Advertisements

Τα ξαναχρησιμοποιημένα εξώφυλλα του Μίκυ Μάους—2

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των εξωφύλλων τού Μίκυ Μάους, που είτε ξαναχρησιμοποιήθηκαν σε μεταγενέστερες εκδόσεις τού ίδιου ή άλλου περιοδικού είτε είχαν πρωτοχρησιμοποιηθεί σε προγενέστερες εκδόσεις, με το δεύτερο μέρος αυτού του αφιερώματος.

Όπως σε όλα τα άρθρα αυτής της σειράς, οι σαρώσεις τών εξωφύλλων προέρχονται από το I.N.D.U.C.K.S.

ΜΜ0137 ΜΜ0358

Μίκυ Μάους 137 και 358 ,σε σχέδιο Paul Murry.

MM0140 VCB009

Μίκυ Μάους 140, Βιβλιοθήκη τού Καρλ Μπαρκς 9 και σχέδιο, φυσικά, Carl Barks. Εντάξει, το δεύτερο δεν είναι ακριβώς περιοδικό, όμως η εικόνα στο εξώφυλλο είναι η ίδια.

GX0094 MM0196
MIK099

Γέλιο & Χαρά 94, Μίκυ Μάους 196 και Μεγάλο Μίκυ 99, σε σχέδιο Carl Barks. Πιο πιστή στο πρωτότυπο είναι η εκδοχή τού Μεγάλου Μίκυ, που διατηρεί και τις νότες που βγάζει η ταμειακή μηχανή αλλά και τις γραμμές, που εκπέμπει στα δεξιά της.

ΜΜ0230 ΜΜ0241
ΜΙΚ097

Μα, εδώ πρόκειται για τρία διαφορετικά εξώφυλλα, θα μου πείτε! Προσέξτε καλύτερα, όμως. Τόσο ο Μίκυ με τον Ντόναλντ και τον Πλούτο, στο Μίκυ Μάους 230, όσο και τα ανιψάκια, στο Μίκυ Μάους 241, είναι παρμένοι από το ίδιο εξώφυλλο του Paul Murry, που το βλέπουμε ολόκληρο στο Μεγάλο Μίκυ 97!

MM0250 KL0019p

Μίκυ Μάους 250, Κλασικά Ντίσνεϋ 19, σε σχέδιο Carl Barks. Προσέξτε τα χυμένα νομίσματα στο πάτωμα, που είναι διαφορετικά στις δύο εκδοχές. Η αριστερή είναι η πρωτότυπη, ενώ η δεξιά πρέπει να είναι γαλλικής επινοήσεως, όπου στο μεγάλο νόμισμα, κάτω αριστερά, αναγραφόταν η τιμή τού τεύχους. Όσο για τα σήματα τού δολαρίου, στα σακιά, το πρωτότυπο εξώφυλλο είχε ακόμη περισσότερα. Στη γαλλική εκδοχή είχαν αντικατασταθεί από κεφαλαία F, μια και στα γαλλικά Μίκυ Μάους ο Σκρουτζ, αντί για δολάρια είχε φράγκα, οπότε, στη μεταφορά τού εξωφύλλου στα ελληνικά δεδομένα, αυτά απλώς διαγράφηκαν.

PMM026 MM0287

Να και το πρώτο μας γαλλικό εξώφυλλο, από το περιοδικό τού Μίκυ Μάους 26 και το Μίκυ Μάους 287, σε σχέδιο René Guillaume. Η αριστερή εκδοχή είναι η πρωτότυπη, ενώ από τη δεξιά εκδοχή έχουν αφαιρεθεί το χιόνι και όλα τα άστρα, συμπεριλαμβανομένου αυτού στην κορυφή τού χριστουγεννιάτικου δέντρου!

GX0189 MM0262

Γέλιο & Χαρά 189, Μίκυ Μάους 262, σχέδιο Tony Strobl. Πάλι στο Μίκυ Μάους έπεσε η σχετική… λογοκρισία, όπου αφαιρέθηκε ο πάσσαλος από την εξέδρα.

(Ντακ Ντόναλντ;)

MM0265 MIK083

Μίκυ Μάους 265 και Μεγάλο Μίκυ 83, σε σχέδιο Kay Wright.

MM0269 MM0606

Μίκυ Μάους 269 και 606, σε σχέδιο Paul Murry. Στη δεξιά εκδοχή η εικόνα είναι μεγεθυσμένη, με αποτέλεσμα κάποιες λεπτομέρειες στο αριστερό περιθώριο να έχουν χαθεί.

MM0271 IS0001

Τελειώνουμε γι’ αυτή την εβδομάδα με Μίκυ Μάους 271 και ιστορία και δόξα της δυναστείας τών Ντακ, στην έκδοση του 1981 σε τόμο. Σχέδιο Giovan Battista Carpi.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, με άλλα δέκα εξώφυλλα.

Όλες μας αυτές τις παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 6 Ιουλίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Μίκυ Μάους, Ξαναχρησιμοποιημένα εξώφυλλα, Ξαναχρησιμοποιημένα εξώφυλλα: Μίκυ Μάους, Τερζόπουλος, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Η σπουδαία προσφορά τού Κρίτωνα συνεχίζεται. ΄Εχω μερικά από αυτά τα τεύχη, αλλά εκείνο που με αγγίζει πιο πολύ είναι το Γέλιο και Χαρά #94 που το έχω, όπως και το Μεγάλο Μίκυ #99 με την ίδια εικόνα (όχι όμως και το ΜΜ #196. Ειλικρινά, χάρη στον Κρίτωνα συνειδητοποιώ για πρώτη φορά πόσα ζευγάρια ή και τριάδες Ντίσνεϋ Κόμικς με την ίδια εικόνα στα εξώφυλλα.

    Μου αρέσει!

    • Εδώ να συμφωνήσω, αφού πραγματικά η δουλειά γενικότερα που κάνει ο Κρίτωνας, είναι καταπληκτική! Το θέμα ειδικότερα που επέλεξε, έχει πολύ ενδιαφέρον και φωτίζει μια σημαντική πτυχή της έκδοσης, την οποία πολλοί από εμάς ίσως να μην είχαμε καν προσέξει, τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: