TOPOLINO – ΤΕΥΧΟΣ 2999

TOPOLINO 2999 COVER CT

TOPOLINO 2999 INSIDE 3 CT

Για όσους δεν διάβασαν την παρουσίαση του προηγούμενου τεύχους, να πούμε ότι αυτό εδώ είναι το τελευταίο με το 2 στην αρίθμηση, αφού το επόμενο και επετειακό είναι το 3000 και αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από όλους τους φίλους του περιοδικού, εντός και εκτός ιταλικών συνόρων. Ας δούμε το σημερινό τεύχος, που στην θέα και μόνον του εξωφύλλου κάνουμε αναπόφευκτα συγκρίσεις με το δικό μας 2444 του Μίκυ Μάους… Όπως παρατηρείτε, τα χρώματα αλλά και η ίδια η μακέτα, μοιάζουν πολύ με του Topolino. Μάλιστα, ακόμη και η ράχη είναι κίτρινη και στις δύο περιπτώσεις. Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του τεύχους 3000 καλά κρατούν, και σήμερα υπάρχει ένα έξτρα 4σελιδο, μεταξύ άλλων, όπου δίνονται οδηγίες για την κατασκευής μιας… τούρτας Topolino!

TOPOLINO 2999 INSIDE 1 CT

Ξεκινάμε με το καθαρά ποδοσφαιρικό “Calcio d’inizio” («Εναρκτήριο λάκτισμα»—μπορείτε να το πείτε και «στη σέντρα»), των Marco Bosco (σενάριο) – Marco Mazzarello(σκίτσα) – Max Monteduro (επιμέλεια χρωματισμού). Πρόκειται περί μιας νέας ιστορίας του «Πράκτορα Ντόναλντ», που με την Κατρίνα Κασκαντέρ (εχμ…), αναλαμβάνουν να εκδράμουν στο Λονδίνο, για να ξεσκεπάσουν μια ακόμη συνωμοσία, η οποία κρύβεται καλά πίσω από τα ποδοσφαιρικά τερέν. Δεν κρύβεται φυσικά τόσο καλά, γι’ αυτό και οι δύο συνεργάτες τελικά θα την ανακαλύψουν εγκαίρως. Για το σκίτσο δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας πω κάτι. Είναι το γνωστό πια, όπως όλων όσων παρόμοιων ιστοριών έχουμε διαβάσει κι εδώ. Οι σκιές παραμένουν ως έχουν, όχι σε υπερβολές όμως, ενώ η δουλειά του κ. Monteduro στα χρώματα είναι έξοχη.

TOPOLINO 2999 INSIDE 2 CT

Ακολουθεί το “Il Bossino di X”, σε σενάριο F. M. Bianchi και σκίτσα Andrea Lucci. Κεντρικές φιγούρες η τριάδα Σκρούτζ – Ντόναλντ – Φέθρυ, με guest star τον Κύρο, σε μια ιστορία επιστημονικών αναζητήσεων, που ξεκινάει θέτοντας ένα αρχαίο ερώτημα: Η κότα έκανε το αυγό – ή το αυγό την κότα, προσαρμοσμένο βέβαια. Όπου κότα = πάπια! Έχει πολύ γέλιο, πιστέψτε με, ειδικά όταν ο Φέθρυ παίρνει το τηλεχειριστήριο, ο Σκρούτζ ψάχνει κι εδώ κέρδος, οι Λύκοι μπαίνουν στο κόλπο με το φορτηγάκι τους, και ο Ρόμπαξ θέλει απλά να επωφεληθεί! Πολύ ωραία σε όλους τους τομείς και απολαυστική.

TOPOLINO 2999 INSIDE 4 CT

Φτάνουμε στο 12ο και όχι τελευταίο (έξοχα! Κάποιος με ακούει μου φαίνεται!), τμήμα της Ιταλικής εκδοχής των άθλων του Ηρακλή ή, καλύτερα, του Γκουφοηρακλή. Κι εδώ μπερδεύεται λιγάκι η ιστορία, αφού έχουμε 2 σε 1, με Χρυσόμαλλο Δέρας και Μήλα των Εσπερίδων. Την επόμενη εβδομάδα, όπως μας ενημερώνει η έκδοση, θα έχουμε το τελευταίο επεισόδιο της ιστορίας. Το σενάριο είναι του Fabio Michelini και τα σκίτσα του Andrea Ferraris. Άψογα έπραξαν και οι δύο. Άντε, να το δούμε και τυπωμένο στα Ελληνικά, σε κάποιον έξτρα τόμο, αν γίνεται. Παρεμπιπτόντως, είπα τόμο και θυμήθηκα τα Μεγάλα Σήριαλ. Έχουμε καμιά είδηση για τα φετινά και τι θα περιέχουν – πότε θα κυκλοφορήσουν;

[Ο Κρίτων απαντά: από κάποια threads στο greekcomics.gr πληροφορούμαστε ότι:

«Από Μεγάλα Σήριαλ θα κυκλοφορήσουν 8 (οκτώ). Μέχρι στιγμής, σε ερώτησή μας προς την εκδοτική, μας έχουν επιβεβαιώσει 3 (τρία). Κρίνοντας από τον αριθμό, εικάζω πως φέτος θα δούμε μόνο Σήριαλ και τίποτα άλλο. Όχι πως είναι κακό, αρκεί να είναι αξιοπρεπή. Λογικά θα κυκλοφορήσει ένα τη φορά, κάθε εβδομάδα του Ιουνίου και του Ιουλίου

Φάντομ Ντακ: Η αρχή του μύθου (ευελπιστούμε να περιέχει τις πρώτες ιστορίες εμφάνισης του Φάντομ Ντακ)
Ιστορία & δόξα της δυναστείας των Ντακ (τρίτη φορά που εκδίδεται αυτόνομα)
Μίκυ Στριπ / Διπλό μυστήριο σε στριπ του Romano Scarpa (Μίκυ Μυστήριο 0)

και

ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΟΥ ΜΙΚΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ»

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=28815
http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=28305&page=8#entry288342]

TOPOLINO 2999 INSIDE 5 CT

Η βοήθεια που προσφέρει ο Γκούφυ στον Οράτιο (ή, μήπως, έγινε το αντίθετο;…), είναι για γέλια και για κλάματα. Το “L’ assistenza per caso”, των Gabriele Panini (σενάριο) και Giampiero Ubezio (σκίτσα) είναι συμπαθητικό και ουσιαστικό (αν και σχετικά σύντομο).

TOPOLINO 2999 INSIDE 6 CT

Θα κλείσουμε με θείο Σκρουτζ και “Sogni premonitori” («Προειδοποιητικά όνειρα»). Είναι αυτά τα οράματα, που βλέπει ενίοτε ο τσιγκούναρος για μελλοντικές καταστροφές στην περιουσία του. Αυτό εδώ είναι τρομαχτικό, όπως και η καταιγίδα που ξεσπάει στα κύματα των χρυσών του δολαρίων. Τα όνειρα αυτά τα περίεργα θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και θα είναι επικίνδυνα… ζωντανά, αλλά ο Σκρουτζ θα βρει την άκρη, μην αγχώνεστε! Η λύση, που βρήκε, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι τα καλά σενάρια δεν έχουν τελειώσει, και η ευρηματικότητα εξακολουθεί να υφίσταται. Να πούμε και για τους δημιουργούς αυτής της ιστορίας. Σενάριο Michael T. Gilbert – σκίτσα Antoni Bancells Pujadas. Η δουλειά του δεύτερου, επιδεχόταν μια κάποια βελτίωση, χωρίς να είναι αρνητική. Απλά, η απόδοση των προσώπων ήταν κάπως πιο φευγάτη, απ’ ότι χρειαζόταν.

MAX ALBUM COVER CT MAX ALBUM INSIDE 1 CT MAX ALBUM INSIDE 2 CT

TOPOLINO 2999 BACK COVER CT

Το τεύχος 2999 είχε, σαν προσφορά για τους αναγνώστες, ένα άλμπουμ με τις νέες περιπέτειες του Max. Ένα λιοντάρι σε ρόλο Ιντιάνα Τζόουνς, όπου σε αυτό το άλμπουμ θα οδηγηθεί στην γη που ξέχασε ο χρόνος, αυτήν των προϊστορικών τεράτων! Η διαδικασία για τους πιτσιρικάδες γνωστή. Αγορά αυτοκόλλητων και συμπλήρωση των κενών καρέ στις σελίδες. Χαίρομαι που βλέπω ότι αυτές οι συλλογές εξακολουθούν να υπάρχουν και να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Κρίμα που στην χώρα μας αυτά τα έφαγε η γκρίνια και η «ενηλικίωση»… Το επόμενο, είπαμε, είναι το χορταστικό 3000, και θα έχουμε πολλά να πούμε γι’ αυτό και τα περιεχόμενά του. Μάλλον μαζί του θα έχουμε και το νέο, επίσημο άλμπουμ της Panini, με θέμα το Κύπελλο Συνομοσπονδιών (Confederation Cup), της FIFA, όπως βλέπετε και από το οπισθόφυλλο του τεύχους.

Μπορείτε να βρίσκετε συγκεντρωμένες αυτές τις παρουσιάσεις εδώ.

Αποκλειστικά για το Comics Trades 2012–2013

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 22 Μαΐου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, Italian Comics, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Παρουσίαση: Topolino, Σκίτσο, Topolino, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 14 Σχόλια.

 1. αψογη παρουσιαση οπως παντα δηλαδη..
  Ενδιαφερουσα η ειδηση για τις εκδοσεις που θα δουμε απο το Τερζοπουλο το καλοκαιρι. η «Ιστορια και Δοξα» ειναι απο τις πιο αγαπημενες μου . ΑΛΛΑ… αλλα, παλι θα δουμε επανεκδοσεις??? Ποσες φορες? Αφου εχει ενα σορο αδημοσιευτες. Και Ρομανο Σκαρπα και αλλων κλασσικων.
  Τι θα γινει ? Θα ανακυκλωνουμε συνεχεια τις παλιες αγαπημενες μας ιστοριες???

  Μου αρέσει!

  • Καλημέρα, Ανδρέα

   Κοίτα, για όποιον συλλέγει – εκτός του ότι διαβάζει – τα Μεγάλα Σήριαλ σαν σειρά και με δεδομένο ότι πολλοί νέοι αναγνώστες δεν γνωρίζουν ιστορίες σαν αυτή που ανέφερες, είναι καλές οι φετινές κυκλοφορίες. Όπως για παράδειγμα με τις πρώτες ιστορίες του Φάντομ Ντακ, που αντικειμενικά μιλώντας, είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν στις μέρες μας, είτε σαν τεύχη Μίκυ Μάους, είτε σαν επανακυκλοφορίες σε Κλασσικά. Σαφώς και συμφωνώ με το ότι υπάρχει πλήθος αδημοσίευτων(και εδώ μπορώ να σας αναρτήσω αν θέλετε εξώφυλλα και εσωτερικές σελίδες αντίστοιχων Ιταλικών τόμων). Το καλύτερο θα ήταν να συνδυάζονταν και τα δύο.

   Μου αρέσει!

 2. σωστος. να μαθαινουν και οι πιο μικροι απο που πηραμε τη τρελλα 🙂

  Μου αρέσει!

 3. Ειμαι νεος αναγνωστης και αυτη ειναι η πρωτη φορα που γραφω. Ηθελα να σας πω οτι διαβασα στην σελιδα του Μικυ Μαους στο facebook τους τομους των Μεγαλων Σηριαλ. Ειναι: Ιστοριες για Οσκαρ με τον Μικυ, Ιστοριες για Οσκαρ με τον Ντοναλντ, Οι Φακελοι του Μικυ, Αστυνομικες Ιστοριες,Η Ιστορια της Τεχνης, Φαντομ Ντακ Η Αρχη του Μυθου, Μικυ Στριπ Δια χειρος Ρομανο Σκαρπα, Ιστορια και Δοξα της Δυναστειας των Ντακ

  Μου αρέσει!

  • Καλησπέρα, Νικόλα!

   Καλώς ήρθες στο Comics Trades!

   Πολύ ωραίες και χρήσιμες οι πληροφορίες που μας παραθέτεις και σε ευχαριστούμε πολύ!

   Αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στην προσπάθεια μας και να καταθέτεις τις απόψεις σου, μπορούμε να σου αποστείλουμε ηλεκτρονική πρόσκληση.

   Μου αρέσει!

 4. Επισης στο Κομιξ300 η Νεα Ακτινα αναφερει οτι θα υπαρχουν <>

  Μου αρέσει!

  • τρεις (3!) επετειακές αφίσες/διπλά οπισθόφυλλα του μεγάλου δημιουργού για να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο!

   Μου αρέσει!

   • Τι με κάνει να πιστεύω ότι εννοούν ότι θα κυκλοφορήσουν τρεις διαφορετικές εκδοχές τού οπισθόφυλλου, ώστε να μας κάνουν να θέλουμε να αγοράσουμε τρεις φορές το ίδιο τεύχος;

    Κάτι τέτοιο κάνουν και στην Αμερική, που πολλά κόμικς κυκλοφορούν με εναλλακτικά εξώφυλλα. Όποιος θέλει να έχει πλήρη συλλογή, πρέπει να αγοράζει πάνω από ένα αντίτυπο του ιδίου τεύχους!

    Μου αρέσει!

    • Πες τα, χρυσόστομε! Το αντιλήφθηκα κι εγώ, ασχέτως αν δεν το ανέφερα ως τώρα. Κι αυτό γιατί απλά περιμένω για να βεβαιωθώ.

     Μου αρέσει!

     • Από τα σχόλια κάτω από τη δημοσίευση στο facebook, καθίσταται τελικά σαφές ότι πρόκειται για τρεις διαφορετικές εκδοχές τού ίδιου τεύχους και όχι για ένα τεύχος με τρεις αφίσες. Το κακό είναι ότι στην αρχή επιμέναν στην ασαφή διατύπωση «τρεις αφίσες για να διαλέξετε», και μόνον όταν κάποιος ρώτησε αν οι συνδρομητές θα πάρουν κάποια τυχαία αφίσα ή θα έχουν επιλογή, όπου του απάντησαν ότι θα έχουν επιλογή, φάνηκε ότι δεν θα είναι και οι τρεις αφίσες στο ίδιο τεύχος.

      Δεδομένου ότι τις αφίσες δεν τις αφαιρώ από τα κόμικς, το θέμα με αφήνει αδιάφορο. Δεδομένου, επίσης, ότι λεφτά (δεν) υπάρχουν, θα εκπλαγώ αν πουλήσουν πολλές τριάδες τευχών. Πάντως, επειδή φαίνεται για ενδιαφέρον τεύχος, που εστιάζει, επιτέλους, στις μεγάλες περιπέτειες, αν η διπλάσια τιμή δεν είναι απαγορευτική για πολλούς, πιστεύω ότι το τεύχος θα πουλήσει καλά.

      Μου αρέσει!

      • Το ότι θα φέρει πωλήσεις(νούμερα – για να το πούμε έτσι), είναι κάτι που θεωρείται αναμενόμενο, από το γεγονός και μόνον του 300 που θα φέρει σαν αρίθμηση. Αν τώρα εκεί προσθέσεις και τους συλλέκτες(που αγοράζουν πάνω από 1 αντίτυπο), αλλά και όσους στην συνέχεια μεταπωλούν, έχεις μια πολύ ικανοποιητική εικόνα. Εκείνο που αμφιβάλω, Κρίτωνα, είναι αν θα πουλήσει όπως πολύ σωστά είπες κι εσύ, τριάδες τευχών. Είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί στην χώρα μας, για τέτοια marketing εγχειρήματα…

       Μου αρέσει!

 5. Στο Κομιξ 301 απο οτι εμαθα θα επανεκδοθει το Αφιερωμενο Εξαιρετικα του Ντον Ροσα. Λετε να αρχισαν να δημοσιευουν ξανα μεγαλες περιπετειες στο Κομιξ ή ειναι μια αναλαμπη;

  Μου αρέσει!

  • Πολύ καλή ερώτηση. Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε εκφράσει μέσα από τα σχόλια και τις κριτικές, την επιθυμία να διαβάζουμε περισσότερες μεγάλες περιπέτειες. Είναι κατι, που αν το δεις συνολικά, το μεγαλύτερο μέρος των αναγνωστών απαιτεί. Και κατ`εμέ, είναι και η αιτία της πτώσης του περιοδικού σε πωλήσεις. Ο χρόνος μόνον μπορεί να δείξει αν τελικά θα επιστρέψει το περιοδικό στην ύλη των πρώτων χρόνων κυκλοφορίας του. Όμως, κρίνοντας από αυτά που ως τώρα έχω δει, πιστεύω ότι θα περιοριστεί σε επετειακά τεύχη αυτή του η σειρά δημοσιεύσεων… Ίδωμεν…

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: