Advertisements

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ – «Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ» / ΤΕΥΧΟΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

FANTOM NEW ADVENTURES 8 COVER CT

Να’ μαστε ξανά με τις μπέρτες και τα ακτινοπίστολα! Για να μην ξεχνιόμαστε, όχι τίποτα άλλο! Το περιμέναμε από τις γιορτές των Χριστουγέννων, οπότε η προσμονή ήταν μεγάλη και θα περιμένετε φαντάζομαι ανυπόμονα, να σας πω τι γίνεται στο τεύχος. Θα γίνει κι αυτό. Πρώτα όμως, να πω ότι το εξώφυλλο είναι ωραίο κι αυτό, ασορτί με τα διαστημικά που διαδραματίζονται στις σελίδες. Λίγο θολώνει ο τύπος στα αριστερά και για μια στιγμή νόμισα ότι δεν είχα σκουπίσει τα γυαλιά μου! Πήγα που λέτε κάνα – δύο φορές κοντά του, το απομάκρυνα και τελικά, κατάλαβα ότι ήταν εξεπίτηδες! Αυτά μας κάνουν εμάς τους πιο μεγάλους[sic!], τα τυπογραφεία και μπερδευόμαστε!

FANTOM NEW ADVENTURES 8 INSIDE 1 CT

Πάμε στο προκείμενο. Η ιστορία μας είναι μια απλή, καθημερινή μέρα, στην ζωή ενός ήρωα! Όχι όμως ενός συνηθισμένου. Του Φάντομ Ντακ! Δεν είναι όποιος κι όποιος! Κι επειδή καταλαβαίνει κι αυτός ότι τον αγαπάμε, είπε στο πρώτο καρέ να μας ευχαριστήσει, όπως μπορείτε να δείτε! Ωραία η σελίδα και το πλάνο με τον τυπά σε στυλ δράκουλα, με την μπέρτα να ανεμίζει!

FANTOM NEW ADVENTURES 8 INSIDE 2 CT

Όλα πηγαίνουν σε μια ρουτίνα, με λίγους Εβρονιανούς να ξεπετάγονται, ξέρετε τώρα, τον Φάντομ να τους κατατροπώνει και ξάφνου… έρχεται με τον «φορητό διακτινιστή» του (τι νομίσατε; Μόνο σταθερός υπάρχει;! Η τεχνολογία προχωράει, κύριοι!), ο Φελόνιο με τον βοηθό του τον Γκόρντον! Μουτσούνες περίεργες και ύποπτες… Αν σκεφτήκατε κάτι τέτοιο, μέσα πέσατε! Ο τύπος θα πάει μια τσάρκα τον ήρωα μας, σε μελλοντικές καταστάσεις… Θα δει τον κόσμο από ψηλά και από χαμηλά και θα έρθει αντιμέτωπος με πολύ περίεργα πράγματα και μορφές…

FANTOM NEW ADVENTURES 8 INSIDE 3 CT

Μου φέρνει αρκετά σε «πόλεμο των άστρων» το στόρι, με αυτά τα πίσω – μπρος στον χρόνο και τα τοπία γενικότερα… Λέτε να έπεσε επιρροή; Όποιος ξέρει να μας το πει κι εμάς, για να μην μένουμε με απορίες! Οι σελίδες 46 και 47 μου άρεσαν πολύ! Εξαιρετικό στήσιμο καρέ. Το σκίτσο πια, που το έχουμε και το κοπανάμε διαρκώς, με κριτικές όλων των ειδών, μπορώ να πω ότι το έχω συνηθίσει και αν άλλαζε, θα με χαλούσε! Δυνατό και εδώ το σενάριο, που είναι και το βαρύ χαρτί του περιοδικού. Τα τέρατα τώρα που κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά και μια λίγο παραπάνω βία που εντόπισα στις σελίδες, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν και πολύ…

FANTOM NEW ADVENTURES 8 INSIDE 4 CT FANTOM NEW ADVENTURES 8 INSIDE 5 CT

Υπάρχουν και οι δύο σελίδες με την εγκυκλοπαίδεια των περιπετειών αυτών, αυτή τη φορά στην μέση του περιοδικού. Την Πέμπτη (καλά μην το δένετε και κόμπο…), 7 Μαρτίου, έρχεται Πανελλαδικά και το ένατο τεύχος, με μια καταπληκτική μακέτα διαφημιστική και ένα άψογο εξώφυλλο και τίτλο «Οι σπόροι του κακού»! Αναμένουμε εναγωνίως! Τελικά, βαθμολογία για το τεύχος αυτού του μήνα, 8 γιατί είχε ψήγματα βίας…

FANTOM NEW ADVENTURES 8 INSIDE 6 CT

Έχουμε και Ντόναλντ στο μενού παρουσιάσεων για Σαββατοκύριακο και Μεγάλο Μίκυ και ίσως να προλάβουμε και το νέο τεύχος Topolino! Α! Και φυσικά και νέο Μίκυ Μάους, που ήδη παρουσιάσαμε! Ουφ! Δε μας σκέφτεται κανείς εμάς τους …παρουσιαστές!

Αποκλειστικά για το Comics Trades 2012–2013

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Όλες τις παρουσιάσεις των τευχών του Φάντομ μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

About Corto

Ασχολούμαι με το σκίτσο και τα κόμικς. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθώ το συναίσθημα. Θα προτιμούσα να μείνουν όλα αυτά στη σφαίρα του ερασιτεχνισμού, αλλά ...καμιά φορά η ζωή έχει άλλη γνώμη. Μισώ την υποκρισία και την αχαριστία και αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος...

Posted on 9 Φεβρουαρίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics History, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, CT Exclusive, Culture, Greek Comics, Greek Magazines, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Ελληνικά Κόμικς, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ, Παρουσίαση: Οι νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ, Πολιτισμός, Σκίτσο, Τέχνες, Τερζόπουλος, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 19 Σχόλια.

 1. Δεν μπορώ να πω….ψήγματα βίας είχε…..Αλλά εμένα μου φάνηκε ότι θα έπρεπε κάπως καλύτερη να ήταν η βαθμολογία του μιας και σε προηγούμενα τεύχη είχε αρκετή βία…Αν και θα έλεγα ότι δεν είναι πολύ εμφανές και ότι για τα παιδιά που διαβάζουν αυτό το περιοδικό(δηλαδή και εγώ) δεν προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα αυτό το κομμάτι!!Μιας και ήρωας είναι το κλοτσομπουνίδι του θα το ρίξει!!!

  Μου αρέσει!

  • Μάνο, υπάρχει ένα καρέ, το οποίο δεν ήθελα να παραθέσω, όπου ο ήρωας μας με περισσή λύσσα, χτυπάει με ύφος Κόναν τον αντίπαλο του και αυτό προσωπικά δεν το θεωρώ Ντίσνευ… Δεν το καταδικάζω, πρόσεξε, αλλά δεν το θεωρώ Ντίσνευ. Κόμικς είναι, Ντίσνευ δεν είναι!

   Μου αρέσει!

   • Φίλτατε κατάλαβα ποιο καρέ εννοείς…!!!Όσο αναφορά για το συγκεκριμένο καρέ δεν φταίει η Ντίσνεΐ ολοκληρωτικά αλλά και ο σκιτσογράφος!!!Ο οποίος σίγουρα θα ήξερε όταν σκιτσογραφόυσε το συγκεκριμένο καρέ ότι απευθύνεται σε παιδιά και ότι δεν είναι για ένα κόμικ και έναν τόσο διεθνή ήρωα τον κόμικς σωστό να εκφράζει με τέτοιο τρόπο την ενεργητικότητα και την μαχητικότητα του Φάντομ!!!

    Μου αρέσει!

   • Λοιπόν, το διάβασα το τεύχος, και τολμώ να πω ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματικά μου άρεσε η ιστορία σε τεύχος τής σειράς! Και το σχέδιο καλό ήτανε. Αν ήταν και πιο απλά οργανωμένο, ώστε να μη χρειάζεται να ψάχνεις συνέχεια πού είναι το επόμενο καρέ, θα ήτανε τέλεια.

    Όσο για το επίμαχο καρέ, δεν ξέρω πώς να το πω χωρίς να χαλάσω την ιστορία, οπότε, όσοι δεν την έχετε διαβάσει ακόμα, σταματήστε να διαβάζετε εδώ!

    Στο καρέ αυτό, λοιπόν, αυτός που ασκεί τη βία δεν είναι ο Φάντομ Ντακ, οι αντιμαχόμενοι δεν είναι έμβια όντα, και η δράση έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται στα σοβαρά, επομένως δεν είναι παράλογο να απεικονίζονται ακρότητες, καθαρά για λόγους θεαματικότητας. Δεν έχει καμία σχέση με τα υπερηρωικά κόμικς, όπου το ξύλο που πέφτει είναι πέρα για πέρα αληθινό, με σκοπό τών αντιμαχομένων να είναι να ξεκάνει ο ένας τον άλλον, άσχετα αν σχεδόν ποτέ δεν το καταφέρνουν, όσο ξύλο και να πέσει.

    Μου αρέσει!

 2. Πιστεύω πως η κριτική του συγκεκριμένου τεύχους ήταν λίγο πιο αυστηρή από ότι έπρεπε!!!

  Μου αρέσει!

  • Χε χε! Αν δεν κρίνεις αυστηρά αυτούς που αγαπάς, δεν τους αγαπάς πραγματικά! 🙂

   ΥΓ

   Αν ήταν να αναθεωρήσω την βαθμολογία, θα του έβαζα 8,5!

   Μου αρέσει!

   • Αν δεν κρίνεις αυστηρά αυτούς που αγαπάς, δεν τους αγαπάς πραγματικά!

    Να στο θυμίσω αυτό την Κυριακή, στην παρουσίαση τού Μεγάλου Μίκυ;

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα, κύριοι!

     Ήλιος λαμπρός μας οδηγεί! Επιτέλους είδαμε το πρόσωπο του στο νησί, μετά από 4 μέρες καταιγίδες!

     Κρίτωνα, έχεις απόλυτο δίκιο και η παρατήρηση σου ήταν εύστοχη πέρα για πέρα!

     Δηλώνω ότι μεροληπτώ με την περίπτωση του Μεγάλου Μίκυ, το οποίο διαβάζω σε χρόνο ρεκόρ και μέχρι να κυκλοφορήσει το επόμενο, το ξαναδιάζω άλλες 2 φορές, τουλάχιστον! 🙂 Να είναι παιδικό απωθημένο;! 🙂

     Μου αρέσει!

 3. Αυτό το τεύχος μπορεί να μην έχε τόση δράση αλλά μου άρεσε πολύ! Ο Φαντομ πήγε στο μέλλον αλλά δεν κατάλαβε ότι ο Νούμερο ένα (μέλλον) ή αλλιώς Όντιν ήταν εκεί και τον βοηθούσε! Καταπληκτικό!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: