Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 19

001

Παρασκευή και πάλι, καιρός για το νέο τεύχος τού Μίκυ Μάους, που αυτή τη φορά, για αλλαγή, έχει και μία ιστορία με τον επώνυμο ήρωα! Ας το ξεφυλλίσουμε, λοιπόν, να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει.

Όπως κάθε εβδομάδα, είδαμε πρώτα τα περιεχόμενα του τεύχους και το βράδυ, αφού το διαβάσαμε, προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία το πιο τυχερό παπί τού κόσμου, σε σενάριο Riccardo Secchi και σχέδιο Francesco D’Ippolito.

Ο Γκαστόνε συνειδητοποιεί ότι η ζωή του είναι τελείως ανιαρή. Βραβεία, βραβεία και τίποτε άλλο, ενώ κανείς δεν τον θέλει για παρέα, ούτε καν η γιαγιά Ντακ. Έτσι, απευθύνεται στον Κύρο, ζητώντας του να του αφαιρέσει την τύχη. Πράγματι, ο Κύρος, χρησιμοποιώντας έναν «απορροφητήρα αύρας», συγκεντρώνει την τύχη τού Γκαστόνε σε ένα μπουκαλάκι.

Από αυτήν τη στιγμή, ο Γκαστόνε γίνεται ένας κοινός θνητός. Χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, γιατί κανείς δεν θα καταδεχόταν να τον προσλάβει, πιάνει δουλειά, στην οποία δουλεύει με κέφι και ερωτεύεται μια πανέμορφη συνάδελφό του. (Τα έχουμε πει αυτά. Σ’ άλλους αρέσουν οι ξανθές, σ’ άλλους οι μελαχροινές, σε μένα αρέσουν οι… πάπιες!) Δυστυχώς, όταν συμβαίνει ένα ατύχημα, για να σώσει τη ζωή του και της φιλενάδας του, αναγκάζεται να πιει το περιεχόμενο από το μπουκαλάκι με την τύχη. Έτσι, η πραγματική ταυτότητά του αποκαλύπτεται, και ο Γκαστόνε τα χάνει όλα, ξαναγυρίζοντας στην παλιά, ανιαρή του ζωή.

Πανέμορφη ιστορία, με έναν Γκαστόνε τελείως εκτός χαρακτήρος, μια και ο Γκαστόνε, που ξέρουμε, απολαμβάνει να κερδίζει παντού, βλέποντας τους άλλους να χάνουν. Όμως, η ιστορία αυτή μάς δείχνει ότι υπάρχουν και άλλα είδη τύχης από το να κερδίζεις βραβεία σε κληρώσεις, όπως η τύχη του να έχεις μια δουλειά που να την απολαμβάνεις ή η τύχη του να βρεις ένα σύντροφο που να τον αγαπάς («συμπαθείς», λέει κάπως πουριτανικά στην ιστορία) και να σε αγαπά.

Εννέα τουλάχιστον γι’ αυτήν την ιστορία.

043

Συνεχίζουμε με Μίκυ, που κοντέψαμε να τον ξεχάσουμε και την ιστορία τα παράξενα μάτια, σε σενάριο Rodolfo Cimino και σχέδιο Marco Palazzi.

Ο Μίκυ ανακαλύπτει ότι ο Μαύρος Πητ δουλεύει τίμια, πουλώντας πάνινες κούκλες. Πεπεισμένος ότι κάποια κομπίνα σκαρώνει πάλι, θα συγκρουστεί με τη Μίννι, την αστυνομία, αλλά και τον ίδιον τον δήμαρχο, μέχρι που οι έρευνές του θα τον οδηγήσουν στο εξωτερικό, όπου θα καταφέρει να ανακαλύψει την κομπίνα.

Το μόνο προβλέψιμο στην ιστορία είναι το ότι ο Μάυρος Πητ δεν είναι αθώος. Από εκεί και πέρα, η υπόθεση αποκαλύπτεται σταδιακά. Ακόμα και όταν αρχίζει να διαφαίνεται ποιο ήταν το κόλπο, η μέθοδος με την οποία αυτό γινόταν παρέμενε άγνωστη, μέχρι που έκανε το λογικό άλμα ο Μίκυ, και αποκαλύφθηκε κι αυτή. Και εδώ εννέα θα βάλουμε.

075

Τον Μίκυ διαδέχεται ο Τζιμ ο τρομερός, με την ιστορία διαγωνισμός κολοκύθας, σε σενάριο Massimiliano Valentini και σχέδιο Vitale Mangiatordi.

Ο Τζιμ ο τρομερός, θέλει να πάει την γιγαντιαία κολοκύθα του στη γιορτή οπωρολαχανικών τής Χηνούπολης, όμως δεν έχει ιδέα κατά πού πέφτει αυτή η πόλη. Έτσι, επιστρατεύει υπό την απειλή του όπλου του τον Ντόναλντ, για να τον οδηγήσει εκείνος. Θα τα καταφέρουν να φτάσουν εγκαίρως για τον διαγωνισμό;

Για δεύτερη ιστορία, καλή είναι, όμως υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Ο Τζιμ βαράει δεξιά κι αριστερά με του τουφέκι του γεμισμένο με χοντρό αλάτι, ρίχνοντας στο ψαχνό. Αν η ιστορία απευθυνόταν σε ενήλικες, δημοσιευμένη σε κάποιο άλλο περιοδικό, κάπου θα ήταν δεκτό αυτό το είδος του χιούμορ, και θα της έβαζα γύρω στο επτά. Τη στιγμή, όμως, που απευθύνεται σε παιδιά, είναι τελείως απαράδεκτη.

Τι σόι ηθική είναι αυτή, όπου το να τραυματίζει ο Τζιμ τον κόσμο με το τουφέκι του είναι αποδεκτό, αλλά δεν τολμούν να πουν ότι ο Γκαστόνε ερωτεύτηκε τη συνάδελφό του, λέγοντας, αντ’ αυτού, ότι την συμπάθησε;

101

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία Παπιόφως – γοητευτικά βαμπίρ στη Λιμνούπολη, σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Giorgio Cavazzano. Πρόκειται για παρωδία τής ταινίας Twilight (πρωτότυπος ιταλικός τίτλος: Quacklight!) που κι αυτή, με τη σειρά της, είναι βασισμένη στο πρώτο βιβλίο τής ομώνυμης σειράς τής συγγραφέως Stephenie Meyer.

Επηρεασμένες από την υπόθεση μιας ρομαντικής ταινίας με βαμπίρ, που μόλις είδανε (μήπως του Twilight​;) η Νταίζυ και η Τζένυ αποφασίζουν να γράψουν ένα αντίστοιχο μυθιστόρημα, για να ζήσουν κι αυτές, έστω και στη φαντασία τους, μια συναρπαστική ιστορία με βαμπίρ. Σύμφωνα με την ιστορία, η Νταίζυ έρχεται στη Λιμνούπολη για να σπουδάσει και ερωτεύεται με τον Ντόναλντ, ο οποίος αποκαλύπτεται ότι είναι βαμπίρ. Από εκεί και πέρα γίνεται το έλα να δεις, σε μια εξωφρενικά αστεία ιστορία. Και εδώ εννέα, τουλάχιστον.

Ενδιαφέρον είναι ότι εδώ ο Ντόναλντ και η Νταίζυ δεν διστάζουν να ομολογήσουν την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον (όχι συμπάθειες και κουραφέξαλα) ενώ ανταλλάσσουν και ένα εκρηκτικό φιλί!

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία το ντέρμπυ τής Κυριακής, που πρέπει να είναι η ιστορία Topolino e Minni in muro contro muro (Ο Μίκυ και η Μίννι αντιμέτωποι) σε υπόθεση Fausto Brizzi και Riccardo Secchi βασισμένη στο έργο του πρώτου άντρες εναντίον γυναικών, σενάριο του δευτέρου και σχέδιο Corrado Mastantuono. Ευχαριστούμε τον Γιώργο (Ror) για την αναγνώριση της ιστορίας.

album

Ως ένθετο στο τεύχος έρχεται ένα άλμπουμ τής Panini για συλλογή αυτοκόλλητων με εικόνες ποδοσφαιριστών τού Champions League 2014-2015.

stickers

Τα πρώτα αυτοκόλλητα είναι δώρο. Τα υπόλοιπα όμως…

mickey

Το περιοδικό δυσκολεύτηκα να το βρω, καθώς δεν το φέρανε στη γειτονιά μου, και έπρεπε να ψάξω να το βρω στο κέντρο. Να έφταιγε η βροχή; Να έφταιγε το ότι το περιοδικό έμοιαζε να είναι ένθετο στο άλμπουμ τής Panini και οι περιπτεράδες προτίμησαν να μην το πάρουν; Ποιος ξέρει.

Η πρώτη εντύπωση, που δημιουργήθηκε ξεφυλλίζοντας το τεύχος, νομίζω ότι επαληθεύθηκε και με το παραπάνω. Ήταν ένα πολύ καλό τεύχος, με μόνο την ιστορία με τον Τζιμ τον τρομερό να μας τα χαλάει, κυρίως με το ακατάλληλο του θέματος. Όπως και την περασμένη εβδομάδα, η καλύτερη ιστορία μπήκε και πάλι στο τέλος. Παραβλέποντας την ιστορία με τον Τζιμ, νομίζω ότι το υπόλοιπο τεύχος παίρνει άξια ένα εννιά με εννιάμισι συνολικά.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 24 Οκτωβρίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 16 Σχόλια.

 1. Καταπληκτικό το τεύχος με κορυφαίες την 1η και την τελευταία ιστορία. Ενώ αρκετά καλή ήταν και η ιστορία με τον Μίκυ. Παραφωνία μόνο αυτή με τον απαράδεκτο χαρακτήρα τον Τζιμ τον Τρομερό.

  Η ιστορία του επόμενου τεύχους είναι αυτή http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL+2866-1

  Μου αρέσει!

  • Την είχα δει την ιστορία, όταν έψαχνα ποια θα μπορούσε να ήταν η ιστορία τού επομένου τεύχους, αλλά την είχα απορρίψει, επειδή εκ πρώτης όψεως δεν φαινόταν να είχε ποδοσφαιρικό θέμα. Απ’ ό,τι διάβασα, τελικά έχει κάποια σχέση με ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρω αν είναι εκεί η έμφαση, όπως μας παρουσιάζεται στη διαφήμιση. Πάντως φαίνεται ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς είναι κι αυτή βασισμένη σε ταινία.

   Μου αρέσει!

 2. δεν νομίζω πως θα είναι αυτή η ιστορία του επόμενου τέυχους, μιας και έχει ήδη δημοσιευτεί στην Ελλάδα, στο τεύχος 2416

  Μου αρέσει!

 3. βρήκε τη σωστή, ο Giorgos Ror!!!

  Μου αρέσει!

 4. απο τη σημερινό ανυπομονω΄να διαβάσω το παπιόφως!!!

  Μου αρέσει!

 5. σε ποια ταινία είναι βασισμένη η ιστορία του επόμενου τέυχους?

  Μου αρέσει!

 6. Για όποιον ενδιαφέρεται, προστέθηκαν τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Μίκυ Μάους 19.

  Μου αρέσει!

 7. »
  («συμπαθείς», λέει κάπως πουριτανικά στην ιστορία)
  Τι σόι ηθική είναι αυτή, όπου το να τραυματίζει ο Τζιμ τον κόσμο με το τουφέκι του είναι αποδεκτό, αλλά δεν τολμούν να πουν ότι ο Γκαστόνε ερωτεύτηκε τη συνάδελφό του, λέγοντας, αντ’ αυτού, ότι την συμπάθησε;
  (όχι συμπάθειες και κουραφέξαλα)
  »

  Τα τελευταία καρέ των σελίδων 28 και 29 είναι ξεκάθαρα, ουτε πουριτανισμός υπαρχει στην ιστορία ουτε ατολμία.
  Η συμπαθεια στην ιστορια αναφερεται σε 2 σημεια: στην πρωτη φορα που ο Γκαστονε πηγε βολτα με την Αριαννα στο παρκο(ποιος ανακοινωνει τον ερωτα του κατευθείαν μολις γνωρισει καποιον; ) και μετα στον Ντοναλντ οπου ντρεποταν να του πει πως νιωθει για την κοπελα.

  Μου αρέσει!

 8. Συμφωνώ με τον giorgos Ror. Είναι πολύ φυσιολογική η στάση του Γκαστόνε και στο τέλος τον λυπήθηκα πολύ. όσο για την ιστορία με τον Τζιμ τον Τρομερό, δεν νομίζω ότι εγκυμονεί κινδύνους ένας χαρακτήρας που πυροβολέι με…αλάτι! το έχουμε δει και σε τόσες ιστορίες με τον Θείο Σκρουτζ να πυροβολεί τα ανιψάκια, τον Ντόναλντ, την Μάτζικα, τους Μουργολυκους….

  Μου αρέσει!

  • Το αλάτι κάνει όση ζημιά και τα σκάγια, ενώ πονάει αφάνταστα περισσότερο. Κυριολεκτικά είναι αλάτι στην πληγή, όπου πρέπει να υποστείς τον πόνο μέχρι να διαλυθεί και να φύγει το αλάτι. Το μόνο «καλό» που έχει, είναι ότι, επειδή ακριβώς το αλάτι διαλύεται, δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν τα κομματάκια ένα ένα χειρουργικά. Όμως, από κοντά το αλάτι σκοτώνει το ίδιο όσο και τα σκάγια.

   Δεν νομίζω ότι ο Σκρουτζ έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το όπλο του πέρα από το να απειλήσει ή να βαρέσει στο γάμο τού Καραγκιόζη. Γι’ αυτό και μου έκανε τόση αίσθηση, που ο Τζιμ βάραγε στο ψαχνό.

   Μου αρέσει!

  • Ο κανόνας που πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά είναι ότι δεν σημαδεύεις ποτέ κάποιον, ακόμα και αν ξέρεις ότι το όπλο είναι άδειο, όχι ότι είναι εντάξει να τον πυροβολείς στο ψαχνό, αν το όπλο είναι γεμισμένο με αλάτι.

   Μου αρέσει!

 9. ξεκαρδιστικές και οι εκδοχές της Lady Gaga, ώς Λέιντι Τζάμπα και Λέιντι Φράγκα!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: