Advertisements

ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ

MIK163

Προέλευση εικόνας: I.N.D.U.C.K.S.

Άλλο ένα εκτός σειράς «ένα καρέ χίλιες λέξεις», αυτή τη φορά με ένα καθαροδευτεριάτικο αφιέρωμα στους χαρταετούς.

KX297

Ξεκινάμε με το πρώτο καρέ από την ιστορία καιρός για χαρταετό τού Carl Barks, όπως δημοσιεύτηκε στο Κόμιξ 297. Ειδυλλιακή σκηνή, με τα παιδιά να παίζουν ανέμελα, μία κατάσταση που, γνωρίζοντας τον Ντόναλντ, δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία για να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ!

CBL6

Εδώ ο Ντόναλντ δείχνει στα παιδιά πώς να φτιάξουν ένα χαρταετό. Γνώση που στην Ελλάδα μάλλον δεν κατέχουμε, αφού, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, χαρταετούς πετάμε μόνο μια μέρα το χρόνο κι’ αυτό αν δεν κάνει κρύο, για να βγούμε έξω, αν φυσάει κατάλληλος αέρας και, φυσικά, αν βρισκόμαστε κάπου που να μπορούμε να πετάξουμε χαρταετό. Λες και θα πάθουμε τίποτε, αν πετάξουμε χαρταετό τον Αύγουστο, που όλες οι συνθήκες είναι ιδανικές! Το καρέ προέρχεται από την ιστορία Donald Tells About Kites, σε σχέδιο τού Carl Barks και σενάριο αγνώστου, όπως δημοσιεύτηκε στο έκτο άλμπουμ τής σειράς The Carl Barks Library of Donald Duck Adventures in Color. Στην Ελλάδα, η ιστορία δημοσιεύτηκε στον ένατο τόμο τής μεγάλης βιβλιοθήκης τού Καρλ Μπαρκς, με τίτλο όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους χαρταετούς.

KX213

Στις παραπάνω ιστορίες φαίνεται ότι ο Ντόναλντ είναι αυθεντία στην κατασκευή και το πέταμα χαρταετών. Εδώ τον βλέπουμε να ξεπερνά τον εαυτό του, κατασκευάζοντας τον μεγαλύτερο χαρταετό τού κόσμου, ο οποίος είναι τόσο μεγάλος, που για να τον κάνεις να πετάξει χρειάζεται να τον τραβήξεις με αυτοκίνητο. Μήπως, βέβαια, ένας τόσο μεγάλος χαρταετός έχει και αντίστοιχη ανυψωτική δύναμη και μπορεί να σηκώσει ένα ολόκληρο αυτοκίνητο; Διαβάστε την ιστορία τού Carl Barks ο χαρταετός, στο Κόμιξ 213, για να το μάθετε!

MM1194

Την ανυψωτική δύναμη τών χαρταετών δεν την γνωρίζει μόνο ο Ντόναλντ. Εδώ βλέπουμε τους Λύκους να προσπαθούν να την αξιοποιήσουν, σε ένα καρέ από την ιστορία όνειρο απατηλό, σε σχέδιο Pete Alvarado και σενάριο αγνώστου, όπως δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους 1194. Η ιστορία έχει δημοσιευτεί στη χώρα μας και στο Μίκυ Μάους 1618.

MM1962

Όπως είδαμε, το πέταγμα τού χαρταετού δεν είναι υποχρεωτικά κάτι αθώο. Εδώ βλέπουμε τον Ντόναλντ να ετοιμάζει ένα μαχητικό χαρταετό στην ιστορία η μάχη τών χαρταετών, σε σχέδιο Tony Strobl, τού «άλλου καλού σχεδιαστή παπιών» και σενάριο αγνώστου, όπως δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους 1962. Στη χώρα μας η ιστορία έχει δημοσιευτεί, με ελαφρώς διαφορετικούς τίτλους και στα Μίκυ Μάους 196 και 719.

MM1261

Όπως καταλαβαίνετε, σε έναν κόσμο που δεν περιορίζεται στο να πετά χαρταετούς μόνο μία μέρα το χρόνο, ιστορίες με χαρταετούς υπάρχουν άφθονες. Όρεξη να έχει κανείς να ψάχνει και θα βρει ένα σωρό καρέ, οπότε κάπου πρέπει να σταματήσουμε. Άντε, αφήστε λιγάκι το διαδίκτυο και πηγαίνετε και σεις να πετάξετε κανένα χαρταετό! Καθαρή Δευτέρα είναι σήμερα. Προσέξτε, μονάχα, να τηρείτε όλα τα μέτρα ασφαλείας, για να μην την πάθετε σαν τον Ντόναλντ στην ιστορία το ακίνδυνο χόμπυ, σε σενάριο Ed Nofziger και σχέδιο Tony Strobl. Η ιστορία δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους 1261, από το οποίο προέρχεται το παραπάνω καρέ, καθώς και στο Μίκυ Μάους 2118, με τίτλο το ωφέλιμο χόμπυ.

Καλή Σαρακοστή!

Δείτε όλα τα καρέ, που επιλέγουμε για σας, συγκεντρωμένα εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 18 Μαρτίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Ένα καρέ χίλιες λέξεις, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ζωή, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Καρέ, Μίκυ Μάους, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Πολιτική, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Walt Disney. Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Καλημέρα, κύριοι και καλή σαρακοστή να έχουμε!

    Χάρη στον Κρίτωνα, θα έχουμε την δυνατότητα(τουλάχιστον στην Κέρκυρα), να δούμε χαρταετούς έστω και μέσω του υπέροχου άρθρου του, στο Comics Trades! Ο καιρός βλέπετε, δεν επιτρέπει παρά εικονικούς χαρταετούς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής…

    Το άρθρο ήταν εξαιρετικό!!! Πλήρες!!! Η εικόνα και τα εύστοχα όπως πάντα σχόλια σου, το απογείωσαν!!! Κι άλλη δουλειά ποιοτική και με υψηλό δείκτη δυσκολίας, που ανεβάζει και το επίπεδο της προσπάθειας όλων μας! Σε ευχαριστούμε πολύ, Κρίτωνα!

    Μου αρέσει!

  2. Καλή Σαρακοστή!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: