ΜΙΚΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ / Τεύχος 6 – «Πύρινη Λαίλαπα»

MIKY MYSTHRIO B KYKLOS 6 COVER CT

Φθάσαμε αισίως στο 6ο τεύχος του Β’ κύκλου του περιοδικού «Μίκυ Μυστήριο». Παρά την πολυπλοκότητα των σεναρίων, που φιλοξενεί, βρίσκω ότι το στοιχείο νουάρ, μέσα στο οποίο κινείται, και η έξοχή του ατμόσφαιρα σχεδιαστικά, ανεβάζουν πολύ το ενδιαφέρον του αναγνώστη και το κάνουν σαν μια ελκυστική πρόταση. Βέβαια, έχει επέλθει μια αύξηση στην τιμή του (κατά 20 λεπτά), αλλά αυτό έχει ήδη συμβεί και σε όλα τα υπόλοιπα περιοδικά της εκδοτικής (πλην του Μίκυ Μάους, που για την ώρα μένει σταθερά στα 1,50 ευρώ). Ας τα αφήσουμε όλα αυτά, όμως και ας περάσουμε στο περιεχόμενο αυτού του τεύχους.

MIKY MYSTHRIO B KYKLOS 6 INSIDE 1 CT

Όπως θα διαπιστώνετε, φαντάζομαι και από τις σελίδες που παραθέτουμε στην παρουσίαση, είναι ίσως το καλύτερα σχεδιασμένο όλης της μέχρι τώρα σειράς. Πολύ λειτουργικά τοποθετημένα τα καρέ, όχι σαν αφηρημένη τέχνη και εξαιρετικός χρωματισμός, που πλησιάζει το τέλειο. Νομίζω ότι αυτή τη φορά, οι δημιουργοί σκέφτηκαν περισσότερο ότι δουλεύουν πάνω σε ένα διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό έντυπο και λιγότερο ότι παράγουν τέχνη. Αυτό, είναι πολύ ευχάριστο και ελπίζουμε να μείνουν εκεί.

MIKY MYSTHRIO B KYKLOS 6 INSIDE 2 CT

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός και η αποτυχημένη εξουδετέρωσή του από μια ομάδα πυροτεχνουργώ, είναι η απαρχή μιας δαιδαλώδους πλεκτάνης, που θα επιχειρήσει να λύσει ο ντετέκτιβ μας. Όλοι είναι ύποπτοι, και αυτός, που βρίσκεται πίσω από την δολιοφθορά, πολύ μακριά από το νου όλων… Ή σχεδόν όλων, αφού ο δαιμόνιος ποντικός, έχει τον τρόπο του να αντλεί στοιχεία στα πιο απίθανα σημεία…

MIKY MYSTHRIO B KYKLOS 6 INSIDE 3 CT

Ξέχασα να σας πω ότι ο στόχος της δολιοφθοράς, ήταν ο… Μίκυ! Στην ουσία επρόκειτο για μια απόπειρα δολοφονίας του, που ναι μεν απέτυχε, αλλά τίναξε στον αέρα ένα ολόκληρο κτίριο! Έτσι, παράλληλα με την αναζήτηση του ένοχου, έχουμε και την συμβίωση του ήρωά μας με μια αστυνομικίνα, η οποία αναλαμβάνει την προστασία του!

MIKY MYSTHRIO B KYKLOS 6 INSIDE 4 CTMIKY MYSTHRIO B KYKLOS 6 INSIDE 5 CT

Από τα 5 ως τώρα τεύχη που παρουσίασα, αυτής πάντα της έκδοσης, θεωρώ πως αυτό εδώ είναι το καλύτερο. Τους λόγους τους εξήγησα ήδη πιο πάνω. Σαν βαθμολογία θα δώσω ένα 9, με υποψία αυστηρότητας. Το επόμενο τεύχος κυκλοφορεί στις 27 Σεπτεμβρίου και έχει για τίτλο «Η μελωδία του τρόμου».

Για το Comics Trades

 2012–2013

 Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Νέα κατηγορία και γι’ αυτόν τον τίτλο, εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 27 Ιουλίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Μίκυ Μυστήριο: Δεύτερος κύκλος, Παρουσίαση: Μίκυ Μυστήριο, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: