Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 36 — ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΝΔΡΟΕΙΔΕΣ

001

Μίκυ Μάους, τεύχος 36, με το τέλειο ανδροειδές. Πάμε να δούμε τι είναι αυτό το πράγμα, καθώς και τι άλλο μας επιφυλάσσει το σημερινό τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τέλειο ανδροιειδές, λοιπόν, σε σενάριο Corrado Mastantuono και σχέδιο Stefano Intini.

Ο Μπαμ Μπαμ έχει γίνει φοβερά δύστροπος. Όλο γκρινιάζει και έχει κάνει τον βίο αβίωτο για τον Κύρο και τον Ντόναλντ. Έτσι, αυτοί αποφασίζουν να τον τιμωρήσουν για ένα διάστημα, με τον να μη του μιλάνε και να κάνουν παρέα με ένα ανδροειδές, που κατασκεύασε ο Κύρος, το οποίο έχει την όψη τού Μπαμ Μπαμ, αλλά είναι προγραμματισμένο να είναι ο καλύτερος φίλος. Στην αρχή όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά το ανδροειδές αρχίζει σιγά σιγά να τίθεται εκτός ελέγχου. Τελικά, τη λύση θα τη δώσει ο Μπαμ Μπαμ, που κατάλαβε το σφάλμα του.

Να ξεμπερδεύουμε πρώτα με το σχέδιο, όπου ο αποκρουστικός Μπαμ Μπαμ, με τα τερατώδη δόντια, σε κάνει να μην προσέχεις το κατά τα άλλα μέτριο σχέδιο. Αυτό, όμως, που είναι ενδιαφέρον στην ιστορία, είναι η υπόθεση. Ενδιαφέρουσα υπόθεση σε ιστορία με τον Μπαμ Μπαμ; Και όμως ναι! Ίσως, διότι ο Μπαμ Μπαμ είναι τόσο εκτός χαρακτήρος, που, σαν το ανδροειδές τής ιστορίας, μοιάζει εξωτερικά στον Μπαμ Μπαμ, που ξέραμε, αλλά εσωτερικά είναι ένας τελείως άλλος χαρακτήρας, επινοημένος ειδικά για τις ανάγκες τής ιστορίας. Δεν θα το περίμενα ποτέ για ιστορία με τον Μπαμ Μπαμ, αλλά θα της βάλω επτάμισι με οκτώ.

041

Ακολουθεί το απίστευτο ταξίδι τού νερού, σε σενάριο Francesco Monteforte Bianchi και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Το Μαύρο Φάντασμα κάνει άλλη μία απειλή εναντίον τού Μίκυ Σίτυ. Ο Μίκυ και ο Γκούφυ καταφέρνουν να τον εντοπίσουν, αλλά εκείνος τους μικραίνει με μια ακτίνα, και οι δύο ήρωες καταλήγουν σε μία αποχέτευση, απ’ όπου θα γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια του κύκλου τού νερού.

Μέτριο σχέδιο και πάλι, αλλά ένα παραμυθένιο και συνάμα διδακτικό για τα παιδιά ταξίδι των δύο ηρώων. Όσο για την ιστορία με το Μαύρο Φάντασμα, που πλαισιώνει το ταξίδι, είναι και ενδιαφέρουσα και πλακατζίδικη, παρ’ όλο που, αναγκαστικά, είναι πολύ σύντομη. Οκτώ με οκτώμισι εδώ.

061

Συνεχίζουμε με την ιστορία ο θυμός τού Μπουλ, σε σενάριο Paola Mulazzi και σχέδιο Alessandro Barbucci.

Ο Μπουλ ντύνεται, στολίζεται, βάζει μπροστά τον καλύτερό του εαυτό, σε σημείο που κανείς δεν τον αναγνωρίζει, και πάει να συναντήσει τη Ρόζα. Τρώει μια ξεγυρισμένη χυλόπιτα και ξαναγίνεται ο παλιός κακός Μπουλ.

Μέτριο σχέδιο και πάλι (αμάν, πια!) και μάλλον αδιάφορη ιστορία. Ιστορίες τού Τζούνιορ χωρίς τον Τζούνιορ τελικά δεν λένε, οπότε θα βάλουμε μόνο πέντε με έξι.

075

Συνεχίζουμε με τον τρίτο από τους 12 (και 1/2) άθλους του Γκουφακλή, την ιστορία ο χαρταετός ελάφι τού Σκρουτζέα, σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Andrea Ferraris. Το τι σχέση έχει με το ελάφι τής Κερύνειας, που ο τίτλος δεν είναι λογοπαίγνιο ούτε στα Ελληνικά ούτε στα Ιταλικά (Il cervo volante di Paperoneo) επαφίεται ως άσκηση για τους αναγνώστες.

Λογοπαίγνιο ξελογοπαίγνιο, η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με τις δύο προηγούμενες, καθώς επιτέλους ο άθλος μπαίνει στο προσκήνιο και δεν είναι μόνο κάτι που διεκπεραιώνεται σε μία με δύο σελίδες. Εν προκειμένω, λοιπόν, ο Γκουφακλής πρέπει να βρει τον χαρταετό ελάφι τού Σκρουτζέα. Πρόκειται για έναν από τους χρυσούς χαρταετούς (χρυσαετούς, δηλαδή), τους οποίους έφτιαξε ο Σκρουτζέας (ο Σκρουτζ, δηλαδή), για να τους χρησιμοποιήσει ως δόλωμα, για να πιάσει έναν χρυσό δράκο, ο οποίος θα τον οδηγήσει στα χρυσά μήλα τών εσπερίδων. Τελικά, ο Γκουφακλής θα πάρει (δανεικό) έναν από τους αετούς, ενώ ο Σκρουτζέας θα πιάσει τον δράκο. Το αν θα καταφέρει να φτάσει στα χρυσά μήλα, θα πρέπει να περιμένουμε, για να το μάθουμε, καθώς ο ενδέκατος άθλος έχει σχέση με τα χρυσά μήλα και τον χρυσό δράκο, που τα φυλάει.

Ωραίο σχέδιο (επιτέλους) και ωραία (επίσης επιτέλους) υπόθεση, οπότε το επτάμισι με οκτώ μπορούμε να το βάλουμε κι ας ήμασταν αρνητικά προδιατεθειμένοι, έχοντας διαβάσει τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς.

095

Ακολουθεί, καπάκι, ο τέταρτος άθλος, η ζώνη τού Μαυρύμανθου, πάλι σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Andrea Ferraris. Εδώ έχουμε κάποιο λογοπαίγνιο, αν και ο πρωτότυπος ιταλικός τίτλος, La cinghia di Nerimanto, είναι ακόμα καλύτερο λογοπαίγνιο, καθώς ο κάπρος (cinghiale) έγινε ζώνη (cinghia)!

Αντί για τον κάπρο τού Ερύμανθου, λοιπόν, ο Γκουφακλής πρέπει να βρει τη ζώνη τού Μαυρύμανθου. Ο Μαυρύμανθος δεν είναι άλλος από το Μαύρο Φάντασμα, που κυβερνά έναν τόπο με (κυριολεκτικά!) σιδηρά πυγμή. Ο Γκουφακλής και ο Μικόλαος θα αντιμετωπίσουν τον Μαυρύμανθο στο κάστρο του και θα τον φέρουν, δεμένον με τη ζώνη του, στον Μέλανα Πέτρο.

Ό,τι είπαμε για τον προηγούμενο άθλο, ισχύει και γι’ αυτόν. Επιπλέον, η ιστορία ενσωματώνει και έναν γρίφο, που καλούνται οι αναγνώστες να λύσουν, πριν γυρίσουν σελίδα και δούνε τη λύση, που θα δώσει ο Γκουφακλής. Ενδιαφέρουσα ιδέα, που μειώνει την αβεβαιότητα στη βαθμολογία, όπου θα βάλουμε το οκτώ χωρίς ενδοιασμούς.

111

Το τεύχος κλείνει με τον δεύτερο αγώνα από το μεγάλο κυνήγι τών τροπαίων, με τίτλο σαμποτάζ στα χιόνια, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Giampaolo Soldati.

Τελικά, δεν θα μείνουμε με την απορία τι έγινε με τον δεύτερο αγώνα σκι, όπως είχαμε νομίσει, διαβάζοντας το πρώτο μέρος τής σειράς! Ο Ντόναλντ προπονείται σκληρά από την Φράου Στρούντελ για τον δεύτερο αγώνα σλάλομ και έχει αρκετές πιθανότητες να νικήσει. Για να τον εμποδίσει, ο Ιδυοφυΐα-176 τον χτυπάει με μια… ξεπαγιαστική ακτίνα, και ο Ντόναλντ κρυολογεί. Η Φράου Στρούντελ θα δοκιμάσει πάνω του όλα τα απίθανα γιατροσόφια τής οικογένειάς της και θα καταφέρει να τον θεραπεύσει. Όμως, ο Ιδιοφυΐα-176 έχει και άλλη ακτίνα, την ακτίνα… σφάλματρον, με την οποία κάνει τον Ντόναλντ να κάνει το ένα σφάλμα μετά το άλλο κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να χάσει. Όμως, παρά την ήττα του, ο Ντόναλντ θα βγει κερδισμένος από την υπόθεση.

Άσχημο σχέδιο, αλλά πολύ αστεία ιστορία, ιδιαίτερα στη φάση με τα γιατροσόφια. Οκτώ και εδώ.

040

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία η μάχη τού faceduck, σε σενάριο Gabriele Mazzoleni και σχέδιο Andrea Freccero. Twitter τις προάλλες, facebook την άλλη εβδομάδα, χμ…

mickey

Και πάλι πρόσφατες ιστορίες, με εξαίρεση την ιστορία με τον Τζούνιορ Ντακ, που μας έρχεται από το… μακρινό 2000! Φυσικά, ούτε λόγος για σπαζοκεφαλιές και μονοσέλιδες ιστορίες, μια και αυτό το τεύχος είναι τίγκα στις ιστορίες. Όπως έγραψε και η Καθημερινή στη διαφήμιση αυτού του τεύχους, ο Γκουφακλής κάνει τους άθλους δυο-δυο!

Με εξαίρεση την ιστορία με (ή, μάλλον, χωρίς) τον Τζούνιορ, το τεύχος ήταν ωραίο. Ως συνολική βαθμολογία θα βάλουμε επτάμισι με οκτώ.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 20 Φεβρουαρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

 1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 36.

  Μου αρέσει!

  • Καλησπέρα, φίλτατοι!

   Για την ώρα δεν έχω να προσθέσω κάτι στην κριτική του τεύχους(όμως λόγω τριήμερου θα το διαβάσω με την ησυχία μου αυτή τη φορά και θα καταθέσω άποψη), αλλά μπορώ να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Κρίτωνα για το καταπληκτικό Καρναβαλίτικο header!!! Απίθανο!

   Μου αρέσει!

 2. Για μένα η ιστορία με το νερό ήταν μετριότατη ενώ αυτές με το Γκουφακλή είναι σκέτο μαρτύριο και ό,τι χειρότερο έχει μπει στο Μίκυ Μάους της Καθημερινής…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: