Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 22 — Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΚ & ΡΟΛ

001

Νέο Μίκυ Μάους τεύχος 22, με μουσικό θέμα στη βασική ιστορία αυτής της εβδομάδας. Ας το ξεφυλλίσουμε, λοιπόν, να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία του Ροκ & Ρολ, σε σενάριο Giorgio Salati και σχέδιο Silvia Ziche. (Την περασμένη εβδομάδα ο τίτλος είχε ανακοινωθεί ως τα πρώτα βήματα του Ροκ & Ρολ, που όχι μόνο είναι ο ιταλικός, πρωτότυπος τίτλος, αλλά είναι και ένα πετυχημένο λογοπαίγνιο πάνω στο θέμα τής ιστορίας. Ο τίτλος, που χρησιμοποιήθηκε τελικά, είναι ελαφρώς άσχετος με την ιστορία και σε παραπέμπει αλλού.)

Ο Θείος Σκρουτζ ανοίγει ένα πάρκο ρετρό, που αναπαριστά τη Λιμνούπολη του 1954. Όταν τα παπιά τον επισκέπτονται, συνειδητοποιούν ότι το πάρκο παραείναι αυθεντικό και ότι στην πραγματικότητα βρίσκονται πίσω στο παρελθόν. Πράγματι, ο Σκρουτζ, για λόγους οικονομίας, αντί να κατασκευάσει μια ολόκληρη πόλη και να τη γεμίσει σωσίες διασημοτήτων, έβαλε τον Κύρο να του φτιάξει μια χωροχρονική πύλη!

Έτσι, ο Ντόναλντ και ο Γκαστόνε θα μπορέσουν να λύσουν τη διαφωνία τους, για το αν το Ροκ & Ρολ ξεκίνησε με τον Τσ… Ντακ Μπέρυ ή τον Έλβις Πρ… Γκρίσλεϋ, παρευρισκόμενοι σε μια ιστορική συναυλία, την οποία θα προσπαθήσουν να σαμποτάρουν οι Λύκοι, για να εκβιάσουν τον Σκρουτζ. Τελικά οι Λύκοι θα αποτύχουν, και τα παπιά θα μάθουν ποιος ευθύνεται για το ξεκίνημα του Ροκ & Ρολ. Ο Ντακ, ο Έλβις ή κάποιος άλλος;

Αν και διάβασα την ιστορία εντελώς προκατειλημμένος, τόσο για το θέμα της, που άλλο φανταζόμουν ότι θα ήταν και άλλο προέκυψε, όσο και για τη σχεδιάστρια, η οποία, όμως, έθεσε υπό έλεγχο το χαρακτηριστικό της στυλ, τελικά μου άρεσε πάρα πολύ. Περιπέτεια, χιούμορ, δράση, επιστημονική φαντασία, τι άλλο θέλουμε; Οκτώμισι με εννέα!

041

Ακολουθεί η ιστορία η γιορτή των εξαδέλφων, σε σενάριο Bruno Sarda και Marco Bosco και σχέδιο Lino Gorlero.

Ο Σκρουτζ έχει μια αλυσίδα καταστημάτων δώρων, όπου, παρά την πληθώρα εορτών, το μισό στοκ έχει μείνει απούλητο. Έτσι, πείθει τον δήμαρχο να καθιερώσει μια νέα γιορτή, τη γιορτή τών εξαδέλφων, όπου όλοι θα πρέπει να αγοράσουν δώρα για τα ξαδέλφια τους. Καθώς δεν βρίσκει ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό, αποφασίζει να δώσει μια πανάκριβη… Φτεράρι σε όποιον κάνει το πιο πρωτότυπο δώρο. Ο Ντόναλντ νομίζει πως βρήκε το πιο πρωτότυπο δώρο, όταν ρωτάει τον Φέθρυ τι δώρο θέλει να του κάνει, αλλά…

Ωραία ιδέα, πλακατζίδικη ιστορία χωρίς κοιλιές, μόνο το σχέδιο θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερο, οπότε θα της βάλουμε ένα ξεγυρισμένο οκτώ.

069

Συνεχίζουμε με την ιστορία η Οδύσσεια των φυτών, σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Alessandro Perina. Επιτέλους, μια ιστορία με τον Μίκυ!

Ο Ήτα Βήτα παίρνει τον Μίκυ για μια βόλτα με το διαστημόπλοιό του στον Τιτάνα, όπου θα πήγαινε να ανεφοδιαστεί με καύσιμα από τον εκεί ωκεανό μεθανίου. Εκεί βρίσκουν ένα διαστημόπλοιο επανδρωμένο από νοήμονα φυτά. Ένα από αυτά τους ζητά να έρθει μαζί τους στη γη, για να δουν πώς ζουν τα φυτά εκεί, και θα βοηθήσει τον Μίκυ και τον Ήτα Βήτα να συλλάβει τον Μαύρο Πητ, που έκλεβε σπάνια φυτά από τον βοτανικό κήπο.

Αλλόκοτη, σουρεαλιστική ιστορία. Αν και κάτι δεν μου πάει καλά, δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο εναντίον της. Αντιθέτως, πιστεύω ότι, αν είχα διαβάσει αυτή την ιστορία μικρός, θα με είχε καταμαγέψει. Δεν θέλω να της βάλω υψηλή βαθμολογία, αλλά ακούω τον μονοψήφιας ηλικίας εαυτό μου να φωνάζει μέσα μου: βάλε δέκα, βάλε δέκα. Δεν ξέρω, λοιπόν τι βαθμολογία να βάλω!

101

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η άλλη όψη τής Σελήνης, σε σενάριο Sergio Badino και σχέδιο Carlo Limido.

Εκτός από την οργάνωση Π.Α.Π.Ι., με τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ, υπάρχει, φαίνεται και η οργάνωση Π.ΑΠΙ.Α. (και όχι Π.Α.Π.Ι.Α., όπως έγραφε στη διαφήμιση της Καθημερινής) με την Νταίζυ, την δεσπινίδα Ευταξία και την Τσικίτα. (Πού την θυμήθηκαν αυτήν;)

Ο Σκρουτζ στέλνει τις τρεις πράκτορες στη μυστική του βάση ερευνών στη Σελήνη, με την οποία είχε χαθεί η επικοινωνία. Τι να συμβαίνει εκεί πέρα;

Διαστημική όπερα με τα όλα της, αν και πολύ τραβηγμένη για ιστορία στο σύμπαν των παπιών. Άσε που, αν και ποτέ δεν κατάλαβα τον ρόλο ύπαρξης της οργάνωσης Π.Α.Π.Ι., αφού πάντα τον Ντόναλντ αγγαρεύει ο Σκρουτζ, έτσι κι αλλιώς, τώρα πρέπει να χωνέψουμε ότι, αντί να ενταχθούν και τα τρία κορίτσια στην οργάνωση αυτή, ο Σκρουτζ έφτιαξε άλλη μία οργάνωση. Τέλος πάντων, ένα επτά με επτάμισι θα το βάλουμε, καθώς η ιστορία, αν και άσχετη, ήταν καλή.

Πέρα από το τυπογραφικό λάθος, που αναφέραμε, η διαφήμιση της Καθημερινής έλεγε: Ξεχάστε τους πράκτορες Π.Α.Π.Ι. ! Τώρα έρχονται οι πράκτορες Π.Α.Π.Ι.Α.! Δεν λέω, να τους ξεχάσουμε. Δεν θα έπρεπε, όμως, να ξεκινούσαμε με την πρώτη ιστορία τής σειράς, ώστε να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται, και να απαντηθούν, ενδεχομένως, οι απορίες που εκφράσαμε παραπάνω;

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το παγωμένο χρυσάφι & οι 3 Σιβηριανοί λύκοι, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Giorgio Cavazzano. Ενδιαφέρον φαίνεται!

mickey

Το πρώτο ξεφύλλισμα του τεύχους δεν δημιούργησε κάποια εντύπωση, ούτε καλή ούτε κακή. Ακόμα και το σχέδιο της Ziche δεν φάνηκε να ενοχλεί πολύ, οπότε χρειάστηκενα διαβάσουμε τις ιστορίες, για να σχηματίσουμε άποψη. Τα πάντα εξαρτήθηκαν απ’ τα σενάρια, τα οποία δεν απογοήτευσαν καθόλου.

Αυτό που αποκάλυψε, όμως, το πρώτο ξεφύλλισμα, είναι ότι επανήλθαν οι μονοσέλιδες ιστορίες και μάλιστα δριμύτερες. Τέσσερις τον αριθμό και μάλιστα με κίτρινα περιθώρια, όπως οι σελίδες τού Σούπερ Αλμανάκο. Όσο κι αν ενοχλεί αυτός ο… κίτρινος τύπος, κάπου έχει τη λογική του. Πολλές φορές, στο πρώτο ξεφύλλισμα, δεν πρόσεχα ότι υπήρχε μια μονοσέλιδη ιστορία κολλητά με στην ιστορία τού τεύχους. Με τα κίτρινα περιθώρια, αυτό δεν είναι πλέον δυνατόν να συμβεί. Ίσως, λοιπόν, να πρόκειται για ένα δωράκι από την Καθημερινή για όσους κάνουν παρουσιάσεις και καταχωρίζουν τις ιστορίες στο I.N.D.U.C.K.S.! Να σημειώσουμε ότι δύο από αυτές τις μονοσέλιδες ιστορίες ήταν αναπάντεχα αστείες, οπότε η παρουσία τους κάθε άλλο παρά ενόχλησε.

Συνολικά θα βάλουμε στο τεύχος ένα οκτώμισι με εννέα.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 14 Νοεμβρίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Σχόλια.

 1. έχω την εντύπωση, πως στο Μίκυ Μάους βλέπουμε παι και ιστορίες απο τους παλιούς τίτλους Αλμανάκο και Μίννι….καθόλου κακό, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία

  Μου αρέσει!

  • Μέχρι στιγμής, όλες οι ιστορίες τού νέου Μίκυ Μάους ήταν αδημοσίευτες στην Ελλάδα. Οι περισσότερες, αν όχι όλες από αυτές πρωτοδημοσιεύτηκαν στην Ιταλία από το 2009 και μετά, οπότε είναι και καινούργιες. Τώρα, αν αναφέρεσαι στο στυλ τών ιστοριών, εκεί δεν έχω άποψη, μια και Μίννι δεν έχω διαβάσει καθόλου, ενώ Αλμανάκο νομίζω έχω διαβάσει μόνο ένα, με το πρώτο μέρος τής πρώτης ιστορίας τού Φάντομ Ντακ.

   Μου αρέσει!

 2. Για όποιον ενδιαφέρεται, προστέθηκαν τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 22.

  Μου αρέσει!

 3. ναι στο στυλ των ιστοριών αναφέρομαι! δεν το προσδιρόρισα όντως…αλμανάκο έχω διαβάσει πολλά, μίννι, όταν το αγόραζε χρόνια πριν η αδερφή μου….φάντομ ντακ, ας πουμε δεν έβλεπα στο Μίκυ! Ουτε ιστορίες με τη Μίννι, τη Νταίζυ ,τη Τζέννυ…είμαι σίγουρος πως η πράκτορας πάπια, δε θα δημοσιευόταν στο Μίκυ Μάους αν κυκλοφορούσε η Μίννι…ούτε η οικολογική ιστορία με τον φάντομ, αν υπήρχε το αλμανάκο!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: