Advertisements

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2452 «ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ»

Παρασκευή και πάλι, μ’ ένα καινούργιο τεύχος τού Μίκυ Μάους, που συνεχίζει το σερί τών πολύ καλών τευχών, που είχαμε μέχρι τώρα, ανεβάζοντας τον ποιοτικό πήχη ακόμη περισσότερο.

001

Το τεύχος ξεκινά με το δεύτερο μέρος τής ιστορίας ο κύβος τού Ολύμπου, με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ, σε σενάριο Francesco Artibani και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

Το κυνήγι για τον κύβο τού Ολύμπου συνεχίζεται. Παρακολουθώντας τους αθλητές τής Μπελγκράβια (η οποία, παρεμπιπτόντως, στην πραγματικότητα δεν είναι χώρα, αλλά μία πανάκριβη περιοχή τού Λονδίνου) διαπιστώνουν ότι ένας από τους αθλητές έχει επαφές με την οργάνωση Ζήτα. Από εκεί και πέρα αρχίζει ένα απίστευτο κυνηγητό, το οποίο καταλήγει με πολύ άσχημο τρόπο για κυνηγούς και κυνηγημένους. Δεν λέω λεπτομέρειες, αλλά, αν τα πράγματα είναι όπως φαίνονται (χμμμ… πότε ήταν έτσι σ’ αυτές τις ιστορίες;) από βδομάδα το περιοδικό θα λέγεται Μίκυ Μάους και θα το εννοεί!

Σύμφωνα με το ελληνικό κείμενο, η ιστορία αυτή διαδραματίστηκε πέρσι, κατά τη διάρκεια τών Ολυμπιακών αγόνων τού Λονδίνου. Όμως, η ιστορία αυτή όχι απλώς διαδραματίστηκε πέρσι, αλλά στην Ιταλία κυκλοφόρησε και πέρσι. Απορώ γιατί δεν την δημοσίευσαν και εδώ επ’ ευκαιρία τών Ολυμπιακών. Όπως είχα παρατηρήσει άλλοτε, έχουμε καιρό να δούμε κάποια ιστορία με θέμα τους τρέχοντες Ολυμπιακούς. Η ιστορία αυτή είναι απόδειξη ότι αυτό δεν γίνεται ελλείψει υλικού.

Πίσω στην ιστορία μας, θα βάλω το κεφάλι μου στο ντορβά και θα κάνω την εικασία ότι ο εν λόγω αθλητής δεν είναι αθλητής, αλλά ρομπότ, και ότι αυτό κάποιο ρόλο θα παίξει στο να αποδειχθούν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται στο κλείσιμο του επεισοδίου.

Οι δύο πράκτορές μας συνεργάζονται με έναν Βρετανό ομόλογό τους ονόματι Ντάνιελ Σίνκλαιρ. Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι αναφορά στους Ντάνυ Γουάιλντ και Μπρετ Σίνκλαιρ, τους δύο ήρωες τής παλιάς βρετανικής σειράς οι αντίζηλοι, που τους υποδύονταν ο Tony Curtis και ο Roger Moore, αντίστοιχα!

Κάπου με έπιασε ο σεναριογράφος αδιάβαστο, αφού, ενώ είχα την εντύπωση ότι αρχηγός τής Υπηρεσίας είναι τώρα ο Τζίνι Τζι, πάλι βλέπουμε τον Τζέησον Έξφαϊλ στη θέση τού αρχηγού.

Βαθμολογία είπατε; Είχα πει ότι κάπου είχα ένα βαθμό φυλαγμένο για την επόμενη ιστορία όπου θα εμφανιζόταν η πανέμορφη Κατρίνα Κασκαντέρ. Επίσης είχα πει ότι, αν η συγκεκριμένη ιστορία ήταν καλή, δεν απεκλείετο να της έβαζα, ως εκ τούτου, έντεκα. Ε, λοιπόν, ναι. Της βάζω έντεκα (στα δέκα)!

005

Η επόμενη ιστορία είναι το κλαμπ των φαντασμάτων, σε σενάριο Casty και σχέδιο Enrico Faccini.

Ο Γκούφυ ανακαλύπτει στη σοφίτα του ένα… στριγκλόφωνο και αρχίζει να παίζει, κάνοντας τους πάντες να φρίξουν. Αποδιωγμένος, καταλήγει τελικά στο κλαμπ «φάντασμα», όπου η ορχήστρα και οι θαμώνες ενθουσιάζονται από το παίξιμό του, ιδίως η Λόλα, η όμορφη τραγουδίστρια τής ορχήστρας, που θέλει να τον κάνει μέλος τής ορχήστρας. Υπάρχουν όμως δύο προβλήματα. Το ένα είναι ότι αντιδρά ο στριγκλοφωνίστας τής ορχήστρας, που δεν θέλει να τον αντικαταστήσουν. Το άλλο είναι ότι όλοι εκεί μέσα είναι… φαντάσματα! Το πανδαιμόνιο, που ακολουθεί, δεν περιγράφεται.

Το σενάριο, είπαμε, είναι τού Casty, οπότε τι θα μπορούσε να πάει στραβά σε μια τέτοια ιστορία; Η απάντηση είναι: το σχέδιο του Enrico Faccini, που έχει πρόβλημα να σχεδιάσει σωστά το Γκούφυ και, σε μικρότερο βαθμό, το Μίκυ. Όμως, το σενάριο σε απορροφά τόσο πολύ, που τελικά δεν δίνεις και τόση σημασία στο σχέδιο. Έσκασα στα γέλια, διαβάζοντάς την, κάτι που, όπως έχω ξανααναφέρει, σπάνια μου συμβαίνει με ιστορίες Ντίσνεϋ. Μου φαίνεται ότι και αυτή την ιστορία θα την βαθμολογήσω καταχρηστικά με άριστα το έντεκα, ώστε, κόβοντας μία μονάδα για το σχέδιο, να κατέβουμε στο δέκα.

043

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία η απίστευτη μετάλλαξη, σε σενάριο και σχέδιο Enrico Faccini. Ο Ντόναλντ κάνει μία φάρσα στον Φέθρυ, η οποία κλιμακώνεται, κλιμακώνεται, μέχρι που τελικά η φάρσα γυρίζει πίσω και δαγκώνει τον Ντόναλντ στα νώτα.

Το ότι το σχέδιο είναι και εδώ τού Faccini, που φαίνεται ότι έχει πρόβλημα να σχεδιάσει σωστά τους ήρωες τού Ντίσνεϋ, με προδιέθεσε αρνητικά. Όμως, η ιστορία ήταν το ίδιο ξεκαρδιστική, όσο και η προηγούμενη, με τα γκαγκ να διαδέχονται καταιγιστικά το ένα το άλλο, χωρίς να γίνεται πουθενά «κοιλιά». Επομένως, θα πρέπει ή να βαθμολογήσω και εδώ με άριστα το έντεκα, για να βάλω δέκα ή να ξεχωρίσω το σενάριο από το σχέδιο και να τους βάλω 10 και 7–8, αντίστοιχα.

075

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το τρίτο μέρος τής ιστορίας ο κύβος τού Ολύμπου, με τον μυστικό πράκτορα Ντόναλντ Ντακ, σε σενάριο Francesco Artibani και σχέδιο Giorgio Cavazzano.

098

Συμπερασματικά, είχαμε ένα εκπληκτικό τεύχος, με αποκλειστικά αδημοσίευτες ιστορίες, οι οποίες, παρά τις όποιες ατέλειες στο σχέδιο, ήταν όλες εξαιρετικές. Κι άλλο! Κι άλλο!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 12 Ιουλίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: