ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΕΥΧΟΣ 2435 – «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΡΙΝΑΣ»

Μίκυ Μάους 2435, με τη γοητευτική Κατρίνα Κασκαντέρ να δεσπόζει στο εξώφυλλο. Κάπου έχει και τον Ντόναλντ και ένα αυτοκίνητο, αλλά ποιος δίνει σημασία στις λεπτομέρειες στο υπόβαθρο;

001

Το τεύχος ξεκινάει με το δεύτερο μέρος τής ιστορίας πράκτωρ μηδέν, με τίτλο το μυστικό τής Κατρίνας, σε σενάριο Francesco Artibani και σχέδιο Andrea Freccero. Η πανέμορφη Κατρίνα Κασκαντέρ δέχεται να βοηθήσει τον Ντόναλντ να καθαρίσει το όνομά του, καθώς η υπηρεσία έχει βάσιμες υποψίες ότι αυτός που έκλεψε το πολύτιμο αρχείο, στο πρώτο μέρος τής ιστορίας, δεν είναι ο Ντόναλντ, αλλά ο Άξελ Άλφα, πρώην μέλος τής Υπηρεσίας.

Εδώ είναι που αρχίζουν τα δύσκολα, μια και η γοητευτικότατη Κατρίνα Κασκαντέρ όχι μόνο βρίσκει τον Άξελ Άλφα γοητευτικό, όχι μόνο ήταν (και μάλλον ακόμα είναι) ερωτευμένη μαζί του, αλλά, εξ αιτίας τής προδοσίας του προς την Υπηρεσία, η ωραία Κατρίνα έχει ορκιστεί να μην ερωτευτεί ποτέ ξανά με συνάδελφό της. Αν είναι δυνατόν να νοιώσει κανείς ερωτική απογοήτευση για λογαριασμό τρίτου, εδώ πρέπει να έχουμε ένα κλασικό παράδειγμα αυτής τής περιπτώσεως!

Τέλος πάντων, η Κατρίνα και ο Ντόναλντ πηγαίνουν στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ο Ντόναλντ, παριστάνοντας τον Άξελ Άλφα επιχειρεί να γνωριστεί με έναν από τους υποψήφιους αγοραστές τού αρχείου, ελπίζοντας έτσι να εντοπίσουν τον Άξελ. Κάπου εδώ εισβάλλει και η Νταίζυ, κραδαίνοντας ένα ρόπαλο, νομίζοντας ότι η Ντόναλντ την απατά με την πανέμορφη Κατρίνα, και εδώ είναι που γίνεται η μεγάλη ανατροπή. Όπως έχουμε ξαναπεί, σ’ αυτές τις ιστορίες κανείς δεν είναι αυτό που δείχνει!

Τι θα πει θέλετε και βαθμολογία; 9,5! Τα έχουμε ξαναπεί. Δράση, αγωνία (πολλή αγωνία), χιούμορ. Είναι και το σχέδιο, όπου οι ενοχλητικές σκιές έχουν τιθασευτεί και χρησιμοποιούνται φειδωλά, είναι και η γοητευτική Κατρίνα Κασκαντέρ, δύσκολα θα βρει κανείς κάποιο ψεγάδι.

007

Η επόμενη ιστορία είναι ο τελευταίος παίκτης, σε σενάριο Gabriele Panini και σχέδιο Graziano Barbaro. Η ιστορία προέρχεται από το ίδιο τεύχος τού Topolino με την προηγούμενη, κάτι στο οποίο νομίζω ότι δεν μας έχει συνηθίσει το Μίκυ Μάους!

Ξαφνικά, τα παιδιά σε όλον τον κόσμο έχουν σταματήσει να παίζουν. Ακόμα και ο Γκούφυ δεν καταφέρνει να κινήσει το ενδιαφέρον τών ανιψιών τού Μίκυ για παιχνίδι. Βλέποντας όμως τις προσπάθειές του, ένας δράκος, που έχει έρθει στη γη από την χώρα τής φαντασίας, τον πλησιάζει και ζητάει τη βοήθειά του, να πάει στη χώρα τής φαντασίας και να νικήσει τον μάγο Μπαλαφάρ, που έχει αφαιρέσει τη φαντασία τών κατοίκων της. Ο Γκούφυ και ο Μίκυ δέχονται και, εννοείται καταφέρνουν να νικήσουν το μάγο.

Η ιστορία είναι ένα τεράστιο παιδικό παιχνίδι φαντασίας. Αν δεν ξαναγίνετε παιδιά, διαβάζοντάς την, μάλλον βρίσκεστε και σεις κάτω από την επιρροή τού μάγου Μπαλαφάρ! Ωραίο και το σχέδιο, αν και οι επιλογές, για το πώς είναι σχεδιασμένοι οι διάφοροι κάτοικοι τής χώρας τής φαντασίας, όπως καλή ώρα ο μάγος Μπαλαφάρ στην πρώτη σελίδα τής ιστορίας, πολλές φορές ξενίζουν.

9,5 και εδώ.

051

Το τεύχος κλείνει με την ιστορία ψάχνοντας τον τύπο με την σφραγίδα, σε σενάριο Fabio Michelini και σχέδιο Stefano De Lellis, που την έχουμε ξαναδιαβάσει το 2004, στο Ντόναλντ 84, με τον τίτλο «ποιος είδε τον τύπο με την σφραγίδα;». Ο Ντόναλντ πηγαίνει σε κάποια δημόσια υπηρεσία για να ανανεώσει το δίπλωμα πιλότου και τραβάει τα πάνδεινα με τη γραφειοκρατία, που μοιάζει να είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί κανείς.

Εξωφρενικά αστεία ιστορία, καθώς μας θυμίζει τις δικές μας δημόσιες—πείτε μας τι θέλετε, να σας πούμε ποιο δικαιολογητικό δεν φέρατε—υπηρεσίες. Το σκίτσο, όμως, είναι άτεχνο, οπότε, με βαριά καρδιά, θα βάλουμε μόνον ένα οκτάρι.

085

Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε το τρίτο και τελευταίο μέρος τής ιστορίας πράκτωρ μηδέν, με τίτλο επιχείρηση όλεθρος, σε σενάριο Francesco Artibani και σχέδιο Andrea Freccero, Gervaso ή/και Marco Mazzarello!

098

Άλλο ένα εξαιρετικό τεύχος και αυτή την εβδομάδα, λοιπόν. Τουλάχιστον εννέα στο σύνολο!

Τις παρουσιάσεις τού εβδομαδιαίου ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 15 Μαρτίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Donald, Greek Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Ειδήσεις, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Μίκυ Μάους, Παρουσίαση: Μίκυ Μάους, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Mickey Mouse, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Καλημέρα, κύριοι!

    Κρίτωνα, εξαιρετική η παρουσίαση, πλήρης και κεφάτη και φυσικά, με την προσωπική σου πινελιά! Δεν έχω να προσθέσω κάτι, καθώς με έχεις καλύψει στο απόλυτο, πέραν της δικής μου ετυμηγορίας, όπου είναι ένα 9 ξεγυρισμένο! Αν είχε καλύτερο σκίτσο η τελευταία ιστορία, μπορεί και να του έδινα μέχρι και 9,5!

    Καλό τριήμερο σε όλους και Καλή Σαρακοστή να έχουμε(από Τρίτη μεριά)! Καλά να περάσετε όλοι. Ξεκούραστα όσο μπορείτε.

    Μου αρέσει!

  2. Εξαιρετική η παρουσίαση! Κατά τη γνώμη μου η πρώτη ιστορία με τον πράκτωρα Ντακ Πράκτωρ Μηδέν Β’ Επεισόδιο: Το Μυστικό της Κατρίνας ήταν όπως πάντα εντυπωσιακή! ένα 9,5-10 το αξίζει! Είχε δράση ένταση, αγωνία! Γενικά το τεύχος εξ ολοκλήρου παίρνει ένα 8,5!

    Μου αρέσει!

  3. Κατρίνα και πάσης Ελλάδος!

    Καλά να πάθει η Νταίζυ και να τις ρίξει και κανένα χεράκι ξύλο
    η Κατρίνα. Ακούς εκεί πήγε με ρόπαλο.

    Όμως ρε παιδί μου να μην την θέλει αυτός ο Άξελ Άλφα, τέτοιο
    τσαχμπινομπιρμπιλογαργαλιάρικο κορίτσι;

    Δεν πειράζει, τόσοι και τόσοι περιμένουν στην ουρά.

    Η 2η ιστορία έχει υπέροχο θέμα. Πολύ ωραίο και το ολοσέλιδο καρέ.

    Η 3η, μάλλον μου φέρνει σε κάποιο σκετς του Χάρυ Κλυν όπου ο δύστυχος
    πολίτης αν και με ένα καροτσάκι με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά,
    πάλι δεν καταφέρνει να κάνει τη δουλειά του. Έχει φτάσει η σειρά του αργά,
    και μέχρι να επιδείξει στον υπάλληλο όλο το καροτσάκι, έχει περάει η ώρα και
    η υπηρεσία κλείνει!
    «Φτού πάλι ανοργάνωτος ήρθα!», λέει ο άτυχος πολίτης.

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.