Star Trek Crossovers

Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που μοιάζει πρωταπριλιάτικο, αλλά δεν είναι: η συνάντηση τών χαρακτήρων τού Star Trek με χαρακτήρες από κόμικς!

StarTrekXMen

Προέλευση εικόνας: Wikipedia

Η αρχή έγινε το 1996, με ένα κόμικ που εξέδωσε η Marvel, με τίτλο Star Trek / X Men, όπου το Enterprise συναντά ένα διαστημόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν επτά μορφές ζωής «σχεδόν ανθρώπινης φύσεως»!

SecondContact

Προέλευση εικόνας: Memory Alpha

Το 1998, η Marvel επανέλαβε το εγχείρημα, εκδίδοντας το κόμικ Second Contact, σύμφωνα με το οποίο, μετά τα διαδραματισθέντα στην ταινία First Contact (εξ ου και ο τίτλος τής ιστορίας) το Enterprise τού καπετάνιου Picard, επιστρέφοντας στον 24ο αιώνα, κάνει μια μικρή… παράκαμψη στον 20ο και σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, όπου συναντά τους X-Men!

Planet_X_Star_Trek

Προέλευση εικόνας: Wikipedia

Η ιστορία, που ξεκίνησε σ’ αυτό το κόμικ, ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά στο βιβλίο Planet X, όπου αυτή τη φορά οι X-Men έρχονται στο σύμπαν τού καπετάνιου Picard, φερμένοι από τον Q!

Ως φανατικός αναγνώστης βιβλίων Star Trek, αυτό το βιβλίο το διάβασα. Λίγο το ότι έχω μεσάνυχτα από υπερήρωες, λίγο το ότι το βιβλίο ήταν συνέχεια ενός κόμικ που δεν είχα διαβάσει, δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα και πολλά. Όμως, η ιδέα τού να συναντηθούν οι ήρωες του Star Trek με ήρωες από κόμικς μού εξήψε την φαντασία. Αν μπορούν να το κάνουν αυτοί, με τους αγαπημένους τους ήρωες κόμικς, γιατί να μην μπορώ να το κάνω κι εγώ, με τους δικούς μου αγαπημένους ήρωες; (Ξέρετε για ποιους μιλάω!)

ducktrek_CT

Το παραπάνω μονταρισμένο εξώφυλλο δημοσιεύτηκε στο αλήστου μνήμης «You Can’t Do That On Star Trek!», όπου δημοσιευόντουσαν διάφορες συνθέσεις αυτού του τύπου, τις οποίες υπέβαλλαν οι αναγνώστες. Μία «φωτογραφία» αυτού του site θα βρείτε στο Internet Archive.

Τα παπιά είναι του Barks, το χρηματοκιβώτιο του Rosa, και ο Picard είναι από ένα εξώφυλλο βιβλίου με αρκετό μαύρο φόντο, ώστε να μπορέσω να τον απομονώσω, μαζί με το λογότυπο και να τον προσθέσω στο δικό μου εξώφυλλο. Το «Duck Tales» το επέλεξα επειδή υπέθεσα ότι θα ήταν πιο οικείο στους Αμερικανούς απ’ ό,τι οι τίτλοι τών περιοδικών με ήρωες Ντίσνεϋ, ώστε να αυξήσω τις πιθανότητες να εγκριθεί η εικόνα για δημοσίευση.

Και επειδή υπάρχουν και πιο διεστραμμένα μυαλά απ’ το δικό μου, κοιτάξτε τι κυκλοφόρησε πέρσι από την IDW publishing:

star_trek_the_next_generation_doctor_who_assimilation2

Καλά μαντέψατε, ο καπετάνιος Picard συναντά τον ενδέκατο Δόκτορα από το Doctor Who! Πρόκειται για την ιστορία Assimilation2, η οποία ολοκληρώθηκε σε 8 τεύχη, και στην οποία ο Picard και ο Δόκτωρ συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν μια συνδυασμένη επίθεση από τους Borg τού Star Trek και τους Cybermen τού Doctor Who!

tng_who_issue_3_cover_a

Guest stars o captain Kirk και ο τέταρτος Δόκτωρ!

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 1 Απριλίου 2013, in Books, Comics, Comics Trades, CT Exclusive, Duck Tales, Eπιστημονική Φαντασία, Άρθρα Μελών, Αποκλειστικότητες, Αμερικάνικα Κόμικς, Βιβλία Τσέπης, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Ειδήσεις, Κόμικς & Τηλεόραση, Μάρβελ Κόμικς, Συνεργασίες Μελών, Sci Fi Comics, Star Trek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

 1. Χα, ένα άρθρο ταιριαστό για την ημέρα!
  Η μακέτα εξωφύλλου Πικάρντ και Σκρουτζ είναι «όλα τα λεφτά», όπως θα έλεγε και ο Σκρουτζ και ίσως γι΄αυτό προσεγγίζει με απειλητικές διαθέσεις τον Πικάρντ, γιατί πιστεύει ότι κάπου του τα έχει κρύψει. Αλλά ο Πικάρντ βράχος ακλόνητος!
  Τίτλους εμπνεύσεως στυλ Χ-Μen και Star Trek συνήθως τα περιμένουμε από Marvel, αλλά απ’ ότι βλέπω δεν ισχύει. Ακούς εκεί Doctor Who και Star Trek (όλων των γενεών μάλιστα)!

  Μία ανάρτηση μεταξύ Πρωταπριλιάς και μη Πρωταπριλιάς σήμερα!

  Μου αρέσει!

 2. Γενικώς σε όλους τους τίτλους και μακέτες μυρίζομαι την ανάμειξη του Q…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: