Topolino τεύχος 2978

TOPOLINO 2978 COVER CT

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια “Topolino” και το όμορφο λογότυπο που φτιάχτηκε από την Ιταλική εκδοτική, κοσμεί όλα τα εξώφυλλα του περιοδικού. Με ευχάριστη, εορταστική διάθεση και ενώ σας ετοιμάζουμε αρκετές αναρτήσεις σχετικά με το δημοφιλέστατο Ιταλικό περιοδικό, ξεφυλλίζουμε το τεύχος και ευχόμαστε κάποια στιγμή, ορισμένα από αυτά να τα διαβάσουμε κι εδώ…

TOPOLINO 2978 INSIDE 1 CT

Η πρώτη καταχώριση που συναντάμε, είναι αυτή του νέου τεύχους των “I grandi classici” (τα δικά μας Κλασσικά Ντίσνεϋ). Το τεύχος 314 των γειτόνων, περιλαμβάνει μια επιλογή ιστορικών και επικών περιπετειών των ηρώων μας, ξεκινώντας από την δεκαετία του 1960 και καταλήγοντας σε αυτήν του 1990. Αν μη τι άλλο (εφόσον δεν έχουμε στα χέρια μας την έκδοση αυτή, ώστε να πούμε περισσότερα), δείχνει σαν μια έξυπνη ιδέα.

TOPOLINO 2978 INSIDE 2 CT TOPOLINO 2978 INSIDE 4 CT

Πάμε στις ιστορίες του τεύχους. Είναι όλες Χριστουγεννιάτικες και με ένα εορταστικό κλίμα – διάθεση, να τις πλημμυρίζει και στα σενάρια και στα σκίτσα. Η πρώτη από αυτές, το «Η καλοσύνη των Χριστουγέννων» με τον θείο Σκρουτζ, είναι το τρίτο επεισόδιο. Το τεύχος περιλαμβάνει και το τέταρτο και τελευταίο. Ένας απροσδόκητος συνέταιρος για τον τσιγκούναρο, Χριστούγεννα επιχειρηματικά, πωλήσεις κέικ και συγγενείς και φίλοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, μαζί με τον ίδιο τον θείο, που παίζει ως συνήθως και τον ρόλο του θύτη και του θύματος! Η ιστορία έχει και ένα καταπληκτικό καρέ, που ετοιμάζει βαλίτσες για την σχετική μας κατηγορία!

TOPOLINO 2978 INSIDE 3 CT TOPOLINO 2978 INSIDE 6 CT

Η δεύτερη καταχώριση, μας ενημερώνει για μια σειρά αγαπημένων ιστοριών των ηρώων του Ντίσνεϋ, γεμάτη γιρλάντες και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα! Δείχνει απλά πολύ όμορφη σαν ιδέα. Η επόμενη τώρα, έχει σαφώς περισσότερη μαγεία, σαν συστατικό γοητείας και πολύ ελκυστικό εξώφυλλο και περιεχόμενο. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση (κάτι σαν τα δικά μας Μεγάλα Σήριαλ, μόνο που στην Ιταλία δεν κυκλοφορούν μόνον το καλοκαίρι, αλλά σε ανύποπτο χρόνο!), στην οποία συγκεντρώνονται ιστορίες μαγείας και χαμένων πολιτισμών, πάντα με ήρωες τους γνωστούς μας και ειδικά τον Σκρουτζ!

TOPOLINO 2978 INSIDE 7 CT

Η «Ανέφικτη αποστολή», είναι μια συνάντηση Φάντομ Ντακ και… Άη Βασίλη! Καλά διαβάσατε! Όλα ξεκινούν την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου μια απρόσμενη επίσκεψη του γενειοφόρου άγιου στο σπίτι του Ντόναλντ, έχει σαν σκοπό να πείσει τον μασκοφόρο εκδικητή της Λιμνούπολης, να αντιμετωπίσει τον Κορνέλιους Κρούτ… Ο τελευταίος είναι ένας σύγχρονος άπιστος Θωμάς, αλλά αυτό που προκαλεί τα μάτια και την φαντασία των αναγνωστών, είναι η παρουσία και ενός δεύτερου Άη Βασίλη, όχι με κόκκινη φορεσιά, αλλά με… μπλε!!! Εξαιρετικό και εδώ το σενάριο και πολύ καλό το σκίτσο!

TOPOLINO 2978 INSIDE 8 CT

Τα «Χριστούγεννα μακριά από τα συνηθισμένα», με τον γνωστό μας «Τζιμ τον Τρομερό», είναι μακράν η πιο κεφάτη, πιο ευρηματική και πιο καλοσχεδιασμένη ιστορία του τεύχους! Γι’  αυτήν και μόνο, οι αναγνώστες ανταμείβονται για τα 2,40 ευρώ, που έδωσαν για το τεύχος!  Ο ερημίτης μας δεν έχει μόνον να φοβηθεί τα αρνητικά του πολιτισμού, που αποφεύγει χρόνια τώρα, αλλά κυρίως έναν εκπρόσωπό του, τον Φέθρυ! Δεν περιγράφεται το μπάχαλο!

TOPOLINO 2978 INSIDE 9 CT

Ο «Επισκέπτης από το διάστημα», που κλείνει το τεύχος, έχει για πρωταγωνιστές τους Μίκυ και Γκούφυ. Ένας μετεωρίτης που πέφτει στα χιονισμένα τοπία των βουνών τριγύρω από το Μίκυ Σίτυ, μεταφέρει μόνον ένα μικρό σφαιρίδιο, με δυνατότητες όμως να εκτινάξει στα ύψη την αδρεναλίνη και να φέρει τους φίλους μας μπροστά σε έναν εξωγήινο, με περίεργες απαιτήσεις. Αν εξαιρέσουμε το σκίτσο του επισκέπτη και αυτή η ιστορία έχει πολύ καλή εικονογράφηση. Σεναριακά τώρα, δεν είναι ακριβώς απρόβλεπτη και ευρηματική, αλλά έχει την γοητεία της.

Πολύ καλό το τεύχος, συμπερασματικά και φυσικά, δεν το βαθμολογούμε, γιατί απλά δεν έχετε όλοι την ευκαιρία να το διαβάσετε, ώστε να έχουμε και ανταλλαγή απόψεων. Ελπίζω να δούμε τουλάχιστον δύο ιστορίες δημοσιευμένες και εδώ. Αυτές του Φάντομ και του Τζιμ. Αν και η πρώτη του Σκρουτζ δεν είναι κακή. Κόστος για το τεύχος στην χώρα μας, 5 ευρώ. Μπορείτε να το ζητήσετε, από τα σημεία πώλησης ξένου τύπου. Περισσότερες παρόμοιες παρουσιάσεις, προσεχώς.

Για το Comics Trades 2012-2013

Γιώργος Σ. Κοσκινάς

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Η νέα κατηγορία για το «Topolino», σας περιμένει εδώ.

About Corto

Ασχολούμαι με τα κόμικς και τον γραπτό λόγο. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνω το συναίσθημα να με καθοδηγήσει σε παρορμητικά νερά. Οι επιρροές είναι εκεί έξω, η ίδια η ζωή καθώς κυλά σαν σταγόνα διψασμένη. Μισώ την υποκρισία, την όψη της αχαριστίας, χαμένης σε ψιθύρους ιδιοτέλειας και ανάσες φόβου. Αρκούμαι στις μικρές στιγμές, που μπορούν να είναι παντού. Στη θέα ενός δέντρου, στον ήχο του κύματος, σε ένα σκίτσο φτιαγμένο με ψυχή...

Posted on 2 Ιανουαρίου 2013, in Arts, Comics, Comics Archive, Comics Characters, Comics Covers, Comics Creators, Comics History, Comics Legends, Comics Stories, Comics Strips, Comics Trades, Comics Tributes, CT Exclusive, Culture, Fumetti, Italian Comics, Άρθρα Μελών, Έρευνα, Απόψεις, Αποσπάσματα, Αποκλειστικότητες, Αρχείο, Αφιερώματα, Βινιέτες, Γουώλτ Ντίσνεϋ, Εργασίες Κοινότητας, Εργασίες Μελών, Εσωτερικές Σελίδες, Εκδόσεις Εξωτερικού, Ενημέρωση, Εξώφυλλα Κόμικς, Η Ιστορία των Κόμικς, Ιταλικά Κόμικς, Κόμικς, Κόμικς Έρευνα, Κόμικς Θρύλοι, Κόμικς Ιστορίες, Κόμικς Καταγραφή, Κόμικς Παρουσιάσεις, Παρουσίαση: Topolino, Walt Disney and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 10 Σχόλια.

 1. Καλησπέρα σε όλους!! Γιώργο η παρουσίασή σου ήταν φοβερή!

  Μου αρέσει!

 2. Χαιρετώ σας κύριοι!

  Παρατηρώ με ενδιαφέρον τις κλεφτές αυτές ματιές που μας προσφέρει ο Γιώργος.

  2,40 Ευρώ το τεύχος αυτό ε; Χμμ…

  Πολύ ωραία η ιδέα της επιλογής των ιστοριών.

  Μου αρέσει!

  • Έχει, να προσθέσω και πολύ ωραίο γενικό κλίμα, ακόμη και στις υπόλοιπες σελίδες, με τους γρίφους και την ποικίλη ύλη. Θα έλεγα ότι σε αυτό τον τομέα, είναι εφάμιλο του δικού μας, ή μήπως είμαστε εμείς εφάμιλοι εκείνων;

   Μου αρέσει!

 3. Εύχομαι από εδώ και μπρος για ό,τι Ελληνικό να έχουμε τέτοιες μόνο απορίες σαν και αυτήν που θέτεις παραπάνω!

  Μου αρέσει!

 4. Σε 2 ημέρες τα «¨ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ » έρχονται και θα γράψουν ιστορία!

  Μου αρέσει!

 1. Παράθεμα: ΝΕΟ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 80 — ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ | Comics Loft

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: