Advertisements

ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 5

001

Κυκλοφόρησε σήμερα το πέμπτο τεύχος τού νέου Ντόναλντ. Το πρωί ρίξαμε μια ματιά στα περιεχόμενά του και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία οι τρομεροί τηλεθεατές, σε σενάριο Riccardo Secchi και σχέδιο Marco Mazzarello.

Όταν χαλάει το ντιβιντί τους, ο Ντόναλντ και τα παιδιά αναγκάζονται να δουν, μετά από καιρό, τηλεόραση και διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει τίποτε ενδιαφέρον να δουν. Έτσι, ο Ντόναλντ αποφασίζει να γράψει ένα δικό του σενάριο για σήριαλ, το οποίο τα παιδιά βρίσκουν εξαιρετικό, προτρέποντάς τον να πάει στον Σκρουτζ, για να το γυρίσει για το κανάλι του. Ο Σκρουτζ ενθουσιάζεται κι’ αυτός και αναλαμβάνει να το γυρίσει, με κάποιες μικροαλλαγές. Όμως, οι μικροαλλαγές αποδεικνύονται τεράστιες, μετατρέποντας το έργο τού Ντόναλντ σε άλλη μια ανούσια ιστορία, σαν αυτές που παίζονται στην τηλεόραση, καθώς η πολιτική τού καναλιού είναι εξαιρετικά συντηρητική. Ο Ντόναλντ αποσύρει το σενάριό του και πηγαίνει στο κανάλι τού Ρόμπαξ, όπου και εκεί βρίσκει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση. Τελικά, τα παιδιά προτείνουν να γυρίσουν το σήριαλ οι ίδιοι, με διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση, πράγμα το οποίο και επιτυγχάνουν, γυρίζοντας το πρώτο επεισόδιο και αναρτώντας το στο διαδίκτυο. Παρά το ότι έτσι αποδεικνύουν ότι υπάρχει ζήτηση για τέτοιες ιστορίες, ο Σκρουτζ και ο Ρόμπαξ συνεχίζουν να αρνούνται να αναλάβουν να γυρίσουν το σήριαλ, φοβούμενοι μη χάσουν το σταθερό τους κοινό. Έτσι τα παπιά συνεχίζουν μόνα τους, με μεγάλη επιτυχία, ενώ ο Ρόμπαξ και ο Σκρουτζ βλέπουν την ήδη πτωτική τους θεαματικότητα να καταβαραθρώνεται, καθώς ακόμα και οι λιγοστοί συνταξιούχοι, που υποτίθεται ότι ήταν το σταθερό τους κοινό, διψούσαν για κάτι καινούργιο στην τηλεόραση.

Εξαιρετική ιστορία, που δεν θα περιμέναμε να βλέπαμε στο Ντόναλντ. Εννέα και ακόμα δεν το πιστεύω!

037

Ακολουθεί το συλλεκτικό κομμάτι, σε σενάριο Giorgio Figus και σχέδιο Andrea Lucci.

Εκτός από την αίθουσα με τα τρόπαια, που του θυμίζουν τις επιτυχίες του, ο Σκρουτζ έχει και μια αίθουσα με αντικείμενα που του θυμίζουν τις αποτυχίες του. Ένα από αυτά είναι μία κόπια κάποιας παλιάς ταινίας, που ποτέ του δεν είχε μπει στον κόπο να δει τι είναι. (Επομένως, πού ήξερε ότι πρόκειται για αποτυχία; Εμείς ήδη έχουμε προϊδεαστεί ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό.) Ο Ντόναλντ αναλαμβάνει να την πουλήσει. Αφού ταλαιπωρηθεί, προσπαθώντας να την πουλήσει σε όλους όσοι υπήρχε περίπτωση να ενδιαφέρονται, τελικά θα την πουλήσει στο μουσείο κινηματογράφου τού Ρόμπαξ. Φυσικά, θα αποκαλυφθεί ότι πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι ανεκτίμητης αξίας, οπότε ο Ντόναλντ θα αναχωρήσει άρον άρον για το Νεπάλ, για να γλυτώσει την εντελώς αδικαιολόγητη οργή τού Σκρουτζ. Μπορεί η ταινία να άξιζε περισσότερα απ’ όσα πλήρωσε ο Ρόμπαξ, αλλά τη στιγμή που ο Σκρουτζ την είχε του πεταματού, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν, που εισέπραξε ο Ντόναλντ, θα έπρεπε να τον ικανοποιεί.

Δεν λέω, καλή η ιστορία, αλλά, μετά την προηγούμενη, φαντάζει φτωχή. Θα βάλουμε μόνον επτά.

065

Συνεχίζουμε με τις πρωτοποριακές σαλτομπρέλες, σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Paolo De Lorenzi.

Ο Ντόναλντ κατεβάζει μια ιδέα για ομπρέλες, που σου επιτρέπουν να πηδάς, ώστε να αποφεύγεις τις λακκούβες. Ο Κύρος αναλαμβάνει να την υλοποιήσει, και μαζί τις εμπορεύονται και αρχίζουν να βγάζουν αρκετά χρήματα. Υπό την απειλή τών χρεών του προς τον Σκρουτζ, ο Ντόναλντ αναγκάζεται να μεταβιβάσει την εφεύρεση στον Σκρουτζ, ο οποίος, φυσικά, αποφασίζει να μειώσει το κόστος παραγωγής και να αυξήσει την τιμή πωλήσεως, με ολέθριες συνέπειες.

Καλή, τυπική ιστορία. Κι’ αυτή μια χαρά είναι για το Ντόναλντ. Κι αυτή επτά θα πάρει.

089

Ακολουθεί η δόξα τού ποιητή, σε σενάριο Carlo Gentina και σχέδιο Federico Mancuso.

Μη βιάζεστε, δεν τελειώσαμε. Έχει κι άλλη ωραία ιστορία το τεύχος, κι ας είναι με τον Λούντβιχ!

Όταν ο Λούντβιχ μαθαίνει πως ο Σκρουτζ σκέπτεται να κλείσει το βιβλιοπωλείο, στο οποίο συχνάζει, αναλαμβάνει να το σώσει, διαφημίζοντας με επιστημονικό τρόπο ένα βιβλίο. Αποφασίζουν να προωθήσουν ένα βιβλίο με ποιήματα ενός αγνώστου, δηλαδή τού Ντόναλντ. Έτσι, ο Ντόναλντ περνάει από όλες τις φάσεις τού σταρ σύστεμ, που κάνει κάποιον διάσημο για τρεις μήνες και στη συνέχεια τον πετάει στα σκουπίδια, για να κάνει τόπο για το νέο, εφήμερο αστέρι.

Εξαιρετική ιστορία και εδώ. Άλλο ένα εννιάρι!

113

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία τρόμος κινηματογραφικός, σε σενάριο Gabriele Panini και σχέδιο Luca Usai, που φαντάζομαι ότι, αν το επέτρεπε η διάταξη τού αρχικού ιταλικού τίτλου (la paura cinematografica) θα λεγόταν, σε πιο σωστά Ελληνικά, κινηματογραφικός τρόμος.

Όταν η Νταίζυ φεύγει ξαφνικά ταξίδι για μία εβδομάδα, ο Ντόναλντ βρίσκει την ευκαιρία να δει ταινίες δράσης, που του αρέσουν, αντί για τις ρομαντικές κωμωδίες, που του αρέσουν. (Για να πω την αμαρτία μου, κι εμένα μου αρέσουν οι ρομαντικές κωμωδίες!) Για παρέα, διότι οι ταινίες θέλουν να τις βλέπεις με παρέα, διαλέγει τον Φέθρυ, ο οποίος, όμως, δεν έχει ξαναδεί ποτέ του ταινίες δράσης (ή ταινίες, γενικότερα, αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά του!) και κατατρομάζει. Ο Ντόναλντ θα αναλάβει να τον απαλλάξει από τον φόβο του. Θα τα καταφέρει;

Έξυπνη ιδέα. Μια ιδέα καλύτερη από τις δύο ιστορίες, όπου βάλαμε επτά, οπότε εδώ θα βάλουμε οκτώ.

Donald

Το πρώτο ξεφύλλισμα έδωσε την εντύπωση ότι είχαμε άλλο ένα τεύχος με μια επιλογή ιστοριών από το Paperino Mese και δευτέρων ιστοριών από το Topolino, που υποσχόταν ένα ευχάριστο ημίωρο και τίποτε περισσότερο. Όμως, με δύο εξαιρετικές ιστορίες, μία καλή και με μόνο δύο, ας τις πούμε, δεύτερες, τελικά έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ καλό τεύχος, το καλύτερο ίσως τής νέας σειράς. Συνολικά, θα του βάλουμε να ξεγυρισμένο οκτώ με οκτώμισι!Ί

Αυτό που έκανε εντύπωση στο πρώτο ξεφύλλισμα είναι ότι, αν και υπήρχε χώρος, ο οποίος γέμισε με δύο σουντόκου και τις λύσεις τους, δεν είδαμε διαφήμιση για το επόμενο τεύχος. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για παραδρομή, και ότι δεν πήραν τοις μετρητοίς την προτροπή μας, να αντικαταστήσουν το Μίκυ Μάους με το Ντόναλντ!

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 11 Νοεμβρίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Καθημερινής, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Ντόναλντ, Παρουσίαση: Ντόναλντ, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, προστέθηκαν τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Ντόναλντ 5.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: