Advertisements

Ο Spider-Man πεθαίνει οριστικά

Για 50 χρόνια ο υπερήρωας της Marvel Comics και δημιούργημα του Stan Lee, Spider-Μan, εκδίδεται με τον τίτλο “The Amazing Spider-Μan”, αλλά όχι πια…

AmazingSpiderMan_700_QuesadaVariant_02

Στις 26 Δεκεμβρίου 2012 κυκλοφόρησε το 700ο και τελευταίο τεύχος της σειράς με αυτόν τον τίτλο, για να πάρει την σκυτάλη ο “Superior Spider-Μan” (από 9 Ιανουαρίου 2013) σε μία πρόθεση της Marvel να αναμορφώσει/εκσυγχρονίσει τις εκδόσεις της κάτω από τον γενικό τίτλο: “Marvel NOW”.

superiornowteaser_02

Κι αν κάτι σας προδιαθέτει για πραγματικά μεγάλες αλλαγές, καλά καταλαβαίνετε, εφόσον ο κλασσικός άνθρωπος αράχνη παύει πια να είναι μαζί μας. για να δώσει τη σκυτάλη σε κάτι διαφορετικό.

ssm1

Σύμφωνα λοιπόν με το τελευταίο τεύχος του “Amazing Spider-Μan” ο Peter Parker αντιμετωπίζει για μία τελευταία φορά έναν από τους μεγαλύτερους και πιο θανάσιμους εχθρούς του, τον Dr. Octopus, στην οποία αναμέτρηση πεθαίνει για δεύτερη φορά, αλλά με έναν εντελώς απρόσμενο τρόπο: Ο ίδιος παγιδεύεται μέσα στο σώμα του καρκινοπαθούς Dr. Octopus και ο Dr. Octopus—ή κατά κόσμον Otto Octavius—στο δικό του.

121226090538_superior_spiderman

Η εξέλιξη της πλοκής φέρνει έτσι τα πράγματα ώστε ο Πάρκερ να μην κατορθώσει να επιστρέψει στο φυσικό του σωματικό κέλυφος και να πεθάνει για δεύτερη φορά, μάλλον οριστική…

Amazing-Spider-Man-700-A

Απ’ την άλλη ούτε ο σατανικός Οκτάβιος μένει ανεπηρέαστος από τη μετάβαση. Αφενός διαπιστώνει με μεγάλη απογοήτευση (μερικές μόλις ανάσες πριν από τον θάνατό του εξ αίτιας της νόσου του—αν έμενε βέβαια στο δικό του σώμα η προσωπικότητά του) ότι ο μεγάλος του εχθρός κατορθώνει για μία τελευταία φορά να καταστρέψει τα (ύστατα) σατανικά του σχέδια—αποχαιρετιστήριο χτύπημα σε έναν κόσμο που πάντα διασώζεται την τελευταία στιγμή. Αφετέρου, από ένα τυχαίο γεγονός ανακαλύπτει ότι τελικά ο Parker (μέσα στον οποίο είναι τώρα “εγκαταστημένη” η προσωπικότητά του) υπήρξε ο απόλυτος αντίπαλός του…

22947284274

Στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου ο Οκτάβιος βλέπει τα πράγματα με άλλη οπτική γωνία, συγκλονίζεται από την μάταιη κατάληξη του αγώνα που δίνει όλη του τη ζωή και ταυτόχρονα σοκάρεται από την νέα απρόσμενη ευκαιρία να ξαναζήσει…

Απογοήτευση, απελπισία, σοκ, ενθουσιασμός, σκεπτικισμός, οργή διαπερνούν καταλυτικά τον Octopus κάνοντάς τον να θέσει υπό μελέτη την οπτική του για τον κόσμο, την ανθρωπότητα, και παράλληλα να παραδοθεί μία απρόσμενη αμφιβολία για την παλιά ζωή του, αρκετή ώστε να τον κάνει να δοκιμάσει στα σοβαρά να “κοιτάξει” στο καλό κομμάτι της προσωπικότητάς του.

 superior-spider-man-doc-ock

Μόνο που αποφασίζοντας να επιχειρήσει ένα βήμα προς την μεγάλη αλλαγή και να πάρει τη σκυτάλη από τον νεκρό Parker, αρχίζει να υιοθετεί την περσόνα ενός Σπάιντερμαν, πιο σκοτεινού… Εξάλλου η προσωπικότητά του μπορεί να παλεύει να διαπιστώσει αν πρέπει να ακολουθήσει έναν πιο “σωστό δρόμο”, αλλά δεν παύει ακόμα να αφορά στον παλιό Otto…

2696472-2676602_superior_spider_man_super

Το πρώτο ανανεωμένο τεύχος θα έχει τίτλο «Ήρωας ή Απειλή;» δίνοντάς μας έτσι μία πρόγευση αμφιβολίας για την  προσωπική πάλη του νέου Σπάιντερμαν και το πού ακριβώς θα καταλήξει η νέα του προσωπικότητα.

ASM-700-alt-cover-2

Όπως αναφέρει ο τωρινός σεναριογράφος του “The Amazing Spider-Man”, Dan Slott, (ο οποίος μάλιστα έχει δεχτεί απειλές από τους οπαδούς για αυτό που έκανε στον Parker στο τελευταίο τεύχος!), ο νέος Spider-Man θα πρέπει να αποδείξει στους αναγνώστες ότι είναι υπερήρωας… (βλέπετε κι εδώ)

Superior_spiderman_1

Επίσης μας πληροφορεί ότι ο νέος Αραχνάνθρωπος θα έχει πολύ λιγότερη συμπόνοια για τους εχθρούς που θα αντιμετωπίσει (χωρίς να γνωρίζουμε αν τελικά οι αντίπαλοι θα είναι “καλοί”, “κακοί” ή και τα δύο)… (δείτε κι εδώ)

ASM_700_Cover

Ταυτόχρονα θα δούμε και τη νέα στολή του Superior Spider-Μan, όπου σύμφωνα με τον σχεδιαστή των τριών πρώτων τευχών του νέου κόμικ Ryan Stegman (και από εκεί και μετά σε εναλλάξ συνεργασία με τους εικονογράφους Humberto Ramos και Giuseppe Camuncoli, οι οποίοι υπήρξαν εικονογράφοι και στο “ The Amazing Spider-Man”), ο νέος άνθρωπος αράχνη θα φοράει διαφορετική ζώνη και στις άκρες των γαντιών του θα υπάρχουν κάποιες αιχμές που θα δίνουν μία πιο επιθετική μορφή στη φιγούρα—ίσως κάτι σαν το ακόλουθο, όπως το “αλιεύσαμε από το internet”.

 TheSuperiorSpiderMan_Design

Επίσης έχει γίνει ήδη γνωστό ότι ο “Ανώτερος Άνθρωπος Αράχνη” θα έχει κάποιες επιπλέον υπερδυνάμεις που θα τον καταστήσουν πιο εκφοβιστικό σε σχέση με τον προκάτοχό του…

 the-superior-spider-man-has-been-revealed

Μία νέα αντιμετώπιση του θέματος θα μας περιμένει λοιπόν στο μέλλον, την οποία και αναμένουμε με περιέργεια.

Προσεχώς περιμένετε και το δημοψήφισμά μας σχετικά με τη νέα αυτή εξέλιξη. Θα θέλαμε τη γνώμη σας για την αλλαγή, προτού κυκλοφορήσει το πρώτο ανανεωμένο τεύχος, ώστε μετά να συγκρίνουμε τις προσδοκίες μας ως αναγνώστες σε σχέση με αυτό που τελικά θα κυκλοφορήσει η εκδοτική ομάδα της Marvel.

Θα βρίσκετε συγκεντρωμένο το υλικό αυτού του κύκλου παρουσιάσεων εδώ.

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Advertisements

Posted on 3 Ιανουαρίου 2013, in Comics Trades, Εκδόσεις Εξωτερικού, Εκδόσεις Εξωτερικού: ΗΠΑ. Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

 1. Για να είμαι ειλικρινής, το βασικό που αποκόμισα από αυτή την είδηση είναι ότι, ψάχνοντας για περισσότερες πληροφορίες, έπεσα σε ένα site όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι κυκλοφόρησε επιτέλους το Blood & Chrome, το prequel τού νέου Battlestar Galactica

  Όσο για το Spider-Man, φαντάζομαι ότι το τεύχος 700 θα πούλησε καλά, ενώ το νέο τεύχος 1 (μπράβο τους που διατήρησαν την αρίθμηση επί 700 τεύχη, αντί να την αλλάζουν κάθε λίγο σε λιγάκι, για να κυκλοφορούν νέα «συλλεκτικά» τεύχη No.1) θα πουλήσει κι’ αυτό στους «συλλέκτες». Μετά, κάτι μου λέει ότι θα έχει την τύχη τής νέας κόκα κόλα

  Μου αρέσει!

 2. Θα πούλησε καλά σίγουρα!

  Στο δημοψήφισμα περιλαμβάνω (ελπίζω) διάφορα ερωτήματα σχετικά με αυτά που λες…

  Απ’ την άλλη η κυκλοφορία του prequel είναι κάτι που θα πρέπει να μελετήσω. Φαν των διαστημικών γαρ!

  Μου αρέσει!

  • Καλημέρα, κύριοι

   Αν και με το ένα πόδι στο κρεβάτι, λόγω επερχόμενης ίωσης, μπορώ να πω ότι παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον αυτή η περίπτωση και μένει να δούμε πως θα την διαχειριστούν τόσο οι εκδότες, όσο και οι αναγνώστες. Είναι κάτι που δεν έχουμε δει να συμβαίνει, σε εικονογραφημένο, μάλιστα τόσο μεγάλης αναγνώρισης από το κοινό, παγκοσμίως. Για την ώρα δεν θα προσθέσω κάτι παραπάνω, περιμένοντας να αξιολογήσω την ίδια την είδηση, αλλά και τις απόψεις των υπολοίπων φίλων μας, όπως θα κατατεθούν στα σχόλια. Βασίλη, μπράβο για την πρωτοβουλία.

   Μου αρέσει!

 3. Ξέρετε εάν θα βγει στην Ελλάδα;;;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: