ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 37 — Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ FACEDUCK

001

Από τα ανδροειδή τού περασμένου τεύχους, η επέλαση της σύγχρονης τεχνολογίας συνεχίζεται στο νέο Μίκυ Μάους, αυτή τη φορά με faceb… faceduck. Για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το σημερινό τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία η μάχη τού faceduck, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Andrea Freccero.

Ο Σκρουτζ, βλέποντας τον Ρόμπαξ να αποκτά 30000 «φίλους» στο faceduck και να κλείνει δουλειές μέσα από αυτό, αποφασίζει να ασχοληθεί κι αυτός με το νέο αυτό μέσον. Φτιάχνει ένα λογαριασμό και, παρά τα πενιχρά μέσα, που χρησιμοποιεί για να προσελκύσει «φίλους» και, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό από τον Ρόμπαξ, που δεν φείδεται χρημάτων, καταφέρνει να αποκτήσει περισσότερους «φίλους» από τον Ρόμπαξ. Όμως και άλλοι ενδιαφέρονται για το faceduck: οι Λύκοι, οι οποίοι, χακεύοντας λογαριασμούς πλουσίων, μαζεύουν προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούν για να τους κλέψουν. Όταν μαθαίνουν ότι στο faceduck είναι γραμμένος και ο Σκρουτζ, τους είναι σαν να είναι Πάσχα και Χριστούγεννα μαζί. Χακεύοντας τον λογαριασμό του, καταφέρνουν να τον απαγάγουν. Ευτυχώς, ο Σκρουτζ θα βρει βοήθεια από έναν απροσδόκητο σύμμαχο. Στο τέλος, η αντιπάθειά του για το faceduck θα του βγει σε καλό, καθώς λόγω αυτής θα είναι εκείνος, που θα κλείσει τη μεγάλη δουλειά, με τον Ρόμπαξ να αναρτά στη σελίδα του στο faceduck μια φωτογραφία, που τον δείχνει να τρώει το καπέλο του.

Σχέδιο μέτριο και μία υπόθεση απλοϊκή, που το βασικό της θετικό σημείο είναι το μήνυμα που περνά, ότι πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός στο τι αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς δεν ξέρει ποιος θα το δει. Οι εκατομμυριούχοι, που ανάρτησαν στο faceduck το συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου τους, ήταν άξιοι της τύχης τους. Έξι με επτά κι αυτό μόνο για το μήνυμα.

033

Αν δεν το πιάσατε το μήνυμα, που ανέφερα παραπάνω, η ιστορία συνοδεύεται από ένα άρθρο τριών σελίδων με τίτλο τα δίκτυα, για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ασφάλεια σε αυτά. Να το ξαναπούμε: μην αναρτάτε προσωπικά στοιχεία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μη τα μοιράζεστε με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε.

Προσωπικά, είμαι σαν τον Σκρουτζ και δεν έχω ούτε θέλω να αποκτήσω σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντί για χιλιάδες «φίλους», έχω λίγους, αλλά πραγματικούς φίλους, χωρίς εισαγωγικά, με τους οποίους δεν χρειαζόμαστε facebook, twitter και δεν συμμαζεύεται, για να μένουμε σε επαφή.

037

Ακολουθεί η ιστορία ο αστυνόμος & η νοσοκόμα, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Lucio Leoni. Πρόκειται για μια ιστορία τής σειράς βικτωριανοί μύθοι, την πρώτη από τις οποίες διαβάσαμε στο νέο Μίκυ Μάους 31.

Μια πρόγονος τής Μίννι, νοσοκόμα και φοιτήτρια της ιατρικής, με ικανότητες Σέρλοκ Χόλμς, με λίγη βοήθεια από έναν πρόγονο του Μίκυ, με όνομα που φέρνει σε Σέρλοκ Χολμς, αλλά και με αρκετή από τη χάρη του, καταφέρνει να εντοπίσει τον καθηγητή Μπλάκσποτ, προφανώς πρόγονο του Μαύρου Φαντάσματος, που διαπράττει τη μία τολμηρή ληστεία μετά την άλλη.

Ωραία υπόθεση και εξαιρετικό σχέδιο, γεμάτο με πανέμορφα λονδρέζικα τοπία, το οποίο χάνει μόνο λιγάκι, ως προς το πώς είναι σχεδιασμένοι οι χαρακτήρες. Εννιά με εννιάμισι, κι ας μη μ’ αρέσουν οι ιστορίες με τους προγόνους των ποντικιών και των παπιών.

071

Συνεχίζουμε με Λούντβιχ φον Ντρέηκ και την ιστορία η γραφειοκρατία, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Fabio Pochet. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη ιστορία από τη σειρά τα χάπια τής γνώσης, από την οποία είχαμε διαβάσει τρεις ιστορίες στο παλιό Μίκυ Μάους (τεύχη 2086, 2099 και 2112) όπου εκεί ο τίτλος τής σειράς είχε αποδοθεί ως βιταμίνες γνώσης.

Ο Λούντβιχ μας μιλάει περί γραφειοκρατίας, με απανωτές βινιέτες, που εικονογραφούν τα λεγόμενά του.

Σχέδιο μέτριο, αλλά πολύ αστεία ιστορία, οπότε ένα οκτώ θα το βάλουμε άνετα.

079

Συνεχίζουμε με τον πέμπτο από τους 12 (και 1/2) άθλους του Γκουφακλή, την ιστορία το αστέρι τής αυγής, σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Andrea Ferraris. Το ιταλικό λογοπαίγνιο «la stella in auge» (το αστέρι τής μόδας) αντί για «la stalla di Augia» (ο σταύλος τού Αυγεία) κάπου χάθηκε, με μόνο την αυγή να μας θυμίζει κάπως τον Αυγεία, κι αυτό πολύ αμυδρά, καθώς η ιστορία δεν διαδραματίζεται την αυγή, αλλά τη νύχτα!

Ο Γκουφακλής πρέπει να πάρει. να ζωντανέψει ή να στείλει πίσω στον ουρανό ένα μεγάλο αστέρι από ορυκτό κρύσταλλο. (Δεν κατάλαβα ποιο από τα τρία—το δεύτερο έγινε, αν και δεν φαίνεται να ζητήθηκε, το πρώτο είχε νόημα για έναν άθλο, αλλά δεν έγινε, και το τρίτο υποτίθεται ότι έγινε, αλλά η ιστορία τελειώνει με το άστρο στο έδαφος.) Με τη βοήθεια κάποιων ανθρωπόμορφων αστεριών, ο Γκουφακλής θα τα καταφέρει, αφού συνεχίζει ακάθεκτος για τον επόμενο άθλο.

Τι στο ☠@☢&☣#☹;!;!; Πέντε, και πάμε παρακάτω. Κρίμα το σχέδιο, αν και σ’ αυτή την ιστορία κάπου μας τα χαλάει κι αυτό, μ’ εκείνα τα ανθρωπόμορφα αστεράκια.

097

Ακολουθεί καπάκι ο έκτος άθλος, οι στριγγλίδες όρνιθες, πάλι σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Andrea Ferraris. Εδώ οι Ιταλοί μετέτρεψαν τα «uccelli del lago Stinfalo» (πουλιά τής λίμνης Στυμφαλίας=στυμφαλίδες όρνιθες) σε «uccelli strimpellidi» (γρατζουνιστικά(;) πουλιά). Εδώ, τουλάχιστον, τα πουλιά έμειναν πουλιά στο πρωτότυπο, οπότε το λογοπαίγνιο αποδόθηκε αρκετά καλύτερα. (Άκου «στριγγλίδες» όρνιθες!)

Εδώ ο Γκουφακλής έρχεται αντιμέτωπος με τις στριγγλίδες όρνιθες, κάτι πουλιά ρομπότ, που ζούνε στη… Στριγγλίδα λίμνη και κάνουν φριχτό θόρυβο. Ο Γκουφακλής θα προσπαθήσει να τις νικήσει, κάνοντας χειρότερο θόρυβο. Βάλτε και τους… ρομποτικούς κατοίκους τής περιοχής, που προσπαθούν να διώξουν τον Γκουφακλή, κάνοντας κι’ αυτοί θόρυβο, και γίνεται το έλα να δεις. Τελικά τη λύση θα τη δώση ο… Γκουφέρωτας, που με τα βέλη-βεντούζες του θα πείσει τα ρομπότ, πουλιά και μη, να κάνουν έρωτα και όχι… θόρυβο.

Καλό σχέδιο, αστεία ιστορία. Το επτά θα το βάλουμε.

111

Το τεύχος κλείνει με τον τρίτο αγώνα από το μεγάλο κυνήγι τών τροπαίων, με τίτλο το τελευταίο καλάθι, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Ο αγώνας αυτός είναι ένας αγώνας μπάσκετ στη Νέα Υόρκη, όπου τα ανιψάκια του Ντόναλντ, μαζί με τον Ζιζάνη, το ανιψάκι τού Φέθρυ και τον Πιπέρη, το ανιψάκι τού Πασχάλη, αντιμετωπίζουν μια τοπική ομάδα. Η Μάτζικα θα βάλει όλη της την τέχνη, για να τους εμποδίσει να νικήσουν, και τελικά θα τα καταφέρει. Θα χρειαστεί, όμως, να τα δώσει όλα, όπως έκαναν και τα παιδιά, τα οποία μπορεί να έχασαν τον αγώνα, αλλά το διασκέδασαν με την ψυχή τους και κέρδισαν την αναγνώριση των αντιπάλων τους.

Το σχέδιο δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Όσο για την υπόθεση, από μία άποψη ήταν αδιάφορη. Από μία άλλη άποψη, όμως, είχε ενδιαφέρον, που η Μάτζικα χρειάστηκε τόσο πολύ για να πετύχει τον στόχο της, πολεμώντας με τη φιλότιμη προσπάθεια των παιδιών, ενώ ήταν ωραίο και το μήνυμα στο τέλος, όπου τα παιδιά ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι, παρ’ όλον ότι έχασαν. Τελικά, ένα επτά με επτάμισι θα το βάλουμε σ’ αυτήν την ιστορία.

036

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία η μελωδία τής επιτυχίας, σε σενάριο Casty, που επιμελήθηκε και το εξώφυλλο και σχέδιο Massimo De Vita. Αγνοήστε το σχόλιο στην ιταλική περιγραφή της ιστορίας στο I.N.D.U.C.K.S., καθώς αναφέρεται στην υπόθεση της ιστορίας και όχι στην ίδια την ιστορία. Ο συγγραφέας τής ιστορίας είναι όντως ο Casty, που επιστρέφει και στις σελίδες τού Μίκυ Μάους. Αν μπορείτε, μην αγοράσετε το επόμενο τεύχος κι ας μη σας αρέσει ο Γκουφακλής!

mickey

Άλλο ένα τεύχος τίγκα στις ιστορίες. Αυτή τη φορά δεν περίσσεψε χώρος όχι για μονοσέλιδες ιστορίες και σπαζοκεφαλιές, αλλά ούτε για τη σελίδες με τα ανέκδοτα ή τα αξιοπερίεργα, που σπάνια λείπουν από το περιοδικό!

Το τεύχος αυτό αξίζει να το διαβάσετε για την ιστορία με τη Μίννι. Συνολικά θα βάλουμε στο τεύχος επτά με οκτώ, καθώς οι υπόλοιπες ιστορίες κατεβάζουν τον μέσο όρο.!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 27 Φεβρουαρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 12 Σχόλια.

 1. Βιταμίνες Γνώσης διαβάσαμε και στο MM#2112.

  Μου αρέσει!

 2. Η Παρουσίαση του σημερινού Μίκυ Μάους μας βρήκε πρωί πρωί (ευχαριστούμε Κρίτων!). Η Παρουσίαση του ΚΟΜΙΞ της περασμένης Τρίτης τι γίνεται?

  Μου αρέσει!

  • Φαντάζομαι ότι ψήνεται, και ότι ο Κώστας θα την αναρτήσει, μόλις μπορέσει.

   Μου αρέσει!

  • Επειδή είχα κάποιες υποχρεώσεις αυτές τις μέρες δεν μπόρεσα να την κάνω χθες. Σήμερα το βραδάκι ή το αργότερο θα είναι έτοιμη!

   Μου αρέσει!

   • There is no place like home! 🙂

    Ευχαριστούμε Κρίτων και Κώστα!

    Κύριοι, αν δεν βιάζεστε, από την επόμενη εβδομάδα μπορώ να συμμετέχω στις παρουσιάσεις – κριτικές του Μίκυ Μάους(πείτε ναι!), με μόνο πρόβλημα ότι θα αναρτώνται από το βράδυ της Παρασκευής έως το αργότερο το πρωί του Σαββάτου. Εννοείται φυσικά, με την συμβολή του Κρίτων(σκανάρισμα σελίδων), για να προλαβαίνω και, πάντα εναλλάξ με τον αρχισυντάκτη μας!

    Μου αρέσει!

    • Δεν είναι το καλύτερό μου, που σκανάρω το πρωί τής Παρασκευής το Μίκυ Μάους, αλλά μπορώ να συνεχίσω να κάνω τις αδρές πρωινές παρουσιάσεις, με βάση τη διαφήμιση της Καθημερινής και στη συνέχεια να συμπληρώνεις την παρουσίασή σου, όπως κάνω μέχρι τώρα, το βράδυ. Θα πρέπει μόνο να μου στέλνεις εγκαίρως ένα μήνυμα, αν θα κάνεις ή όχι την παρουσίαση, ώστε να ξέρω τι να κάνω. Ομοίως και για τις Τρίτες, αν ενδιαφέρεσαι.

     Μου αρέσει!

 3. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 37.

  Μου αρέσει!

 4. Υπέροχη Κριτωνική κριτική! Ευχαριστούμε και πάλι!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: