Advertisements

ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 9 — Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΤΩΝ ΤΥΦΩΝΩΝ

001

Τα καιρικά φαινόμενα στο νέο Ντόναλντ συνεχίζονται. Άνεμος στο προηγούμενο τεύχος, τυφώνες στο σημερινό. Πάμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτό το τεύχος.

Όπως πάντα, ρίξαμε το πρωί μια ματιά στα περιεχόμενά του και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

Stickeez

Όπως και με στο Μίκυ Μάους αυτής της εβδομάδας, μαζί με το περιοδικό παίρνουμε δώρο και ένα παιχνιδάκι Stickeez. Δεν άνοιξα το σακουλάκι, που ήρθε με το Μίκυ Μάους, δεν θα ανοίξω ούτε και αυτό. Όταν όλοι θα έχετε πετάξει τα δικά σας, τα δικά μου, που θα είναι στην αρχική συσκευασία, θα γίνουν συλλεκτικά κομμάτια, και θα γίνω πλούσιος! (Δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι μεγεθυσμένο, που το βλέπω το σακουλάκι, έχω μια έντονη επιθυμία να φάω γαριδάκια!)

005

Το τεύχος ξεκινά, λοιπόν, με τυφώνες (αν και τους κόβω για σίφουνες) και την ιστορία ο καβαλάρης των τυφώνων, σε σενάριο Laura Shaw και Mark Shaw και σε σχέδιο Antoni Bancells Pujadas.

Ο Ντόναλντ, χρησιμοποιώντας μια εφεύρεση τού Κύρου, δαμάζει και καβαλάει τυφώνες (διάβαζε σίφουνες) για να προστατέψει μια ανεμοδαρμένη κοιλάδα, που είχε αγοράσει ο Σκρουτζ, επιτρέποντάς του, έτσι, να την αξιοποιήσει, χτίζοντας εκεί μια πόλη. Όλα πάνε περίφημα, και ο Ντόναλντ γίνεται διάσημος, μέχρι που…

Τυπική ιστορία μαεστρίας τού Ντόναλντ, ο οποίος αυτή τη φορά ασκεί ένα καθόλου τυπικό επάγγελμα, πράγμα που κάπου σε δυσκολεύει να ταυτιστείς μαζί του. Σχέδιο αρκετά καλό, χωρίς να πρόκειται για κάτι το εξαιρετικό. Αρκετά καλό και το αποτέλεσμα, οπότε ένα επτά με επτάμισι θα το βάλουμε.

043

Ακολουθεί η κρυφή γοητεία τής πρόκλησης, πάλι σε σενάριο Laura Shaw και Mark Shaw, αυτή τη φορά σε σχέδιο Flemming Andersen.

Ο Ντόναλντ βοηθάει τη Νταίζυ να προβάρει το καινούργιο της φόρεμα, που θα φορέσει στο χορό τής λέσχης της, όπου θα πήγαινε με τον Ντόναλντ, όταν τους επισκέπτεται η πρόεδρος τής λέσχης, με έναν ξάδελφό της, που έψαχνε για ντάμα για τον χορό. Βλέποντας τον Ντόναλντ με τα ρούχα τής Νταίζυ και με μια περούκα, που είχε βάλει για να μην τον γνωρίσουν, νομίζουν πως πρόκειται για γυναίκα, και κανονίζουν να συνοδεύσει αυτός τον ξάδελφο. Ο Ντόναλντ παίρνει σοβαρά τον ρόλο του, για να δώσει ένα μάθημα στη Νταίζυ, και, όταν πηγαίνει στο χορό, τραβάει όλα τα αντρικά βλέμματα πάνω του, μέχρι που αρχίζει να ζηλεύει ακόμα και η Νταίζυ, οπότε αρχίζει ένας διαγωνισμός θηλυκότητας ανάμεσα σ’ αυτήν και στον… Ντόναλντ, με καταστροφικές συνέπειες.

Σχέδιο έτσι κι έτσι, με αρκετές ακραίες εκφράσεις των χαρακτήρων, που όμως ταίριαζαν στην εξωφρενική υπόθεση. Επτάμισι με οκτώ εδώ. Μάλλον η καλύτερη ιστορία τού τεύχους.

073

Συνεχίζουμε με το μπαλάκι τού γκολφ, σε σενάριο Jens Hansegård και σχέδιο Antoni Bancells Pujadas.

Άλλη μια ιστορία μαεστρίας τού Ντόναλντ. Αυτή τη φορά είναι δύτης, που μαζεύει μπαλάκια του γκολφ, που πέφτουν στη λίμνη ενός γηπέδου, και τα πουλά στη λέσχη, για να τα μεταπωλήσουν ως μεταχειρισμένα. Όλα πάνε καλά, μέχρι που εμφανίζεται ο Σκρουτζ, που είναι ο ιδιοκτήτης τής λέσχης και αρνείται να πληρώσει για τα μπαλάκια πάνω από το ένα δέκατο απ’ όσα έπαιρνε μέχρι τώρα. Έτσι, ο Ντόναλντ αναγκάζεται να συγκεντρώνει τις μπάλες σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, στην άκρη τού γηπέδου, ελπίζοντας να αλλάξει γνώμη ο Σκρουτζ. Τι συμβαίνει, όμως, όταν στοιβάζεις χιλιάδες στρογγυλά άσπρα αντικείμενα το ένα πάνω στο άλλο; Όσοι έχετε διαβάσει τις ιστορίες τού Μπαρκς, μπορείτε να φανταστείτε το αποτέλεσμα.

Καλούτσικο σχέδιο και εδώ, και αρκετά προβλέψιμη υπόθεση, χωρίς καν το πρώτο μέρος τών ιστοριών μαεστρίας, όπου συνήθως διαβάζουμε για τις ικανότητες του Ντοναλντ, πριν να προκύψει η καταστροφή. Εδώ θα βάλουμε επτά.

Η τιμή, που ζητάει ο Ντόναλντ για τα μεταχειρισμένα μπαλάκια τού γκολφ, είναι «δέκα δεκάρες», έκφραση που πρέπει να έχουμε να την δούμε στο Μίκυ Μάους, από την εποχή τής δραχμής, όταν το πεντακοσάρικο είχε καταντήσει κέρμα, οι δεκάρες ήταν παλιά ανάμνηση, και λεπτά τής δραχμής δεν πρέπει να είχε δει σχεδόν κανένας. Φαίνεται ότι, καθώς τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή δίνουν και παίρνουν αυτόν τον καιρό, το περιοδικό άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος για να ξαναξεχάσουμε τα νομίσματα μικρής αξίας!

095

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία επικίνδυνες διακοπές, σε σενάριο Niels Roland και σχέδιο Flemming Andersen.

Τα παπιά πηγαίνουν διακοπές στα… Ιμαλάια, κατόπιν εντολής τού γιατρού τού Σκρουτζ, που του διέταξε ανάπαυση. Βέβαια, μόνο ανάπαυση δεν θα βρει, καθώς η ιστορία έχει χιονοστιβάδες, δραπέτες από τις φυλακές, που του κλέβουν τη δεκάρα, ένα κρυφό χωριό με ανθρώπους που αποκήρυξαν τον υλικό πολιτισμό, αλλά που ο αρχηγός τους ξέρει πολύ καλά την αξία τής πρώτης δεκάρας τού Σκρουτζ, και, τέλος, τον χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων.

Άσχημο σχέδιο και μπερδεμένη υπόθεση. Έξι με εξήμισι εδώ.

130

Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη, 7 Απριλίου.

Donald

Κάτι άλλαξε στο περιοδικό, καθώς, αντί για τις συνηθισμένες ιταλικές ιστορίες από το Topolino και το Paperino Mese, έχουμε δανέζικες ιστορίες από το Jumbobog. Η πρώτη εντύπωση, που δημιουργήθηκε, ξεφυλλίζοντας το τεύχος, ήταν θετική, καθώς μου δημιουργήθηκε έντονη επιθυμία να διαβάσω το τεύχος. Η ανάγνωση έδειξε ότι, χωρίς να πρόκειται για τίποτε το εξαιρετικό, οι ιστορίες ήταν αρκετά καλές. Σίγουρα δεν πρόκειται για σύντομες ιστορίες σαν αυτές που διαβάζουμε στο Super Μίκυ, και νομίζω ότι τις προτιμώ από αυτές που δημοσίευε μέχρι τώρα το περιοδικό. Συνολικά στο τεύχος θα βάλουμε ένα επτά με επτάμισι.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 10 Μαρτίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Καθημερινής, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Ντόναλντ, Παρουσίαση: Ντόναλντ, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Ντόναλντ 9.

    Μου αρέσει!

  2. Ωραίο τευχάκι. Αρκετά καλές όλες οι ιστορίες. Εμένα δε με χάλασε καθόλου το σχέδιο του Flemming Andersen, ειδικά στη 2η ιστορία ταίριαζε απόλυτα στην τρέλα του σεναρίου.
    Γενικά πιστεύω ήταν ένα τίμιο, διασκεδαστικό τεύχος.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: