Ένα εξώφυλλο που ζωντανεύει—1

front

Στο ιστορικό τής ιστορίας το μεγάλο τσίρκο, του Carl Barks, στον δεύτερο τόμο τής Μεγάλης Βιβλιοθήκης Disney, διαβάζουμε τα εξής ενδιαφέροντα:

Για άλλη μια φορά ο Καρλ Μπούτνερ σχεδίασε το εξώφυλλο ενός τεύχους στο οποίο δημοσιευόταν για πρώτη φορά μια ιστορία του Καρλ Μπαρκς, που έμελλε να γίνει κλασική. Πρόκειται για ένα εξώφυλλο που οι αναγνώστες μπορούσαν να το κάνουν να ζωντανέψει… Κάνοντας μικρές χαρακιές στα κατάλληλα σημεία, για να τοποθετήσουν τα σκίτσα που βρίσκονταν στο οπισθόφυλλο, μπορούσαν να κάνουν τα μάτια του Ντόναλντ να κινούνται.

Εξώφυλλο που ζωντανεύει; Θέλω, θέλω θέλω!

back

Πράγματι, στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε τις εξής οδηγίες:

Πώς να κάνετε το εξώφυλλο να κινείται…

  1. Κόψτε τέσσερις σχισμές, ακολουθώντας τις διακεκομμένες γραμμές.
  2. Κόψτε αυτό το ένθετο.
  3. Περάστε το ένθετο μέσα από τις σχισμές, όπως φαίνεται παραπάνω. Τραβήξτε το μπρος πίσω και κοιτάξτε τα μάτια τού Ντόναλντ…

Απλό φαίνεται. Μάλιστα, με τη μαγεία τής ψηφιακής τεχνολογίας μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά, χωρίς να πιάσουμε ψαλίδι στα χέρια μας και, το πιο σημαντικό, χωρίς να καταστρέψουμε το κόμικ!

animated

Δεν είναι ακριβώς αυτό που αφήνουν να εννοηθεί οι οδηγίες, αλλά, ναι, το εξώφυλλο ζωντανεύει!

Τις παρουσιάσεις αυτού του είδους εξωφύλλων θα τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 28 Ιουνίου 2014, in American Comics, Comics, Comics Covers, Comics History, CT Exclusive, Dell Comics, Άρθρα Μελών, Αποκλειστικότητες, Αμερικάνικα Κόμικς, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Οπισθόφυλλα, Members Articles, Walt Kelly and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Θα είχα τσιμπήσει πιστεύω!

    Μου αρέσει!

  2. Φο-βε-ρή ιδέα για άρθρο και καταπληκτικό εξώφυλλο! Να θυμίσω ότι είχαμε και στην Ελλάδα μια αντίστοιχη περίπτωση στην ιστορική έκδοση των αδελφών Πεχλιβανίδη(Ατλαντίς), με το τεύχος 132 του Γέλιο & Χαρά(«Η μαγική κλεψύδρα»). Αν καταλάβω πως προστίθενται εικόνες στα σχόλια, θα σας το επισυνάψω. Ο Ντόναλντ προσπαθεί να ξεφύγει από τα σαγόνια ενός καρχαρία! Το συγκεκριμένο τεύχος είναι μια πρόκληση για τους συλλέκτες εν Ελλάδι, αφού θεωρείται πολύ σπάνιο, στην περίπτωση που βρεθεί με άθικτη την χαρτοκοπτική αυτή.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: