Τα ξαναχρησιμοποιημένα εξώφυλλα του Μίκυ Μάους—13

Ολοκληρώνουμε την παρουσίαση των εξωφύλλων τού Μίκυ Μάους, που είτε ξαναχρησιμοποιήθηκαν σε μεταγενέστερες εκδόσεις τού ίδιου ή άλλου περιοδικού είτε είχαν πρωτοχρησιμοποιηθεί σε προγενέστερες εκδόσεις, με το δέκατο τρίτο και τελευταίο μέρος αυτού του αφιερώματός μας.

Όπως σε όλα τα άρθρα αυτής της σειράς, οι σαρώσεις τών εξωφύλλων προέρχονται από το I.N.D.U.C.K.S.

MM2164 MS0014

Ξεκινάμε με Μίκυ Μάους 2164 και Μεγάλα Σήριαλ 14, σε σχέδιο Giorgio Cavazzano. Εστιασμένη η εικόνα στον Φάντομ Ντακ στην αριστερή εκδοχή, κουτσουρεμένη από αριστερά στη δεξιά εκδοχή, διαφορετικό υπόβαθρο από το πρωτότυπο και στις δύο, διαφημίσεις για αστρόπολοια, άντε να καταλάβεις ότι αυτό το κόκκινο πράγμα δεξιά από τον Φάντομ Ντακ είναι η μπέρτα του!

SP99-01 MM2203

Σπέσιαλ 1 (Θείος Σκρουτζ), Μίκυ Μάους 2203, σχέδιο αγνώστου.

MM2208 MS0021

Μίκυ Μάους 2208, Μεγάλα Σήριαλ 21, σχέδιο Stefano Turconi. Η αριστερή εκδοχή είναι πιο κοντά στο πρωτότυπο. Στη δεξιά εκδοχή, πέρα από το ότι είναι εστιασμένη στον Φάντομ Ντακ, έχουν αλλάξει και το υπόβαθρο.

KN0013 MM2234

Κόσμος Ντίσνεϋ 13 (Κώδικας Ντα Μίκυ), Μίκυ Μάους 2234, σχέδιο Lara Molinari. Το μαύρο περιθώριο αριστερά είναι δική μας προσθήκη, ενώ στον πάτο τού πρωτοτύπου υπήρχε διαφήμιση για το «βιντεοπαιχνίδι τού Λεονάρντο», πράγμα που μάλλον καθιστούσε ολόκληρο το εξώφυλλο μέρος τής διαφήμισης!

MM2307

MM2308 MM2309

Θα κλείσουμε αυτό το αφιέρωμά μας με τα εξώφυλλα από τα Μίκυ Μάους 2307, 2308 και 2309, σε σχέδιο Corrado Mastantuono, όπου το δεύτερο και το τρίτο εξώφυλλο δείχνουν λεπτομέρειες από το πρώτο. Έτσι για αλλαγή, σε σύγκριση με το πρωτότυπο εξώφυλλο, αυτό που είναι ελαφρώς κουτσουρεμένο είναι το ιταλικό!

———

Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτή τη σειρά άρθρων, σκόπευα να τελειώσω διατυπώνοντας την ευχή να αργήσουμε να ξαναδούμε τεύχη που ξαναχρησιμοποιούν παλαιότερα εξώφυλλα, κάτι που φαινόταν πολύ πιθανόν, καθώς τα τελευταία χρόνια όλα τα εξώφυλλα ήταν αδημοσίευτα στη χώρα μας. Όμως, τη στιγμή που γράφεται τούτο το τελευταίο άρθρο, το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να μπορέσουμε να ξαναδούμε εξώφυλλα τού Μίκυ Μάους, τελεία. Ας είναι είτε πρωτότυπα είτε ξαναχρησιμοποιημένα. Τα περιεχόμενα του περιοδικού είναι που θα μας λείψουν, και όχι τα εξώφυλλα!

———

MM1052 SMB0009

Ενημέρωση 21-10-2015: Το Μίκυ Μάους, όπως ξέρουμε, ξανακυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι από την Καθημερινή. Παρά το ότι οι νέοι τίτλοι δημοσιεύουν αποκλειστικά νέες ιστορίες, στα εξώφυλλα δεν κατάφεραν να αποφύγουν μια επανάληψη. Κλασικό Μίκυ Μάους 1052, λοιπόν και νέο Super Μίκυ 9, σε σχέδιο Daniel Branca. Η εκδοχή τού Μίκυ Μάους είναι κατοπτρική σε σχέση με το πρωτότυπο δανέζικο εξώφυλλο και ελαφρώς κομμένη.

Όλες μας αυτές τις παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 21 Σεπτεμβρίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Μίκυ Μάους, Ξαναχρησιμοποιημένα εξώφυλλα, Ξαναχρησιμοποιημένα εξώφυλλα: Μίκυ Μάους, Τερζόπουλος, Walt Disney. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: