Τα Καλύτερα Κόμικς: Προέλευση εξωφύλλων—14

tkk

Ολοκληρώνουμε την αντιπαραβολή των εξωφύλλων από τα καλύτερα κόμικς με πρωτότυπά τους, παρουσιάζοντας τα τελευταία έξι εξώφυλλα. Όπως και στα προηγούμενα άρθρα, τα ελληνικά εξώφυλλα προέρχονται από το greekcomics.gr, ενώ τα αμερικανικά, πλην ενός, από το comics.org.

tkk131 wfc136

Τεύχος 131, Δυναμικά και World’s Finest Comics 136.

tkk132sa158

Τεύχος 132, Εκπληκτικά. Η εικόνα τού εξωφύλλου προέρχεται από ένα εσωτερικό καρέ τής ιστορίας Earth’s Forbidden Inventions από το Strange Adventures 158.

tkk133 s120

Τεύχος 133, Δυναμικά και Superman 120.

tkk134 mis088

Τεύχος 134, Διαπλανητικά και Mystery in Space 88.

tkk135 s121

Τεύχος 135, Δυναμικά και Superman 121.

tkk136 hos064

Θα ολοκληρώσουμε αυτήν τη σειρά άρθρων με τεύχος 136, Παράξενα και House of Secrets 64. Hex, βέβαια, είναι η μαγική κατάρα και όχι κάποιο όνομα, ώστε να αποδοθεί αμετάφραστο ως Χεξ!

Νομίζω ότι καλά τα πήγαμε. Από 136 εξώφυλλα, μόνο τρία δεν κατορθώσαμε να ταυτίσουμε, καθώς προερχόντουσαν από καρέ ιστοριών, τις οποίες δεν μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε, αλλά και αυτά τα ταυτίσαμε αργότερα.

Παρατηρούμε ότι προς το τέλος τής σειράς άρχισαν να προστίθενται διάφοροι νέοι τίτλοι, από τους οποίους αντλούσαν ιστορίες. Να επρόκειτο, άραγε, για μια προσπάθεια ανανέωσης τού περιοδικού, ώστε να αντιμετωπιστεί η μειωμένη ζήτηση, ή μειώθηκε η ζήτηση λόγω αλλαγής τού περιεχομένου; Όπως και να έχει το πράγμα, το περιοδικό σταμάτησε να κυκλοφορεί, τουλάχιστον με τη μορφή νέων τευχών. Παλιότερα τεύχη συνέχισαν να κυκλοφορούν για κάποια χρόνια, καθώς θυμάμαι ότι τα αγόραζα πότε πότε στο δεύτερο μισό τής δεκαετίας τού 1960.

Όλα τα άρθρα αυτής της σειράς τα συγκεντρώσαμε εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Τε΄

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 28 Φεβρουαρίου 2015, in American Comics, Comics Covers, Comics History, Comics Trades, CT Exclusive, DC Comics, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Αποκλειστικότητες, Αδελφοί Πεχλιβανίδη, Αμερικάνικα Κόμικς, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκδόσεις Ατλαντίς, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Εξώφυλλα: Τα καλύτερα κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κάποτε στην Ελλάδα!, Συνεργασίες Μελών, Τα Καλύτερα Κόμικς, Sci Fi Comics and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

 1. Σε ευχαριστούμε Κρίτωνα για αυτό το πάρα πολύ ωραίο αφιέρωμα. Ειδικά για τους «δεινόσαυρους» όπως εγώ ήταν ότι καλύτερο.
  Και εγώ με την σειρά μου θα προσθέσω ότι τα τεύχη της σειράς τα βρίσκαμε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 60 κυρίως σε μαγαζιά που αγόραζαν και πουλούσαν μεταχειρισμένα περιοδικά.
  Τα πιό πολλά από τα τεύχη αυτής της σειράς τα αγόρασα μεταχειρισμένα.
  Θα τα είχα ακόμη εάν η μητέρα μου δεν είχε βρεί την κρυψώνα ώστε να τα πετάξει στα σκουπίδια κάπου στις αρχές του 70 όταν είχε προκληθεί ένας πανικός με πιθανότητα επιδημίας χολέρας

  Μου αρέσει!

  • Εγώ τα έβρισκα στο μαγαζάκι απ’ όπου αγόραζα τα καινούργια κόμικς. Θυμάμαι, μάλιστα, ότι τα αναρτούσε απ’ έξω από το μαγαζί, μαζί με τα άλλα περιοδικά και τις εφημερίδες. Γι’ αυτό εικάζω ότι η Ατλαντίδα επανακυκλοφορούσε τα παλιά τεύχη επί τακτικής βάσεως. Το ίδιο πρέπει να είχε συμβεί και με το γέλιο και χαρά, καθώς θυμάμαι μια φορά, που επί πολλή ώρα προσπαθούσα να αποφασίσω, αν θα επένδυα τις τρεις δραχμές μου στο Μίκυ Μάους ή σε ένα τεύχος τού γέλιο και χαρά. Το Μίκυ Μάους, το οποίο πρέπει τελικά να πήρα, πρέπει να είχε το ηφαίστειο τής ερήμου, οπότε μιλάμε για το τεύχος 33, και η ημερομηνία ήταν 10 Φεβρουαρίου 1967.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: