική το 1421, ο Μίκυ και ο Γκούφυ γυρίζουν πίσω στον χρόνο, για να συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό ταξίδι. Καλούτσικο σχέδιο και όμορφη υπόθεση, που, αν είχα διαβάσει την ιστορία μικρός, θα μου είχε εξάψει τη φαντασία στο έπακρο. Οκτώ με οκτώμισι.

065

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο θησαυρός που δεν υπήρχε, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Lucio Leoni.

Ο Σκρουτζ αναγκάζεται να πάει για διακοπές, για λόγους υγείας. Οι Λύκοι, όμως, νομίζοντας ότι πηγαίνει προς αναζήτηση θησαυρού, θα κάνουν τα πάντα για να τον πάρουν αυτοί! Ωραίο, μοντέρνο σχέδιο για μια ιστορία καθαρά γραμμένη για την πλάκα τής υποθέσεως, σκοπό τον οποίο επιτυγχάνει. Επτά με επτάμισι.

091

Ακολουθεί η ιστορία το ποδήλατο του Τεμπελογκούφυ, σε σενάριο Bruno Sarda και σχέδιο Roberto Marini.

Ο επιθεωρητής Ο’ Χάρα λαμβάνει μέρος σε έναν αγώνα ποδηλατοδρομίας. Έχοντας προπονηθεί, τα πάει πολύ καλά, μέχρι που θα του σκάσει το λάστιχο. Έχοντας χάσει την τρόμπα του, αναγκάζεται να δανειστεί μία από τον Γκούφυ, για να φουσκώσει το μπαλωμένο λάστιχο. Όμως, η τρόμπα ανήκε σε έναν από τους προγόνους τού Γκούφυ…

Καλό, μοντέρνο σχέδιο και εδώ, σε μία ιστορία που έχει τον σωστό ρυθμό και αριθμό σελίδων, που οδηγούν στο τελικό γκαγκ. Ευχάριστη έκπληξη, μετά από την απογοητευτική προηγούμενη ιστορία για τη σοφίτα τού Γκούφυ, οπότε ένα επτά με επτάμισι θα το βάλουμε.

099

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία αναζητώντας έμπνευση, σε σενάριο και σχέδιο Blasco Pisapia.

Η νέα μανία τής θείας Νένας είναι η σύγχρονη τέχνη. Καλλιτέχνες και μη θα την εκμεταλλευτούν, αλλά τελικά η μικρή Κλάραμπελ θα την βοηθήσει να προσγειωθεί και να αποκτήσει εκείνη το πάνω χέρι.

Το σχέδιο δεν με ενθουσίασε, ενώ η ιστορία, αν και όμορφη, κάπως με ενόχλησε. Ίσως τριάντα σελίδες να ήταν πολλές, γι’ αυτά που είχε να πει η ιστορία, ίσως να με ενόχλησε το ότι η ιστορία είχε τη θεία Νένα ως κεντρικό χαρακτήρα και όχι τη μικρή Κλάραμπελ, ίσως απλώς να με ενόχλησε το ότι η ιστορία δεν ήταν εξ ίσου καλή με την προηγούμενη της σειράς. Ας βάλουμε στην ιστορία ένα επτάμισι.

130

Στο επόμενο τεύχος θα διαβάσουμε την ιστορία η τελευταία των Παπιανώφ, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Carlo Limido.

Επίσης, χάρις στο σφάλμα, που αναφέραμε, γνωρίζουμε ότι θα διαβάσουμε και άλλες τέσσερις ιστορίες από το Topolino 3051:

Τέλος, θα διαβάσουμε και την ακόλουθη ιστορία από το κατά ένα χρόνο παλαιότερο Topolino 3002:

(Έτσι έχουμε έτοιμη και την προεργασία για την παρουσίαση του τεύχους τής επόμενης εβδομάδας!)

mickey

Το τεύχος ανατυπώνει σχεδόν ολόκληρο το επόμενο κατά σειράν τεύχος τού Topolino, το 3050, που κυκλοφόρησε πέρσι τον Μάιο, με εξαίρεση δύο μονοσέλιδες ιστορίες.

Ήταν ένα αξιοπρεπέστατο τεύχος, που διαβάστηκε πολύ ευχάριστα. Είχαμε κάποιες ασαφείς ενστάσεις για την ιστορία με τη θεία Νένα, για την οποία περιμέναμε κάτι παραπάνω, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε από την ιστορία με τον Μίκυ, που βλέποντάς την με παιδικά μάτια, η ιστορία τα έκανε να σπινθηρίσουν. Συνολικά θα του βάλουμε ένα οκτώ.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 24 Απριλίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

 1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 45.

  Μου αρέσει!

 2. Περίμενα την ανάρτηση της κριτικής – παρουσίασης, αφού κατάφερα προ 40 λεπτών να ολοκληρώσω την ανάγνωση του τεύχους, για να δω αν τα συμπεράσματα που αντλήσαμε και οι δύο μας συγκλίνουν ή όχι.

  Από ότι θα διαβάσεις πιο κάτω, τελικά υπάρχει ταύτιση απόψεων σε μεγάλο μάλιστα βαθμό!

  Ομολογώ πως και σε μένα η πρώτη ιστορία φάνηκε να «χάνει» ως προς τις προθέσεις του «κακού». Κάτι ήθελε να πει, αλλά στο τέλος μπερδεύτηκαν στο σενάριο όλοι και, μαζί τους κι εμείς. Εγώ θα έβαζα ένα 7,5. Μικρή πάντως η απόκλιση μας.

  Η δεύτερη, είναι από εκείνες τις ιστορίες που λες «να είχαν γραφτεί πριν 20 χρόνια, για να ήταν πλέον κλασσικές». Μόνο και μόνο επειδή με ταξίδεψε με το νου στον χρόνο και για το ωραίο – το τονίζω αυτό – μοντέρνο σχέδιο της, ένα 8,5 το αξίζει και με το παραπάνω.

  Ο «θησαυρός που δεν υπήρχε» είχε πλάκα. Διασκεδαστικό σενάριο, αν και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Τον σκοπό του τον πέτυχε όμως. Και το σκίτσο ήταν καλό. Με ένα 8 είμαστε κομπλέ πιστεύω.

  Τέλος, η θεία Νένα αυτή τη φορά μου τα χάλασε. Μέτριο σενάριο, έως και βαρετό στην ανάπτυξη του. Συμφωνώ ότι με 10 σελίδες λιγότερες θα ήταν πιο άμεσο. Γενικά σαν θέμα δεν ταίριαζε στον χαρακτήρα της αντισυμβατικής θείας, έτσι όπως την γνωρίσαμε την περασμένη εβδομάδα, με την απλότητα να την χαρακτηρίζει. Τι την έμπλεξαν με μοντέρνα τέχνη… 7,5 με το ζόρι, γιατί μου αρέσει αυτός ο χαρακτήρας. Σε διαφορετική περίπτωση θα έδινα 6-6,5.

  Μου αρέσει!

  • Υποψιάζομαι ότι η θεία Νένα, ως παρωδία τής auntie Mame, είναι ένας χαρακτήρας της μίας μόνον ιστορίας. Έτσι, από τη στιγμή που αποφασίστηκε να ξαναχρησιμοποιηθεί, μόνο να απογοητεύσει μπορεί. Την επόμενη εβδομάδα, που θα δημοσιευτεί και η τρίτη ιστορία τής σειράς, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το αν ισχύει αυτό.

   Ίσως να το κατάλαβαν και από το Topolino, μια και μετά από αυτές τις τρεις ιστορίες δεν έχουν δημοσιεύσει άλλη, ένα χρόνο τώρα.

   Μου αρέσει!

   • Χμ… δεν έχεις άδικο. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η δεύτερη ιστορία. Ας περιμένουμε και αυτήν της επόμενης εβδομάδας, για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα. Πάντως επιμένω ότι σαν χαρακτήρας είναι αξιοποιήσιμος. Έχει δυνατότητες εξέλιξης, ειδικά αν στηριχθεί σεναριακά.

    Μου αρέσει!

 3. Η αναφορά στην ταινία «Auntie Mame» χάθηκε στη μετάφραση…

  Μου αρέσει!

  • Τουλάχιστον το «3» το μετέφρασαν σωστά!

   Πάντως δεν ξέρω πόσο προφανές ήταν ότι η πρώτη ιστορία ήταν παρωδία τής ταινίας. Εδώ του ξέφυγε ακόμα και του ταινιόφιλου του Γιώργου.

   Παρεμπιπτόντως, η πρασιά μεγάλωσε από την προηγούμενη φορά, καλύπτοντας τα κάγκελα, που ήταν ορατά στην πρώτη ιστορία.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: