ΕΝΑ ΚΑΡΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! 56.

ARC_BL_8b

Άλλο ένα οικογενειακό πορτραίτο τών παπιών κι’ αυτή την εβδομάδα, αυτή τη φορά από ένα εξώφυλλο. Για κάποιο λόγο, πάντα τα μπερδεύω αυτά τα δύο πορτραίτα.

Το εξώφυλλο αυτό το σχεδίασε το 1983 ο Carl Barks, ειδικά για το σετ 8 τής πρώτης βιβλιοθήκης τού Carl Barks, και είναι το πρώτο εξώφυλλο που σχεδίασε ο Barks από τότε που αποσύρθηκε από τα κόμικς. Απεικονίζει τα παπιά να φωτογραφίζονται με φόντο την Ντίσνεϋλαντ. Όλοι κοιτάνε προς την κάμερα, εκτός από τον Σκρουτζ, που τεντώνει το λαιμό του για να δει καλύτερα ένα νόμισμα που είναι πεσμένο στο έδαφος.

ARC_BL_8a

Εδώ βλέπουμε το εξώφυλλο όπως το είχε υποβάλει ο Barks. Ο εκδότης είχε κάνει λάθος, και έδωσε στον Barks λάθος προδιαγραφές για τις διαστάσεις τού εξωφύλλου, οπότε, για να προσαρμοστεί το σχέδιο στις σωστές διαστάσεις, χρειάστηκε να γίνουν κάποιες μικροαλλαγές: το νόμισμα μετατοπίστηκε, και ο λαιμός τού Σκρουτζ κόντυνε, ώστε τα μάτια τού Σκρουτζ να κοιτάνε προς τη νέα θέση τού νομίσματος!

ARC_BL_8c

Το σχέδιο ξανατροποποιήθηκε, για να χρησιμοποιηθεί στο επετειακό τεύχος Disneyland Birthday Party τής Gladstone. Το υπόβαθρο αντικαταστάθηκε από μια φωτογραφία τού κάστρου τής Ντίσνεϋλαντ, προστέθηκε ένα διαχωριστικό πεζούλι ανάμεσα στη φωτογραφία και στο σχέδιο, αφαιρέθηκε το νόμισμα από το έδαφος, και τροποποιήθηκε το βλέμμα τού Σκρουτζ, ο οποίος τώρα κοιτάζει και αυτός προς την κάμερα.

Στη χώρα μας το εξώφυλλο έχει χρησιμοποιηθεί στο Κόμιξ 204, ενώ εμφανίζεται και στο εσωτερικό τού τόμου 14 της Μεγάλης Βιβλιοθήκης τού Καρλ Μπαρκς.

Δείτε όλα τα καρέ, που επιλέγουμε για σας κάθε Τρίτη, συγκεντρωμένα εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 19 Φεβρουαρίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Links, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, Άρθρα Μελών, Άνθρωπος, Έρευνα, Ένα καρέ χίλιες λέξεις, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Δημιουργοί, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Η Ζωή, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιστορίες από το Μίκυ Μάους, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Κόμικς Χαρακτήρες, Καρέ, Μίκυ Μάους, Παραλειπόμενα, Πολιτισμός, Πολιτική, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Walt Disney. Bookmark the permalink. 4 Σχόλια.

  1. Καλημέρα, κύριοι.

    Αυτό κι αν είναι δουλειά και έρευνα, ώστε να φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο και κρίνω ότι δίνει άλλες διαστάσεις στην σειρά αυτή παρουσιάσεων μας! Πραγματικά αυτές οι δουλειές σου Κρίτωνα, ανεβάζουν το επίπεδο της αρθρογραφίας μας και θα το πω ξανά! Πολλά μπράβο!

    Μου αρέσει!

  2. Συμφωνώ. Και να προσθέσω επιπλεόν ότι μου κάνει μεγάλη εντύπωση να έχει κάνει ο εκδότης τέτοιο λάθος. Σχεδόν έχει κάνει τον Σκρουτζ σαν Τιραμόλα με αυτόν τον λαιμό!

    Μου αρέσει!

    • Ο μακρύς λαιμός είναι μάλλον αποτυχημένο γκαγκ. Αν δεν διαβάσεις την περιγραφή τής σκηνής, αμφιβάλλω αν θα πάει ο νους σου στο ότι ο Σκρουτζ τεντώνει το λαιμό του για να δει το νόμισμα, ή αν θα προσέξεις καν ότι υπάρχει νόμισμα και ότι ο Σκρουτζ δεν κοιτάει την κάμερα.

      Μου αρέσει!

  3. Σύμφωνοι, ούτως ή άλλως μιλάω κατόπιν εορτής.

    Αν τυχόν είχα την τρίτη εικόνα από τεύχος, θα πρόσεχα άραγε κάποια στιγμή αυτή την κρυμμένη δυσαναλογία (τα σκούρα χρώματα του φόντου την μετριάζεται κάπως) ή θα έβγαζα το συμπέρασμα με τη βοήθεια καφετζούς;

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.