Advertisements

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2457 «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΓΑΤΑΣ»

Συνεχίζοντας το σερί τών τευχών με καλές, αδημοσίευτες ιστορίες, το τεύχος αυτής τής εβδομάδας έρχεται με μια ενδιαφέρουσα επιλογή ιστοριών. Ολίγον θεματικό, με πειρατικό θέμα, αυτή τη φορά, αλλά και με μία τρίτη ιστορία, που κάνει την έκπληξη.

001

Η πρώτη ιστορία τού τεύχους είναι το νησί τής μαύρης γάτας, σε σενάριο Valentina Camerini και σχέδιο Giampaolo Soldati. Ο Ντόναλντ είναι ένας άτυχος (τι άλλο;) πειρατής, τον οποίον εγκατέλειψε το πλήρωμά του, εκτός από τον Φέθρυ και τον Κύρο, μια και δεν είχαν καταφέρει να κουρσέψουν ούτε ένα πλοίο. Τελευταία τους ελπίδα είναι να καταφέρουν να κουρσέψουν ένα πλοίο τού Σκρουτζ, που μεταφέρει χρυσάφι, το οποίο, όμως, έχουν βάλει στο μάτι και οι Λύκοι, που σ’ αυτή την ιστορία λέγονται Μαυρόμουργοι, ένα όνομα που ίσως θα μπορούσα να το συνηθίσω, σε αντίθεση με τους Μουργόλυκους, ένα όνομα που ακόμα μου κάθεται στο στομάχι.

Η ιστορία είναι μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια, η οποία, χωρίς να έχει κάτι το ξεχωριστό, διαβάζεται ευχάριστα. Το σχέδιο είναι μοντέρνο, χωρίς όμως να ενοχλεί με ακρότητες. Ως μη θαυμαστής τής Νταίζυ, δεν μπορώ παρά να επισημάνω και το συνεχόμενο αστείο στην ιστορία, όπου όλοι θέλουν να την ξεφορτωθούν, γιατί δεν την αντέχουν!

Ένα οκτώ με οκτώμισι το βάζουμε άνετα.

005

Συνεχίζουμε με άλλη μία περιπέτεια, με τίτλο η δούκισσα των δουβλονιών (ή δουβλονίων, αν προτιμάτε) σε σενάριο Sisto Nigro και σχέδιο Nicola Tosolini. Η ιστορία είναι η πρώτη από τη σειρά οι θησαυροί τού απέραντου γαλάζιου, τη δεύτερη της οποίας διαβάσαμε στο «ελληνικό» τεύχος τής περασμένης εβδομάδας.

Αναπολώντας τον παλιό καλό καιρό, όπου κυνηγούσε θησαυρούς, ο Σκρουτζ χρηματοδοτεί τον κάπταιν Ζέππο, ο οποίος διαθέτει ένα αλλόκοτο υποβρύχιο σε σχήμα καλαμαριού, για να ψάχνουν για θησαυρούς στο βυθό τής θάλασσας, αφήνοντας στο πόδι του την γραμματέα του, η οποία κάθε φορά καλείται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Στην πρώτη αυτή ιστορία, γνωριζόμαστε με τους χαρακτήρες και τις δυνατότητες τού υποβρυχίου, και οι ήρωές μας ξεκινάνε να βρούνε ένα πλοίο που μετέφερε χρυσάφι, το οποίο το είχε βυθίσει κατά λάθος, με το κανόνι του, το πειρατικό πλοίο που είχε πάει να το κουρσέψει. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τους απογόνους τού πειρατή, που είχε βυθίσει το πλοίο, οι οποίοι βρίσκονται κι’ αυτοί στα ίχνη τού θησαυρού.

Ενδιαφέρουσα περιπέτεια, που λίγο τη χαλάει το κάπως απλοϊκό σχέδιο. Οκτώ με οκτώμισι και εδώ.

047

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία σπασμένο τηλέφωνο, σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Donald Soffritti. Μη βιαστείτε να παραλείψετε να τη διαβάσετε, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια «δεύτερη» ιστορία, που απλώς μπήκε για να συμπληρωθεί ο αριθμός τών σελίδων, γιατί θα κάνετε μεγάλο λάθος. Πρόκειται για την καλύτερη ιστορία τού τεύχους, για να μην πω μια από τις καλύτερες ιστορίες τού Μίκυ Μάους, γενικά.

Η Μίννι ζητά από την Κλάραμπελ να μεταφέρει στο Μίκυ ένα μήνυμα, Η Κλάραμπελ είναι, όμως, αφηρημένη, γιατί προσπαθεί να φτιάξει μια… λαρδόπιτα, που δεν τής βγαίνει, οπότε εδώ αρχίζει το πανηγύρι. Ζητά από τον Ήτα Βήτα να μεταφέρει το μισοξεχασμένο μήνυμα, αυτός με τη σειρά του ζητά από κάποιον άλλο να το μεταφέρει, και πάει λέγοντας, περνώντας από όλους τους γνωστούς μας κατοίκους τού Μίκυ Σϊτυ. Μέχρι να φτάσει το μήνυμα στο Μίκυ, θα υποστεί τις πιο απίθανες μεταμορφώσεις, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα κάθε φορά, καθώς ο σεναριογράφος έχει επιλέξει προσεκτικά το μήνυμα, ώστε να μπορεί να ανακατευτεί με χίλιους δυο τρόπους. Κάπου περιμένεις ότι, από το πολύ ανακάτεμα, το μήνυμα θα ξανάρθει στη σωστή σειρά του, αλλά ακόμα κι’ όταν συμβαίνει αυτό, το ανακάτεμα ξαναρχίζει. Δεν θα πω τίποτε για το σχέδιο, για να μη μειώσω την ιστορία, αν τυχόν πω τίποτε αρνητικό, οπότε θα μείνω στο σενάριο, στο οποίο βάζω δέκα με τόνο. Τι τόνο; Τόνους: οξεία, βαρεία, περισπωμένη και το τονικό σημείο τού μονοτονικού ταυτόχρονα! Γέλασα κυριολεκτικά μέχρι δακρύων. Κάθε φορά που έβλεπα τη νέα, ανακατεμένη εκδοχή τού μηνύματος, αναγκαζόμουνα να σταματήσω το διάβασμα, από τα πολλά γέλια. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό το πράγμα, διαβάζοντας κόμικς, για να μην πω ότι έχει δεκαετίες να μου συμβεί αυτό, γενικότερα.

Αν πρέπει να βρούμε κάποιο αρνητικό στην ιστορία, είναι ότι κάποια έξυπνα γκαγκ χαραμίζονται σ’ αυτή την ιστορία, που δεν τα χρειάζεται, όπως το ότι η Κλάραμπελ προσπαθεί να φτιάξει λαρδόπιτα χωρίς λαρδί, ή ότι ο Ιντιάνα Γκούφυ κυκλοφορεί στους δρόμους αιωρούμενος, σαν τον Ταρζάν, από σκοινιά, τα οποία Κύριος οίδε από πού είναι κρεμασμένα. (Από τον ουρανό, ίσως;)

081

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε την ιστορία ο δρόμος για το Παπιοχώρι, με τον Τζούνιορ Ντακ, σε σενάριο Bruno Enna και σχέδιο Antonello Dalena και Emilio Urbano, σε ένα «ενισχυμένο» τεύχος με διπλάσια τιμή και, ελπίζω, διπλάσιες σελίδες, όπου ίσως να χωράνε και τα τα τέσσερα μέρη τής ιστορίας. Όπως και να έχει το πράγμα, ελπίζω να πρόκειται για μια τελευταία έκτακτη καλοκαιρινή έκδοση, στο πνεύμα τού «λεφτά υπάρχουν» τών φετινών καλοκαιρινών εκδόσεων και να μην είναι προάγγελος αυξήσεως τής τιμής τού περιοδικού.

Δεν θα εκπλαγώ αν θα διαβάσουμε και την τρίτη ιστορία τής σειράς οι θησαυροί τού απέραντου γαλάζιου, μια και στα τελευταία δύο τεύχη δημοσιεύτηκαν οι άλλες δύο.

098

Ένα τεύχος με δύο μεγάλες περιπέτειες θα το χαρακτηρίζαμε έτσι κι αλλιώς καλό. Με την εξωφρενική ιστορία, όμως, η οποία κλείνει το τεύχος, αυτό που έχω να πω είναι ότι, αν αγοράσετε μόνο ένα Μίκυ Μάους φέτος, αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι τούτο εδώ!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 16 Αυγούστου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Κρίτωνα, εγώ πάντως σε αυτό το τεύχος βάζω για πρώτη μου φορά 10! Το αξίζει και με το παραπάνω!!! Μην το χάσετε αυτό το τεύχος με τίποτα!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: