Presentation of “A Game of Thrones” comic issue 3

Μέχρι οι Starks να φύγουν για την πρωτεύουσα λοιπόν, έχουν μερικές μέρες στο Winterfell παρέα με την οικογένεια του Βασιλιά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ COMICS MAGIC

Posted on 17 Φεβρουαρίου 2013, in Comics Trades, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 17 Σχόλια.

 1. Τρίτωσαν και εδώ οι παρουσίασεις, όπως και στον Superior Spiderman. Άποψη μου είναι πως πρόκειται και εδώ περί ενδιαφέρουσας περίπτωσης και θα ενδώσω τελικά στον πειρασμό, αφού ήδη προχώρησα σε παραγγελία των πρώτων τευχών. Όσο προχωράμε στο σενάριο, αρχίζει και μου αρέσει περισσότερο. Μπράβο για την παρουσίαση Βασίλη και την πρωτοβουλία. Την τηλεοπτική σειρά δεν την έχω δει, αλλά αύριο θα νοικιάσω τον πρώτο κύκλο και θα αφιερώσω χρόνο στο να δω τα επεισόδια του, ώστε να μπω περισσότερο στο κλίμα. Μπορώ να πω ότι με επηρέασες πολύ, Βασίλη!

  Μου αρέσει!

 2. Χμμμ, για να δούμε πώς θα σου φανεί γιατί σε συγκεκριμένα σημεία γίνεται κάπως σκληρό το κόμικ. Πάντως όσο μπαίνουν κι άλλοι χαρακτήρες γίνεται η πλοκή κάπως απρόβλεπτη. Για κάτι που συνέβη στο πρώτο βιβλίο ξεσηκώθηκαν σχεδόν όλοι οι οπαδοί! (Κι εκεί ακριβώς ο Martin έκανε μια μεγάλη διαφοροποίηση από τον Tolkien!).

  Μου αρέσει!

  • Η αλήθεια είναι ότι αυτού του τύπου τα σενάρια μου αρέσουν αρκετά. Βέβαια, τα προτιμώ σε ολοκληρωμένα graphic novel και όχι σε σειρά τευχών, ή τόμων. Είμαι της άποψης ότι αξίζει να δώσει κανείς κάτι παραπάνω και να αποκτήσει όλο το έργο, παρά να περιμένει τα τεύχη κάθε φορά. Θυμάμαι την υπέροχη κυκλοφορία της Jemma Press πριν 5 χρόνια, το φανταστικό από όλες τις απόψεις «The adventures of Luther Arcwright», του Brian Talbot, που με έιχε κερδίσει από την πρώτη σελίδα κυριολεκτικά!

   Μου αρέσει!

   • Το μόνο του μειονέκτημα(ήταν και η τιμή τσουχτερή…), ήταν οι διαστάσεις του, που ακόμη και σήμερα με ταλαιπωρούν στην βιβλιοθήκη(όπως και των 2 Eternauta, που είναι μακρόστενες)! Είναι ογκώδες και πολύ ψηλό και δεν χωράει …πουθενά, που λέγανε και κάτι ροκάδες από τη Βόρεια Ελλάδα, κάποτε! 🙂

    Μου αρέσει!

    • Βρήκα εδώ τον πρώτο τόμο. Νομίζω ότι η τιμή είναι καλή, ειδικά στην πρώτη περίπτωση. Βέβαια το παράγγειλα από έναν καλό φίλο, από την Αγγλία και το περιμένω μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται. Η τιμή του ήταν 14,90 και τα μεταφορικά τα γλυτώνω, λόγω φιλίας! Πάντως παραπέμπω και το link, για όποιον ενδιαφερόμενο.

     http://www.amazon.com/Game-Thrones-Graphic-Novel-One/dp/044042321X

     Μου αρέσει!

     • Να και κάτι που δεν έχω δει καν. Βλέπω έχει εξτρά εικόνες και μεγαλύτερα σε μέγεθος καρέ. Περιλαμβάνει όμως 6 τεύχη, ενώ το πρώτο βιβλίο για να ολοκληρωθεί θέλει τουλάχιστον τα διπλάσια (νομίζω).

      Καλή ανάγνωση και περιμένουμε εντυπώσεις!

      Μου αρέσει!

      • Εννοείται ότι θα επιχειρήσω να σκανάρω, προσεκτικά όμως, ενδεικτικές σελίδες. Επίσης, σας ετοιμάζω εδώ και καιρό(αλλά θέλει σκανάρισμα άγριο!), μια παρουσίαση υπερηρωικών της Marvel, της γενιάς του`74 που την καθιέρωσαν και οι οποίοι στο μεγαλύτερο τους ποσοστό, δεν ήρθαν στην χώρα μας.

       Μου αρέσει!

   • Είναι λίγο…τερατώδες σε μέγεθος να γίνουν 7-8000 σελίδες σε graphic novel (ή π.χ. 5 τόμοι -προς το παρόν- που πρέπει να χωρέσουν 1000 σελίδες κάθε βιβλίου). Ίσως η dynamite, όταν προχωρήσουν κι άλλο τα τεύχη, να τα μετατρέψει/συνενώσει με κάποιον τρόπο σε τόμους. Με την ταχύτητα που γράφει πάντως ο Μάρτιν το 6ο βιβλίο έχω την εντύπωση ότι κάποια στιγμή το comic θα καταλήξει να προλάβει την πλοκή!

    Μου αρέσει!

    • 🙂 Ναι, είναι κι αυτό ένα θέμα. Εντάξει, ο Martin είναι μια περίπτωση και δεν συναντάμε συχνά τέτοιες. Συνήθως χωρούν αυτές οι δουλειές σε επίτομα, ή συγκεντρωτικές παρουσιάσεις. Πχ η Marvel με τη σειρά της Essentials, που τσακίζει κόκκαλα χρόνια τώρα. Έχω πάρει πάρα πολλά από αυτά. Δίνουν στους αναγνώστες και πολλές επιλογές. Μπορεί να τα αγοράσει κανείς πχ σε hard cover, ή soft, ή στην έγχρωμη, ή την ασπρόμαυρη βερσιόν και ούτω καθ` εξής. Νομίζω ότι αν κάποτε αποφασιστεί να βγει το έργο ολοκηρωμένο, μπορεί να σπάσει σε 6-7 τόμους, ανάλογα και με τον καλλιτέχνη, φυσικά! 🙂

     Μου αρέσει!

 3. Πολλή ωραία παρουσίαση συγχαρητήρια!! Τώρα πηγαίνω σε ένα θέμα που αφορά όλα τα μέλη του site και θα ήθελα ο καθένας να το σκεφτεί και να απαντήσει! Θα ήταν ωραίο να συμβούν κάποιες αλλαγές στο site όχι τόσο στην μορφή του αλλά στα άρθρα του. Δηλαδή να διευρύνουμε το site και καινούρια άρθρα! Τώρα απευθύνομαι στον Κρίτωνα( έμαθα να κλίνω το όνομά σου) λίγο καθυστερημένα: στο τελευταίο δημοψήφισμα που έγινε για την ενότητα σου ψήφισα να συνεχιστεί αλλά με δώρα γιατί έτσι πιστεύω ότι θα τραβούσε περισσότερο κόσμο και θα είχαμε περισσότερες συμμετοχές. Μπορεί να έκανα λάθος αλλά αυτή ήταν η δικιά μου γνώμη αυτό όμως που δεν ήθελα ήταν να σταματήσει η ενότητα αυτή. Ειλικρινά στεναχωρήθηκα και θα ήθελα να σου στείλω κάποιες ιδέες αλλά και όλοι αν μπορούν ώστε να επιλέξουμε 2-3 που θα παίζουμε( θα μπορούμε να αλλάζουμε κιόλας). Ευχαριστώ, για την υπομονή και πιστεύω να συμφωνήσετε μαζί μου ( όπως και να έχει θα ήθελα να μου απαντήσετε) !!

  Φιλικά, Δημήτρης

  Μου αρέσει!

  • Δημήτρη, θα σου απαντήσω, πρώτος εγώ, μιας και ακόμη είμαι on line.

   Συμφωνώ με την πρόταση σου για τον εμπλουτισμό των άρθρων με νέες ιδέες, απόλυτα. Είναι κάτι που θα δώσει νέα πνοή και ενδιαφέρον στο site. Άλλωστε, η διαρκής αναζήτηση νέων ιδεών και άρθρων, η διαρκής ανησυχία να τα πω έτσι, δημιουργικά πάντα, βγάζει την διάθεση μας για προσφορά και βελτίωση. Κι αυτό είναι και θα είναι πάντα το ζητούμενο. Οι πολλές διαστάσεις, οι καινούργιες οπτικές, η ανανέωση. Λέξεις που πίσω τους κρύβουν νόημα και δυναμική. Θα ήθελα και εγώ να ακούσω τις απόψεις όλων μας. Υπάρχουν στο μυαλό μου ήδη κάποιες προτάσεις, για αλλαγές και νέες ενότητες. Πριν όμως τις καταθέσω, ας κάναμε μια κουβεντούλα πάνω σε αυτό. Ίσως και σε ένα ξεχωριστό άρθρο, ενδεχομένως. Θα σας χαιρετίσω για την ώρα και θα τα πούμε ξανά το βραδάκι.

   Μπράβο, Δημήτρη, για την πρωτοβουλία!

   Καλό μεσημέρι σε όλους και καλά να περάσετε!

   Μου αρέσει!

  • Τα βραβεία είναι σαν τα λεφτά: υπάρχουν!

   (Στον προηγούμενο διαγωνισμό, το βρείτε το καρέ, υποτίθεται ότι μετά από τις πρώτες φορές το βραβείο θα το έδινε ο νικητής τού προηγουμένου διαγωνισμού, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.)

   Ο λόγος που μπήκε το τρίτο ερώτημα είναι ότι τη μεγαλύτερη (αλλά και τότε μικρή) συμμετοχή στο διαγωνισμό την είχαμε τη φορά που βάλαμε (επί τούτω!) βραβείο, καθώς και την επόμενη φορά, που ίσως να νόμισαν πολλοί ότι και τότε θα δίναμε βραβείο.

   Νομίζω ότι η απάντηση που δεν νοθεύτηκε καθόλου σ’ εκείνη τη δημοσκόπηση ήταν η τελευταία. Φαίνεται ότι, για πολύ κόσμο, διαγωνισμός χωρίς έπαθλο δεν νοείται, κάτι που επιβεβαίωσε και ο τελευταίος νικητής τού διαγωνισμού, που έγραψε ότι του άρεσε το ασυνήθιστο του πράγματος.

   Το να επιλέξεις ένα καρέ, που να έχει διαλόγους, αλλά να σου τραβά το μάτι από τη δράση, είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. (Αν το καλοσκεφτείς, τα περισσότερα καρέ, τουλάχιστον στο Μίκυ Μάους, απλώς δείχνουν κάποιους να συνομιλούν, και το χιούμορ έγκειται στο τι λένε, ενώ εκεί που απεικονίζεται κάτι το εντυπωσιακό, ή δεν υπάρχει διάλογος ή ένας μόνο χαρακτήρας λέει κάποιο επιφώνημα.) Με δεδομένο αυτό, πιστεύω ότι δεν είχε νόημα να συνεχίζαμε για τα 6-7 άτομα που στέλναν συμμετοχές (εκ των οποίων οι περισσότεροι ήμασταν τακτικοί συντάκτες) και τα γύρω στα 15 άτομα που ψήφιζαν.

   Μου αρέσει!

  • Μήτσε δεχόμεθα προτάσεις για διαγωνισμό (έχουμε αρχίσει να υποβάλουμε μερικές ιδέες) άσχετα αν θα κάνουμε άλλον ή όχι σύντομα.
   Για τη δε ανανέωση, αυτό θέλουμε!
   Ρίχτε άρθρα και ιδέες.

   Comicstrades wants you for editor! που ανήρτησε εύστοχα ο Κρίτωνας στη φωτογραφία δεξιά στο site!

   Μου αρέσει!

   • Θα την πω την κακία μου: προτάσεις υπάρχουν!

    Μου αρέσει!

    • Γιατί κακία; Αφού υπάρχουν μάλλον καλό είναι!
     Έχω πει μια πρόταση στο Γιώργο, αλλά αναρωτιέμαι ένα: μήπως τελικά, όσο και ενδιαφέρουσα και απλή αν είναι η συμμετοχή, πάλι παίζουν καμιά 10αριά άτομα.
     Ίσως το μόνο ανόθευτο στατιστικό στη δημοσκόπηση είναι αυτό που αφορά τα βραβεία και να πρέπει μόνο να βάλουμε ένα δυνατό βραβείο με κλήρωση -ας πούμε- σε όλους όσους πάρουν μέρος στο διαγωνισμό από την αρχή της χρονιάς (για παράδειγμα), μέχρι τα Χριστούγεννα (και κάπου εκεί γύρω να έχουμε και πανηγυρική κλήρωση!).

     Πώς σας ακούγεται κύριοι;

     Μου αρέσει!

     • Κύριοι, χαίρεστε

      Συμφωνώ με τα όσα ανέφερε ο Κρίτωνας, αλλά και όσα συμπλήρωσε ο Βασίλης. Όλα ήταν πολύ εύστοχα.

      Προτάσεις υπάρχουν και όλοι συμφωνούμε να υλοποιηθούν. Για την ιδέα που πρότεινες Βασίλη, είναι εξαιρετική και μπορούμε να την προχωρήσουμε.

      Σε θέματα ανανέωσης θεματολογίας, χρειαζόμαστε μόνον ένα πράγμα: Την συμμετοχή των συντακτών!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: