Advertisements

ΝΕΟ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 2

001

Μια μέρα νωρίτερα, απ’ ό,τι είχε ανακοινωθεί, κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος τού Ντόναλντ. Πότε πέρασε κιόλας ένας μήνας; Αφού ρίξαμε μια ματιά στα περιεχόμενα του περιοδικού το πρωί, το βράδυ προσθέσαμε και τα σχόλιά μας.

007
Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία ταξιδιωτικό γραφείο «πες το κι έγινε», σε σενάριο Stefano Enna και σχέδιο Salvatore Deiana.

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ έχουν ένα ταξιδιωτικό γραφείο, που παρέχει εξειδικευμένες διακοπές σε επιφανείς πελάτες. Εκεί που είναι έτοιμοι να συνοδεύσουν μια ομάδα δικαστών σε μια εκδρομή με λεωφορείο στο δουκάτο τού Χλιδενστάιν (πόσα δουκάτα υπάρχουν στην Αμερική, για να μπορούν να πάνε εκεί με λεωφορείο;) προστίθεται την τελευταία στιγμή στην ομάδα τους ο Αρσένιος Λουπέν, διεθνής κλέφτης κοσμημάτων, για να γλυτώσει απ’ την αστυνομία, που τον κυνηγούσε, επειδή είχε κλέψει ένα κόσμημα από ένα μουσείο. Η ατζαμοσύνη του Φέθρυ θα κάνει τον κλέφτη να υποστεί τα πάνδεινα και στο τέλος να συλληφθεί.

Ευχάριστη ιστορία, που συνδυάζει τις ιστορίες επιδεξιότητας του Ντόναλντ με τις ιστορίες ατζαμοσύνης τού Φέθρυ. Ένα οκτώ το βάζουμε άνετα.

035

Ακολουθεί η ιστορία δεινόσαυρος ερασιτέχνης σε σενάριο Sisto Nigro και σχέδιο Federico Mancuso.

Ο θείος Σκρουτζ ψάχνει να βρει τρόπο να γεμίσει πελάτες ένα απομονωμένο ξενοδοχείο, που έχει στο δάσος, και ο Ντόναλντ τού προτείνει να μασκαρέψει κάποιον σε… παπιόσαυρο και να τριγυρνάει στο δάσος γύρω απ’ το ξενοδοχείο, ώστε να εκμεταλλευτεί το ενδιαφέρον που έχει ο κόσμος για τους δεινοσαύρους. Προφανώς αυτός ο κάποιος θα είναι ο Ντόναλντ, ο οποίος θα τραβήξει τα πάνδεινα στην άγρια φύση. Θα τα καταφέρει, τουλάχιστον, να προσελκύσει κόσμο στο ξενοδοχείο;

Και εδώ ένα οκτώ το βάζουμε άνετα.

061

Συνεχίζουμε με την ιστορία η ατίθαση θερμοπηγή, σε σενάριο Sisto Nigro και σχέδιο Giorgio Di Vita.

Ο Σκρουτζ αναθέτει στον Ντόναλντ να αγοράσει ένα οικόπεδο, για λογαριασμό του, σε έναν πλειστηριασμό. Από κάποιο μπέρδεμα, όμως, ο Ντόναλντ αγοράζει, αντί για το οικόπεδο, ένα βάλτο. Ο Σκρουτζ βάζει τον Ντόναλντ, να αποξηράνει το βάλτο, χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα του Κύρου, ώστε στη συνέχεια να χτίσει εκεί το ξενοδοχείο που λογάριαζε να χτίσει. Ο Ντόναλντ τα καταφέρνει, αν και τον παίδεψε μια πηγή που εκσφενδόνιζε πίδακες ζεστής λάσπης, την οποία χρειάστηκε να βουλώσει. Τελικά, το ξενοδοχείο χτίζεται και έχει μεγάλη επιτυχία. Στο υπέδαφος όμως, η πηγή, που δεν έπαψε να είναι ενεργή, παραμονεύει…

Άλλη μια ωραία ιστορία, που το οκτώ το παίρνει άνετα.

087

Ακολουθούν οι ασκήσεις επιβίωσης, σε σενάριο και σχέδιο Sandro Del Conte.

Ο Ντόναλντ κερδίζει μια εβδομάδα διακοπές σε μέρος τής αρεσκείας του για δύο άτομα. Παίρνει και τον Φέθρυ και ξεκινούν για ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία τού Σκρουτζ. Μόνο που από κάποιο μικρό λάθος, αντί να πάνε στο ξενοδοχείο, πηγαίνουν σε ένα κέντρο μαθημάτων επιβίωσης!

Κάπως πιο αδύναμη ιστορία από τις προηγούμενες, ήταν και τα παπιά κακοζωγραφισμένα, οπότε εδώ θα βάλουμε μόνο ένα επτά.

107

Το τεύχος κλείνει με τα θαυμαστά μυστικά ενός συγγραφέα, σε σενάριο Silvia Martinoli και σχέδιο Antonello Dalena.

Ο Ντόναλντ, ζηλεύοντας την τύχη τού Γκαστόνε, που έγραψε ένα μυθιστόρημα, το οποίο έγινε αμέσως μπεστ σέλερ, ξεκινάει να γράψει κι αυτός ένα μυθιστόρημα, ύστερα από την παρότρυνση ενός παλαιοπώλη, που του χάρισε μια ακριβή πένα. Στην αρχή ο Ντόναλντ θα έχει έμπνευση, που την αποδίδει στην πένα. Όταν όμως η πένα σπάσει, ο Ντόναλντ θα μπλοκάρει και θα μετέλθει ανορθόδοξα μέσα για να του ξανάρθει η έμπνευση. Θα καταφέρει να ολοκληρώσει το βιβλίο του;

Φριχτό σχέδιο και μάλλον αδιάφορη, τραβηγμένη υπόθεση. Για να μην αδικήσουμε την προηγούμενη ιστορία, εδώ θα βάλουμε μόνον έξι.

131

Στο επόμενο τεύχος θα διαβάσουμε την ιστορία σχολή πιλότων, σε σενάριο Carlo Gentina και σχέδιο Luciano Milano.

006

Μια συνέπεια του ότι το τεύχος κυκλοφόρησε μία μέρα νωρίτερα, απ’ ό,τι είχε ανακοινωθεί, είναι ότι η διαφήμιση για το Μίκυ Μάους τής «επόμενης Παρασκευής» διαφημίζει αυτό της μεθεπόμενης! Έτσι μαθαίνουμε ότι την μεθεπόμενη Παρασκευή θα διαβάσουμε την ιστορία ο χρυσός αετός, σε σενάριο Carlo Panaro και σχέδιο Massimo De Vita.

Donald

Η πρώτη εντύπωση που σχημάτισα, ξεφυλλίζοντας το τεύχος, ήταν ότι έχουμε στα χέρια μας άλλο ένα τεύχος με ευχάριστες ιστορίες, χωρίς κάποιες ιδιαίτερες αξιώσεις, δηλαδή ό,τι πρέπει για να περάσουμε μαζί του ένα ευχάριστο ημίωρο, δηλαδή, όπως μας έχει συνηθίσει το περιοδικό. Αφού το διάβασα, η εντύπωση αυτή επιβεβαιώθηκε μόνον ως προς τον μέσο όρο, καθώς οι τρεις πρώτες ιστορίες ήταν καλύτερες από τις προσδοκίες μου, ενώ οι άλλες δύο, ιδίως η τελευταία, υστερούσαν. Ιστορίες σαν τις τρεις πρώτες έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως βασικές ιστορίες στο Μίκυ Μάους, ενώ οι άλλες δύο ως συμπλήρωμα, ιδίως η τελευταία, που είναι από αυτές που μας έκαναν να γκρινιάζουμε. Συνολικά στο τεύχος θα βάλω ένα επτάμισι.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 7 Αυγούστου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Καθημερινής, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Ντόναλντ, Παρουσίαση: Ντόναλντ, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Για όσους ενδιαφέρονται, προστέθηκαν και τα σχόλιά μου στην παρουσίαση τού νέου Ντόναλντ 2.

    Μου αρέσει!

  2. Χμμμ κάπου 7,5 κι εμείς. Ένα περιοδικό ανά μήνα, θα περίμενε κανείς πιο «ανεβασμένες» ιστορίες από τον μέσο όρο, που θα διάβαζε κάποιος σε εβδομαδιαίο.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: