Παρουσίαση εξωφύλλων: «Korak – Son of Tarzan» – Πρώτο Μέρος

KORAK INSIDE 3

Κι αφού σας συστήσαμε τον Akim, στις Γαλλικές και Ιταλικές του εκδόσεις, ας δούμε και τις εκδοτικές περιπέτειές του στην Αμερική, σαν… Korak! Θα μου πείτε, ποιος είναι τελικά ο γιος του Ταρζάν; Και οι δύο! Λιγάκι μπερδεμένο, έτσι; Με την πρώτη ευκαιρία θα σας δώσουμε ένα πλήρες βιογραφικό. Σκοπός αυτής της σειράς παρουσιάσεων είναι να δείτε τα Αμερικάνικα εξώφυλλα, των Gold Key και DC.

KORAK LOGO 1

KORAK INSIDE 1

Ας πούμε, όμως, μερικά πράγματα για την έκδοση. Όλα ήταν και ξεκίνησαν από το μυαλό τού Edgar Rice Burroughs. Ο γόνος τού άρχοντα της ζούγκλας αναφέρεται πολλές φορές με το μάλλον πολεμοχαρές «Korak the Killer”, ενώ ξεκίνησε τις εμφανίσεις του σαν συμπληρωματικός χαρακτήρας αρχικά, στα Tarzan the Terrible, Tarzan and the Golden Lion και Tarzan and the Ant Men, μέχρι να αποκτήσει δική του προσωπικότητα και στέγη. Στην δεκαετία του 1920 και στα strip τού Ταρζάν, θα εμφανιστεί δειλά – δειλά στο Korak, Son of Tarzan, αλλά και στην σειρά βιβλίων Tarzan Family. Στον κινηματογράφο ντεμπουτάρει σαν Boy, με την μορφή τού ηθοποιού Johnny Sheffield. Πάμε και στα εικονογραφημένα.

KORAK INSIDE 10

RUSS MANNING 1

Η Gold Key ήταν η πρώτη που του έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσει δικό του περιοδικό, τον Ιανουάριο του 1964. Εκεί έμεινε για 8 χρόνια, κυκλοφορώντας σε μηνιαία βάση και συμπληρώνοντας 45 τεύχη. Οι κύριοι εικονογράφοι του ήταν οι Russ Manning, Warren Tufts, Dan Spiegle, αλλά εναλλάχτηκαν και άλλοι. Τα εξώφυλλα του Joe Kubert είναι απλά αριστουργήματα, και θα το διαπιστώσετε! Ο Manning ήταν αυτός που πρώτος τού έδωσε υπόσταση και σχεδίασε τη φιγούρα του. Το σκίτσο του σταδιακά αγρίεψε, όπως λέμε, και απέκτησε την κλασσική και αναγνωρίσιμη μορφή πλέον. Παράλληλα με την Gold Key, ακόμη μια Αμερικάνικη εκδοτική επένδυσε στον Korak. Ήταν η DC, η οποία ξεκίνησε το 1972, συνεχίζοντας την αρίθμηση από το τεύχος 46, όπου είχε σταματήσει η προκάτοχός της, με τον Manning στο τιμόνι (και τα εξώφυλλα), και με τους εικονογράφους να είναι κατά κύριο λόγο οι Frank Thorne, Murphy Anderson, και Rudy Florese. Η DC σταμάτησε στο τεύχος 66.

KORAK INSIDE 6

Πολλά εξώφυλλα της DC και της Gold Key μπορείτε να τα βρείτε ακολουθώντας τους πιο κάτω συνδέσμους.

http://erb.150m.com/korak_dc.htm

http://www.comicvine.com/korak-son-of-tarzan/4050-2203/

Στοιχεία για τον Joe Kubert.

http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Kubert

Στοιχεία για τον Russ Manning.

http://en.wikipedia.org/wiki/Russ_Manning

Η παρουσίαση των εξωφύλλων είναι με τυχαία και όχι αριθμητική σειρά. Αρχή σήμερα με 6 εξώφυλλα της DC.

Όλα τα εξώφυλλα μπορείτε να τα βρίσκετε εδώ.

Για το Comics Trades 2012 – 2013

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 20 Απριλίου 2013, in Arts, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Strips, Comics Trades, Comics Treasures!, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, DC Comics, Edgar Rice Burroughs, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ, Εξώφυλλα Κόμικς, Εξώφυλλα: Korak, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Θησαυροί!, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Joe Kubert, Korak Son of Tarzan, Russ Manning and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

  1. Αυτόν τον γιο δεν τον ήξερα. Κάτι μου λέει ότι ο Ταρζάν τελικά είχε ένα μεγάλο σόι εκεί μέσα στη ζούγκλα. Τα εξώφυλλα του Κόρακ φαίνονται πιο επιθετικά, δραματικά και με εντονότερα χρώματα. Μήπως μιλάμε για χαρακτηριστικά των περισσότερων Αμερικάνικων κόμικς;

    Μου αρέσει!

  2. Ο Korak έχει καμία σχέση με τον… Κόρακα, όπως απέδιδαν για ένα φεγγάρι το Μαύρο Φάντασμα στο Μίκυ Μάους, όταν δεν φορούσε την κουκούλα του;

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.