ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ – «SON OF FURY – THE STORY OF BENJAMIN BLAKE» (1942)

 SON OF FURY FILM POSTER 2

SON OF FURY (1) SON OF FURY (32)

Εναλλακτική εκδοχή του κόμη Μοντεχρήστου, από τον  John Cromwell. Πρόκειται για μια μεταφορά στον κινηματογράφο, της νουβέλας του συγγραφέα Edison Marshall Benjamin Blake, από το 1941. Ο Marshall πήρε πάρα πολλά στοιχεία, από το πασίγνωστο έργο του Αλέξανδρου Δουμά (πατέρα). Στο δικό του βιβλίο ο Marshall, πρόσθεσε και κάτι από «Άθλιους» του Βίκτωρα Ουγκώ, για να βγάλει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να το διαβάσει κανείς, για να μπορέσει να κάνει τις συγκρίσεις και να έχει μια καλύτερη εικόνα, αφού όπως είναι λογικό, στο σινεμά γίνονται οι αναγκαίες περικοπές, για χάρη της εικόνας, που πρέπει να κυριαρχεί.

SON OF FURY (21) SON OF FURY (33)

Διαβάστε την παρουσίαση και αυτής της ταινίας, μιας ακόμη υπέροχης εξωτικής περιπέτειας, στο Cine Oasis αυτής της Δευτέρας.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 11 Φεβρουαρίου 2013, in Arts, Cine Oasis, Cinema, Classic Movies, CT Exclusive, Culture, Films Posters, History of Cinema, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφίσες, Αφιερώματα, Βίντεο, Βιβλίο, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εκτός Κόμικς, Η Ιστορία του Κινηματογράφου, Κινηματογράφος, Κλασσικές Ταινίες, Λογοτεχνία, Λογοτεχνία & Κινηματογράφος, Πολιτισμός, Video and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 8 Σχόλια.

  1. Η παρουσίαση αυτή ήταν ολίγον έκπληξη για μένα, μια και για κάποιο λόγο ο τίτλος με παρέπεμπε σε συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς με το Fury το άλογο!

    Μου αρέσει!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.