ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 1

001

Βαράτε τα όργανα! Βάλτε φωτιά στα τόπια! Ξανακυκλοφόρησε το Μίκυ Μάους!

Όπως είχε αναγγελθεί πριν δύο εβδομάδες, σήμερα κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος τού Μίκυ Μάους από την Καθημερινή. Το τεύχος έχει τον αριθμό 1, αρχίζοντας την αρίθμηση από την αρχή. Στο εξώφυλλο βλέπουμε το νέο λογότυπο, που είναι με παρόμοια, αλλά όχι ίδια γράμματα με το παλιό, αλλά σε δύο σειρές. Η εικόνα του εξωφύλλου είναι αυτή τού Topolino 3000, κάπως συνεπτυγμένη, για να αφαιρεθεί το «3000». Αν δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία τού περιοδικού, κανονικά, την περασμένη εβδομάδα θα βλέπαμε αυτό το εξώφυλλο, τροποποιημένο να λέει «2500». Τώρα, που η αρίθμηση ξανάρχισε από το 1, θα πρέπει να περιμένουμε (ή, μάλλον, να περιμένετε, οι νεώτεροι εξ υμών) 48 χρόνια, για να δούμε (δείτε) το δισχιλιοστό πεντακοσιοστό τεύχος!

Το τεύχος έχει μεγαλύτερο σχήμα απ’ ό,τι το παλιό Μίκυ Μάους. Έχει το ύψος τού παλιού Ντόναλντ ή των παλιών Νέων Περιπετειών τού Φάντομ Ντακ, αλλά είναι λίγο πιο στενό. Έχει περισσότερες (132) σελίδες και η τιμή του είναι €1,90. Ακριβότερο απ’ το παλιό Μίκυ Μάους, αλλά πιο φτηνό ανά σελίδα (14,4 λεπτά αντί για 15) ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι οι σελίδες είναι μεγαλύτερες. Βάλτε και το ότι όλες οι ιστορίες είναι καινούργιες, και νομίζω ότι τα χρήματά μας πιάνουν τόπο, με το νέο περιοδικό.

Πάμε να ξεφυλλίσουμε το τεύχος!

007

Το τεύχος ξεκινά με το πρώτο επεισόδιο τής ιστορίας η τελευταία περιπέτεια, σε σενάριο Francesco Artibani και σχέδιο Alessandro Perina, που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα μέρη. Όπως και στο παλιό Μίκυ Μάους, το πρώτο τεύχος ξεκινά με μια ιστορία σε συνέχειες!

Ο Ρόμπαξ μαζεύει στο σπίτι του όλους τους εχθρούς τού Σκρουτζ, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους: τους Λύκους, τη Μάτζικα και τον Σκληρόκαρδο Χρυσοκούκη! Καθώς ο Σκρουτζ έχει προστατέψει το θησαυροφυλάκιο από τους Λύκους και την τυχερή του δεκάρα από τη Μάτζικα, ο Χρυσοκούκης προτείνει να κλέψουν οι Λύκοι την τυχερή δεκάρα, και η Μάτζικα να αδειάσει το θησαυροφυλάκιο. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Μη μπορώντας να βρει τους Λϋκους, που κρύβονται στο σπίτι τού Ρόμπαξ, ο Σκρουτζ πηγαίνει στο Βεζούβιο, καθώς ξέρει ότι τη Μάτζικα θα την βρει εκεί. Πράγματι, την βρίσκει έτοιμη να λιώσει τα νομίσματα που είχε μαζέψει από τους διάφορους μεγιστάνες, για να φτιάξει το φυλαχτό που θα της δώσει το άγγιγμα τού Μίδα. Ο Σκρουτζ δεν καταφέρνει να την σταματήσει, όμως, όταν το τσουκάλι με τα νομίσματα ακουμπάει στη λάβα τού ηφαιστείου, εμφανίζεται το συμβούλιο τών μαγισσών. Το νόμισμα, που πήρε η Μάτζικα από τους Λύκους, δεν είναι η τυχερή δεκάρα! Εξοργισμένο, το συμβούλιο τιμωρεί τη Μάτζικα με αποκλεισμό από τη χώρα τών μαγισσών και την μετατρέπει σε… νεράιδα με φτερά και πολύχρωμα ρούχα!

Καταστροφή, καθώς τα χρήματα του Σκρουτζ τα είχε στείλει η Μάτζικα στη χώρα τών μαγισσών! Τα παπιά επιστρέφουν στη Λιμνούπολη, ελπίζοντας να μπορέσει να τους βοηθήσει ο Κύρος να πάνε στη χώρα τών μαγισσών. Όταν φτάνουν, όμως, βρίσκονται προ εκπλήξεως. Με το που μαθεύτηκε η επιτυχία τής ληστείας, η εμπιστοσύνη των αγορών στον Σκρουτζ έπεσε κατακόρυφα, το ίδιο και η αξία τών μετοχών του, οπότε ο Ρόμπαξ και ο Χρυσοκούκης αγόρασαν κοψοχρονιά όλη του την περιουσία, ακόμα και το θησαυροφυλάκιο!

Η συνέχεια στο επόμενο τεύχος.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τη νέα σειρά. Δεν βλέπω την ώρα να διαβάσω το δεύτερο μέρος! Η ιστορία έχει κάτι από τις φακές τής Βαβυλωνίας τού Σκάρπα, όπου και εκεί ο Σκρουτζ, μέσα από περίπλοκες οικονομικές διαδικασίες, έχασε την περιουσία του. Ακόμα και η αφέλεια, ως προς το πώς δουλεύουν οι μετοχές, είναι εκεί! Ως προς το σχέδιο, παρ’ όλον ότι είναι μοντέρνο, δεν ενοχλεί. Ακόμα και οι Λύκοι, που κάπως ξεφεύγουν, δεν ενοχλούν ούτε αυτοί. Θα βάλω ένα 9,5 σ’ αυτό το πρώτο μέρος, ελπίζοντας τα υπόλοιπα να σταθούν επάξια δίπλα του.

037

Μετά την ιστορία, ακολουθεί ένα σχετικό άρθρο, όπως είχαμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό στο παλιό Μίκυ Μάους, όταν δημοσίευε μεγάλες ιστορίες.

046

Και να η πρώτη διαφήμιση για καινούργιο τίτλο! Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ επιστρέφουν την επόμενη Παρασκευή, ευτυχώς όχι από την αρχή! Το εξώφυλλο, που βλέπουμε στη διαφήμιση, είναι από το Paperinik New Adventures 12, που είναι το επόμενο τεύχος τής σειράς, από εκεί που είχαμε σταματήσει στην προηγούμενη έκδοση. (Ευχαριστούμε τον Παντελή για την επισήμανση!)

Η νέα έκδοση λέει ότι θα έχει νέο, μεγάλο μέγεθος, άρα ανασηκώστε κατά μία θέση το ράφι στη βιβλιοθήκη, όσοι συλλέγετε τα τεύχη αυτής της σειράς!

047

Στη συνέχεια ακολουθεί η ώρα των παρανόμων, σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Ettore Gula.

Όταν ο Μίκυ και ο Γκούφυ επιστρέφουν από ένα ταξίδι στο παρελθόν, ανακαλύπτουν ότι όλοι οι κάτοικοι τού Μίκυ Σϊτυ έχουν μετατραπεί σε κλέφτες και κλέβουν ο ένας τον άλλον. Με τα πολλά μαθαίνουμε ότι, όπως κάθε τέσσερα χρόνια προσθέτουμε μια εμβόλιμη μέρα στο ημερολόγιο, μετά από ένα αιώνα (μόνο;) χρήσης τής νόμιμης ώρας (τι είναι αυτό;) θα έπρεπε να προστεθεί μία εμβόλιμη, παράνομη (;!;) ώρα, πράγμα που θα έκανε όλους τους ανθρώπους παράνομους, όσο διαρκούσε αυτή η ώρα. Ο καθηγητής Οράτιος Ο’κλοκ προσπάθησε να κάνει την κατάσταση αυτή μόνιμη, αλλά ο Μίκυ και ο Γκούφυ κατάφεραν τελικά να τον σταματήσουν.

Ωραίο, μοντέρνο σχέδιο, θεαματική εισαγωγή, ατμοσφαιρική συνέχεια, μέχρι να καταλάβουμε τι συνέβαινε, αλλά μετά ασ’ τα να παν! Η υπόθεση πρέπει να βασίζεται σε κάποιο ιταλικό λογοπαίγνιο, γιατί δεν είναι δυνατόν, επειδή κάποιος βάφτισε μια ώρα παράνομη, αυτό να είχε ως συνέπεια το να γίνουν όλοι οι άνθρωποι παράνομοι εκείνη την ώρα. (Άσε που η ώρα, όπως την γνωρίζουμε, χρησιμοποιείται επί αιώνες, ενώ οι εμβόλιμες διορθώσεις είναι της τάξεως του ενός δευτερολέπτου ανά έτος και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι.) Έξι με επτά και κρίμα το σχέδιο.

079

Και να και η επιστροφή τού αγαπημένου μας Τζούνιορ Ντακ, που τόσο μας είχε λείψει, με την ιστορία εντυπωσιακή εμφάνιση, σε σενάριο Silvia Gianatti και σχέδιο Donald Soffritti.

Στο Παπιοχώρι έρχεται το τσίρκο και, φυσικά, τα παιδιά ενθουσιάζονται, με πρώτον και καλύτερο τον Τζούνιορ, που, πιστεύοντας ότι είναι γεννημένος για το τσίρκο, βάζει στοίχημα με τον Μπουλ ότι θα εμφανιστεί στην παράσταση. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όσο φαντάζεται ο Τζούνιορ. Θα τα καταφέρει, τελικά ή θα γίνει ρεζίλι σ΄όλο το χωριό, που πήγε στην παράσταση, για να τον δει; Το τέλος είναι αρκετά αναπάντεχο.

Άλλη μία πολύ όμορφη ιστορία με τον Τζούνιορ Ντακ, που σ’ αφήνει μ’ ένα πλατύ χαμόγελο, που ξεκινάει απ’ το ένα αυτί και φτάνει στο άλλο. Κάπου μας το χαλάει λίγο στο σχέδιο, όπου ο Μπουλ είναι ζωγραφισμένος αποκρουστικά, αλλά μάλλον έτσι πρέπει να είναι, γιατί σ’ όλες τις ιστορίες είναι αποκρουστικός! Εννιά.

101

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ναφθαλίνη παλιάς κοπής, σε σενάριο Maria Muzzolini και σχέδιο Paolo De Lorenzi.

Ο κοσμος τού μέλλοντος, απ΄ όπου προέρχεται ο Ήτα Βήτα, έχει προσβληθεί από σκόρους, που έχουν τρυπήσει τις μαγικές τσέπες τών κατοίκων του, με αποτέλεσμα να πέφτουν διαρκώς πράγματα απ’ τα παντελόνια τους, δημιουργώντας χάος. Καθώς η ναφθαλίνη τής εποχής είναι πλέον τρόφιμο, ο Ήτα Βήτα έρχεται στην δική μας εποχή για να προμηθευτεί μια τεράστια ποσότητα παλιάς ναφθαλίνης, για να εξολοθρεύσει τους σκόρους. Θα τα καταφέρει;

Μέτριο σχέδιο, πολλά αστεία γκαγκ, αλλά γενικά η υπόθεση δεν βγάζει νόημα. (Αφού και τη δική μας ναφθαλίνη την τρώει ο Ήτα Βήτα, πρέπει να είναι το ίδιο πράγμα με τη μελλοντική.) Ας βάλουμε ένα επτάμισι με οκτώ.

130

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το δεύτερο μέρος τής ιστορίας η τελευταία περιπέτεια. (Στη διαφήμιση βλέπουμε το εξώφυλλο του Topolino 2985, όπου πρωτοδημοσιεύτηκε το πρώτο μέρος τής ιστορίας.)

mickey

Πριν ακόμα διαβάσω το περιοδικό, η πρώτη αίσθηση ήταν ότι πρόκειται για συνέχεια τού παλιού Μίκυ Μάους. Ίδια επιλογή ιστοριών, ίδιο στήσιμο στα άρθρα (π.χ., δείτε την κορυφή τής σελίδας με το άρθρο, πιο πάνω ή, όσοι πάρετε το περιοδικό, τη σελίδα με τα ανέκδοτα, τα αξιοπερίεργα και το κρυπτόλεξο ή το άρθρο για τα βιντεοπαιχνίδια). Θα έλεγα ότι είτε το καινούργιο περιοδικό το φτιάχνουν οι ίδιοι, που έφτιαχναν το παλιό είτε η Καθημερινή έχει «κληρονομήσει» το υλικό τής Νέας Ακτίνας και στο ξεκίνημα χρησιμοποιεί ό,τι είχαν ήδη ετοιμάσει για δημοσίευση. Μία σαφής βελτίωση είναι ότι το τεύχος δεν ήταν παραγεμισμένο με σπαζοκεφαλιές.

Έχοντας διαβάσει το περιοδικό, βρίσκω ομοιότητες και διαφορές με το παλιό περιοδικό. Μια ομοιότητα είναι ότι μετά την κύρια ιστορία, ακολουθούν κάποιες υποδεέστερες, με εξαίρεση ίσως αυτή με τον Τζούνιορ Ντακ. Η κύρια διαφορά είναι ότι το τεύχος είναι λίαν χορταστικό, με τέσσερις μεγάλες ιστορίες τις οποίες, επειδή όλες είναι καινούργιες, θέλεις να τις διαβάσεις μια φορά, χωρίς να το αισθάνεσαι αγγαρεία.

Κάπου με παραξενεύει το γεγονός ότι ενώ το νέο περιοδικό είναι μεγαλύτερο σε αριθμό σελίδων (άρα έχει περισσότερο περιεχόμενο), με μεγαλύτερες σελίδες (άρα τα σχέδια είναι πιο ευδιάκριτα, καθώς είναι μεγαλύτερα), το εξώφυλλο είναι τυπωμένο σε καλύτερο χαρτί και χωρίς τίτλους, διαφημίσεις και άλλα κείμενα, που κρύβουν την εικόνα του (άρα πιο όμορφο), όλα αυτά με ξενίζουν και με κάνουν να αισθάνομαι άβολα. Όποιος έχει γεννηθεί στη φυλακή, τη φυλακή θυμάται, έλεγε η μητέρα μου!

Συνολικά θα βάλω ένα εννέα στο τεύχος.

mickey

Καλώς το δεχθήκαμε, λοιπόν, το καινούργιο περιοδικό! Μακάρι να ξεπεράσει τον προκάτοχό του σε διάρκεια, και μακάρι να είμαστε και εμείς καλά, για να το διαβάζουμε.

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 20 Ιουνίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Καθημερινής, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Νέες Κυκλοφορίες Κόμικς, Νέο Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 25 Σχόλια.

  1. Ευχαριστουμε για την αμεση ενημερωση Κριτων (οχι Κριτωνα 🙂 )
    Θελω να ξανατονισω εδω τη δυσμενη διακριση που υπαρχει για μας τους Κυπριους. Το παλιο το αγοραζαμε 2.55 ευρω. Και αυτο φανταζωμαι ποσα!! Και ακομα εμφανιστει στα περιπτερα .μπορει σε δυο εβδομαδες. Οι τομοι θα ξεκινησουν να ερχονται στις 29/6. ΤΟ Μπλεκ 7 σημερα ηρθε.
    Αντε φτανει παραπονα. Εχουμε Μικυ Μαους επιτελους!!

    Μου αρέσει!

  2. Άντε και καλή αρχή!

    Μου αρέσει!

  3. Άραγε η Καθημερινή συνεχίζει για μερικά τεύχη ό,τι κληρονόμησε από τη Νέα ακτίνα και μετά θα βάλει το δικό της στυλ;
    Πολύ θα ήθελα να βγάλει στην άκρη τα αρνητικά αυτής της κληρονομιάς, που πολλάκις έχουν αναφερθεί από τα σχόλια εδώ.

    Πάντως, όπως και να ‘χει, ας βαρέσουμε τα όργανα,

    να βάλουμε και καμιά φωτιά

    Μου αρέσει!

  4. Άντε καλή αρχή! Εγώ απλά να κάνω μια επισήμανση, τα πρωτότυπα τρία πρώτα τεύχη του PKNA (νέες περιπέτειες του ΦΝ) είχαν κυκλοφορήσει στην Ιταλία με αρίθμηση #0, #0/2 και #0/3 πριν βγεί το τεύχος #1, το οποίο ουσιαστικά ήταν το 4ο τεύχος. Ο Τερζόπουλος απλά ξεκίνησε την αρίθμηση από το 1 δημοσιεύοντάς τα με τη σειρά.

    Μου αρέσει!

    • Σωστό. Πάντως, ένα τεύχος εκτός σειράς έχει εκδοθεί. Πρόκειται για το No. 11, «η εξαφάνιση του Φάντομ», που ανατυπώνει το ιταλικό PKNA Speciale 97, που πρέπει να τυπώθηκε μαζί με το Paperinik New Adventures 8, στο οποίο βασίστηκε το δικό μας No. 10.

      Μου αρέσει!

  5. Το άρθρο ενημερώθηκε με το παραμιλ… τα σχόλιά μου, οπότε, όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει λεπτομέρειες για τα περιεχόμενα του τεύχους, μπορεί να το ξαναεπισκεφθεί.

    Μου αρέσει!

    • Ενδιαφέρουσα η σημείωση με τις φακές της βαβυλωνίας, δεν την έχω διαβάσει την ιστορία. Εμένα το «η τελευταία περιπέτεια» μου έφερε στο μυαλό το «αφιερωμένο εξαιρετικά» του Ντον Ρόσα, όπου και παλι έχουμε συμμαχία Μουργόλυκων, Μάτζικα και Χρυσοκούκη με προσωρινά επιτυχή αποτελέσματα http://coa.inducks.org/story.php?c=D+96325. Συμφωνώ ότι το τελικό πρόσημο είναι θετικό σήμερα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα παραμείνει χορταστικό το περιοδικό, κάπου στην καθημερινή νομίζω είδα πως το αναφέρουν σαν «ενισχυμένο».

      Μου αρέσει!

  6. Δηλαδή, γενικώς, ήταν καλή η εκκίνηση. Κι αν, δε, βελτιωθεί το ανακάτεμα των συστατικών της επιτυχίας, τα τεύχη θα έχουν μαγεία αλά Topolino, φαντάζομαι.

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα, Βασίλειε.

      Προσωπικά – αν και στην Κέρκυρα δεν θεάθηκε ακόμη το Μίκυ Μάους στον ορίζοντα – θα προτιμούσα το εξής:

      Να γίνει ένας διαχωρισμός στα περιοδικά, ώστε να ξέρουν οι αναγνώστες ποιό απευθύνεται σε κάθε ηλικιακό τμήμα του κοινού. Να δώσω ένα παράδειγμα.

      Το Μίκυ Μάους θα μπορούσε να εναρμονιστεί πλήρως με το Topolino, ώστε οι νέες ιστορίες να φιλοξενούνται εκεί. Επίσης, το Super Μίκυ όπως διαφημίζεται(2 φορές τον χρόνο αναμένεται να κυκλοφορεί), ας έχει τις παλιές ιστορίες. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί η εταιρεία να κινηθεί και στα υπόλοιπα περιοδικά, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι και να γνωρίζουν τι να περιμένουν από το κάθε περιοδικό. Αν θυμάσαι στο προηγούμενο εκδοτικό καθεστώς επικρατούσε ένα μπάχαλο και σε όλα τα περιοδικά του υπήρχαν ανάκατες ιστορίες από όλο το χρονικό φάσμα δημοσιεύσης τους.

      Μου αρέσει!

      • Καλημέρες, Γιώργο.

        Το θυμάμαι, γι’ αυτό το λέω. Περί ηλικιακού κοινού, που λες, μου φαίνεται ότι είναι πολύ καλή λύση για επιτόπου βελτίωση του περιοδικού (που προς το παρόν κινείται στο γνώριμο στυλ). Ή κι αν μια τέτοια ιδέα δεν ταιριάζει σε κάτι στους εκδότες , υπάρχουν χιλιάδες δυνατές, αδημοσίευτες στην Ελλάδα ιστορίες που ηλικιακά μπορούν να πιάσουν όλο το κοινό…

        Θα μου πείτε, τώρα, γκρινιάζουμε καλά-καλά δεν το είδαμε; Αν τυχόν το περιοδικό ακολουθήσει τελικά ακριβώς το ίδιο στυλ με τους προκατόχους, δεν ξέρω αν θα είναι καλό σημάδι για τη συνέχεια. Καλύτερα να το πω τώρα στην εκκίνηση (και μακάρι να μην το ξαναπώ ούτε εγώ, ούτε κανείς από τα σχόλια).

        Μου αρέσει!

  7. Μια στιγμή, βρε παιδιά, γιατί πιάστηκα απροετοίμαστος. Πότε βγήκε αυτό, βγήκε ανεξάρτητα ή μαζί με την Καθημερινή και αν ναι σε ποιό φύλλο; Της Παρασκευής;

    Μου αρέσει!

    • Κυκλοφόρησε χθες στην Αθήνα και λογικά σήμερα κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί η διανομή του και στην υπόλοιπη χώρα. Θα κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή(Αθήνα, επαρχία το Σάββατο), αυτόνομα στα περίπτερα.

      Μου αρέσει!

  8. Μόλις βρήκα την σελίδα σας εντελώς τυχαία, ψάχνοντας πληροφορίες για το νέο Μίκυ Μάους. Βρέθηκα στο κατάλληλο μέρος! Εξαιρετική παρουσίαση!

    Μου αρέσει!

  9. Πάντως στη Θεσσαλονίκη έμεαθα από γνωστό μου ότι κυκλοφόρησε κανονικά την Παρασκευή το πρωί, όταν και ο ίδιος το προμηθεύτηκε. Ελπίζω να ξεπεράσει τον «πρόγονό» του. Επιτέλους το κρατάμε ξανά στα χέρια μας!

    Μου αρέσει!

  10. κάτι πρέπει να γίνει και να αλλάξει αυτό το θέμα με την καθυστέριση που πάντα πρέπει να περνούν βδομάδες για να πέρνουμε τα καινούργια τεύχη και σχεδόν στην διπλάσια τίμη.
    ας τα φέρνουν και μας στην μέρα κυκλοφοριάς τους όπως και άλλα ελληνικα έντυπα που έρχονται στην μερα τους στην Κύπρο απο την Ελλαδα. Αν το έκαναν αυτό δεν θα ενοχλούσε τοσο το θέμα της τιμής αν θεωρούσαμε οτι ειταν με ταχυριθμα μέσα αποστολής . και καθυστέριση και εκμεταλλευση

    Μου αρέσει!

  11. Αχά!

    Επιτέλους στα χέρια μου!

    Ανάγνωση με την γνωστή συνταγή: στο γραφείο(πόρτα κλειδωμένη), μουσική από The Big Blue, καραμέλες αχλάδι για να παίρνει φόρα το μάτι και να γλυστράει στις σελίδες!

    Η προσπάθεια είναι καλή. Η γραμματοσειρά, κοιτάζοντας την καμιά 40αριά φορές, καταλλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι η ίδια με το παλιό Μίκυ Μάους και απλά κατέβηκε το Μάους ένα διάζωμα. Δεν είναι η ίδια γραμματοσειρά, αν προσέξετε καλά. Στα «Ο» φαίνεται πολύ καθαρά.

    Με χάλασε το στήσιμο στις εσωτερικές σελίδες που είναι το ίδιο με τον προηγούμενο εκδότη. Προσωπικά θα προτιμούσα όλα τα περιοδικά που θα κυκλοφορήσουν να είναι σε μια εντελώς νέα λογική και φιλοσοφία, μηδενίζοντας έτσι το κοντέρ σε όλους τους τομείς και δίνοντας μας κάτι εντελώς καινούργιο. Όμως να μην σταθούμε για την ώρα σε αυτό και να περιμένουμε τον χρόνο να κυλήσει, για να κρίνουμε καλύτερα.

    Οι ιστορίες μου άρεσαν κατά τα 3/4. Εκείνη με τον Ήτα – Βήτα, όχι παλιάς κοπής δεν ήταν σαν ναφθαλίνη, αλλά ούτε καν ναφθαλίνη αυτό που του έδωσαν του καημένου και σε εμάς να διαβάσουμε! Απαράδεκτος ο σχεδιαστής! Έγραφα χαλαρά το όνομα του σε προσεχή εξωστρακισμό και χωρίς τύψεις! Η πρώτη με τον Σκρούτζ ήταν χάρμα οφθαλμών πάντως(είχα την τύχη να την διαβάσω πέρσι στο Topolino σε συνέχειες. Αν θυμάστε είχα παρουσιάσει τα τεύχη που την περιείχαν.)!

    Τέλος, να πω ότι βλέπω με καλό μάτι το γεγονός ότι η χρονική απόκλιση από τις ιστορίες έτσι όπως δημοσιεύονται στην Ιταλία και το Topolino, είναι πολύ μικρή. Αν θυμάστε κάποτε περιμέναμε 3-4 χρόνια για να διαβάσουμε τέτοιες ιστορίες. Αυτό είναι θετικό συνεπώς που συμβαίνει τώρα. Αν εναρμονιστεί πλήρως με το Topolino(κάτι που βλέπω να συμβαίνει σταδιακά), θα ήταν απλά υπέροχο. Ασχέτως αν κάποιες ιστορίες χάνουν στα σκίτσα ή τα σενάρια. Είναι καλό γιατί θα είμαστε πλέον πιο κοντά σε όσα τυπώνονται και δεν θα τα παρακολουθούμε – διαβάζουμε με διαφορά 3-4 χρόνων. Επίσης είναι καλό γιατί έτσι το Μίκυ Μάους θα αποκτήσει προσωπικότητα και θα ξέρουν όλοι οι αναγνώστες ότι είναι το «σήμερα» των ιστοριών του Ντίσνευ. Μένει να βολευτεί και το «χτές» σε κάποιο άλλο περιοδικό, για να είμαστε κι εμείς οι δεινόσαυροι που λέει κι ο Κρίτων, ευχαριστημένοι.

    Συμπερασματικά, ένα 9 και από εμένα και …καλοτάξιδο να είναι!

    Μου αρέσει!

    • Μπορώ να πω πως μόνο στην γραμματοσειρά και στην ποιότητα των σελιδών είναι διαφορετικό από το παλιό Μίκυ Μάους (άραγε έχουν βάλει και τους ίδιους μεταφραστές;). Πολύ καλή προσπαθεία από την Καθημερινή, συγχαρητήρια! Άσε που η 1η ιστορία φαίνεται να τραβάει πολύ καλά (επιτέλους οι Ιταλοί ανακάλυψαν τον Χρυσοκούκη!!!). Και όσο για το θέμα της διανομής πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να πολυγκρινιάζουμε, το πράγμα ε’ιναι ακόμα στην αρχή, μπορεί αργότερα η κατάσταση να φτιάξει. Κι εγώ απο την Κόρινθο (που είναι 1 ώρα από την Αθήνα) Κυριακή το βρήκα στο περίπτερο. Καλύτερα να είμαστε ευγνόμωνες που μπορούμε να διαβάζουμε και πάλι στα ελληνικά τις ιστορίες Disney με τους αγαπημένους μας ήρωες και να αφήσουμε τα μίση.

      Μου αρέσει!

  1. Παράθεμα: Επέστρεψε ο Μίκυ Μάους | maga.gr

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.