Advertisements

ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 3

001

Κυκλοφόρησε κιόλας το τρίτο τεύχος τού Ντόναλντ, και παρά λίγο να το ξεχάσουμε! Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα περιεχόμενά του, προσθέτοντας και τα σχόλιά μας, τώρα που το διαβάσαμε.

005

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία σχολή πιλότων, σε σενάριο Carlo Gentina και σχέδιο Luciano Milano.

Ο πιλότος τού Σκρουτζ παραιτείται, επειδή ο Σκρουτζ αρνείται να του δώσει αύξηση. Ο Ντόναλντ λέει για πλάκα ότι, αν ήξερε να πιλοτάρει αεροπλάνο, θα έπαιρνε αυτός τη θέση του, ακόμα και χωρίς αμοιβή, για να γλυτώσει από το γυάλισμα των νομισμάτων. Ο Σκρουτζ τον παίρνει στα σοβαρά, οπότε αποφασίζει να στείλει τον Ντόναλντ για μαθήματα. Όμως, όλες οι σχολές είναι ακριβές, εκτός από μία. Δεν νομίζω να δυσκολευτείτε να μαντέψετε ποιος είναι ο εκπαιδευτής!

Ο Ντόναλντ κάνει λοιπόν το πρώτο του μάθημα με τον Φέθρυ, σε ένα σαραβαλιασμένο αεροπλάνο, που αγόρασε ο Φέθρυ με τα 300 δολάρια των διδάκτρων. Το τι θα συμβεί, νομίζω ότι κι αυτό το φαντάζεστε!

Εξαιρετική ιστορία με τον Φέθρυ, με την αναμενόμενη ποσότητα χάους σε μια τέτοια ιστορία. Ένα οκτώμισι θα το βάλουμε άνετα.

033

Ακολουθεί η διεθνής έκθεση, σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Francesco Guerrini.

Στη Λιμνούπολη πρόκειται να γίνει μία διεθνής έκθεση, και η οργανωτική επιτροπή διοργανώνει διαγωνισμό για ένα έργο που θα ομορφύνει την πόλη. Όλοι θέλουν να λάβουν μέρος (υπάρχει χρηματικό έπαθλο γαρ) συμπεριλαμβανομένου και του Ντόναλντ, που σ’ αυτήν την ιστορία είναι δεξιοτέχνης υδραυλικός, με ειδικότητα στα περίτεχνα σιντριβάνια.

Η ιστορία ξεκινά σαν μια τυπική ιστορία με τον Ντόναλντ δεξιοτέχνη τεχνίτη, αλλά μετά το γυρίζει στα του διαγωνισμού, με τον Ντόναλντ να κάνει μεν κάποια γκάφα, η οποία όμως δεν έχει συνέπειες γι’ αυτόν. Ακόμα και στον διαγωνισμό δεν συμβαίνει τίποτε το ιδιαίτερο, καθώς τελικά όλοι κερδίζουν.

Αποτυχημένη ιστορία δεξιοτεχνίας, αδιάφορη η ιστορία με τον διαγωνισμό, άσχημο σχέδιο. Έξι και πολύ είναι.

065

Συνεχίζουμε με την ενεργειακή ποδηλασία, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Andrea Freccero.

Τα ενεργειακά αποθέματα της Λιμνούπολης αρχίζουν να εξαντλούνται, οπότε οι επιστήμονες οργανώνουν μια εβδομάδα «ενεργειακής ποδηλασίας», όπου στήνουν ένα (μόνον!) ποδήλατο, συνδεδεμένο σε γεννήτρια, όπου οι Λιμνουπολίτες, κάνοντας πεντάλ εκ περιτροπής, καλούνται να παραγάγουν ενέργεια, για να αναπληρώσουν το έλλειμμα. Τελικά, η ενέργεια, που παράγεται μ’ αυτόν τον τρόπο, είναι μόνο μισό… ψειροβάτ. (Όποιος πει ότι το βατ είναι μονάδα ισχύος και όχι ενέργειας, θα πάει να καθίσει τιμωρία στη γωνία!) Όμως, με την έξοδο των Λιμνουπολιτών από τα σπίτια τους, για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, αλλά και με τη συνειδητοποίησή τους ότι η ενέργεια δεν παράγεται απ’ το μηδέν, οπότε πρέπει να μη την σπαταλάμε, τα αποθέματα ενεργείας αναπληρώνονται, η κατανάλωση πέφτει, και έτσι παύει να υπάρχει πρόβλημα.

Χωρίς να πρόκειται για τίποτε εξαιρετικό, η ιστορία είχε την πλάκα της και πέρασε και τα οικολογικά της μηνύματα, οπότε ένα επτάμισι θα το βάλω.

087

Συνεχίζουμε με την ιστορία η απειλή των διαστημικών πειρατών, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Luciano Milano.

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ είναι οι συντάκτες τών «Παπιονέων» και κάνουν ό,τι κάνουν κάθε μέρα: ο Φέθρυ παίζει βιντεοπαιχνίδια, ενώ ο Ντόναλντ φτιάχνει ψεύτικα πρωτοσέλιδα, που τον παρουσιάζουν σαν ήρωα. Ξαφνικά, μία δίνη εμφανίζεται και τους μεταφέρει σε έναν πλανήτη, ο οποίος απειλείται από τις ίδιες καταστροφές, από τις οποίες υποτίθεται ότι είχε σώσει ο Ντόναλντ τη Γη, σύμφωνα με το ψεύτικο πρωτοσέλιδο. Θα καταφέρουν τα δύο παπιά να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές απειλές;

Άλλη μια πλακατζίδικη ιστορία με τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ. Ένα οκτώ το αξίζει.

111

Το τεύχος κλείνει με τις ιστορίες για καληνύχτα, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Michele Mazzon.

Ο Σκρουτζ υποφέρει από αϋπνίες, και ο Ντόναλντ σκαρφίζεται έναν τρόπο για να τον θεραπεύσει: του διαβάζει τις τιμές τού χρηματιστηρίου τού περασμένου μηνός! Βλέποντας την επιτυχία του, αποφασίζει να κάνει επάγγελμα το εξειδικευμένο διάβασμα για θεραπεία τής αϋπνίας. Το εγχείρημά του στέφεται από πλήρη επιτυχία, μέχρι που θα ζητήσει τις υπηρεσίες του ο ληστής Αλ Κουπόνε…

Άλλη μια ιστορία δεξιοτεχνίας τού Ντόναλντ, με αρκετά εξωφρενικό επάγγελμα, αυτή τη φορά. Το πρώτο μισό βγάζει πολύ γέλιο, αν και, στη συνέχεια, το κομμάτι με τον Αλ Κουπόνε κάνει λίγη κοιλιά. Στα συν ότι αντί για την φορμουλαϊκή καταστροφή στο τέλος τής ιστορίας, εδώ έχουμε αίσιο τέλος, χάρις στη δεξιοτεχνία τού Ντόναλντ. Και εδώ ένα οκτώ θα το βάλουμε.

Donald

Εκ πρώτης όψεως, το τεύχος φάνηκε ενδιαφέρον. Η ανάγνωση, με εξαίρεση τη δεύτερη ιστορία, δεν απογοήτευσε, οπότε θα βάλουμε συνολικά στο τεύχος ένα επτάμισι με οκτώ.

Αυτό που δεν φάνηκε καθόλου ενδιαφέρον ήταν το ότι δεν υπάρχει διαφήμιση για το επόμενο τεύχος. Ας ελπίσουμε ότι αυτό οφείλεται σε παραδρομή ή σε έλλειψη χώρου κι όχι στο ότι ο τίτλος δεν θα συνεχιστεί.

DONALD 03 p131-131-2

Τελευταίες εξελίξεις: Χάρις στον Πάνο, που επικοινώνησε με την Καθημερινή και μας προώθησε το υλικό που του έστειλαν, μάθαμε ότι το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει κανονικά, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, με την ιστορία αλυσιδωτή αντίδραση, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 9 Σεπτεμβρίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Καθημερινής, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Ντόναλντ, Παρουσίαση: Ντόναλντ, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 9 Σχόλια.

 1. ωχ….πολύ ανησχητικό ότι δε διαφημίζει επόμενο τεύχος…δε θα αντέξω άλλη διακοπή….

  Μου αρέσει!

 2. Mε μεγάλη μου λύπη παρατηρώ ότι πράγματι(όπως κι εσείς αναφέρατε)δεν υπάρχει διαφήμιση του επόμενου τεύχους,όπως και στο Κόμιξ 2 (είχε διαφήμιση αλλά όχι ημερομηνία κυκλοφορίας).Επίσης ένα μεγάλο αρνητικό είναι οτι όλα σχεδον τα τεύχη από όλες τις συλλογές της β περιόδου είναι κακοτυπωμένα.Πάντως οι ιστορίες είναι αρκετά καλές

  Μου αρέσει!

 3. Πυραυλοκίνητος ο Κρίτων, μάς έφερε ήδη το άρθρο, χωρίς σχεδόν να το καταλάβουμε!

  Για το αν θα υπάρξει επόμενο τεύχος, θέλω να πιστεύω το εξής:
  ότι η εκδότρια είναι τόσο σίγουρη για τη συνέχεια του τίτλου, που δεν χρειάζεται καν να το αναφέρει πουθενά!

  Μου αρέσει!

  • Μάλλον καθυστερημένος, μια και το είχα τελείως ξεχάσει, ότι το Ντόναλντ θα κυκλοφορούσε σήμερα.

   Τόσο σίγουροι για την κυκλοφορία τού συγκεκριμένου τίτλου και τόσο αβέβαιοι για την κυκλοφορία όλων των υπολοίπων, ώστε το Ντόναλντ να είναι ο μόνος τίτλος για τον οποίο δεν υπήρχε διαφήμιση;

   Απ’ ό,τι βλέπω, κάποιος τους έχει ήδη ρωτήσει σχετικά στο facebook. Φαντάζομαι ότι, αν το περιοδικό συνεχίσει να εκδίδεται, θα του απαντήσουν αμέσως. (Και ότι, αν δεν του απαντήσουν ή του απαντήσουν με ασάφειες, ότι το περιοδικό θα σταματήσει να εκδίδεται!)

   Μου αρέσει!

   • Τόση αβεβαιότητα στο σύνολο των τίτλων; Δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα, αλλά είχα την εντύπωση ότι γενικώς το τρένο κινούταν σε σταθερές ράγες, κι αν τυχόν κάτι δεν πάει καλά, ότι θα υπάρχουν μικρές απώλειες. Απώλειες, όμως, παραπάνω από έναν τίτλο; Βέβαια θα μάθουμε από facebook με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

    Μου αρέσει!

    • Εσύ έγραψες ότι έλλειψη διαφήμισης σημαίνει σιγουριά για έναν τίτλο. Με το ίδιο σκεπτικό, ύπαρξη διαφήμισης σημαίνει έλλειψη σιγουριάς. Βέβαια, το τι πραγματικά συμβαίνει, μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Πάντως, στο Ντόναλντ διαφήμιζαν όλους τους τίτλους εκτός απ’ το Ντόναλντ!

     Το πιο πιθανόν είναι ότι, επειδή, όπως αποδείχθηκε μέχρι στιγμής, δεν τα πάνε πολύ καλά με την ανακοίνωση των ημερών κυκλοφορίας, αποφάσισαν να σταματήσουν να ανακοινώνουν ημερομηνίες κυκλοφορίας ένα μήνα πριν, οπότε το μεν Κόμιξ αναφέρει τα περιεχόμενα του επομένου τεύχους, αλλά όχι την ημερομηνία κυκλοφορίας, ενώ το Ντόναλντ, που δεν έχει στήλη αφιερωμένη στο επόμενο τεύχος, όπως έχει το Κόμιξ, απλώς δεν το διαφημίζει.

     Μου αρέσει!

 4. Για όσους ενδιαφέρονται, προστέθηκαν τα σχόλιά μας στην παρουσίαση του νέου Ντόναλντ 3.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: