ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ! – 9.

dialog2

Ξεκινάμε σήμερα τον ένατο διαγωνισμό συμπληρώστε το διάλογο, με άλλο ένα καρέ, από το οποίο σβήσαμε τους διαλόγους και ζητάμε να το συμπληρώσουμε με καινούργιους.

Κατ’ αρχάς, να αναφέρουμε ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό νικητής ήταν ο Manos Papad, ο οποίος, με λίγη βοήθεια από τον όλως υμέτερο στο «σφίξιμο» του διαλόγου, συμπλήρωσε το καρέ τού διαγωνισμού με τον εξής ευρηματικό τρόπο:

CPGK5_3

Ο διάλογος ήρθε πρώτος στην ψηφοφορία, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας 4 ψήφους από 13, ήτοι 30,77% τών ψήφων έκαστος. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!

Περνάμε τώρα στο σημερινό καρέ, που είναι το εξής:

mm-824_nodialog

Το καρέ προέρχεται από την ιστορία αν ήμουν πλούσιος…, όπως δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους 824. Ο αρχικός διάλογος είχε ως εξής:

— Σε ικετεύω, θείε Σκρουτζ, δάνεισέ μου πέντε δολλάρια! Για σένα είναι ένα τίποτα ενώ για μένα…
— Πάψε να ζητιανεύεις!

Οι λεπτομέρειες και οι κανόνες τού διαγωνισμού είναι, όπως είπαμε και τις προηγούμενες φορές, εδώ. (Διαβάστε τα, αν δεν το έχετε κάνει ήδη!) Εν περιλήψει, θέλουμε νέους, ευφάνταστους διαλόγους, έναν για κάθε συννεφάκι. Οι διάλογοι θα πρέπει να χωράνε, στο περίπου, στον διαθέσιμο χώρο, αλλά δεν είναι ανάγκη και να τον καταλαμβάνουν όλο.

Όπως και στους προηγούμενους διαγωνισμούς, μπορείτε να υποβάλετε την απάντησή σας είτε με σχόλιο είτε στέλνοντας mail στη διεύθυνση του blog. Έχετε μια εβδομάδα καιρό!

Και επειδή είχαμε μόνο 13 ψήφους την περασμένη εβδομάδα, ας μαζέψουμε μερικές ψήφους ακόμα:

Όλα τα κουίζ αυτού του τύπου τα συγκεντρώνουμε εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

About Kriton

I reversed the polarity of the neutron flow...

Posted on 24 Ιανουαρίου 2013, in Comics Quiz, Comics Trades, CT Exclusive, Κόμικς Κουίζ, Συμπληρώστε το διάλογο and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 24 Σχόλια.

 1. Καλημέρα, κύριοι

  Τελείωσε λοιπόν ακόμη ένας διαγωνισμός, «συμπληρώστε το διάλογο», με νικητή τον Μάνο. Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια, φίλτατε! Όμως, το δημοψήφισμα που ακολουθεί κάτω από το σημερινό καρέ, στο οποίο καλούμαστε να δώσουμε τις δικές μας ατάκες στους πρωταγωνιστές, γεννάει προβληματισμό…

  Και είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, από την στιγμή που η συμμετοχή σας έχει φθίνουσα πορεία τελευταία. Συνεπώς θεωρώ πολύ σωστή την κίνηση του Κρίτωνα, να ενσωματώσει το δημοψήφισμα αυτό, που σας καλεί να επιλέψετε τι ακριβώς θέλετε, από αυτό τον διαγωνισμό. Μάλιστα, προτείνω να μείνει μόνιμα στην κεντρική μας σελίδα, ή να μπει στα πλαινά, σε ξεχωριστό εικονίδιο, ώστε να είναι ορατό από όλους, αλλά και για να μπορούμε να έχουμε όσο μεγαλύτερη ανταπόκριση γίνεται, προκειμένου να είναι και πιο ασφαλή τα τελικά συμπεράσματα.

  Να πω τέλος την προσωπική μου άποψη για τον διαγωνισμό. Πιστεύω ότι είναι ευρηματικός πέρα για πέρα και μια πολύ έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα του Κρίτωνα, που μπορεί να βγάλει και κέφι και ζωντάνια και δημιουργικότητα, αρκεί να τύχει αποδοχής… Λυπάμαι πραγματικά, που βλέπω το δημοψήφισμα στο κάτω μέρος του σημερινού άρθρου, αλλά είναι και το καλύτερο που έπρεπε να γίνει, ώστε να μην πράττουμε από μόνοι μας, χωρίς να σας εκφράζουν οι κινήσεις μας.

  Μου αρέσει!

  • Μούμπλε μούμπλε, ένα πρόβλημα που εντοπίζω στο διαγωνισμό -το μόνο μάλλον- είναι ότι πολλές συμμετοχές μπαίνουν από τα σχόλια.

   1ον) Έβαλε π.χ. ο Γιάννης τη δικιά του (ισοπεδωτική!) συμμετοχή και αυτομάτως έχω να σκεφτώ μια άλλη (γιατί εδώ που τα λέμε κάπου εκεί γύρω θα τον στροφογύριζα τον διάλογο κι εγώ).

   Κι αν κάποιος που βλέπει τη συμμετοχή έχει σκεφτεί περίπου την ίδια και δεν μπορεί να σκεφτεί κάποια άλλη;

   Η καθημερινότητα και η κούραση παίζει τα δικά της τερτίπια και καμιά φορά μπορεί να κολλήσουμε και στην πιο απλή προσπάθεια! Μπορεί το: «θα το σκεφτώ αύριο» να καταλήξει στο: «ωχ το ξέχασα» ή στο: «δεν μου ‘ρχεται τίποτα!».

