Advertisements

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 23 – «ΜΙΚΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΥΡΟΥ ΠΗΤ»

MickeyMouse_CT

01

(Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.)

Και μπήκαμε στον Δεκέμβριο! Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 1966 σήμερα, μικυμαουσικά, και το εικοστό τρίτο τεύχος τού Μίκυ Μάους το γιορτάζει, βάζοντας τον Μίκυ να παίζει χιονοπόλεμο με τον Μαύρο Πητ. Για να δούμε τι θα δούμε!

eo

(Η εικόνα προέρχεται από την ανατύπωση της ιστορίας στα Κλασικά Ντίσνεϋ 80.)

Το τεύχος ξεκινά με την ιστορία Μίκυ εναντίον Μαύρου Πητ, σε σενάριο Ennio Missaglia και σχέδιο Luciano Capitanio. Η ιστορία αναδημοσιεύτηκε στη χώρα μας στο Μίκυ Μάους 448, στα Κλασικά Ντίσνεϋ 80, με τον τίτλο επικίνδυνη ορειβασία (αλλαγή, μάλλον, της τελευταίας στιγμής, μια και στα περιεχόμενα η ιστορία αναφέρεται με τον αρχικό της τίτλο) και στα Κλασικά Ντίσνεϋ 202, με τον τίτλο χειμερινές διακοπές, που είναι και ο πρωτότυπος ιταλικός τίτλος.

Ο Μίκυ, η Μίνι και ο Γκούφυ πηγαίνουν για χειμερινές διακοπές. Ο Γκούφυ καταφέρνει αμέσως να τσακιστεί, προσπαθώντας να κάνει σκι, οπότε αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στην ορειβασία. Ο Μίκυ φοβάται ότι ο Γκούφυ θέλει να σκαρφαλώσει στην κορυφή τού γειτονικού βουνού, και πράγματι από εκεί ακούγονται φωνές για βοήθεια. Ο Μίκυ σπεύδει να βοηθήσει τον φίλο του, αλλά ανακαλύπτει ότι αυτοί που φώναζαν ήταν ο Μαύρος Πητ και ένας άλλος ληστής, οι οποίοι, αφού λήστεψαν την τράπεζα του Μίκυ Σίτυ, το έσκασαν μέσα από τα βουνά. Στη συμπλοκή, που ακολουθεί, υπερισχύουν οι ληστές, οι οποίοι αφήνουν τον Μίκυ δεμένο, για να πεθάνει απ’ το κρύο.

Οι ληστές πέφτουν πάνω στον Γκούφυ, ο οποίος… κοιμόταν, και, αφού τον σπάνε στο ξύλο, φεύγουν με ένα περίεργο τελεφερικ, που είναι μια σχεδία κρεμασμένη από ένα σχοινί, το οποίο λίγο θέλει για να απαγκιστρωθεί από εκεί που είναι κρεμασμένο, και να πέσουν οι επιβάτες στο κενό. Πόσο λίγο; Το να ακουμπήσει ένα γάντζο ο Γκούφυ με το κεφάλι του, όταν συνέρχεται, παραδείγματος χάριν.

Ο Μίκυ, εν τω μεταξύ, έχει καταφέρει να απελευθερωθεί, βρίσκει τον Γκούφυ, και μαζί βγάζουν τους δυο ληστές από τα χιόνια, στα οποία θάφτηκαν, όταν έπεσαν, και τους συλλαμβάνουν.

Μάλλον μέτρια ιστορία, με πολλά λογικά κενά. Το σχέδιο γενικά καλό, αλλά με κάποια καρέ όπου ο Μίκυ είναι σχεδιασμένος άσχημα. Πάνω από οκτώ δεν θα βάλω.

md

(Η εικόνα προέρχεται από το Μίκυ Μάους 24.)

Ακολουθεί διαφήμιση για τον μεγάλο διαγωνισμό με δώρα τής Μαίρης Πόππινς, από τον καιρό που δεν φοβόμασταν να κλίνουμε τα ξένα ονόματα, ιδίως όταν ήταν ίδια με τα ελληνικά. Σήμερα φαντάζομαι θα την λένε Μέρι Πόπινς, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

hip

(Η εικόνα προέρχεται από την ανατύπωση της ιστορίας στα Κλασικά Ντίσνεϋ 91.)

Η επόμενη ιστορία είναι ο άνθρωπος μπαλλόνι τού Carl Barks. Η ιστορία πρωτοδημοσιεύτηκε στη χώρα μας στο Γέλιο και Χαρά 251, με τον τίτλο ταξείδια στην στρατόσφαιρα και αναδημοσιεύτηκε και στο Μίκυ Μάους 436, με τον τίτλο η ιπτάμενη πάπια, καθώς και στα Κλασικά Ντίσνεϋ 91, με τον ίδιο τίτλο.

Εδώ έχουμε τον Ντόναλντ να προσπαθεί να μαζέψει τα πεσμένα φύλλα από τον κήπο του, ενώ τα παιδιά συνέχεια του τα σκορπάνε, παίζοντας με κάτι μπαλόνια με μεγάλη ανυψωτική δύναμη. Τα μπαλόνια είναι γεμάτα με ένα καινούργιο αέριο του Κύρου, οπότε ο Ντόναλντ τού ζητάει να του φτιάξει ένα μεγάλο… Ντοναλντόσχημο μπαλόνι, το οποίο καβαλάει, και με αυτό αναγκάζει τα παιδιά να μαζέψουν τα φύλλα που σκόρπισαν. Όμως, τον παίρνει ο ύπνος, και άθελά του πατάει τον μοχλό που φουσκώνει το μπαλόνι. Το μπαλόνι μεγαλώνει κι’ άλλο, σπάει το σχοινί που το συγκρατούσε, και ο Ντόναλντ βρίσκεται σε ύψος 2000 μέτρων. Η αεροπορία, φοβούμενη ότι πρόκειται για κατασκοπευτικό όχημα, καταρρίπτει το μπαλόνι. Ο Ντόναλντ, χρησιμοποιώντας ένα από τα κομμάτια τού μπαλονιού για αλεξίπτωτο, προσγειώνεται πάνω στα φύλλα, που είχαν μαζέψει τα παιδιά, και τα σκορπίζει, οπότε φτου κι απ’ την αρχή να μαζεύουν φύλλα!

Εξαιρετική ιστορία του Μπαρκς, με τα μπαλόνια τού Κύρου αρχικά, αλλά και με το Ντοναλντόσχημο μπαλόνι στη συνέχεια, να μου εξάπτουν την φαντασία, όταν ήμουν μικρός. Κάτω από δέκα δεν βάζουμε.

Εντύπωση μου είχε κάνει από τότε ο διαφορετικός, κιτρινωπός χρωματισμός που είχε αυτή η ιστορία, μαζί, νομίζω, με μια-δυο ακόμα του Μπαρκς. Ποιος ξέρει γιατί ήταν έτσι.

47

(Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.)

Ακολουθεί μια μονοσέλιδη ιστορία από αμερικανική εφημερίδα, με τίτλο ο Γκούφη γλύπτης, σε σενάριο Bill Walsh και σχέδιο Floyd Gottfredson, η οποία δεν έχει αναδημοσιευτεί στη χώρα μας.

48

(Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.)

Συνεχίζουμε με μια σπαζοκεφαλιά αγνώστων λοιπών στοιχείων

49

(Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.)

και το βασίλειο των πουλιών, από την εγκυκλοπαίδεια του Μίκυ, σε σενάριο Dick Huemer και σχέδιο George Wheeler, που αναδημοσιεύτηκε στη χώρα μας στο Μίκυ Μάους 363. Το τεύχος κλείνει με το σταυρόλεξο του Μίκυ.

52

(Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.)

Στο οπισθόφυλλο βλέπουμε μια διαφήμιση για το περίφημο χριστουγεννιάτικο πανηγυρικό τεύχος, ένα από τα πιο περιζήτητα τεύχη τού Μίκυ Μάους!

mickey

Η πρώτη ιστορία δεν είναι από αυτές που θυμάσαι. Η δεύτερη, πάλι, είναι και παραείναι, οπότε τι βαθμό να βάλει κανείς στο τεύχος; Εννέα, που είναι ο μέσος όρος των δύο ιστοριών; Οκτώ, που είναι η βαθμολογία τής βασικής ιστορίας; Οκτώμισι, που είναι ο μέσος όρος τών δύο παραπάνω βαθμολογιών; Ο καθένας ας βάλει τη δική του!

Τις παρουσιάσεις τών παλαιών τευχών τού Μίκυ Μάους θα τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 14 Φεβρουαρίου 2014, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tresures, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους όπως παλιά, Παρουσίαση: Παλιά τεύχη Μικυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Όπως κάθε φορά έτσι σήμερα, επικεντρώθηκα και έμεινα να κοιτάζω για αρκετή ώρα, δύο από τις εσωτερικές σελίδες που παρέθεσες και που αφορούν σε καταχωρήσεις. Ειδικά αυτή με τον διαγωνισμό «Μαίρη Πόπινς» είναι καταπληκτική και μας πάει όλους πολύ πίσω…

    Όσα μπράβο και να σου πω για αυτή την σειρά παρουσιάσεων είναι λίγα, Κρίτωνα!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: