Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 24 — ΔΥΟ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

001

Νέο Μίκυ Μάους 24, με δυο γείτονες στο πέλαγος, που παρά λίγο να γίνουν τρεις, καθώς παρά λίγο να πέσουμε κι εμείς στο πέλαγος, όταν είδαμε ότι μέχρι χθες το βράδυ η Καθημερινή δεν είχε αναρτήσει διαφήμιση για το τεύχος αυτής της εβδομάδας. Ευτυχώς και το τεύχος κυκλοφόρησε και η διαφήμιση δημοσιεύτηκε σήμερα. Για να δούμε, λοιπόν, τι άλλο μας επιφυλάσσει το σημερινό τεύχος.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την την ιστορία δυο γείτονες στο πέλαγος, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Marco Gervasio.

Ο Ντόναλντ δέχεται να αναλάβει να συνοδεύσει ένα πλοίο τού Σκρουτζ ως εκπρόσωπός του, όταν μαθαίνει ότι καπετάνιος είναι ο άσπονδος γείτονάς του, ο Τζόουνς. Το τι θα επακολουθήσει, το φαντάζεστε. Θα καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους;

Αρκετά καλό, μοντέρνο σχέδιο, με κάμποσες αστείες φάσεις, Εξαιρετική και η εισαγωγή, όπου ο σεναριογράφος στήνει το πώς θα βρεθεί ο Ντόναλντ στο πλοίο. Ένα οκτώ θα το βάλουμε.

035

Στη συνέχεια έχουμε το δεύτερο μέρος τής ιστορίας επιστροφή στην σχολή τού Κρίμεν, σε σενάριο Alessandro Mainardi και Gaya Perini και σενάριο Roberta Migheli.

Η μέρα τής αποφοιτήσεως πλησιάζει, και οι σπουδαστες τής σχολής κακοποιών πρέπει να δώσουν εξετάσεις, κλέβοντας κάποιον και φέρνοντας τα κλοπιμαία στη σχολή. Ο Λούντβιχ και οι Λύκοι συνεργάζονται για να κλέψουν την ίδια τη σχολή, ο μεν Λούντβιχ για να βρει το σπάνιο βιβλίο, που έψαχνε, οι δε Λύκοι για να βρουν στοιχεία ότι ο Κρίμεν είναι αυτός που διέπραξε τις κλοπές, για τις οποίες είχαν φυλακιστεί. Θα τα καταφέρουν;

Άσχημο σχέδιο, όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο μέρος, αλλά ενδιαφέρουσα υπόθεση, που χρησιμοποιεί αρκετά στοιχεία από την παλιά ιστορία η σχολή τού Κρίμεν. Ένα πράγμα θυμόμουν από εκείνην την ιστορία, και όχι μόνον υπάρχει αναφορά σ’ αυτό, αλλά η νέα μετάφρασή του με έκανε να καταλάβω πού αναφερόταν αυτό το πράγμα, πριν από τόσα χρόνια! Το οκτώ τής αναμονής, που είχαμε βάλει την περασμένη εβδομάδα, μπορούμε να το οριστικοποιήσουμε.

065

Συνεχίζουμε με το ψηφιακό φάντασμα, σε σενάριο Riccardo Pesce και σχέδιο Roberto Vian.

Άλλη μια ιστορία με αναφορές σε προηγούμενη. Αυτή τη φορά, η ιστορία αποτελεί συνέχεια τής ιστορίας η επίθεση των τηλεφωνικών θαλάμων, που είχαμε διαβάσει στη χώρα μας στο Αλμανάκο 257, του οποίου την ύπαρξη η Καθημερινή δεν θέλει να μας θυμίσει, παραθέτοντας αναφορά στον τίτλο τής ιστορίας, αλλά όχι και στο πού δημοσιεύτηκε.

Ένας ιός χτυπάει το διαδίκτυο, που κάνει τα ψηφιακά αντικείμενα να αποκτούν πραγματική υπόσταση και να γίνονται επικίνδυνα. Ο κόσμος παρατά την ψηφιακή τεχνολογία και επιστρέφει στην αναλογική, μέχρι που το ίδιο πρόβλημα αρχίζει να εμφανίζεται και εκεί. Ο Φάντομ Ντακ αναλαμβάνει να βρει την αιτία. Αρχικά οι υποψίες πέφτουν στον καθηγητή Στήμπανκ, που στην προηγούμενη ιστορία ήταν ο «αναλογικός ιππότης», ο κακός τής ιστορίας, αλλά εκεί έχασε τη μνήμη του και τώρα είναι ένας άκακος παλιατζής. Όμως, αν και σ’ αυτήν την ιστορία ο κακός είναι ο «αναλογικός ιππότης», άλλος κρύβεται πίσω από τη μάσκα του.

Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε η ιστορία, αν και, ως κομπιουτεράς, μ’ άρεσαν κάποια από τα κομπιουτερικά αστεία, όπως τα σύντομα μηνύματα, που, όταν ζωντανεύουν, γίνονται πουλάκια που τιτιβίζουν (twitter, αγγλιστί). Θα βάλουμε ένα επτά με επτάμισι.

095

Ακολουθεί το τυχερό τηλεφώνημα, σε σενάριο Stefano Ambrosio και σχέδιο Luca Usai.

Η αγαπημένη ραδιοφωνική εκπομπή τού Ντόναλντ προσφέρει ένα σιντί σε ακροατές που θα καλέσει στην τύχη. Ο Ντόναλντ αρχίζει να δέχεται διάφορα τηλεφωνήματα από άλλους, στα οποία βροντάει το τηλέφωνο, για να μείνει ανοικτή η γραμμή, μη γνωρίζοντας ότι από κάποιο σφάλμα στον υπολογιστή, είχε αναδειχθεί νικητής σε όλους τους διαγωνισμούς μιας εταιρείας, και ότι τα τηλεφωνήματα, που δεχόταν, ήταν για να του πουν ότι είχε κερδίσει πολύ πιο ακριβά δώρα. Η τύχη του είχε προσπαθήσει να τον βοηθήσει, αλλά…

Σύντομη πλακατζίδικη ιστορία. Και εδώ επτά θα βάλουμε.

105

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία μια άγνωστη στο πλήθος, σε σενάριο Sisto Nigro και σχέδιο Silvia Ziche.

Η ιστορία είναι μέρος τής σειράς Τζένυ, σύμβουλος αισθηματικών υποθέσεων. Η υπόθεση, στην οποία καλείται να συμβουλεύσει σήμερα, είναι ενός Τεξανού, που είχε έρθει για δουλειές στη Λιμνούπολη, γνώρισε στο μετρό μια κοπέλλα, που την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, αλλά πριν προλάβει να μάθει το όνομά της, την έχασε μέσα στο πλήθος. Θα μπορέσει η Τζένυ να την εντοπίσει, με μόνο στοιχείο μία πολύ κουνημένη φωτογραφία, που πρόλαβε να τραβήξει ο Τεξανός με το κινητό του; (Το πώς χρησιμοποιεί τη φωτογραφία δεν απέχει και πολύ από αυτό που κάνουν εδώ!)

Σχέδιο Ziche και ιστορία με τη Τζένη, εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε, θα μου πείτε, αλλά μη συνωστίζεστε στην έξοδο. Δείτε κι αυτό πριν φύγετε!

Το σχέδιο είναι μια χαρά, με το χαρακτηριστικό στυλ τής Ziche να εμφανίζεται σε λίγα μόνο σημεία, ενώ η υπόθεση έχει πολύ σασπένς. Συνέχεια έπιανα τον εαυτό μου να αγωνιά αν θα μπορέσει η Τζενυ να βρει κάποιο επόμενο στοιχείο, ώστε να προχωρήσει την έρευνά της. Το τέλος τής έρευνας, αν και αρχίζεις να το μαντεύεις κάποιες σελίδες πιο πριν, είναι πολύ όμορφο. Η ιστορία τελειώνει δείχνοντας πώς εκμεταλλεύτηκε η Τζένυ την γνωριμία της με τον Τεξανό, για να βγει ραντεβού με τον Σκρουτζ, κάτι που είναι περιττό και χαλάει το όμορφο τέλος, που αναφέραμε. Ίσως η καλύτερη ιστορία τού τεύχους. Θα της βάλουμε ένα ωραίο οκτώμισι.

034

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το πρώτο μέρος τής ιστορίας η εξαφάνιση του Μπίλλυ, σε σενάριο Bruno Enna και σχέδιο Marco Gervasio. Ή μήπως θα διαβάσουμε ολόκληρη την ιστορία; Όπως και να έχει το πράγμα, οι λάτρεις τού Τζούνιορ Ντακ θα χορτάσουμε Τζούνιορ, καθώς η ιστορία είναι σε τρία μέρη.

mickey

Πώς είπατε; Κάτι λείπει από το σημερινό Μίκυ Μάους; Δεν σας καταλαβαίνω. Τι; Μίκυ; Τι είναι αυτό; Τρώγεται;

Πάντως, για τους λάτρεις των παπιών, μια χαρά είναι το τεύχος, με ωραίες ιστορίες, που διαβάζονται ευχάριστα. Ακόμα και το σχέδιο της Ziche είναι υπό έλεγχο! Συνολικά θα βάλουμε στο τεύχος ένα οκτώ.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 28 Νοεμβρίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προσθέσαμε τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 24.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: