Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 30 — ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

001

Μπήκαμε στο 2015, και το Μίκυ Μάους ξεκινά εντυπωσιακά, με την πρώτη εμφάνιση του μυστικού πράκτορα Ντόναλντ Ντακ στο νέο περιοδικό. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι μας επιφυλάσσει το πρώτο τεύχος τής χρονιάς.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

014
039

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία στην γραμμή εκκίνησης, με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ. Μια ιστορία σε δύο μέρη, τα οποία, όπως πολλές φορές μάς έχει κακομάθει η Καθημερινή, δημοσιεύονται στο ίδιο τεύχος. Το σενάριο είναι του Roberto Gagnor και το σχέδιο του Stefano Intini.

Ο Μάιλς Κουάκλυ έχει εφεύρει τον… τουρμποαντιδραστήρα βιοκαυσίμων ψυχρής σύντηξης, βιοτούρμπο για συντομία, έναν κινητήρα, που όλοι εποφθαλμιούν, προσπαθώντας, καλοί και κακοί, να αποκτήσουν με κάθε τρόπο. Μετά από μια αποτυχημένη συνάντηση στην Ταγγέρη, ο Κουάκλυ εξαφανίζεται. Ένα χρόνο μετά, η Ντάκσον, μια άγνωστη μέχρι τότε κατασκευάστρια, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρωταθλήτρια στη φόρμουλα ένα, καθώς νικά στον έναν αγώνα μετά τον άλλο. Η υπηρεσία υποψιάζεται ότι η Ντάκσον χρησιμοποιεί το βιοτούρμπο, οπότε στέλνει τον Ντόναλντ (πράκτορα ΝΝ) και την πανέμορφη Κατρίνα Κασκαντέρ (πράκτορα ΚΚ), που δεν θυμάμαι αν ανέφερα ότι είναι πανέμορφη, να παρεισφρήσουν στην ομάδα τής Ντάκσον και να βρουν τον Κουάκλυ και το βιοτούρμπο. Θα τα καταφέρουν;

Αν και οι αγώνες αυτοκινήτων με αφήνουν αδιάφορο, η ιστορία είναι εξαιρετική, με δομή που θα τη ζήλευαν οι ταινίες τού Τζαίημς Μποντ. Το σχέδιο θα μπορούσε να είναι μία ιδέα καλύτερο, αλλά, για να γράψω αυτήν την φράση, χρειάστηκε να ξαναξεφυλλίσω την ιστορία, διότι σε πρώτη ανάγνωση με συνεπήρε η υπόθεση και ούτε που πρόσεξα τις όποιες ατέλειες του σχεδίου. Εννιά με εννιάμισι σίγουρα.

Για την περίπτωση που δεν το ανέφερα, η Κατρίνα Κασκαντέρ ήταν, όπως πάντα, πανέμορφη.

Ενδιαφέρον είναι ότι σ’ αυτήν την ιστορία ο Ντόναλντ και η Κατρίνα έχουν κωδικούς, κάτι που δεν θυμάμαι να συνέβαινε στις ιστορίες που έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα. Να πρόκειται για νεωτερισμό ή για παράλειψη τού μεταφραστή στις ιστορίες τής Νέας Ακτίνας, που διόρθωσε η Καθημερινή;

071

Συνεχίζουμε με ολίγον Μίκυ (τον θυμάστε αυτόν;) και την ιστορία μυστήριο κεραυνοβόλο σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Marco Palazzi.

Τι σχέση μπορεί να έχουν το χόμπυ τού Γκούφυ να φωτογραφίζει κεραυνούς, ένας κακοποιός, που καταστρέφει διάφορα κτίσματα με ένα άγνωστο ενεργειακό όπλο, απαιτώντας να πληρωθεί, για να σταματήσει, και η κλοπή ένος αμφορέα από το μουσείο; Το μυστήριο αυτό καλείται να λύσει ο Μίκυ.

Ενδιαφέρουσα υπόθεση, που δεν ακολουθεί τη συνηθισμένη φόρμουλα των αστυνομικών ιστοριών με τον Μικυ. Αρκετά καλό και το σχέδιο, αν και κάπως με ενόχλησε το πώς ήταν σχεδιασμένοι οι «ανθρώπινοι» χαρακτήρες. Οκτώ με οκτώμισι.

105

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία οι σύμβουλοι της συμφοράς, σε σενάριο Riccardo Nicolai και σχέδιο Alessandro Gottardo.

Για να κλείσει μια συμφωνία με έναν επιχειρηματία, που έχει μανία με τα συμβούλια, ο Σκρουτζ αναγκάζεται να κατασκευάσει ένα διοικητικό συμβούλιο για τις επιχειρήσεις του, αποτελούμενο, φυσικά, από τους συγγενείς του. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο… Φέθρυ, ενώ το ρόλο τού προσωπικού συμβούλου τού Σκρουτζ αναλαμβάνει ο… Ρόμπαξ. Το τι ακολουθεί, μπορείτε να το φανταστείτε!

Και εδώ το σχέδιο θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερο, αλλά η ιστορία σε έκανε να πέφτεις κάτω και να χτυπιέσαι. Οκτώ με οκτώμισι μόνο γι’ αυτό!

038

Την επόμενη εβδομάδα, ο μυστικός πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ παίζει μπάλα στο Τσάμπιονς Ληγκ, στην ιστορία στην σέντρα, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Marco Mazzarello. Ο Ιανουάριος προμηνύεται μήνας τού μυστικού πράκτορα Ντόναλντ Ντακ!

mickey

Δράση, μυστήριο, χιούμορ, όλα τα είχε αυτό το τεύχος, οπότε ένα οκτώμισι με εννιά θα του το βάλουμε άνετα.

Όπως είπαμε και στην αρχή, το Μίκυ Μάους ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά, καθώς ο μυστικός πράκτωρ Ντοναλντ Ντακ είναι από τα δυνατά χαρτιά τού περιοδικού. Σε αντίθεση με τα περσινά τεύχη, όπου οι περισσότερες ιστορίες ήταν από το 2008 και το 2009, όλες οι ιστορίες αυτού του τεύχους είναι από το 2012, ενώ η κύρια ιστορία τού επομένου τεύχους είναι ακόμα νεότερη, καθώς πρωτοδημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2013. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά ότι σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε 4–5 χρόνια, για να διαβάσουμε τις καλές πρόσφατες ιστορίες από το Topolino.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 9 Ιανουαρίου 2015, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

 1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 30.

  Μου αρέσει!

 2. Καλημέρα αγαπητέ Κρίτων. Διάβαζα σήμερα το πρωί το τεύχος 300 του Μίκυ Μάους (σπουδαία ιστορία ο Πρίγκηψ) και το μάτι μου έπεσε πάνω στο όνομα σου στη σελίδα με τις Απαντήσεις προς τους Αναγνώστες ! ! !

  Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι μετά από τόσα χρόνια ακόμη ασχολείσαι ενεργά με τα κόμικς.

  Μου αρέσει!

 3. Καταρχάς να πω ότι βρίσκω εξαιρετικές τις κριτικές του ΜΜ από τον Κρίτωνα. Διέπονται από θετική αύρα και ματιά στο περιοδικό. Τώρα σχετικά με αυτό το τεύχος. Να πω την αμαρτία μου την περίμενα καλύτερη την ιστορία του DD. Βασικά το σχέδιο με ξενέρωσε λίγο. Άσχημες – βιαστικές γραμμές ενώ ακόμα και η ωραιότερη πάπια όλων των εποχών Κατρίνα Κασκαντέρ (ναι και εγώ είμαι φαν) χάνει κάπως. Ευτυχώς στο επόμενο τεύχος επανέρχεται στο σχέδιο του DoubleDuck ο Marco Mazzarello.
  Αλλά και το σενάριο δεν είχε αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουν συνήθως οι ιστορίες του DD. Δεν είχε τόσες ανατροπές, δεν είχε αυτό το τρελό μπλέξιμο που έχουμε συνηθίσει. Βέβαια από την άλλη η ιστορία είχε μια ευθεία γραμμή πράγμα που σε πολλούς αρέσει. Παρόλα αυτά εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση με κάτι άλλες σαβούρες τύπου Αρμαντίλο που διαβάσαμε πρόσφατα. Παρεμπιπτόντως έχουν μείνει άλλες 5 αδημοσίευτες ιστορίες DoubleDuck και ήδη την άλλη εβδομάδα βλέπουμε τη μία εξ αυτών. Επίσης εξαιρετικό το γεγονός που επιτέλους πήγαμε στο 2012 και ελπίζουμε να διαβάζουμε πρόσφατες ιστορίες.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: