Advertisements

ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 3 — «ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΣ»

MM0003

Σιγά σιγά επανέρχεται η ομαλότητα στη ζωή μας, καθώς για τρίτη Παρασκευή κυκλοφορεί κανονικά το Μίκυ Μάους! Όπως και τις περασμένες δύο εβδομάδες, θα ξεφυλλίσουμε σε πρώτη φάση το περιοδικό και το βράδυ, που θα το έχουμε διαβάσει, θα κάνουμε την πιο αναλυτική παρουσίαση.

Για να δούμε, λοιπόν, τι μας επιφυλάσσει το καινούργιο τεύχος.

007

Η πρώτη ιστορία τού τεύχους είναι το τραγούδι τής σειρήνας, σε σενάριο Giorgio Figus και σχέδιο Ottavio Panaro.

Ο Μίκυ και ο Γκούφυ παραθερίζουν σε ένα ήσυχο ψαροχώρι, όταν, ξαφνικά, τα πλοία που φεύγουν απ’ το λιμάνι αρχίζουν να επιστρέφουν με τα αμπάρια άδεια και τα πληρώματα ζαβλακωμένα, ισχυριζόμενα ότι ακούσαν το τραγούδι των σειρήνων.

Ο Μίκυ αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, αλλά δεν υπάρχει κάτι να ερευνήσει, οπότε συνεχίζει τις διακοπές του. Επιστρέφοντας στη βάρκα του, μετά από μια βουτιά για κοχύλια, βρίσκει τον Γκούφυ να έχει απομακρυνθεί ζαβλακωμένος, θύμα προφανώς και αυτός τού τραγουδιού των σειρήνων.

Από εκεί τα πράγματα εξελίσσονται όπως θα φανταζόταν κανείς. Τρελός επιστήμων, εφεύρεση που υπνωτίζει τους ναυτικούς και τους τραβάει κοντά της, χρήση της συσκευής αυτής για πειρατεία και σύλληψη των πειρατών στο τέλος. Το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε ποιος έσωσε τον Γκούφυ, όταν η βάρκα του ανατράπηκε, καθ’ οδόν προς τη βάση των πειρατών. Μήπως η ιδιοκτήτρια τής ψαροουράς, που φαίνεται να καταδύεται στο τελευταίο καρέ;

Συμπαθητική ιστορία, με όμορφο μοντέρνο σχέδιο, αν και κάπως προβλέψιμη από ένα σημείο και μετά. Ακόμα και το απρόβλεπτο τέλος είναι κι’ αυτό… προβλέψιμο. Επειδή το εννέα είναι πολύ, και το οκτώ λίγο, θα βάλουμε ένα οκτώμισι.

043

Ακολουθεί το τρίτο επεισόδιο τής ιστορίας η τελευταία περιπέτεια, σε σενάριο Francesco Artibani και σχέδιο Alessandro Perina.

Τα παπιά και η Μάτζικα περνάνε την πύλη τού Πλούτωνα και φτάνουν στη χώρα των μαγισσών. Και ενώ ο Σκρουτζ προσπαθεί να πείσει το συμβούλιο των μαγισσών να επιστρέψει στη Μάτζικα τις δυνάμεις της, για να τον βοηθήσει να πάρει πίσω την περιουσία του από τη χώρα των μαγισσών, ώστε να μπορέσει να αποτρέψει την ισοπέδωση τού λόφου, όπου βρίσκεται το θησαυροφυλάκιό του, ο Ρόμπαξ και ο Χρυσοκούκης παρουσιάζουν τα σχέδιά τους για το λόφο αυτό, όπου, αφού τον ισοπεδώσουν, θα φτιάξουν ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και ένα οικολογικό εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Ο Σκρουτζ καταφέρνει να πείσει τις μάγισσες, οπότε η Μάτζικα στέλνει τα χρήματα πίσω στο σπίτι του Σκρουτζ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το σπίτι αυτό δεν του ανήκει πλέον! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μέσα στην ορμή τής συζητήσεως, η τυχερή δεκάρα (που τελικά δεν είχε αντικατασταθεί, αλλά απλώς (ίσως να) είχε χάσει τη δύναμή της, επειδή ο Σκρούτζ δεν ήταν (ίσως) πια πλούσιος) έπεσε μέσα σε μια σχισμή. Αποφασισμένος να ανακτήσει τουλάχιστον αυτή, ο Σκρουτζ, μαζί με τον Ντόναλντ, κατεβαίνει στα έγκατα της γης, εκεί όπου και οι πιο γηραλέες μάγισσες δεν τολμούν να πλησιάσουν.

Εκεί, εκτός απ’ τη δεκάρα, βρίσκουν και τους χθόνιους και τους υποχθόνιους, οι οποίοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, διότι έχουν δεχθεί εισβολή από κάτι τυφλοπόντικες, που γεμίζουν τη χώρα με σκουπίδια. Ο Σκρουτζ αντιλαμβάνεται ότι οι τυφλοπόντικες είναι στην πραγματικότητα μηχανήματα, που μεταφέρουν σκουπίδια από την επιφάνεια της γης. Ερευνώντας, ανακαλύπτουν ότι τα σκουπίδια προέρχονται από τα οικολογικά κέντρα ανακυκλώσεως του Χρυσοκούκη, όπου μόνο ανακύκλωση δεν γίνεται.

Ο Σκρουτζ δείχνει στους χθόνιους και τους υποχθόνιους πώς να σαμποτάρουν τα μηχανήματα του Χρυσοκούκη, για να κερδίσουν χρόνο, και στη συνέχεια επιστρέφει στη Λιμνούπολη, μαζί με το παλιό του καπέλο, που είχαν κρατήσει οι χθόνιοι και οι υποχθόνιοι στην πρώτη τους συνάντηση με τον Σκρουτζ και για ένα διάστημα είχαν χρησιμοποιήσει ως τρόπαιο για τους διαγωνισμούς σεισμών, που κάνουν.

Γυρίζοντας στην επιφάνεια, ο Σκρουτζ διαπιστώνει, προς μεγάλη του χαρά, ότι η Μάτζικα δεν είχε στείλει τα χρήματά του στο θησαυροφυλάκιο, που δεν του ανήκει πλέον, αλλά στο αγρόκτημα της γιαγιάς Ντακ, εκεί όπου ζούσε αυτός και αυτοί που τον αγαπάνε, στο πραγματικό σπίτι του, δηλαδή. Έτσι, οπλισμένος με τα χρήματά του είναι πλέον έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση.

Η συνέχεια και το τέλος στο επόμενο μέρος.

Η ιστορία συνεχίζει να εξελίσσεται με εξαιρετικό τρόπο και, αν δεν βάλουμε το εννιάμισι, που βάλαμε στα δύο προηγούμενα μέρη, θα είναι διότι αρχίζουμε να σκεπτόμαστε και το δεκάρι. Η ιστορία αυτή πραγματικά τα έχει όλα!

075

Συνεχίζουμε με την ιστορία μια συνηθισμένη εφεύρεση, σε σενάριο Alessandro Mainardi και σχέδιο Alessio Coppola.

Ο Κύρος μαθαίνει ότι ο Φέθρυ μεταμόρφωσε το υλικό ενός τραπεζιού από ξύλο σε ένα καινούργιο ανθεκτικό υλικό, χύνοντας κατά λάθος πάνω του μια σάλτσα, που ετοίμαζε. Φυσικά δεν θυμάται πώς την είχε φτιάξει, οπότε ο Κύρος τον βάζει να ξανακάνει όλα όσα είχε κάνει εκείνη την ημέρα, ώστε να καταλήξει να ξαναφτιάξει αυτή τη σάλτσα. Έτσι αναδημιουργούν όλο το χάος που είχε δημιουργήσει ο Φέθρυ εκείνη την ημέρα! Το αν θα καταφέρουν τελικά να φτιάξουν τη σάλτσα είναι επουσιώδες.

Καλό μοντέρνο σχέδιο, που θα μπορούσε ίσως να είναι λιγάκι καλύτερο. Αρκετό και το αναμενόμενο χιούμορ για μια τέτοια ιστορία, αν και θα μπορούσε να είχε λίγο ακόμα περισσότερο χάος. Λίγο στο τέλος μάς τα χαλάει, καθώς το τελικό αστείο είναι ή υποτονικό ή πολύ εγκεφαλικό και δεν πιάνεται αμέσως. Στην ιστορία, πάντως, ένα οκτώμισι θα το βάλουμε.

095

Ακολουθεί η ιστορία όταν ο Πασχάλης χάνει τα λεφτά, σε σενάριο Rudy Salvagnini και σχέδιο Nicola Tosolini.

Η γιαγιά Ντακ στέλνει τον Πασχάλη για ψώνια στην πόλη. Καθώς αυτός κοιμάται (ως συνήθως) στο λεωφορείο, του πέφτει το πορτοφόλι χωρίς να καταλάβει τίποτε. Όμως και χωρίς λεφτά, ύστερα από μια σειρά απίθανες καταστάσεις, ο Πασχάλης όχι μόνο καταφέρνει να κάνει τα ψώνια του και με το παραπάνω, αλλά στην επιστροφή βρίσκει και το πορτοφόλι του!

Πλακατζίδικη ιστορία, με αρκετά καλό μοντέρνο σχέδιο και εδώ. Οκτώ με οκτώμισι.

111

Το τεύχος τελειώνει με την ιστορία Μούργος ο τυχερός σκύλος, σε σενάριο Gaya Perini και σχέδιο Marco Meloni.

Οι Λύκοι, με τη βοήθεια του σκύλου τους του Μούργου, καταφέρνουν να κλέψουν από το μουσείο την πρώτη δεκάρα που κόπηκε στη Λιμνούπολη. Όταν, όμως, από μια ζημιά που κάνει ο Μούργος, χτυπάει ο συναγερμός, οι Λύκοι χωρίζονται από το σκύλο τους, που είχε κρυμμένη τη δεκάρα στο μενταγιόν που φορούσε. Ο σκύλος θα καταλήξει στα χέρια του Γκαστόνε και οι Λύκοι θα καταβάλουν απεγνωσμένα προσπάθειες να τον πάρουν πίσω, με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Μάλλον αδιάφορη ιστορία, με σχέδιο που θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Εδώ θα βάλουμε μόνο ένα επτά με επτάμισι.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία η πόλη φάντασμα, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Andrea Freccero και, βέβαια, το τέταρτο και τελευταίo μέρος τής ιστορίας η τελευταία περιπέτεια.

mickey

Άλλο ένα πολύ καλό τεύχος, λοιπόν, με δύο μεγάλες περιπέτειες με τον Μίκυ και τον Ντόναλντ αντίστοιχα, καθώς και τρεις μεγαλούτσικες συμπληρωματικές ιστορίες, από τις οποίες οι δύο ήταν σίγουρα καλές. Ένα εννέα, συνολικά, για το τεύχος, νομίζω ότι μπορούμε να το βάλουμε.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 4 Ιουλίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Καθημερινής, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Νέες Κυκλοφορίες Κόμικς, Νέο Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Με κάποια καθυστέρηση, λόγω comicon, προστέθηκε και ο σχολιασμός μας στην παρουσίαση.

    Μου αρέσει!

  2. Γενικώς πολύ ευφάνταστα σενάρια έτσι;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: