ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ, ΤΕΥΧΟΣ 18 — «ΑΔΡΑΞΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ»

01-84

Και να που, πριν να το καταλάβουμε, το καλοκαίρι αρχίζει να μπαίνει στο τέλος του, σηματοδοτούμενο από το καινούργιο τεύχος των νέων περιπετειών τού Φάντομ Ντακ, το τρίτο τεύχος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις τής Καθημερινής.

05

Η σημερινή ιστορία έχει τον τίτλο άδραξε την ημέρα. Το σενάριο είναι του Francesco Artibani και το σχέδιο του Alessandro Barbucci.

42-43

Όπως και στο προηγούμενο τεύχος, στη μέση τού τεύχους υπάρχει μία αφίσα με την εικόνα τού εξωφύλλου.

41

Και πάλι, όπως και στο προηγούμενο τεύχος, στην πίσω μεριά τής αφίσας υπάρχει ένα άρθρο για κάποιον από τους χαρακτήρες τής σειράς.

72-73

Για να μην μείνουμε παραπονεμένοι, που στα δύο τελευταία τεύχη, αντί για δεύτερο άρθρο στην πίσω μεριά τής αφίσας, υπάρχει διαφήμιση, μετά την ιστορία ακολουθεί ένα δισέλιδο άρθρο, για να μας φέρει στα ίσα μας!

75

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία πατέρας & γιος, από τη σειρά Κόκορον & Τριπ, μια σύντομη σειρά, που αυτήν, τουλάχιστον, δεν την χάσαμε από τις παραλήψεις τών δεύτερων ιστοριών στην έκδοση τής Νέας Ακτίνας. Όπως και στη βασική ιστορία, το σενάριο είναι του Francesco Artibani και το σχέδιο του Alessandro Barbucci.

83

Στο επόμενο τεύχος θα διαβάσουμε την ιστορία κινηματογραφικό κομφούζιο, σε σενάριο Tito Faraci και σχέδιο Silvia Ziche. Άλλη μια συνεργασία του ταλαντούχου σεναριογράφου με την, εμ, χμ, τέλος πάντων, γνωστή σχεδιάστρια. Προβλέπω ότι ο Φάντομ Ντακ θα δεινοπαθήσει σ’ αυτό το τεύχος και όχι μόνον από τους Εβρονιανούς!

04

Όπως συνέβη και με το Ντόναλντ, που κι’ αυτό κυκλοφόρησε Πέμπτη, έχουμε την ευκαιρία να δούμε το εξώφυλλο τού μεθεπόμενου τεύχους τού Μίκυ Μάους, όπου θα διαβάσουμε την ιστορία διακοπές έκπληξη, σε σενάριο Augusto Macchetto και σχέδιο Andrea Freccero.

Όλες τις παρουσιάσεις των τευχών των νέων περιπετειών τού Φάντομ Ντακ μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 21 Αυγούστου 2014, in Arkas, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, CT Exclusive, Greek Comics, Greek Magazines, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Καθημερινής, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Νέες Κυκλοφορίες Κόμικς, Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ, Παρουσίαση: Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ, Σκίτσο, Τέχνες, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 7 Σχόλια.

  1. Γιατι ρε?? Εμενα μου αρεσει η Τζίκε 🙂 🙂 🙂 Μπορει να το παρακανει καποτε καποτε με τις .. κχμ, χμ.. παρωδιες της, αλλα υπαρχουν πολλες φορες που βγαζει πολυ γελιο με το σχεδιο της 🙂
    Παντως ειμαι πολυ περιεργος να δω πως θα «παντρεψει» το στυλ της με το φουτουριστικο κονσεπτ του «νεου» Φαντομ. Αραγε θα καταληξουμε σε κωμωδια δρασης ή σε τραγικο θριλερ ???

    Μου αρέσει!

    • Σε όσους αρέσει το φουτουριστικό στυλ τών νέων περιπετειών, το σχέδιο στο κινηματογραφικό κομφούζιο δεν θα τους αρέσει καθόλου, καθώς είναι σχεδόν κλασικό.

      Πάντως, η Ziche δείχνει την αδυναμία της στο να σχεδιάσει τον Φάντομ Ντακ, καθώς αποφεύγει να τον σχεδιάσει. Υπάρχουν πολλά καρέ, στα οποία δεν εμφανίζεται καθόλου, ενώ στα περισσότερα από αυτά, στα οποία εμφανίζεται, εμφανίζεται ως Ντόναλντ (και δη μόνο το κεφάλι του).

      (Άντε, πολλά είπαμε για το επόμενο τεύχος, και θα μας πιάσει η χρονοφυλακή!)

      Μου αρέσει!

  2. Not a random duck,
    it’s Phantom Duck, πώς να το κάνουμε, άλλωστε; 😉

    Μου αρέσει!

  3. Αν το δούμε λίγο πιο χαλαρά το θέμα, ως ένα άλλο περιοδικό που θυμίζει Ντίσνεϋ, με τη φουτουρέ ατμόσφαιρα του νέου Φάντομ, τα ασυνήθιστα καρέ, το λιγάκι πιο ενήλικο σενάριο (από Μίκυ Μάους), τις ατάκες του, και την πλοκή, που αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τα δύο προηγούμενα τεύχη από Καθημερινή πια, το τεύχος αυτός ήταν πολύ δυνατό, σε σημείο: «Αγαπάμε Φάντομ Ντακ», όπως θα έλεγε και ο Αντρέας, που απ’ ότι κατάλαβα δεν έχει χάσει ούτε ένα κι αναρωτιέμαι, αν θα πρέπει κι εμείς εδώ να ορμήσουμε σε προηγούμενα, για να καλύψουμε τα κενά της υποτυπώδους συλλογής μας…

    (By the way, τι παλληκάρια και ο Κόκορον και ο Τριπ και ο Τζορτζ Ουάσινγκτον!)

    Μου αρέσει!

  4. Σαν λατρης της Επιστημομικης Φαντασιας δεν γινεται να αγνωησω αυτη τη σειρα που ειναι τιγκα σε αυτη. Γκατζετς, εξωγιηνοι, υπερηρωες, ανδροειδη, ταξιδια στο χρονο . Οτι θα μπορουσε να ζητησει ενας λατρης της Ε.Φ. Συμφωνω οτι το σχεδιο με ξενερωνει, το κινηματογραφικο στυλ, , δεν μου αρεσει, τα συνεχη «φλασμπακ» με συγχιζουν.
    ΑΛΛΑ αυτο το στυλ αποφασισαν να δωσουν οι δημιουργοι. Και απο τη στιγμη που το εφτιαξαν ετσι και δεν μπορω να καμω τιποτε για να το αλλαξω, το ανεχομαι , το διαβαζω και στο τελος το απολαμβανω …
    » If you can’t beat them, join them»
    🙂 🙂

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.