   Καλύτερα πολλές παρόμοιες συμμετοχές από το σύνολο (που πάνω-κάτω έχει παρόμοια οπτική γωνία σε διάφορα θέματα), παρά καθόλου.
   Επίσης καλύτερα αρκετές θεότρελες εμπνεύσεις της στιγμής, παρά λίγες και πολύ καλά μελετημένες!

   {Κι αν καταλήξουμε σε έπαθλα καλύτερα η μισή ξεφτίλα δική μου και η άλλη μισή δική σου, παρά να έχει την τιμή μόνο ένας…ξεφτιλισμένος! 🙂 }

   2ον) Και μιλώντας για πολύ καλά μελετημένες: Μπορεί κάποιος να σκεφτεί μία εντυπωσιακή εξέλιξη/παραλλαγής κάποιας συμμετοχής από τα σχόλια και να «κλέψει» τον…θρίαμβο (λέμε τώρα!) από τα χέρια εκείνου που έβαλε την πρωταρχική εκδοχή στα σχόλια.

   3ον) Τελείως ανώνυμες θα είχαν πολύ περισσότερη πλάκα.

   4ον) Απαιτώ στα σχόλια προγραμματικές δηλώσεις για το τι έπαθλο επιθυμεί ο καθείς συμμετέχων, τι θα το κάνει, πως θα το αξιοποιήσει, συνοδευόμενα από φθηνές κινήσεις εντυπωσιασμού ότι είναι ο καλύτερος και ότι η νίκη είναι στο τσεπάκι του κι άλλας τοιαύτας μπαρούφας!

   Μου αρέσει!

   • Όλοι οι προβληματισμοί, που αναφέρεις, καλύπτονται από τους λεπτομερείς κανονισμούς, που είμαι βέβαιος ότι έχεις διαβάσει με πολλή προσοχή και έχεις αφομοιώσει, οπότε δεν θα μπω καν στον κόπο να επαναλάβω το σύνδεσμο που υπάρχει στο άρθρο!

    Μου αρέσει!

    • Ναι, σύμφωνοι. Ξεκινάω από το «Βάλτε και στα σχόλια τη συμμετοχή», αλλά πήρα φόρα! Είναι αυτό που μου φαίνεται τρωτό στους όρους. Τότε δεν υπήρχε κάτι να πούμε για το θέμα, αλλά σκέφτομαι ότι τώρα θα μπορούσαμε να κάνουμε μια δοκιμή μόνο με mail.

     (Έπρεπε πάντως και το 4ο σκέλος να έχει συμπεριληφθεί στους κανονισμούς. Απαράδεκτη παράληψη! 🙂 )

     Το 1ο σκέλος μπορεί να στηρίζεται στους κανόνες, αλλά ήθελα να επεκταθώ με τον προβληματισμό και κατέληξα στο: Η καθημερινότητα και η κούραση παίζει τα δικά της τερτίπια κτλ κτλ.

     Ας ρίξουμε λοιπόν όλοι μας την ιδέα «στα σκοτεινά» και βλέπουμε τι θα βγάλει το σύνολο!

     Όσο για το 2ο σκέλος, εχμ… μάλλον πρέπει να κάνω επανάληψη στα μαθήματά μου. Έχω να δω τους όρους από την αρχή των διαγωνισμών.
     {Στους όρους μιλάς κι εσύ προφανώς για την έμπνευση της ιδέας (που πιθανότατα περιλαμβάνει και το πλαίσιο/θέμα που επιλέγει ο καθένας -όπως οικονομική επικαιρότητα,πολιτική,παλαβομάρες κτλ κτλ).}

     Μου αρέσει!

  • Σε ευχαριστώ φίλτατε Γιάννη!!!!Θα συμφωνούσα σε αυτό που λέτε ότι γεννάει προβληματισμό και δεν θα δίσταζα να δηλώσω το τι ψήφισα εγώ!!Λοιπόν από τις τρεις επιλογές επέλεξα αυτή που έλεγε δηλαδή ότι είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία αυτού του <> του Συμπληρώστε τον διάλογο!!!Βέβαια δεν θα είχα πρόβλημα να υπήρχε και κάποιο έπαθλο για τον νικητή αλλά αυτό πρέπει να το αποφασίσετε εσείς!!!

   Μου αρέσει!

 2. Γεια χαρά στην παρέα. Ο διαγωνισμός είναι μια χαρά.Η δική μου εκδοχή/συμμετοχή είναι η εξής: Ντόναλντ – Μα θείε μου τι σ` έπιασε και θες να μου χαρίσεις όλα τα ακίνητά σου; Θείος Σκρούντζ: Σιγά μην πληρώσω χαράτσια στη ΔΕΗ. Όταν τα καταργήσουν θα μου τα επιστρέψεις!

  Μου αρέσει!

 3. Αν είναι καλό δώρο δώκε το τώρα, αλλιώς να δούμε στο τέλος της χρονιάς μαζί με όλα τα άλλα σχόλια…

  (Μια φορά τα χαράτσια του προηγούμενου διαγωνισμού δεν τα κέρδεψα. Τα απέκτησε ο φίλτατος Μάνος!

  (ι χι χι χι χι).

  Μου αρέσει!

 4. Λοιπόν,ώρα για την δική μου κατάθεση!!!!
  Ντόναλντ:Θείε σε παρακαλώ μην με στείλεις στο Θιβέτ να αρμέγω κατσίκες!!!
  Θείος Σκρούτζ:Μπα!!Μήπως προτιμάς τις Άνδεις;;;;;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: