Advertisements

SUPER ΜΙΚΥ 1

001

Κι εκεί που ετοιμαζόμασταν χθες το βράδυ να πάμε για ύπνο και να ονειρευτούμε το σημερινό Μίκυ Μάους, κυκλοφόρησε μια είδηση, που με έκανε να μην κλείσω μάτι, από την ανυπομονησία: σήμερα κυκλοφορεί και το πρώτο τεύχος τού νέου Super Μίκυ! Τι θα πει τι εννοώ όταν λέω «νέο»; Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το παλιό, κάτι που η προηγούμενη εκδοτική σε κάποια φάση το είχε ξεχάσει, καθώς, όταν κάποιος τους ζήτησε πληροφορίες γι’ αυτόν τον τίτλο, εκείνοι του απάντησαν για το Μεγάλο Μίκυ!

Ο καινούργιος τίτλος είναι η συνέχεια του Μεγάλου Μίκυ. Περιέχει αποκλειστικά μικρές δανέζικες ιστορίες με παπιά και ποντίκια. Επίσης περιέχει πολλές, επίσης δανέζικες, σπαζοκεφαλιές, από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο Μίκυ Μάους. Αν και είναι μικρότερο σε μέγεθος σελίδων από τον προκάτοχό του, αφού είναι ελαφρώς μικρότερο από το Κόμιξ, είναι μεγάλο ή, αν θέλετε, super, ως προς το περιεχόμενο, καθώς έχει 132 σελίδες και περιέχει, συμφωνα με τη διαφήμιση (δεν τις μέτρησα!) δεκαεννέα ολόκληρες ιστορίες!

Το περιοδικό ισχυρίζεται ότι είναι τριμηνιαίο, αν και το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί τέλος Αυγούστου. Η τιμή του είναι €2,90. Όχι ακριβώς φτηνά, αλλά, όπως μας έχει συνηθίσει η Καθημερινή, με πολύ περισσότερες σελίδες και μικρότερο κόστος ανά σελίδα, σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Για να φυλλομετρήσουμε κι’ αυτό το περιοδικό, να δούμε τα περιεχόμενά του. Όσο για παρουσίαση, ούτε λόγος. Μέχρι να το διαβάσουμε, θα έχει ήδη κυκλοφορήσει το επόμενο τεύχος!

013

Πρόσεχε τι εύχεσαι, σε σενάριο Paul Halas και σχέδιο Marçal Abella Bresco.

019

Ληστεία εν πλω, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

029

Στενή παρακολούθηση. Πρόκειται για μια ιστορία-αστυνομική σπαζοκεφαλιά μίας σελίδας σε σενάριο Mette Hald και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

031

Η χρυσή τρομπέτα, σε σενάριο Peter Snejbjerg και σχέδιο Flemming Andersen.

044

Τα γενέθλια ενός φιλάθλου, σε σενάριο Peter Snejbjerg και σχέδιο Flemming Andersen. Άλλη μια ιστορία-σπαζοκεφαλιά, δύο σελίδων αυτή τη φορά.

047

Η θυσία τού διαιτητή, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Francisco Rodriguez Peinado.

056

Δυο ντετέκτιβ στην άγρια δύση. Μονοσέλιδη ιστορία-σπαζοκεφαλιά σε σενάριο Mette Hald και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

059

Ηλιακή ενέργεια, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Maximino Tortajada Aguilar.

069

Πικρός καφές, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

080

Το μέντιουμ. Δισέλιδη ιστορία-σπαζοκεφαλιά σε σενάριο και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

083

Ο μεγάλος φαρσέρ, σε σενάριο Olaf Moriarty Solstrand και σχέδιο Fabrizio Petrossi.

091

Το κυνήγι τού θησαυρού, σε σενάριο Mette Hald και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

093

Ένα φυτό με τρυφερή καρδιά, σε σενάριο αγνώστου και σχέδιο Angel Rodriguez.

100

Η κλοπή τού μετεωρίτη, σε σενάριο και σχέδιο Arild Midthun. Δισέλιδη ιστορία-σπαζοκεφαλιά.

103

Μαγική σαλάτα, σε σενάριο Janet Gilbert και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

107

Το κλεμμένο είδωλο. Μονοσέλιδη ιστορία-σπαζοκεφαλιά σε σενάριο Mette Hald και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

109

Στα ίχνη τού μεγαλοπόδαρου, σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Joaquín Cañizares Sanchez.

119

Κλεμμένη μηχανή. Μονοσέλιδη ιστορία-σπαζοκεφαλιά σε σενάριο Gorm Transgaard και σχέδιο Miguel Fernandez Martinez.

121

Επικίνδυνη βοήθεια, σε σενάριο Stefan Petrucha και σχέδιο José Maria Millet Lopez.

130

Το δεύτερο τεύχος κυκλοφορεί στις 29 Αυγούστου, κι ας είναι το περιοδικό τριμηνιαίο!

mickey

Από το ξεφύλλισμα φαίνεται ότι το περιοδικό μοιάζει να είναι περισσότερο απόγονος του Φεστιβάλ, που και εκείνο ήταν αφιερωμένο στις δανέζικες ιστορίες. Οι ιστορίες αυτές, σε αντίθεση με τις ιταλικές, όπου ο κάθε σχεδιαστής κάνει ό,τι του κατέβει, ακολουθούν αυστηρά τα κλασσικά πρότυπα στο σχέδιο. Δυστυχώς, οι ίδιες οι ιστορίες, αν και διαβάζονται ευχάριστα, σπάνια έχουν κάτι το αξιομνημόνευτο, οπότε καλά κάνει η εκδοτική και δεν μοιράζει ομοιόμορφα τους τίτλους μέσα στο χρόνο, βγάζοντας δύο διαδοχικά τεύχη μέσα στο καλοκαίρι, με τα άλλα δύο τεύχη της χρονιάς, φαντάζομαι, να κυκλοφορούν Πάσχα και Χριστούγεννα. Ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για τις διακοπές και τίποτε παραπάνω.

Βλέποντας πόσο χρόνο μού πήρε η προετοιμασία αυτής της παρουσιάσεως, με τις πολυάριθμες ιστορίες του τεύχους, το επόμενο τεύχος ή δεν θα το παρουσιάσω καθόλου ή δεν θα το παρουσιάσω μόλις βγει. Θα με κυνηγάνε απ’ το γραφείο!

Τις παρουσιάσεις τού τριμηνιαίου Super Μίκυ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 18 Ιουλίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Καθημερινής, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Νέες Κυκλοφορίες Κόμικς, Παρουσίαση: Super Μίκυ, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Super Μίκυ, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 9 Σχόλια.

 1. Αχ, τι τραβάς καλοκαιριάτικα Κρίτων!

  Η επέλαση των Ντίσνεϋ κινείται αλά «Blitzkrieg» αυτόν τον καιρό, αλλά θα σταθεροποιηθεί το ζήτημα των αιφνιδιαστικών νέων αφίξεων, αφού σχεδόν όλοι οι νέοι τίτλοι θα έχουν κάνει την απόβασή τους καλοκαιριάτικα! Μην ξεχνάμε ότι από Σεπτέμβρη ανοίγουν τα σχολεία μετά από ένα θέρος μαθητικής ανάπαυλας και χρόνου για Ντίσνεϋ.
  (Κάτι μου λέει ότι οι εκδότες επέσπευσαν κάπως τα πράγματα, βλέποντας το εγχείρημά τους να βαίνει καλώς σε όλα τα επίπεδα -σε σημείο, ίσως, που γι’ αυτό το επόμενο τριμηνιαίο Super Μίκυ θα κυκλοφορήσει σε έναν μήνα!-
  Βέβαια, αυτό ποο λέω εδώ είναι καθαρά ΕΙΚΑΣΙΑ, βάση των φημών που ακούστηκαν για το πότε θα κυκλοφορήσει ο κάθε νέος τίτλος).

  Πάντως, είναι ύποπτα απίστευτο το πόσο γρήγορα έχεις έτοιμες τις παρουσιάσεις, σχεδόν πριν κυκλοφορήσει ευρέως το τεύχος στα περίπτερα…

  Έχεις καμιά χρονομηχανή μήπως, εκεί μέσα, στη σοφίτα του Γκούφυ;
  Ή μήπως στο γραφείο; 😆

  Μου αρέσει!

  • Η χρονομηχανή στο γραφείο είναι μόνο για επαγγελματική χρήση. Για τις παρουσιάσεις χρειάζεται απλώς καλή οργάνωση. Εξ άλλου, όπως είδες, μόνο τα περιεχόμενα παρουσιάζω το πρωί.

   Μου αρέσει!

   • Ή απλά τηρείς τα προσχήματα ότι δήθεν το διαβάζεις πιο μετά για να ολοκληρώσεις την παρουσίαση… 😀
    Όπως και να έχει σηκώνει διερεύνηση, αλά Φάντομ Ντακ-Όντιν, το ζήτημα της χρονομηχανής στο γραφεί σου, μήπως και καταστρέψεις το χωροχρονικό συνεχές (κάτι αλά Νέο Φάντομ #16 πλοκή, ένα πράγμα!).

    Μου αρέσει!

 2. Με την επιτροπή των πιτσιρικάδων που το διαβάσαμε, κάνα-δυο μέρες αφού κυκλοφόρησε, καταλήξαμε αμετάκλητα σε βαθμό 7,5 (δυστυχώς) στο σύνολο. Πλλές ιστορίες, μικρές, μετρίου σεναρίου. Πάντως πολυ μας άρεσαν οι μονοσέλιδες ντετέκτιβ σπαζοκεφαλιές-σελίδες του Μίκυ.
  (Δεν ξέρω, όμως, αν θα άρεσαν στα παιδιά τόσο πολύ κι αν το διάβαζαν μόνα τους, γιατί ρίξαμε τζέρτζελο κατά την επίλυση).

  Μου αρέσει!

  • Έχω διαβάσει μέχρι στιγμής κάπου το 1/3 και δεν το βρήκα καθόλου άσχημο. Ναι, 7,5–8 θα έβαζα και εγώ. Το ότι τη βαθμολογία αυτή την βάζουμε συνήθως ως βάση, επειδή ξέρουμε ότι υπάρχουν και πολύ καλύτερες ιστορίες, δεν σημαίνει ότι οι ιστορίες ήταν κακές. Μια χαρά τις έκριναν τις ιστορίες τα παιδιά!

   Απ’ τους γρίφους έχω δει μόνον τον πρώτο. Αν και η λύση πέρασε ως ενδεχόμενο απ’ το μυαλό μου, την απέρριψα, καθώς εκ πρώτης όψεως δεν φαινόταν να υπήρχε διαφορά. Έπρεπε να είναι κανείς πολύ ψείρας, για να την προσέξει!

   Μου αρέσει!

   • Εκεί έπεσε τρελό γέλιο! Σίγουρα ήταν λίγο ζόρικοι γρίφοι για παιδί που θα πάει τρίτη δημοτικού, αλλά τα τεταρτάκια και πεμπτάκια (προσεχώς θα γίνουν) το έπιαναν το θέμα γρήγορα (ίσως λίγο και με τη βοήθεια από ένα μεγαλύτερο παιδάκι που φρόντιζε να μπερδεύεται σχετικά ανεπιτυχώς -κάτι αλά Φέθρυ-, για να σπάσουμε και λίγη πλάκα).

    Μου αρέσει!

 3. Πράγματι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το παλιό Super Μίκυ. ήταν περισσότερο μια μίξη ιστοριών από το μεγάλο Μίκυ και το Φεστιβάλ,γεγονός που δεν με πείραξε γιατί μου άρεσαν τα περιοδικά που προανέφερα άρα προφανώς και αυτό.Συναρπαστικές βρήκα όσο τις μονοσέλιδες ιστορίες μυστηρίου που ο αναγνώστης καλείται να βρει τον ένοχο και το Quiz του όσο και τις κύριες ιστορίες(αν και σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν το επίπεδο των ιστοριών του Κάρλ Μπάρκς του Ντον Ρόσα Του Ουίλιαμ Βαν χορν του Ρομάνου Σκράπα του του Βίκαρ και των άλλων κλασικών σχεδιαστών).Κρίμα που θα είναι τριμηνιαίο.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: