ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 29 — ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

001

Κι αυτήν την εβδομάδα, λόγω εορτών, το Μίκυ Μάους κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη. Πάμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το πρωτοχρονιάτικο αυτό τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και αργότερα, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

008

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία Χριστουγεννιάτικο μπλακ άουτ, σε σενάριο Tito Faraci και σχέδιο Silvio Camboni.

Οι δορυφόροι τού Σκρουτζ εντοπίζουν μια τεράστια πηγή ενεργείας στον βόρειο πόλο, οπότε πηγαίνει με ένα παγοθραυστικό, στο οποίο έχει τοποθετήσει μια γιγαντιαία μπαταρία, για να εντοπίσει την πηγή και να μεταφέρει την ενέργειά της στην μπαταρία. Όμως και κάποιος άλλος έπαιρνε ενέργεια από εκεί…

Μάλλον άσχημο σχέδιο και μάλλον αδιάφορη υπόθεση, με μόνο ίσως αξιοσημείωτο την γιγαντιαία… πρίζα μέσα στους πάγους, απ’ όπου προερχόταν η ενέργεια. Στα πλην τής υποθέσεως η συμμετοχή τού Φέθρυ και του Γκαστόνε, αντί για τα ανιψάκια. Ο Γκαστόνε, μάλιστα, πέρα από δυο κουβέντες, που είπε στην αρχή, ήταν σαν να μην υπήρχε. Θα βάλω μόνον έξι.

040

Ακολουθεί η ιστορία αλλόκοτα Χριστούγεννα, σε σενάριο Matteo Venerus και σχέδιο Vitale Mangiatordi, ένα καρέ από την οποία είχαμε παρουσιάσει πέρσι, στο ένα καρέ χίλιες λέξεις. Αν η Νέα Ακτίνα δεν είχε διακόψει την έκδοση του Μίκυ Μάους, την ιστορία θα περιμέναμε να την διαβάζαμε πέρσι. Τελικά θα την διαβάσουμε φέτος, ανάμεσα σε άλλες, παλιότερες εορταστικές ιστορίες.

Όλα συντρέχουν στο να μαζευτεί πολύς κόσμος στο αγρόκτημα του Τζιμ του τρομερού την πρωτοχρονιά, παρ’ όλο που αυτός προτιμά να ζει μόνος. Ο γνωστός κοκκινοφορεμένος κύριος βρίσκεται από πίσω. Ποιος, όμως, ζήτησε τέτοιο δώρο για τον Τζιμ;

Ελαφρώς λιγότερο άσχημο σχέδιο, αλλά η υπόθεση βγάζει λιγότερο νόημα, οπότε και εδώ έξι θα βάλουμε.

067

Τρίτη αγιοβασιλιάτικη ιστορία σ’ αυτό το τεύχος. Πρόκειται για την Άγιος Βασίλης Α.Ε., σε σενάριο και σχέδιο Corrado Mastantuono.

Ο Μπαμπ Μπαμ περνά κατά λάθος μέσα από μια πύλη, που οδηγεί στο εργαστήριο του Άη Βασίλη. Εκεί θα ανακαλύψει ότι ο Άη Βασίλης, μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, έχει μετατραπεί σε ένα στυγνό επιχειρηματία, που υπολογίζει μόνο το κέρδος. Θα καταφέρει ο Μπαμ Μπαμ να τον συνεφέρει πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να πάρουν δώρα όλα τα παιδιά και όχι μόνο τα πλούσια;

Και εδώ άσχημο σχέδιο, που το κάνει ακόμα χειρότερο η αποκρουστική μορφή τού Μπαμ Μπαμ. Η υπόθεση, τουλάχιστον, είναι πιο στρωτή, και το τέλος, αν και προκύπτει κάπως μαγικά, είναι κάπως γλυκό, οπότε θα είμαστε πιο απλόχεροι στη βαθμολογία μας και θα βάλουμε εξήμισι.

103

Το τεύχος κλείνει με μία πρωτοχρονιάτικη ιστορία χωρίς τον Άη Βασίλη. Πρόκειται για το ρεβεγιόν τού τρόμου, σε σενάριο Marco Bosco και σχέδιο Marco Mazzarello.

Οι Λύκοι μειοδοτούν στο διαγωνισμό για την ανάθεση της εκτόξευσης των πρωτοχρονιάτικων πυροτεχνημάτων τής Λιμνούπολης και προτείνουν στο δήμαρχο να τα ρίξουν από το υψηλότερο σημείο τής πόλης, δηλαδή από την ταράτσα του θησαυροφυλακίου τού Σκρουτζ. Τα κίνητρά τους είναι προφανή, αλλά ο δήμαρχος ενδιαφέρεται μόνο για τη δημοτικότητά του, οπότε υποχρεώνει τον Σκρουτζ να τους αφήσει να μπουν στο θησαυροφυλάκιο. Παρά την συνεχή επιτήρηση, ένα σακί νομίσματα θα κλαπεί και θα βρεθεί στο κρησφύγετο των Λύκων. Ποιος μπορεί να το έκλεψε;

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες ιστορίες, αυτή εδώ φαντάζει αριστούργημα. Υποφερτό σχέδιο, με κάποια πρωτοτυπία στην υπόθεση, αφού, παρά την ανάμιξη των Λύκων, δεν είναι αυτοί οι κακοί τής ιστορίας. Θα βάλουμε ένα επτά με επτάμισι.

130

Στο επόμενο τεύχος θα διαβάσουμε το πρώτο μέρος τής ιστορίας στην γραμμή εκκίνησης, με την γοητευτική Κατρίνα Κασκαντέρ. Στο πλευρό της ο μυστικός πράκτορας Ντόναλντ Ντακ, που μαζί κάνουν επιτέλους την πρώτη τους εμφάνιση στο νέο Μίκυ Μάους.

mickey

Το τεύχος είναι καθαρά πρωτοχρονιάτικο, με όλες τις ιστορίες, ακόμα και τις μονοσέλιδες, να έχουν εορταστική θεματολογία. Για άλλη μια φορά απουσιάζει από το περιοδικό του ο Μίκυ Μάους. Μάλλον θα ήταν κακό παιδί φέτος, και δεν του έφερε τίποτε ο Άη Βασίλης. Ούτε καν μια θέση στο περιοδικό του!

Ο εορταστικός χαρακτήρας τού τεύχους τελικά είχε ως αποτέλεσμα την χαμηλή του ποιότητα. Αν και νομίζω ότι όλοι θέλαμε το τεύχος να είναι καθαρά εορταστικό, το διαθέσιμο υλικό δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Θα βάλουμε στο τεύχος ένα έξι με εξήμισι και θα γυαλίσουμε τα εννιάρια και τα δεκάρια μας εν αναμονή του επομένου.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 31 Δεκεμβρίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 29.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: