ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 31 — ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ

001

Μυστικός πράκτορας Ντόναλντ Ντακ και στο δεύτερο τεύχος αυτής της χρονιάς. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι μας επιφυλάσσει αυτό το τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, θα δούμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσουμε, θα προσθέσουμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία στην σέντρα, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Marco Mazzarello.

Ο μυστικός πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ και η Κατρίνα Κασκαντέρ πηγαίνουν στην Αγγλία, την ημέρα που διεξάγεται ο τελικός τού Τσάμπιονς Ληγκ, για να συνοδεύσουν έναν επιστήμονα στη Λιμνούπολη, προστατεύοντάς τον από την Οργάνωση. Η Οργάνωση, όμως, ήδη τον έχει στα χέρια της και χρησιμοποιεί την εφεύρεσή του, για να αλλάξει το αποτέλεσμα του τελικού σε κάτι εξωφρενικό, ώστε να κερδίσει πολλά χρήματα, στοιχηματίζοντας σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Έτσι, ένα ταξίδι, που κανονικά θα ήταν ταξίδι διακοπών, εξελίσσεται σε έναν αγώνα δρόμου, να σώσουν τόσο τον επιστήμονα, όσο και το αποτέλεσμα των αγώνων.

Περισσότερο καλοσχεδιασμένη ιστορία, από αυτήν της περασμένης εβδομάδας, και η Κατρίνα Κασκαντέρ είναι, αν είναι δυνατόν, ακόμα πιο όμορφη. Όμως, η υπόθεση είναι πολύ στρωτή για ιστορία τού μυστικού πράκτορα Ντόναλντ Ντακ, και οι ανατροπές, αν και υπάρχουν, είναι μάλλον αναμενόμενες. Έτσι, δεν θα βάλουμε πάνω από 8. Όχι ότι δεν ήταν καλή η ιστορία, αλλά έχουμε διαβάσει άλλες καλύτερες.

047

Ακολουθεί η ιστορία στην άκρη τού πουθενά, από τη σειρά τα χρονικά τού βασιλείου των δύο λιμνών, σε σενάριο Tito Faraci και σχέδιο Silvia Ziche.

Ο Μίκυ και ο Χειροπαίδαρος πηγαίνουν στο κάστρο τού βασιλιά Ροδόσταμου. Στο δρόμο τούς συμβαίνουν οι πιο εξωφρενικές περιπέτειες.

Το χιούμορ είναι πραγματικά εξωφρενικό, ενώ το σχέδιο τής Ziche δεν ενοχλεί—ίσως και να ταιριάζει, μάλιστα! Από υπόθεση δεν έχει και πολλή, αλλά εν προκειμένω αυτό δεν έχει καμία σημασία. Δεν θα το περίμενα, για ιστορία τής Ziche, αλλά θα της βάλω εννέα!

063

Συνεχίζουμε με την ιστορία με στυλ στην Αυστραλία, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Giampaolo Soldati. Η ιστορία είναι η πρώτη της σειράς βικτωριανοί μύθοι.

Μια πρόγονος τής Μίννι πηγαίνει στην Αυστραλία για να βρει χρυσάφι. Αντί για χρησοθήρας, καταλήγει ιδιοκτήτρια μιας φάρμας και γνωρίζεται με τον Μίκυ, τον οποίο βοηθάει να πιάσουν τον Μαύρο Πητ.

Υπόθεση χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις, και σχέδιο που θυμίζει Silvia Ziche, το οποίο, σε αντίθεση με την προηγούμενη ιστορία δεν ταιριάζει. Είναι και το ότι δεν με συγκινούν οι ιστορίες με προγόνους των ηρώων τού Ντίσνεϋ, οπότε θα βάλω στην ιστορία μόνο εξήμισι με επτά. Αν είστε φίλοι του είδους, μάλλον θα δώσετε πολύ υψηλότερη βαθμολογία.

097

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία το μποζόνιο Χ, σε σενάριο Francesco Monteforte Bianchi και σχέδιο Andrea Lucci.

Ο Σκρουτζ και ο Ρόμπαξ χρηματοδοτούν την έρευνα για το μποζόνιο Χ, ένα σωματίδιο που θα δώσει την απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα, αν η πάπια έκανε το αυγό ή το αυγό την πάπια. Με βοηθό τον… Φέθρυ, ο Κύρος θα καταφέρει να ανακαλύψει το σωματίδιο. Ο Ρόμπαξ θα προσπαθησει να το κλέψει, το ίδιο και οι Λύκοι, οπότε η ιστορία εξελίσσεται σε ένα διαρκές κυνηγητό με ένα σωρό αναπάντεχες συμμαχίες. Όσο για την απάντηση στο ερώτημα, προσέξτε ότι το άρθρο της Βικιπαίδειας, στο οποίο παρέθεσα σύνδεσμο, μιλάει και για μποζόνιο Ψ…

Η ιστορία ήταν καλή και σχετικά πρωτότυπη. Αυτό που με χάλασε ήταν το σχέδιο, που θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Θα βάλουμε συνολικά ένα επτάμισι.

042

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία Μίκυ Ρέηντζερ, σε σενάριο και σχέδιο Marco Gervasio. Από τα ιταλικά ονόματα των ηρώων τής ιστορίας, Top Ranger και Tonto-lone, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για παρωδία τού Lone Ranger, που το 2013, έτος κυκλοφορίας τής ιστορίας, είχε γίνει και ταινία.

mickey

Στο τεύχος αυτό έχουμε όχι μία, αλλά δύο ιστορίες με τον Μίκυ, έστω κι αν στη δεύτερη εμφανίζεται σε υποστηρικτικό ρόλο. Ελπίζω να προλάβατε να πάρετε ψωμί, διότι θα πρέπει να γκρεμίστηκαν πολλοί φούρνοι!

Όπως και στο προηγούμενο τεύχος, όλες οι ιστορίες είναι σχετικά πρόσφατες, με την πιο παλιά να είναι από τον Σεπτέμβριο του 2012, και τις άλλες τρεις να είναι από το 2013.

Γενικά το τεύχος ήταν καλό. Ακόμα και η ιστορία, που δεν μου άρεσε, πιστεύω ότι σε πολλούς θα αρέσει. Συνολικά θα βάλουμε στο τεύχος γύρω στο επτάμισι με οκτώ.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 16 Ιανουαρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 11 Σχόλια.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 31.

    Μου αρέσει!

  2. Πολύ ωραίο τεύχος. Η ιστορία του DoubleDuck σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη εβδομάδα. Αλήθεια πότε θα βγάλουν σε αφίσα την ΚΚ??? Μ αρέσει που οι ιστορίες του πράκτωρα Ντακ έχουν αληθινά μέρη και συμβάντα. Π.χ. τώρα Γουέμπλει, Άρσεναλ κλπ. Αλήθεια πρόσεξε κανείς το λάθος στον τίτλο? Είναι «Στη Σέντρα» κανονικά χωρίς το τελικό -ν. Κατά τα άλλα φοβερό εξώφυλλο. Αν ήμουν ακόμη μικρός θα το λάτρευα. Με την μπάλα να κάνει το Ο του ΜΑΟΥΣ. Επίσης μπορώ να πω ότι μ άρεσε πολύ και η ιστορία με τη Βικτωριανη Μίνυ. Είχε ωραία πλοκή και καλό σχέδιο. Επίσης μ αρέσουν συνήθως αυτού του είδους οι ιστορίες με παπιά ή ποντίκια στο παρελθόν.

    Μου αρέσει!

    • Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια, για να μπει σε καλούπια. Το «ν πριν από φωνήεν, κ,π,τ και διπλά» είναι απλώς ένας κανόνας, ένας μπούσουλας να ακολουθήσεις, αν δεν σου έρχεται αυθόρμητα το αν θα βάλεις ή δεν θα βάλεις ν. Δεν είναι νόμος, που έστειλε ο Δίας από τον ουρανό, χαραγμένος σε πέτρα! Εγώ θα τον διάβαζα περισσότερο ως κανόνα του πότε επιτρέπεται να παραλείπουμε το ν, ώστε να μη γράφουμε εκτρώματα του στυλ «το φίλο μας το Κώστα», που είχα ακούσει κάποιον παρουσιαστή, να λέει στην τηλεόραση προ αμνημονεύτων ετών, και ακόμα δεν έχω συνέλθει.

      Ειδικά για το Μίκυ Μάους και επειδή νομίζω ότι έχεις ξανακάνει αντίστοιχο σχόλιο, απορώ πώς δεν έχεις προσέξει ότι (σχεδόν;) πάντα, γράφουν «στην» στους τίτλους των ιστοριών, από την εποχή τού Τερζόπουλου. Να σημαίνει αυτό, άραγε, ότι τις ιστορίες τις επιμελούνται ακόμα οι ίδιοι άνθρωποι;

      Μου αρέσει!

  3. Παρεμπιπτόντως, μήπως πήρε κάποιος το Ημερολόγιο που έδωσε πρόσφατα ως ένθετο η Καθημερινή?

    Ο κάθε μήνας έχει μία εικόνα-σύνθεση από τα σχέδια των ιστοριών του Μπαρκς (και κάποια του Ρόσα) και κάθε σύνθεση καταπιάνεται με ένα θέμα. Π.χ. η εξέλιξη του κτηρίου του θησαυροφυλακίου στο έργο του Μπαρκς, οι χαμένες πολιτείες που σχεδίασε (και κάποιες επινόησε) ο Μεγάλος Σχεδιαστής, κλπ κλπ.

    Προσωπικά βρήκα το θεματικό αυτό ημερολόγιο πολύ σπουδαίο, και από άποψης περιεχομένου, άλλα και από άποψης κατασκευής (χοντρό χαρτί πολυτελείας, ευκολόχρηστο, κλπ). Εάν κάποιος μπορεί ακόμα να το αγοράσει, το συστήνω ανεπιφύλακτα! Αν έχετε και μικρό παιδί στο σπίτι, αγοράστε δύο!!! Ένα προς χρήση και ένα για το αρχείο!

    Υγ: ελπίζω η Καθημερινή να βελτιώσει λίγο και την ποιότητα στο δέσιμο των περιοδικών μικρού μεγέθους, διότι (εδώ στην Κύπρο τουλάχιστον) δυσκολεύομαι να βρω μικρό τεύχος που να μην τσαλακώνεται κοντά στο δέσιμο όταν γυρίζεις τις σελίδες. Και να σημειώσω ότι τα πρώτα 5-6 τεύχη του Μίκυ Μάους δεν παρουσίασαν αυτό το πρόβλημα. Ούτε τα μεγάλου μεγέθους τεύχη δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το δέσιμο στα μικρά τεύχη είναι ως επί το πλείστον τόσο κακοφτιαγμένο.

    Μου αρέσει!

    • Για να πω την αμαρτία μου, το φύλαξα το ημερολόγιο, χωρίς καν να το κοιτάξω!

      Για το δέσιμο του Μίκυ Μάους, εγώ το βρίσκω απίστευτα ανθεκτικό. Παρά την καταπόνηση, που υφίστανται τα τεύχη με το σκανάρισμα για τις παρουσιάσεις και για το I.N.D.U.C.K.S., οι ράχες δεν δείχνουν να έχουν πάθει το παραμικρό. Ίσως στην Κύπρο να σας στέλνουν δεύτερης διαλογής τεύχη, ή τα τεύχη να σας έρχονται πιο ταλαιπωρημένα.

      Μου αρέσει!

      • Συμφωνώ ότι το δέσιμο είναι πολύ πιο ανθεκτικό από αυτό του Τερζόπουλου. Αλλά (μετά τα πρώτα 5-6 Μίκυ Μάους), το δέσιμο των μικρών τευχών (ΜΜ & Ντ.), αν και ανθεκτικό, «ζαρώνει» κατά κάποιον τρόπο τη σελίδα κατά μήκος της ράχης, με αποτέλεσμα όταν μετροφυλλάς ένα τεύχος οι σελίδες να τείνουν να τσαλακώνονται στο εσωτερικό της σελίδας (μόνο). Άσε που ακούγεται και ο χαρακτηριστικός ήχος τσαλακώματος πολυτελούς χαρτιού κάθε φορά που γυρνώ σελίδα (εκνευριστικό, αλλά χωρίς απαραίτητα να παθαίνει κάτι το τεύχος). Στα μεγάλου μεγέθους τεύχη δε συμβαίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

        Είναι το μοναδικό αρνητικό που συναντώ στην ποιότητα των εκδόσεων Ντίσνεϋ της Καθημερινής (υπάρχουν βέβαια και τα ταλαιπωρημένα εξώφυλλά, αλλά μέσα στα πολλά τεύχη στο ράφι βρίσκονται και αρκετά άθικτα).

        Μου αρέσει!

  4. Μπορω να ρωτησω κατι; Πως μπορω να αρχειοθετησω ενα τευχος στο Inducks; Συγκεκριμενα θελω να αρχειοθετησω τους δυο τομους της βιβλιοθηκης του Ντον Ροσα που εκδόθηκαν μεσα στο 2014 απο την Fantagraphics. Τους εχω στην διαθεση μου και επειδη δεν εχουν αρχειοθετηθει σκεφτηκα να το κανω εγω ομως δεν μπορω να βρω πως να σκαναρω τον τόμο και να τον αρχειοθετησω γράφοντας και τις ιστοριες που περιεχει.

    Ευχαριστω

    Μου αρέσει!

    • Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να γραφείς και να συνδεθείς στο I.N.D.U.C.K.S. Ακολούθησε το σύνδεσμο «Login» στην κορυφή, ο οποίος θα σε πάει στη σελίδα σύνδεσης, η οποία σου δίνει και τη δυνατότητα να φτιάξεις καινούργιο λογαριασμό, αν δεν έχεις.

      Όντας συνδεδεμένος, ακολούθησε τον σύνδεσμο «Online indexing» στην κορυφή και στη συνέχεια τον σύνδεσμο «Index an issue». Από εκεί και πέρα, οι φόρμες θα σε καθοδηγήσουν.

      Αρχικά θα καταχωρίσεις μόνο τα στοιχεία του τεύχους και των ιστοριών του. Μετά από κάποιο διάστημα (συνήθως μία μέρα το πολύ), θα εμφανιστούν στο I.N.D.U.C.K.S. τα στοιχεία, που πέρασες, οπότε μπορείς να ανεβάσεις και scans. Για κάθε ιστορία πάτα το κίτρινο κυκλάκι στον χώρο που προορίζεται για το scan, που αντιστοιχεί σε μια ιστορία ή στο εξώφυλλο. Στη σελίδα που θα εμφανιστεί, μπορείς είτε να ανεβάσεις το συγκεκριμένο scan είτε να ακολουθήσεις τον σύνδεσμο στον πάτο, για να ανεβάσεις πολλά scans από το ίδιο τεύχος.

      Μου αρέσει!

  5. Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση. Καταφερα να το χειριστω αν και εχω μια ακομη απορια. Πραγματα που δεν ειναι ιστοριες αλλα εξτρα υλικο οπως διαφορες σημειωσεις για τις ιστοριες που υπαρχουν στο τελος του τομου πως τις αρχειοθετω ή δεν γινεται καν αυτο;

    Μου αρέσει!

    • Το πιο απλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποια προηγούμενη καταχώριση (π.χ. στην Carl Barks Library) ως υπόδειγμα, χαρακτηρίζοντας το νέο υλικό με τον ίδιο τρόπο που έχει χαρακτηριστεί εκεί (π.χ., article, text) κάτι αντίστοιχο.

      Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.