Advertisements

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 33 – «ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ»

MickeyMouse_CT

01

(Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.)

10 Φεβρουαρίου τού 1967 σήμερα, μικυμαουσικά, και το ταξίδι στις θερμές χώρες συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, το τριακοστό τρίτο τεύχος τού Μίκυ Μάους μας ταξιδεύει στην έρημο Σαχάρα. Ξαναπάρτε, λοιπόν το ψάθινο καπέλο και το αντιηλιακό σας και πάμε!

tmth

(Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S., από την ανατύπωση της ιστορίας στο Μίκυ Μάους 465.)

Η βασική ιστορία τού τεύχους είναι το ηφαίστειο της ερήμου, σε σενάριο και σχέδιο Carl Barks. Η ιστορία αναδημοσιεύτηκε στη χώρα μας στα Μίκυ Μάους 465 και 1080, με τον τίτλο το μυστικό τού ηφαιστείου.

Ο Σκρουτζ παίρνει τον Ντόναλντ και τα ανιψάκια σε μια μεγάλη γεώτρηση πετρελαίου στην έρημο Σαχάρα. Καθώς το πετρέλαιο, που βρήκε, είναι πάρα πολύ, ο Σκρουτζ ψάχνει για κάποιο μέρος να το αποθηκεύσει, μέχρι να κατασκευαστεί ένας αγωγός, για να το μεταφέρει στη θάλασσα. Το μέρος αυτό βρίσκεται σε έναν παλιό κρατήρα ηφαιστείου. Ανοίγουν, λοιπόν μια τρύπα στη βάση του κρατήρα, περνάνε ένα σωλήνα και ετοιμάζονται να μεταφέρουν εκεί το πετρέλαιο.

Όμως, το ηφαίστειο κατοικείται από μικροσκοπικούς Άραβες, ζαρωμένους από τη διαρκή έκθεση στον δυνατό ήλιο! Οι Άραβες βγαίνουν από τον σωλήνα, αρχικά για αναγνώριση και, στη συνέχεια, όταν μαθαίνουν το σχέδιο τού Σκρουτζ, να πλημμυρίσει τον κρατήρα τους, αρχίζουν τις δολιοφθορές, απαγάγοντας τελικά και τον ίδιο τον Σκρουτζ, για να λογοδοτήσει στον αρχηγό τους.

Χωρίς να γνωρίζει ότι ο Σκρουτζ έχει απαχθεί, ο Ντοναλντ συνδέει το σωλήνα και αρχίζει τη μεταφορά τού πετρελαίου στον κρατήρα. Οι Άραβες είναι καταδικασμένοι. Το ίδιο και ο Σκρουτζ. Ευτυχώς, τα ανιψάκια, ψάχνοντας για τον θείο τους, ανεβαίνουν στην κορυφή τού κρατήρα, βλέπουν τον θείο τους, και έτσι το κακό αποτρέπεται. Ο Σκρουτζ αναλαμβάνει να διορθώσει τη ζημιά, που έκανε το πετρέλαιο και, μεταφέροντας νερό από μακρυά, μετατρέπει τον κρατήρα σε όαση.

Μπαρκς είναι αυτός, δεν έχουμε να πούμε πολλά, οπότε η βαθμολογία είναι το προφανές 9,5 με 10. Να προσθέσω μονάχα ότι, όταν είχε κυκλοφορήσει το τεύχος, είχα να διαλέξω ανάμεσα σε αυτό και σε κάποιο τεύχος τού Γέλιο και Χαρά, που και εκείνο είχε μια ιστορία με παπιά, πιθανόν κι αυτή του Μπαρκς. Προσπαθούσα, ξεφυλλίζοντας και τα δύο, να δω ποιο ήταν το καλύτερο. Τελικά πήρα το Μίκυ Μάους και δεν το μετάνιωσα.

p(Η εικόνα προέρχεται από το Μίκυ Μάους 32.)

Ακολουθεί το τέταρτο μέρος από την ιστορία κειμένου Πινόκιο. Ένα από τα πιο όμορφα παιδικά παραμύθια.

tmtg

(Η εικόνα προέρχεται από τον τόμο Ζορρό.)

Ακολουθεί το πρώτο μέρος από την περιπέτεια του Ζορρό με τίτλο το μυστικό τού Γκαρθία, σε σενάριο αγνώστου και σχέδιο Alex Toth. Η ιστορία αναδημοσιεύτηκε στη χώρα μας στον τόμο Ζορρό.

Επειδή κάποιοι γέλασαν με τις απεγνωσμένες προσπάθειες τού λοχία Γκαρθία να κατεβάσει μια σημαία με το σήμα τού Ζορρό, ο καπιτάνο Μοναστάριο τους καταδικάζει να φέρουν πίσσα από πολύ μακρυά και να επισκευάσουν τη σκεπή τού στρατώνα μέσα σε μια μέρα, διότι διαφορετικά θα τους μαστιγώσει. Παράλληλα, προσποιείται ότι καθαιρεί και αποστρατεύει τον Γκαρθία, ώστε ως δήθεν αδικημένος από τον Μοναστάριο, να κερδίσει τη συμπάθεια τού Ζορρό. Ο Ζορρό όμως καταλαβαίνει τι συνέβη. Βάζει τον Μοναστάριο και τον Γκαρθία να κάνουν κύκλους και, όσο λείπουν από το στρατώνα, στέλνει πλαστή διαταγή στους στρατιώτες να φέρουν εκείνοι την πίσσα και να επισκευάσουν τη σκεπή.

Μπλιαχ! Και είναι και σε τρεις συνέχειες, με την τελευταία να έχει μόνο δύο σελίδες! Βαθμολογια; Όχι, δεν έχει!

tke

(Η εικόνα προέρχεται από το Μίκυ Μάους 24.)

Ακολουθεί το δέκατο μέρος από το μυθιστόρημα του Καρόλου Γκινγκ Τερκίτο & Εστερλίτα: χαμένοι σ’ έναν άγνωστο κόσμο.

mickey

Και πάλι το I.N.D.U.C.K.S. δεν μας παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τα περιεχόμενα του τεύχους, οπότε κάπου εδώ θα σταματήσουμε.

68

(Προέλευση εικόνας: www.ibid.gr.)

Στο επόμενο τεύχος θα διαβάσουμε την ιστορία κυβερνήτης των πάντων, σε σενάριο Gian Giacomo Dalmasso και σχέδιο Luciano Gatto.

mickey

Και πάλι εξαιρετική πρώτη ιστορία και πάλι ένας αδιάφορος Ζορρό, που δεν τη συναγωνίζεται με τίποτε, οπότε και πάλι θα κόψουμε κάτι εξ αιτίας του και θα βαθμολογήσουμε το τεύχος με ένα εννέα.

Τις παρουσιάσεις τών παλαιών τευχών τού Μίκυ Μάους θα τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 25 Απριλίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tresures, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους όπως παλιά, Παρουσίαση: Παλιά τεύχη Μικυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: